Kokkausotsikko

PeeVee79

Paksu ja pehmeä.
Liittynyt
21.6.2006
Viestit
3348
Sijainti
J:vi
Maanantaina väsäsin chili con carnea kesän ensimmäisistä chileistä, tänään sain kattilan tyhjäksi. Kasvihuoneessa on kolmea eri lajia 6:uudessa ruukussa ja nyt alkaa olla sillä mallilla, että päivittäin sais hakea mausteeksi.
Jauhelihaa ruskistettuna, sipulia, valkosipulia ja chiliä paistinpannun kautta kattilaan, kidneypapuja, muutama desi vettä ja mustapekka-ruokakermaa.
Tajuttoman hyvää ja paranee vain, mitä useammin lämmittää.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Taidanpa paistella pannupihvit tuolla noin iltapalaksi ja evääksi huomiselle.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Pinta kerrankin onnistui, kevyen sitkeähköä vaan edelleen.

Takaisin kokkikouluun.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Mä, toisin kuin olette varmaan luulleet, en ole kovin fiksu ihmismies.
Nimittäin.
1,7 kilon possun ulkofile yhden hengen talouteen. Onhan siinä taas syömistä.
Lisäksi laitan sen uunissa pienellä lämmöllä, joten sen pitää olla siellä kauan. Näillä helteillä kohtuullisen älytön ratkaisu. En mä uunin luukkua sentään auki pidä, mutta taitaa sieltä jonkin verran kuumia aaltoja puskea lukaaliini.

Mutta ainaskin mulla oli hauskaa kun uuniin laittaessa lauleskelin sille läskille Levon hetki nyt lyö:tä ja Oi Herra jos mä matkamies maan:ta. Ai tuoko oli hauskaa? No oli se mulle. Moon riittävän yksinkertainen jotta tommoset uppoo. Oma keksimätkin.
 

Örfil

Guest
Ei tuo nyt ihan älytön määrä ole, kun pakastat siitä osan.
Tekee vuodessa 4.7 grammaa per päivä jos pakastat 364:jään minigrippussiin. Tämän päivän annosta ei kannata pakastaa.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Oikeastaan tämmöiset Liikaa ruokaa -ilmoitukset kuulis tuonne First World Problems -otsikkoon...

 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
Jonpan kokkicornerista tänään:





Bon Appétit!
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Kohta kokeilen erästä hurjaa juttua. Siihen tarvitaan mikroa ja grilliä.

Palokuntaa saatetaan tarvita.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Laitat peesees grilliin?
Ei ihan.

Rillasin kanafileet grillikastikkeen ja öljyn kera.

Lisukkeena wokkivihannekset jotka kypsensin mikrossa kera rypsiöljyn ja mausteiden (mm. tabasco).

Voisinpa jopa kehua lopputulosta. En olisi varsinkaan uskonut, että mikrolla saa noin hyvää settiä aikaiseksi.


Nyt voikin alkaa sitten juomaan.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Kait tuota sähkösavustinta voisi kokeilla, ennenkuin pölykerroksesta syttyy palamaan seuraavaa testiä odotellessa.

Possun sisäfilepötkö marinoituna oliiviöljyllä, metaxalla, valkosipulilla, tinjamilla ja soijakastikkeella.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Kannatti hehkuttaa. Rasvaritilä sitten otti ja taipui valuttaen rasvat käämeille ja pelit seis ennen tulipaloa. Todellista sähkösavustusta.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Tuohan kuulostaa ihan meikäläisen edesmenneeltä sähkögrilliltä.

Jatkuvasti sai olla repimässä töpseliä irti seinästi kun vastukset suoraan ritilän alla ilman suojaa. Paloi aika iloiseen muutamaan kertaan. Lopulta sitten alkoi puskea valkoista hitsausliekkiä vastuksen kyljestä talvisäilytyksestä käyttöön ottamisen jälkeen.

Ja oli vielä sisäkäyttöönkin tarkoitettu kapine :D


Mikäli haluaisi kämpästään eroon, tuollainen kannattaa ehdottomasti hankkia.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
No tuo tuparilahjaksi saatu sähkösavustin ei kuitenkaan mikään 20e Tokmanni-hökötys, jotta jotain laatua olisin odottanut pelliltä. Saas nähdä miten tuota käyttää jatkossa, kunhan saa pellin suoristettua.

Niin ja se 20e maksanut sähkögrilli kyllä toimi kaikki vuodet ilman mitään pellin taipumisia tai sähkösavuja.:eek: Forumilaiset vaan painostivat virheeseen ja ostin pallogrillin pistäen vanhan kaverille parvekegrillaukseen.
 
Viimeksi muokattu:

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
No onhan pallogrilli nyt hieman enemmän gurmee kuin joku sähkögrilli.

Ja toimii sähkökatkonkin aikana.
Eipä sitä sähkökatkoja täällä kaapunnissa ole ollut kuin sekunteja joskus myrskyn ja ukkosen aikoihin. Ei silloin muutoinkaan oikein ollut grillauskelit.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Pulled porkia väsäilen. Ja kun kerran sääntö on että haudutetaan pienellä lämmöllä ja pitkään niin nyt on ollut sika uunissa viikon, en laittanut edes uunia päälle. Taitaapa tulla hyvät safkat, nyt jo vesi kielellä. Mmm.
 

Zervuska Haidis

Well-known member
Liittynyt
8.1.2007
Viestit
12609
Sijainti
Sivulla viisi
Pienet kokeilut meneillään. Väsään Napolitan pataa (siis tämmöistä), mutta laitankin sekaan jauhelihan sijasta broilerin paistisuikaleita! Nyt on villiä ja vaarallista tämä elämä!
Tämähän oli peräti niin hyvää sapuskaa, että vaivauduin tekemään nyt uudestaan. Kyllä kelpaa, ja tuosta satsista riittää syötävää päiväkausiksi.
 
Ylös