Vankka todiste siitä, miten päättäjät vieraantuu täysin kansasta. Oikeaa työtähän nuo eivät ole koskaan tehneet.Elitismiksi mennyt tämän hallituksen tekeminen. Muuten sanoisin, että teknokratiaksi, mutta kun tuntuu puuttuvan se tekhne.
Vankka todiste siitä, miten päättäjät vieraantuu täysin kansasta. Oikeaa työtähän nuo eivät ole koskaan tehneet.Elitismiksi mennyt tämän hallituksen tekeminen. Muuten sanoisin, että teknokratiaksi, mutta kun tuntuu puuttuvan se tekhne.
Vastasin juuri niin hyvin kuin tuohon voi vastava. Miettimällä mitä tulee tapahtumaan.Et vastannut kysymykseen taaskaan. Kertauksen vuoksi: hyväksytkö sen että lainarahalla lasketaan veroja, ja lainan takaisin maksamiseksi nostetaan veroja, leikataan perusturvaa ja nostetaan eläkeikää?
Sinällään on hyvä, että vaalien tulokset näkyy politiikassa, eikä jatketa samalla linjalla tuloksista huolimatta -eikös niin ? Miksi muuten äänestäisimmeMinusta nämä Vanhasen esille tuomat uudet mielipiteitä jakavat esitykset tuovat suomalaiseen päätöksentekoon jenkkimeininkiä: heti vaalien jälkeen tehdään radikaaleja linjamuutoksia, eikä jatkumosta ole mitään varmuutta :thumbdown
Tästä oon samaa mieltä, asioista pitää keskustella enemmän. Tämäkin eläkesitys on teoriassa hyvä, mutta ois pitänyt tuoda toisin.Ja tällä tarkoitan nimenomaan sitä miten asioita tuodaan esille: ei saada puhua vaiheessa olevista asioista, eikä niiden julkituomisen jälkeen voi enää vaikuttaa keskustelemalla :jaska:
Et siis halua/osaa vastata kysymykseen?Vastasin juuri niin hyvin kuin tuohon voi vastava. Miettimällä mitä tulee tapahtumaan.
Eihän tuo ollut oikea kysymys, vaan sun oletuksiin perustuvia väitteitä (esim. kerro miten perusturvaa ollaan leikkaamassa tän velan maksamiseksi).
Siis markkinathan avattiin jo sen edellisen laman aikana. Siitä on jo laskua maksettu.Tarkoitin finanssimarkkinoita ja markkinoiden holtitonta vapautta ja valvomattomuutta, mikä on juuri oikeistolaista ideologiaa.
En siis puhunut korko- ja muusta keskuspankkipolitiikasta.
Ja jos joku nyt miettii, että mitä tekemistä pääomien ja rahamarkkinoiden villiintymisellä on eläköitymisen kanssa niin voi arvioida mielessään kuinka tämä uusliberalistinen aikakausi kiristi, raa'isti, lisäsi epävarmuutta, irtisanomisia (eläkeputkeen) ja kovuutta työelämässä.
Tosin onkohan demareilla kauheasti tekemistä enää noiden vasemmistolaisten aatteiden kanssa...Ei siis liity ollenkaan siihen onko meillä oikeisto-, demari- tai vaikkapa sateenkaarihallitus. Aika lapsellista uskoa, että vasemmistopuolueet (ts. demarit) pärjäisivät oikeistoa paremmin.
Meinaat ettei Kokoomus tai Kepu oppositiossa tehnyt niin?Siis markkinathan avattiin jo sen edellisen laman aikana. Siitä on jo laskua maksettu.
Välissä oli myös demarivetoisia hallituksia. Ei nekään sitä suuntaan muuttaneet. (ko. muutoshan liittyi EU:hun liittymiseen yms.).
Ei siis liity ollenkaan siihen onko meillä oikeisto-, demari- tai vaikkapa sateenkaarihallitus. Aika lapsellista uskoa, että vasemmistopuolueet (ts. demarit) pärjäisivät oikeistoa paremmin.
Hallituksen virhe tässä eläkeasiassa oli tuon asian tuominen puun takaa käsittelyyn. Mutta on kyllä idioottimaista viritellä asian takia esim. yleislakkoja. Nyt on lama ja vielä pahemmaksi muuttuisi järjettömän yleislakon vuoksi. No demarit ja muut vasemmistopuolueet yrittävät toki hyödyntää kaikin mahdollisin keinoin hallituksen virheen.
Ei kovin paljon. Osittain näissä keskusteluissa puhutaan/kirjotetaan kyllä enämpi mielikuvilla.Tosin onkohan demareilla kauheasti tekemistä enää noiden vasemmistolaisten aatteiden kanssa...
Siinäpä se klassinen jako. Voitas kuitenkin jo pikkuhiljaa luopua siitä ja siirtyä vaikkapa Nolanin karttaanOn iso paha taviksia sorsiva oikeisto ja köyhien taviksien puolia pitävä kaunis hieno vasemmisto.
Tossa olisi tosiaan pitänyt lukea: "No demarit ja muut oppositiopuolueet..."Meinaat ettei Kokoomus tai Kepu oppositiossa tehnyt niin?
Lisäksi on aika naurettavaa väittää että vain oppositiopuolueet ovat tätä eläkejuttua vastaan. Siinä ryhmittymässä on SAK:n lisäksi mm. STTK ja Akava. Akava on aika helvetin kokkaripitoinen porukka, eikö vaan?
Tarkoitukseni oli osoittaa että myös Kepun ja Kokkareiden sisältä löytyy valtavasti vastustusta tähän eläkeuudistukseen. Olikohan jotain 38-39 prossaa eläkeuudistuksen kannatus näiden puolueiden kannattajien sisällä??? Että ei pelkästään oppositiopuolueet tai niiden kansanedustajat sitä vastusta. Varmaan moni Kokoomuksen ja Kepun kansanedustaja potee 'huonoa mieltä' kun joutuvat tämän äänestyksessä hyväksymään vastoin tahtoaan. Mutta ryhmäkuri tulee pitämään tässäkin asiassa. Aivan saletisti.:ahem:Tossa olisi tosiaan pitänyt lukea: "No demarit ja muut oppositiopuolueet..."
SAK, STTK ja Akava eivät ole puolueita, eikä niillä sellaista asemaa pitäisi olla. Demareillahan on karvaita kokemuksia viime vaaleista, kun em. roolit menivät sekaisin.Kyseisissä järjestöissä on väkeä varmaan laidasta laitaan eri puolueista. Toki varmaan aika iso Akavaan kuuluvista kuuluu oikeistopuolueisiin ja todennäköisimmin Kokoomukseen. No tämän varmaan hyvin tiedät, kunhan kirjoittelin...
Vastaus kysemykseesi: Varmaan olisivat käyttäneet. Eri juttu on sitten mihin tai kuinka pitkälle asia kannattaa viedä.
Ja edelleen...oli paha virhe tuoda alussa yksipuolisella ilmoituksella tätä eläkepäätöstä. Olisi ilman muuta pitänyt neuvotella työmarkkinajärjestöjen kanssa.
Juu tuo asian tuominen "pääministerin ilmoituksella" ja "että poikain kanssa vähän soiteltiin..:" tyylisesti oli virhe myös ko. puolueille sisäisesti. Ei vain ulospäin.Tarkoitukseni oli osoittaa että myös Kepun ja Kokkareiden sisältä löytyy valtavasti vastustusta tähän eläkeuudistukseen. Olikohan jotain 38-39 prossaa eläkeuudistuksen kannatus näiden puolueiden kannattajien sisällä??? Että ei pelkästään oppositiopuolueet tai niiden kansanedustajat sitä vastusta. Varmaan moni Kokoomuksen ja Kepun kansanedustaja potee 'huonoa mieltä' kun joutuvat tämän äänestyksessä hyväksymään vastoin tahtoaan. Mutta ryhmäkuri tulee pitämään tässäkin asiassa. Aivan saletisti.:ahem:
Keskustan Korhonen korottaisi suurituloisten veroja
Lauantai 7.3.2009 klo 22.11
Keskustan puoluesihteerin mielestä uudentyyppistä varallisuusveroa täytyisi harkita. (OLLI HÄKÄMIES)
Hän sanoo sanomalehti Länsi-Savon verkkosivuilla, että veronkorotus auttaisi Suomea selviytymään talouskriisistä. Lisäksi olisi harkittava uudentyyppisen varallisuusveron käyttöönottoa.
- Muita vaihtoehtoja ei voi olla. Velkaannumme sellaisella vauhdilla, että sen maksaminen vie vuosikymmenet, puoluesihteeri varoittaa.
Korhosen mielestä Suomeen tarvitaan suuri yhteiskuntasopimus, jossa ratkaistaan eläköityminen ja ostovoiman turvaaminen palkkaratkaisuin. Lisäksi pitäisi sopia, mistä valtio saa lisää rahaa, kun työnantajien Kela-maksu poistuu.
STT
Hyvä että nyt asiasta kuitenkin keskustellaan :ahem:Puoluesihteerillä taitaa olla suksissa paremmat voitelut kuin puoluejohtajalla.![]()
Lukutaito on ilmeisesti oppositiopuolueiden kannattajista yliarvostettu taito. Erittäin tärkeää ja hedelmällistä muuten korostaa näitä kuka kannatta mitäkin...:ahem:JA , kun se eläkeiän suora korotus ei nyt auta yhtään mitään, esitti sitä sitten vaikka itse Väyrynen. Se tuntuu nyt todella hassulta, että kukaan näistä hallituspuolueen kannattajista ei uskalla myöntää, että nyt iski kirves kiveen ja kovaa. Oli meinaan niin huono lyönti, että nyt sattuu omaan nilkkaan ja paljon.
No on kyllä aikalailla eri asia yleislakkoilla tai uhkailla yleislakolla eläkeiän nostamisesta ja työreformista. (jälkimmäinenhän piti sisällään vaikka mitä)Jos SAK, STTK, Akava, EK ja vielä presidentti (olkoonkin nyt sitten kuinka tahansa Halonen jonkun mielestä), on sitä mieltä että nyt meni väärin ja toivottavasti neuvotteluilla pystytään asia korjaamaan. JOs ei hallitus peräänny asian kanssa takaisin, on todennäköisesti edessä yleislakolla pelaaminen, aivan samoin kuin 90 luvun laman aikaan. Hallitus perääntyi silloin, ja tulee perääntymään myös nyt. Se on harvinaisen vittumaista joutua eroamaan pääministerin virasta sen takia, että on saanut Suomen yleislakkoon.
Hallitus nyt kai kuitenkin pyrkii vaikuttamaan niihin asioihin joihin se pystyy vaikuttamaan. No voisihan hallitus tietysti koittaa säätää lain jolla määrätään yritykset pitämään kiinni ikääntyvästä työvoimasta ja parantamaan työssä viihtymistä. En kyllä itsekään oikein tajua mitä tolla eläkeiän nostamisella saavutetaan kun nykyäänkin eläkkeelle siirrytään keskimäärin ennen eläkeikää.Itse vähän kummastelinkin Vanhasen puheissa sitä, että hän oli sysäämässä vastuuta tuosta ihmisten työssäjaksamisen parantamisesta täysin pelkästään yritysten kontolle, kun hallitus itse on nostamassa rajaa vaan ylemmäs. Toki sitten kun kun työvoimapula iskee suuremmin päälle, niin yritysten on pakko pitää paremmin ikääntyvästäkin työvoimasta kiinni, mutta jotenkin en jaksa uskoa että ainakaan nyt taantuman aikana yritykset tulevat kovinkaan paljoa panostamaan asiaan.