Kokkausotsikko

PeePee

Team 107
Liittynyt
2.6.2001
Viestit
4237
Sijainti
Kiertoradalla
Lauantai-illan ratoksi vähän terveysvaikutteista ruokaa (kuka sitä mihinkään urheilijadietteihin pystyy?), eli pastaa, herkkusieniä ja pekonia. Juuri sopiva iltapala. Vai? :D
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Nopea madeirakastike

6 annosta
r_nopea_madeirakastike_tv_1106.jpg
4 dl lihalientä (4 dl vettä + lihaliemikuutio)
1 dl madeiraa
2 tl sokeria
musta- tai valkopippuria
2,5 rkl maissijauhoja

Kuumenna vesi kattilassa. Sekoita lihaliemikuutio tai fondi joukkoon. Lisää madeira ja sokeri sekä pippuri. Suurusta kastike pieneen vesitilkkaan sekoitetuilla maissijauhoilla. Kaada suurus kattilaan ja sekoita hyvin. Keitä, kunnes kastike sakenee. Tarjoile kastike pihvien kanssa.
 

azly

Well-known member
Liittynyt
21.1.2009
Viestit
1443
Kana-kukkakaali-currya. Paksun jugurtin kera. Ja rieska simuloi naan-leipää.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Madeirakastikkeen ohjetta täällä odottelen! :frank:
Kääk. Lupasin muuten toimittaa jotain jossain välissä (seuravana aamuna sattus olee läppäri auki, kera keskustelun:eek:)

Nyt täytyyy otta kirja käteen ja kirjoittaa puhtaaksi ;)
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Sama Suomeksi, ehkä omilla sovelluksilla :eek: kenties ?
Linkkasin tuon sivun koska valmistan juuri kuvan esittämää Smedstuenin hirvipaistia (hankittu lähikaupasta). Paistaminen tapahtuu oheisen ohjeen mukaisesti ja lihankin maustoin jotakuinkin kuten sivulla on ohjeistettu. Merisuolaa ja rosmariinia pintaan - loraus punaviiniä päälle ja uuniin 80 asteeseen kunnes sisälämpötila on 62.
Lisukkeeksi laitan ainoastaan salaattia.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Perunamuusia ynnä tukevan kermaista jauheliha-savulihakastiketta tuli päivällä väännettyä parin päivän tarpeiksi.
Sekaan kaikkea* millä saa kastikkeesta maut irti. No, ainakin vaimo ja appiukko kehui. :eek:

*)mm. musta- ja viherpippuria, suolaa, paprikaa, sipulia, valkosipulia, korianteria, basilikaa, pomeranssia, suolakurkkua, sinappia, parmesania, aurajuustoa, chilipippuria yms..
 

sataja

Active member
Liittynyt
1.10.2009
Viestit
42
sämpylä taikina kohoamassa ... :)

teille vain jolla vähenkin jauhopeukalo syyhyä kannattaa kokeilla irkku leipää.. vähän erilaista kuin ns normi leipä..itse olen monesti tehnyt ja miehikin on tykännyt ..sooda korvaa hiivan ja piimä tuo oman makunsa.

5 dl vehnäjauhoja
4–5 dl grahamjauhoja
2 tl sokeria
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
(2 tl kuminansiemeniä)
(1 dl rusinoita)
4 dl piimää
2 munaa
2 rkl voisulaa


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla tai voitele ja jauhota valurautainen paistinpannu. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää halutessasi kuminansiemeniä ja rusinoita. Lisää piimä, munat ja voisula ja sekoita taikina nopeasti käsin tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa lainkaan. Taikina saa jäädä melko löysäksi, mutta halutessasi lisää hieman grahamjauhoja.

Muotoile taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi limpuksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle tai valurautapannuun.

Leikkaa terävällä veitsellä leivän pintaan risti, paina veitsi syvälle taikinaan. Nosta leipä saman tien uuniin ja paista leipää 30–40 minuuttia, kunnes se pohjaan kopautettaessa kuulostaa ontolta.

Kääräise leipä pyyhkeeseen hetkeksi jäähtymään. Leipä on parhaimmillaan tuoreena, vielä lämpimänä.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Lihakeittoa tein tänään. Maku hyvä, mutta liha jäi kolmen tunnin keittämisenkin jälkeen liian tiiviiksi :thumbdown

Männä viikolla laittelin geilikselle synttäri-illallista. Aurajuustolla täytettyä ja pekonilla kuorrutettua porsaanfilettä uunijuuresten kera (porkkanaa, lanttua, punajuurta, bataattia, perunaa, valkosipulinkynsiä). Jälkkäriksi Moenkin mainostamaa mascarpone-vaahto-marja-keksijuttua. Alkupaloina oli sovellettu tapas-lautanen eri välimeren maista. Vissiin kelpas.
 

Myllis

Lounke-Pelle
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
17459
Sijainti
Lounke
Tanaan tein kilosta paistijauhelihaa lihapullia, jotka maustoin reilulla valkosipulilla. :thumbup:
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Tässä illalla kokkailtua. Chorizo punaviinissä, yöksi maustumaan jääkaappiin. Eli siis Liiterin Chorizoa, kuoritaan ja paloitellaan, paistetaan hetki kiehutetaan paut 5min punkussa. Koko setti kannelliseen astiaan yöksi jääkaappiin maustumaan.

Tossa oli kanaa uunissa sitä ajattelin maistella kera kasvisten, mausteeksi mustapippuria ja soijaa.
 
Ylös