Hyvinvointi/pahoinvointivaltion tulevaisuus

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Sd. ei olisi veroja hallituksessa keventänyt ja lujaa menisi meillä. Ei paljon vaikuttaisi suuren maailman taloustilanteet. Harmi kun on muut kuin sd. hallituksessa :frown:.
No sitä en tiedä, mutta tuskin olisi siirtänyt firmojen Kela-maksuja sentään veronmaksajien niskoille.:eek:
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24274
Sijainti
lappeen Ranta
No sitä en tiedä, mutta tuskin olisi siirtänyt firmojen Kela-maksuja sentään veronmaksajien niskoille.:eek:
Joo, toi on kyllä ikäänkuin kirsikka siihen ulkomaanpellejen rahoitusinstrumenttikauppojen aiheuttaman taantuman päälle kyllä.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Näinhän tämä yhteiskunta pysyy pystyssä kun ulkomailta hommataan porukkaa tekemään halvalla ja eivätkä edes maksa verojansa kuten pitäisi. Lainaus Vapaan Uutistoikista.

2€/tunti –”Palkka ei suurin ongelma”

Julkaistu: 6.6.2010 18:20

Rakennusliiton toinen puheenjohtaja Kyösti Suokas ei usko, että Olkiluodon ydinvoimalatyömaalla tehtäisiin laajalti töitä viime päivinä esiin nousseella kahden euron tuntipalkalla. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Olkiluoto ja koko rakennusala olisi pimeän työn kaatopaikka, jonka siivoamista Suokas vaatii hallitukselta. Hänellä olisi esittää päättäjille myös ongelman ratkaisu.

Olkiluodon ydinvoimalatyömaan ulkomaalaisten rakentajien naurettavan tuntipalkan nosti esiin tutkija Anna Kontula Rakennuslehdessä. Uuden Suomen haastatteleman Suokkaan mukaan näin mitätön tuntipalkka ei voi olla ainakaan Olkiluodossa kovin yleistä, sillä liitolla on jättityömaalla useita päätoimisia edunvalvojia.

-Ei siellä ihan ilmaiseksi töitä tehdä. 2-3 euron palkka on jo niin matala, etteivät virolaiset tai puolalaisetkaan ihan sillä tee, Suokas sanoo Uudelle Suomelle korostaen kuitenkin, että Olkiluodossakin asiat ovat "täysin retuperällä".

-Palkka ei ole suurin ongelma, vaikka ne ovatkin alle työehtosopimusten ja ylityökorvauksia ei makseta. Iso ongelma on se, että vain murto-osa ulkomaalaisista maksaa veroja oikein tai lainkaan, eivätkä yritykset maksa heistä sosiaali- tai vakuutusmaksujakaan. Tämä suo heitä käyttäville yrityksille tolkuttoman kilpailuedun.

Rakennusalalle EU:n vapaan liikkuvuuden myötä syntyneet "kahdet työmarkkinat" ovat puhuttaneet jo pitkään ja ajaneet suomalaiset rakennusyritykset työttömiksi.

Suokkaan mukaan rakennusalan viranomaisvalvonta ei toimi lainkaan, koska verottajalla ja muilla valvovilla elimillä ei ole todellisia valtuuksia ottaa ulkomaalaisille työntekijöille maksetuista palkoista ja eduista selvää. Suokkaan mukaan kansainväliset työnvälityspuljut osaavat ottaa tilanteesta ilon irti.

-Ja kun ulkomaalaiset työntekijät eivät asiasta puhu eivätkä ota yhteyttä, ei meillä ole mahdollisuutta selvittää asioita. Me vaadimme aina pankkitilikuitit nähtäväksemme.

Suokasta ei enää ihmetytä edes se, että Suomen energiantuotannon kannalta keskeisellä jättityömaalla voidaan jatkuvasti rikkoa suomalaisia työehtoja.

-Täällä on kaikki mahdollista. Jos järjestelmää ei paranneta, uusilla ydinvoimatyömailla on ihan sama tilanne.

Niin, se järjestelmän parantaminen. Suokas on kehittänyt tilanteeseen ratkaisun, joka hänen mukaansa kitkisi 60-70 prosenttia alan harmaasta työstä pois. Ehdotuksen toteutuessa verottaja antaisi jokaiselle Suomeen saapuvalle työläiselle verokoodin, jonka avulla verojen maksua valvottaisiin.

Työmailla käyvät tarkastajat voisivat myös tarkastaa suoraan työmaalla, että koodi on oikea ja veroja on maksettu. Suokkaan mukaan järjestelmä ei edes aiheuttaisi juurikaan kustannuksia.

Miksei tällainen järjestelmä sitten ole jo käytössä? Suokas syyttää hallitusta "kaistapäisen" nykytilanteen sallimisesta. Hänen mielestään nykyhallitus tai sen edeltäjä eivät ole edes halunneet ratkaista asiaa.

-Onko se Elinkeinoelämän Keskusliitto vai mikä joka haluaa tilanteen jatkuvan? Eihän ne [hallitus] voi olla niin hölmöjä ja avuttomia, ettei ne ymmärrä, että näin tämä ei voi jatkua.

Uusi Suomi ei sunnuntaina tavoittanut työministeri Anni Sinnemäkeä (vihr.) kommentoimaan asiaa.

Yritysmaailma puolustautuu halpatyövoimasyytöksiltä sillä, että aliurakoitsijat on "velvoitettu" noudattamaan suomalaisia työehtoja. Suokkaan mielestä velvoitepaperista ei ole hyötyä, jos sen toteutumista ei valvota.

-Tämä tulee niin pirun halvaksi yrityksille, Suokas manaa.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/9436...gelma”
Yllättäen EK löytyy tämänkin takaa. Ihme pulju.
 

Fasaldi

Well-known member
Liittynyt
2.8.2006
Viestit
670
Varsin osuva kirjoitus punikki-Kataisen sekoilusta. Vieläpä itsekin kokoomuslaiselta kirjoittajalta:

Jyrki Katainen - punikki Kokoomuksen riveissä?

En voi kuin ihmetellä Kokoomuksen puheenjohtajan, Jyrki Kataisen puheita. Nelosen uutisten mukaan Katainen on päästänyt suustaan lauseita, jotka sopisivat mielestäni paremmin Vasemmistoliiton suuhun. Niin tai demarien. Ilmeisesti Jyrki Katainen aikoo luotsata Kokoomusta monta piirua vasemmalle. Vai kuulostaako tämä vapaata markkinataloutta, kapitalismia ja yksilönvapautta jotenkin edistävältä tekstiltä:
Nyt ratkaistaan, kumpi vie ja kumpi vikisee: markkinavoimat vai yhteiskunnallinen päätöksenteko. Tästä pitää kerta kaikkiaan tehdä selvä! Meidän on varmistettava eurooppalaisen työllisyyden ja sitä kautta hyvinvointiyhteiskunnan pysyvyys markkinavoimia vastaan! Sunnuntaina otamme niskalenkin hallitsemattomista markkinavoimista!


Jyrki Kataisen mielestä siis on tärkeämpää, että sosialistisesti ja kollektiivisesti päätetään siitä, miten markkinoiden pitäisi toimia sen sijaan, että jätetään markkinoiden toiminta yksilöiden valintojen varaan. Jyrki Katainen siis ilmeisesti kannattaa suunnitelmataloutta. Jyrki Kataisen mukaan ihmisten henkilökohtaiset preferenssit ja valinnat eivät saa määrätä sitä, miten talouden ja markkinoiden pitää toimia, vaan talouden ja markkinoiden pitää toimia sen mukaan, miten Valtion Keskusbyrokratiavirasto ja poliitikot haluavat niiden toimivan.

Karrikoidusti sanottuna Katainen on ilmeisesti sitä mieltä, että jos ihmiset haluavat ostaa kaupasta kevytmaitoa, niin he eivät saa sitä ostaa, jos Valtion Keskusbyrokratiavirasto on sitä mieltä, että tässä kuussa pitää ostaa rasvatonta maitoa. Kataisen mielestä se, mitä maitoa kaupassa saa myydä ja mihin hintaa on asia, joka ei kuulu kuluttajien itsensä omalla lompakollaan päätettäväksi, vaan poliitikkojen byrokraattien päätettäväksi. Kataisen mielestä markkinavoimat - eli sinä ja minä ja muut ihmisyksilöt - eivät saa päättää asioista, vaan asioista on päätettävä byrokraattien ja poliitikkojen toimesta.

Hyi helvetti.

Ei tämä sinällään ole mikään ihme. Katainen on itse halunnut, että suomalaisten veronmaksajien rahoja käytetään 1,7 miljardia euroa konkurssikypsän Kreikan sosialistisen ja tehottoman talouden tekohengittämiseen. Yksikään ihminen, joka kannattaa markkinataloutta ja yksilönvapautta, ei voi moista kannattaa.

Suosittelen arvon puheenjohtajalle pikaista loikkaamista SDP:n riveihin. Kiitoksia kuitenkin, että paljastit todellisen karvasi ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Kokoomuslaiset varmasti osaavat "kiittää" sinua kaikesta tästä seuraavissa vaaleissa.
Kirjoittaja Markus Jansson

http://markusjansson.blogspot.com/2010/05/jyrki-katainen-punikki-kokoomuksen.html

Kirjoituksen viimeinen kappale osuu kuitenkin pahasti harhaan. Kataisen ajama vasemmistolainen talouspoliitiikka nauttii laajaa kannatusta kokoomuslaisen kenttäväen piirissä. Käytännössä kokoomuksen talouspoliittinen linja ei juuri mitenkään eroa SDP:n vastaavasta:

Kokoomuksen kenttäväki ylistää Kataista
29.04.2009 14:34
MTV3 - Hanna Ruokangas



Jyrki Katainen on onnistunut Kokoomuksen puheenjohtajana hyvin, toteaa 100% MTV:n kyselyyn vastanneista piirihallituksen jäsenistä. Kataisen katsoo onnistuneen erittäin hyvin puheenjohtajana 91% , loput 9% antavat arvosanan "melko hyvin". Edes yhtään "tyydyttävää" ei Katainen saa. Kataista kehutaan nuorekkaaksi ja innostavaksi.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2009/04/868618
 
Viimeksi muokattu:

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Heh, Markus Jansson. Markus on niin hassu hahmo, että suosittelen kaikille hyvän huumorin ystäville tutustumista sen kirjoituksiin ja ajatuksiin pitemmältä ajalta. Löytyy varmasti paljon matskua, kunhan hieman kuukkeloi. Jaskakin on kommunisti, kun Janssoniin vertaa. Puhumattakaan sen muista aivopieruista.
 

SOKO

Well-known member
Liittynyt
5.8.2007
Viestit
4037
Puolue Janssonilla vaihtuu, mutta linja jatkuu entisellään. Hiukan yllätyksenä tuli, että entinen liberaalien ja Suomen kansan sinivalkoisten eduskunta/kuntavaaliehdokas on löytänyt tiensä kokoomuksen riveihin. En kuitenkaan usko kaverin pääsevän nykyisessä puolueessaan eduskuntavaaliehdokkaaksi.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Kataisen maalaisjärki ylittää idealismin, joka sisältyy vapaiden markkinoiden ihannointiin. Onhan tässä nähty miten 'hyvin' vapaat markkinat toimivat. Tältä osin lienee siis syytäkin yhteiskunnan asettaa insentiivejä ja tarvittaessa rajoituksia toiminnalle. Kataisen arvostelija vetää totaalisen hudin väittäessään, että kyse olisi yksilönoikeuksien rajoituksista.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Kataisen maalaisjärki ylittää idealismin, joka sisältyy vapaiden markkinoiden ihannointiin. Onhan tässä nähty miten 'hyvin' vapaat markkinat toimivat. Tältä osin lienee siis syytäkin yhteiskunnan asettaa insentiivejä ja tarvittaessa rajoituksia toiminnalle. Kataisen arvostelija vetää totaalisen hudin väittäessään, että kyse olisi yksilönoikeuksien rajoituksista.
Ongelmahan on finanssisektorin niin helvetin monimutkaisiksi kehitetyt johdannaiset, joita ymmärtää hädin tuskin niiden kehittäjäkään. Niihin "sijoittaminen" on täydellistä uhkapeliä. Jos tuollaisten monimutkaisten johdannaisten vakavaraisuuslaskennassa arvoksi nolla ja näihin johdannaiskauppoihin kohdennettaisiin hyvin pieni vero (0,01 tms) finanssisektorin työttömyys kasvaisi roimasti, mutta maailman talous vakautuisi huomattavasti.
 

Fasaldi

Well-known member
Liittynyt
2.8.2006
Viestit
670
Kataisen maalaisjärki ylittää idealismin, joka sisältyy vapaiden markkinoiden ihannointiin.
Osaisitko jotenkin perustella tuota väitettäsi? Kertoisitko myös, että millaista vapaiden markkinoiden ihannointiin sisältyvää idealismia tarkoitat?
Tarkoitatko esim. tälläistä vapaiden markkinoiden ihannointiin liittyvää idealismia?
http://pasi.blogit.uusisuomi.fi/2010/04/13/kapitalismia-vastaan-solidaarisuuden-puolesta/
Pitäisikö Kataisen päättää sekin, että millaisilla ehdoilla ja valuutalla tuon vaihtopiirin jäsenet käyvät keskenään kauppaa?

Onhan tässä nähty miten 'hyvin' vapaat markkinat toimivat.
Viittaatko kenties näihin havaintoihin?

Empiiristen tutkimusten mukaan taloudellisen vapauden indeksi korreloi positiivisesti elintason, talouskasvun, tulojen tasaisuuden, korruption vähyyden ja poliittisen väkivallan vähyyden kanssa.[1][2][3][4][5]

Ympäristön tila, eliniänodote, ihmisoikeustilanne, talouskasvu, keskitulot ja köyhimmän kymmenyksen tulotaso olivat sitä parempia ja korruptio vähäisempää, mitä korkeampi maan taloudellinen vapaus oli (vuonna 2007). Köyhimmän kymmenyksen osuus maan tuloista ei riippunut taloudellisesta vapaudesta. [6]
http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_valtioista_taloudellisen_vapauden_mukaan
Taloudellisen vapauden indeksi vuodelta 2009 löytyy täältä:
http://en.wikipedia.org/wiki/Economic_Freedom_of_the_World

Listan pohjimmaiset näyttävät olevan pääasiassa Afrikan kehitysmaita.Vapaata markkinataloutta vieroksuvien kannattaa muuttaa siis vaikkapa Zimbabween:

Tältä osin lienee siis syytäkin yhteiskunnan asettaa insentiivejä ja tarvittaessa rajoituksia toiminnalle.
Tuo on hyvin epämääräistä höpinää, kun et mitenkään täsmennä, että millaisia insentiivejä ja rajoituksia oikein tarkoitat. Tarkoitatko sitä, että suomalaisten poliitikoiden pitäisi saada asettaa insentiivejä ja rajoittaa taloudellista toimintaa parhaaksi näkemällään tavalla? Itse ainakin pidän suomalaisia poliitikoita sen tason tunareina, etten todellakaan kannata tälläistä.
Suomalaisten päättäjien taloudellisesta osaamisesta saatiin erittäin hyvä osoitus jo 2000-luvun alussa. Soneran hallintoneuvostossa ja muuallakin huseeranneet poliitikot olivat käytännössä hyväksymässä ratkaisuja, jotka ajoivat yrityksen konkurssin partaalle.

Siunaus etukäteen
Saapunki: valtio hyväksyi umts-kaupat

6.8.2002 12:41 Kohu Soneran ympärillä jatkuu. Nyt yrityksen entisen hallintoneuvoston puheenjohtaja Pauli Saapunki korosti tiistaiaamun Ilta-Sanomissa, että valtio oli hyväksynyt umts-kaupat. Sen hän oli selvittänyt etukäteen.
http://www.digitoday.fi/mobiili/2002/08/06/saapunki-valtio-hyvaksyi-umts-kaupat/20026399/66
Kataisen arvostelija vetää totaalisen hudin väittäessään, että kyse olisi yksilönoikeuksien rajoituksista.
Ei vedä. Tietysti se rajoittaa yksilöiden oikeutta päättää omista talousasioistaan (vapaus päättää omista talousasioistaan kuuluu yksilönoikeuksiin), kun poliitikot rajoittavat vapaiden markkinoiden toimintaa.
 
Viimeksi muokattu:

Fasaldi

Well-known member
Liittynyt
2.8.2006
Viestit
670
Katainen kannattaa puheissa valtion menojen leikkausta. Teot kuitenkin kertovat aivan toista. Valtion menot ovat paisuneet tolkuttomasti Kataisen ollessa valtiovarainministerinä.
Valtion budjetin tilinpäätös 2008: 44 923 miljoonaa euroa.
Vuoden 2010 budjettiesitys: 50 185 miljoonaa euroa.
Lähde:
http://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_valtiontalous.html
Leikkaukset 8.6.2010 13:39
IMF on lepsu säästäjä
Hanna Säntti

Noin miljardin euron leikkaukset vuodessa pitävät Suomen kaidalla tiellä, laskee Suomen taloutta arvioinut Kansainvälinen valuuttarahasto IMF.

Summa voi kuulostaa isolta rahalta, mutta valtiovarainministeriön (VM) herroille sekään ei riitä. He haluavat säästää kuusi miljardia euroa vaalikaudessa eli puolitoista miljardia euroa vuodessa kahden vaalikauden ajan.

VM:n laskelmat perustuvat Suomen julkisen talouden vajeeseen.

Viime vuonna Suomi otti velkaa kolmetoista miljardia euroa. Korkojen lasku pyyhkäisi velasta sittemmin toista miljardia euroa pois, mutta ei muuttanut perustilannetta.

Valtio eli me syömme enemmän kuin tienaamme. Eikä sellainen ole pidemmän päälle kestävä tie, kuten Kreikan kriisi on osoittanut.
Yhdeksän miljardin aukko

Lähivuosina valtion budjetti on noin yhdeksän miljardia euroa pakkasella. Tämä aukko pitää lähivuosina kuroa umpeen.

Jos leikkauksia halutaan välttää, pitää summa riipiä kansalta veroina.

IMF suosittelee leikkauksia verojen korottamisen sijaan. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen on samoilla linjoilla.

Verotuksen painopiste siirtyy Suomessa koko ajan kohti välillistä verotusta. Näin tapahtuu jatkossakin, koska työtä ei haluta verottaa nykyistä enemmän ja paine laskea yritysten verotusta on kansainvälisen verokilpailun vuoksi kova.

Sekä leikkausten että veronkorotusten ikävä kääntöpuoli on se, että molemmat ainakin jossain määrin nitistävät Suomen kasvuvoimaa, joka on taantuman vuoksi jo nyt aiempaa heikompi.

Siksi keskustelu kannattaa kääntää myös niihin säästökohteisiin, jotka voivat antaa kasvulle uutta puhtia.
http://www.talouselama.fi/uutiset/article427740.ece
 
Viimeksi muokattu:

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Itse ainakin pidän suomalaisia poliitikoita sen tason tunareina, etten todellakaan kannata tälläistä.

Suomalaisten päättäjien taloudellisesta osaamisesta saatiin erittäin hyvä osoitus jo 2000-luvun alussa. Soneran hallintoneuvostossa ja muuallakin huseeranneet poliitikot olivat käytännössä hyväksymässä ratkaisuja, jotka ajoivat yrityksen konkurssin partaalle.
Tuossa on kyllä hyvin tiivistetty. Tämä on hieno systeemi, politiikkoja on pilvin pimein päättämässä asioista, mitä eivät ymmärrä lainkaan.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Tuossa on kyllä hyvin tiivistetty. Tämä on hieno systeemi, politiikkoja on pilvin pimein päättämässä asioista, mitä eivät ymmärrä lainkaan.
Josko ne leikkaukset pitäisi aloittaa sieltä päästä?

Puolitetaan kansanedustajien ja ministereiden määrä. Avustajat romukoppaan. Tosin tästä päättäjät eivät itseään vastaan nouse.

Kumma juttu että kunnallispolitiikassa esim. sivullekirjoittanut oli päättäjänä lautakunnassa, joka hoiti nuoriso-, liikunta-, kirjasto-, museo- ja kulttuuritoimea.;)
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Josko ne leikkaukset pitäisi aloittaa sieltä päästä?

Puolitetaan kansanedustajien ja ministereiden määrä. Avustajat romukoppaan. Tosin tästä päättäjät eivät itseään vastaan nouse.
Kansanedustajien määrän pudottamisen kannalla en ole, koska se kaventaisi demokratiaa.

Hallintoneuvostot ja muut vastaavat poliitikkojen keskustelukerhot, joilla ei ole muuta tekemistä kuin kasvattaa yrityksen kuluja ja tuoda siellä istuville lisätuloja pitäisi lakkauttaa.

Julkisessa hallinnossa on aivan tolkuttomasti tehostamisen varaa.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Kansanedustajien määrän pudottamisen kannalla en ole, koska se kaventaisi demokratiaa.

Hallintoneuvostot ja muut vastaavat poliitikkojen keskustelukerhot, joilla ei ole muuta tekemistä kuin kasvattaa yrityksen kuluja ja tuoda siellä istuville lisätuloja pitäisi lakkauttaa.

Julkisessa hallinnossa on aivan tolkuttomasti tehostamisen varaa.
Totta turiset.

Näköjään leikkauslistan kärjessä on asuntovelkakorkojen verovähennysoikeus. IMF ja Sailas ottaneen tämän esille muun muassa.

Vaikka se itseä pahasti kirpasee, niin onhan tuo kuitenkin ihan perusteltu leikkaus joka kohdistuu aika oikein.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Viittaatko kenties näihin havaintoihin?

Taloudellisen vapauden indeksi vuodelta 2009 löytyy täältä:
http://en.wikipedia.org/wiki/Economic_Freedom_of_the_World

Listan pohjimmaiset näyttävät olevan pääasiassa Afrikan kehitysmaita.Vapaata markkinataloutta vieroksuvien kannattaa muuttaa siis vaikkapa Zimbabween:
Fraser Institute, joka julkaisee tuota listaa. Tuo instituutin taustalta löytyy mm. propagandaa tupakkayhtiöiden puolesta (niiden rahoituksella tietysti). Samaten se on julkaissut ilmastonmuutoksen kyseenalaistavaa materiaalia ja yllätys yllätys taustalta löytyy mm. öljy-yhtiöihin varsin läheisissä suhteissa (palkkalistoilla) olevia henkilöitä. jne...

Tuolla vielä kritiikkiosuus linkistäsi: http://en.wikipedia.org/wiki/Economic_Freedom_of_the_World#Criticism

Päättäköön jokainen tahollaan mitä tuo indeksi oikeasti ilmentää.

Omana kommenttina voisin sanoa, että suurin osa noista listan yläpäässä olevista maista on vaurastunut kaikkea muuta kuin vapaassa markkinataloudessa. Valikoidulla protektionismilla (puitetalous -termi oli joskus käytössä), valtion tukemalla teollisuudella ja tuotekehityksellä paremminkin. Perusvauraus, koulutus, terveydenhuolto ym. kehittyneen maan tunnusmerkit on ensin pantu kuntoon ja talouden vapauttaminen on tapahtunut asteittain noiden asioiden edetessä rintarinnan. Tämä pätee pohjoismaihin, Japaniin ja muihin idän ihmeisiin, joista oikeastaan vain Kiina on erikoistapaus.

Liki kaikki kokeilut jokseenkin täysin vapaasta taloudesta kehitysmaissa tai alikehittyneissä maissa on tähän päivään mennessä päättynyt huonosti ja on palattu milloin mihinkin. Jos maalla ei ole mitään perustaa (joka yleensä aina on rakennettu yllä kuvatulla tavalla) mistä ponnistaa markkinoille niin ei ne markkinat luo sitä. Pitää olla veropohjaa jolla rakentaa sellaiset olosuhteet, että kukaan viittii investoida killinkiäkään.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Totta turiset.

Näköjään leikkauslistan kärjessä on asuntovelkakorkojen verovähennysoikeus. IMF ja Sailas ottaneen tämän esille muun muassa.

Vaikka se itseä pahasti kirpasee, niin onhan tuo kuitenkin ihan perusteltu leikkaus joka kohdistuu aika oikein.
Asuntolainan korkojen verovähennysoikeuden poistaminen ei ole kulujen leikkaus, vaan verotulojen kasvattamista. Kulujen leikkauksia ovat toimenpiteet, mitkä laskevat kuluja.

Jos saat palkankorotuksen, tuskin pidät sitä esimerkiksi ruokakulujen vähenemisenä.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Kun alkoholivero laski, niin yks tuttu kyllä piti sitä palkankorotuksena.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Asuntolainan korkojen verovähennysoikeuden poistaminen ei ole kulujen leikkaus, vaan verotulojen kasvattamista. Kulujen leikkauksia ovat toimenpiteet, mitkä laskevat kuluja.

Jos saat palkankorotuksen, tuskin pidät sitä esimerkiksi ruokakulujen vähenemisenä.
Kyllä se Sailas totesi ihan suomeksi, että leikataan asuntolainojen KORKOTUKIA.
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Tässä vain yksi esimerkki mistä voisi säästää...

Vuonna 2008 tarkastettu Jupa-hanke epäonnistui lähes täysin, VTV muistaa. Jupan jälkeen käynnistettiin uusi KuntaFenix-hanke, joka oli lähtökohdiltaan samanlainen. Vaikka VTV oli tuonut esille Jupa-hankkeen epäkohdat, niin KuntaFenix-hankkeessa ilmenivät jälleen samat ongelmat.

– Esimerkiksi yhdessä hankkeen projektissa maksettiin oppilaitosten prosessien määrittelystä konsulteille yli 300 000 euroa, ja projekti seilaili Ruotsin ja Viron lautoilla seminaareja pitämässä, tuloksellisuusjohtaja hahmottaa.
..jotenkaan en usko, että tämä toimintatapa olisi valtionhallinnossa poikkeus.
 
Ylös