Captain Howdy
Well-known member
- Liittynyt
- 6.6.2001
- Viestit
- 20416
Tarvitsen tietoa maantiedon tunnille, jonne teen esitelmän.
Ei, se liittyy fysiikkaan, maantietoon on eri Pavlovi.Eiks sillä ollut jotain ankkoja, joita se ehdollisti tai jotain...
Katso, mitä voin tehdä Pavlov tehdä, heti kun olen kuolata, hän tulee hymy ja kirjoittaa hänen vähän varaa.Tarvitsen tietoa maantiedon tunnille, jonne teen esitelmän.
Thun***?Katso, mitä voin tehdä Pavlov tehdä, heti kun olen kuolata, hän tulee hymy ja kirjoittaa hänen vähän varaa.
Ärsyke voi olla mikä tahansa toiminta, jota mato, tai, kuten ääni, väri tai haju. Tässä tapauksessa pelkkä lapsen valkoinen takki nähdä voi luoda pelkoa tai tunteen inhoa, koska minulla on yhdistettävä niin ankeita kuin lääkäri käynnillä ja valkoinen lääketieteen takki. Behaviorismi, nyt klassinen ehdollistumiseksi kutsutaan tieteen, juontuu muun muassa Pavlovin tutkimuksista.Thun***?
*kertoo* :alppu:Tarvitsen tietoa maantiedon tunnille, jonne teen esitelmän.
Kiitoksia mehe!Sitä mää ihmettelen, että millä kusihousunörtti on ehdollistettu pimperolle? Että kun vaan vilautetaan tissikuvaa, niin jo kömpii pili pingotukselle, vaikkei varsinaisesta parittelusta oo mitään tarjontaa?
on venäläisen fysiologin Ivan Pavlovin (1849-1936) teoria, jonka mukaan opetuksen (tarkemmin sanottuna ehdollistamisen) keinoin voidaan valitulla ärsykkeellä saada aikaan yksilössä toiminta tai reaktio (responssi), joka ei kuulu ehdollistetun (opetetun) yksilön tavanmukaiseen toimintatapaan.
Pavlov päätyi teoriaan koirakokeissaan, joista kuuluisimmassa soitettiin kelloa juuri ennen kuin jauhettua lihaa työnnettiin koiran suuhun. Aluksi koira ei erittänyt sylkeä ennen kuin se oli todella saanut lihaa. Kokeen edetessä koira oppi yhdistämään kellon äänen ja lihan, ja alkoi erittää sylkeä jo kuullessaan kellon äänen. Lopulta Pavlov totesi, että koira reagoi erittämällä sylkeä vaikkei ruokaa saanutkaan.
Kyseessä on siis oppiminen mutta sille on annettu uusi nimi, ehdollistuminen. Sinänsä oppiminen on vanha asia eikä siinä ole mitään uutta. Pavlov ei myöskään keksinyt mitään, koska oppiminen on tunnettu jo antiikin ajoista saakka.
Niin.