PuoliPöhkö
Well-known member
Kokattaa!
Tein eilen "meksikolais"tyylisen munakkaan. Munien sekaan pilkoin jalapenoja. Sitten munakkaan päälle hieman salsaa, juustoraastetta ja creme fraichea. Mukavaa vaihtelua.Munakkaan rakentelin.
Tabascossa paistetut täytteet sipuli, valkosipuli ja keittokinkku toivat kivaa lisäsäväystä. Muuten maustoin suolalla, mustapippurilla ja basilikalla.
Lammaskaali oli ihan onnistunut (liha lähti luusta itsekseen tai lusikalla avittamalla).Lammaskaali on uunissa muhimassa. Sen valmistuttua ajattelin tekaista Aura-punajuuripiiraan ja marenkia pavlovaa varten.
Meinasin myös. Mutta arvelin kerrankin että nyt on liian ilmeinen maalipaikka. Kiitos, että sinä et.Oih, haudutetut puuhaarukat on mun lemppariruokaa.
Uunissa minäkin olen sen tehnyt.Lähikaupassa oli tiskissä perunamakkaraa, joten pitihän sitä ostaa. Kotona sitten googlettelin, mikä onkaan oikeaoppinen valmistustapa ja löysin kaksi koulukuntaa: pelkästään uuniin tai sitten keitto ja pinta pannulla. Dilemman ratkaistakseni soitin mummulle, joka yllätys yllätys, oli juuri laittanut perunamakkaran uuniin. Kerrankin meni kysymys oikeaan paikkaan.
Mummu suosii itse nykyään uunimetodia, joten päädyin samaan.
Mummu kertoili, että lapsuudessaan käytettiin tuota esikeittometodia, kun uunit olivat vähän toista kuin nykyään. Leivinuunia ei pelkän perunamakkaran takia tietenkään lämmitetty, ja paistouunin lämpötila ei välttämättä ole ollut kovin tasainen.Uunissa minäkin olen sen tehnyt.