Kokkausotsikko

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Uppopaistelin iltapalaksi nugetteja ja mozzarellatikkuja. Aika rasvasta, mutta herkullista.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Munakkaan rakentelin.

Tabascossa paistetut täytteet sipuli, valkosipuli ja keittokinkku toivat kivaa lisäsäväystä. Muuten maustoin suolalla, mustapippurilla ja basilikalla.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Pekonit kuivuivat uunissa. Jäi yli puolet syömättä.

Lisää treeniä.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Munakkaan rakentelin.

Tabascossa paistetut täytteet sipuli, valkosipuli ja keittokinkku toivat kivaa lisäsäväystä. Muuten maustoin suolalla, mustapippurilla ja basilikalla.
Tein eilen "meksikolais"tyylisen munakkaan. Munien sekaan pilkoin jalapenoja. Sitten munakkaan päälle hieman salsaa, juustoraastetta ja creme fraichea. Mukavaa vaihtelua.
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Ei ihan kokkailua, mutta maistoin eilen ensimmäistä kertaa hapansilakkaa. Olihan se. Ihan kaikki ei pysynyt sisällä, mutta ei se silti ihan niin pahaa ollut mitä pelkäsin mm. tämän perusteella.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Wingsejä riisillä.

Tabasco toimi riisin keittämisessäkin.
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Ajattelin laittaa saamastani Kokkaus for dummies- kirjasta nyt oikein kerrankin jotain. Ensimmäiset näkemäni sanat avaamastani kirjan kohdasta olivat "hauduttaa" ja "puuhaarukka".
Sikiöasento -> sängyn alus.
 

Albert Oil

Hippi ja juntti
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
55371
Sijainti
Korviesi välissä
Sitäpaitsi ei reseptiä voi aloittaa näin: "Keitä vesi. Lisää liemeen valkosipulit."
Mihin liemeen? Mistä se liemi ilmestyy? Muuttuuko vesi keittyessään liemeksi?
Olen liemessä.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Lähikaupassa oli tiskissä perunamakkaraa, joten pitihän sitä ostaa. Kotona sitten googlettelin, mikä onkaan oikeaoppinen valmistustapa ja löysin kaksi koulukuntaa: pelkästään uuniin tai sitten keitto ja pinta pannulla. Dilemman ratkaistakseni soitin mummulle, joka yllätys yllätys, oli juuri laittanut perunamakkaran uuniin. :D Kerrankin meni kysymys oikeaan paikkaan.

Mummu suosii itse nykyään uunimetodia, joten päädyin samaan.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Huomenna pistetään possun ulkofilee suppis/pekoni/sipuli mössön kanssa taikinakääröön ja uuniin. Perään laitetaan myöhemmin Hasselbackan perunat ja hellalla tuunataan kermainen konjakkisinappi kastike.. Sillaikai sit
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Lähikaupassa oli tiskissä perunamakkaraa, joten pitihän sitä ostaa. Kotona sitten googlettelin, mikä onkaan oikeaoppinen valmistustapa ja löysin kaksi koulukuntaa: pelkästään uuniin tai sitten keitto ja pinta pannulla. Dilemman ratkaistakseni soitin mummulle, joka yllätys yllätys, oli juuri laittanut perunamakkaran uuniin. :D Kerrankin meni kysymys oikeaan paikkaan.

Mummu suosii itse nykyään uunimetodia, joten päädyin samaan.
Uunissa minäkin olen sen tehnyt.
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Uunissa minäkin olen sen tehnyt.
Mummu kertoili, että lapsuudessaan käytettiin tuota esikeittometodia, kun uunit olivat vähän toista kuin nykyään. Leivinuunia ei pelkän perunamakkaran takia tietenkään lämmitetty, ja paistouunin lämpötila ei välttämättä ole ollut kovin tasainen.
 
Ylös