Tuo kertoo kyllä aika hyvin kuinka pahassa suossa ollaan vähän joka puolella maailmaa.
Tuo kertoo kyllä aika hyvin kuinka pahassa suossa ollaan vähän joka puolella maailmaa.
Papan veljen hautajaisissa lensi yhdeltä lapiomieheltä vahingossa lapio hautaan ja kopsahti kuuluvasti arkunkanteen. Ei loukkaantumisia eikä kuolonuhreja. Vitsi jos toinen siitä irtosi jo niillä sijoin. Oli yli 90-vuotiaan miehen hautajaiset että silleen.Jokin aika sitten radiosta tuli juttu, että jokin seurakunta aikoo kieltää sukulaisilta haudan täyttämisen. Perusteluna oli, että se vaatii isoa ammattitaitoa ja on turvallisuuskysymys.
Muutaman haudan lapioineena hieman ihmettelen perusteluja. Hiekan heittely kuoppaan lapiolla ei vaadi isomaa ammattitaitoa. Enkä ole koskaan kuullut, että joku olisi loukkaantunut ko. hommissa.
Intternetissä voi kaivaa itselleen haudan myös.Yhden sukulaisen pojat taas kaivoivat äidilleen haudan itse. Oli jollakin tapaa hieno ele se.
Kilpailukyvystä on asiantuntijoiden mielestä pidettävä kiinni. Suomi on Holmin mukaan menettänyt kilpailukykyään Ruotsiin nähden jo 3–4 vuotta.
Kasevan mielestä Suomessa on unohdettu seurata, mitä rajojen ulkopuolella tapahtuu. Hän arvioi, että Suomi ollut jo parikymmentä vuotta kilpailukykyongelmassa, eikä tilanne muutu, jos odotellaan kädet ristissä onnenkantamoisia.
Kaseva huomauttaa, että Suomen teollisuuden tuotantomäärät ovat pudonneet finanssikriisistä lähtien.
Ruotsi investoi parhaillaan infrastruktuuriin, alentaa yhteisöverotusta ja tekee muita elinkeinoelämää tukevia päätöksiä. Holm äimistelee, että Suomen päätökset ovat aivan toiselta planeetalta.
– Täällä korotetaan veroja ja vatvotaan rahoitusmarkkinaveroa, pankkiveroa ja vanhuspalvelulakia, kielletään turpeen käyttö ja turkistarhaus ja aiotaan ottaa käyttöön rikkidirektiivi, hän listaa.
– Teollisuuden toimintaedellytyksiä on parannettava pian ja rajusti, Kaseva sanoo.
Hänen mukaansa yritysten sääntelyä on pakko purkaa ja verotusta täytyy painaa alas, ei ylös.
– Muuten tältä häviää sekin, mikä on jäljellä. Tämä on tylyä, mutta näin on, Kaseva jatkaa.
Kaseva on erittäin huolissaan Suomen vaihtotaseen ylijäämän supistumisesta ja kääntymisestä alijäämäiseksi. Hän huomauttaa, että vuonna 2001 vaihtotase oli 10 prosenttia ylijäämäinen ja nyt prosentin alijäämäinen.
– Se on nopein muutos Euroopassa, hän huomauttaa.
Holmin mielestä alijäämä ei ole vielä huolestuttava, mutta suunta pitäisi yrittää muuttaa mielellään parissa vuodessa. Vaihtotaseen vajaus eli alijäämä merkitsee ulkomaisen nettovelan kasvua.
– Ilmapiiri on liudentunut. Velkaa ei enää oteta vakavasti, Kaseva sanoo.
Hän painottaa, että velka suhteessa tuloihin ei voi kasvaa äärettömiin. Hänestä velanotto ei saisi perustua pelkkään tulevaisuudenuskoon.
– Suomi olettaa, että tulevaisuudessa talouskasvu on nopeampaa kuin menneisyydessä. Tämä on kaikkea informaatiota vastaan, hän sanoo.
Onneksi se vähenevä infran rakentaminenkin hoidetaan täällä virolaisten voimin, jottei vahingossakaan raha jää tänne pyörimään.
Tuo muo ihmetyttää. Valtion ja kuntien menot vain kasvaa, mutta samaan aikaan infra menee surkeampaan ja surkeampaan kuntoon.Upeassa kunnossa on koulut, virastot ja maantiet.:ahem:
:ahem::ahem::ahem:Jospa nostetaan veroja, niin jää rahaa palkata konsultteja suunnittelemaan korjauksien tärkeysjärjestyksiä.
http://henriheikkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119454-sdp-rakentaa-berliinin-muuriaOlisi hauska tietää, miten Urpilainen ja Tuomioja suhtautuisivat siihen, jos muualla alettaisiin ajattelemaan samoin kuin he ajattelevat. Aivan yhtä hyvin voitaisiin jossain muualla hylätä Koneen, Patrian tai vaikkapa suomalaisen telakkayhtiön tarjoukset sillä verukkeella, että he saavat Suomen valtion tukea toiminnalleen. Ei miljoonien eurojen Tekes-raha pohjimmiltaan eroa verohelpotuksista muuten, kuin olemalla paljon tehottomampaa.
Veroparatiisit ovat olleet piikkinä vasemmiston lihassa jo pitempään, eikä pelkästään Suomessa. OECD-maat, Euroopan Komissio ja vieläpä G-20 maat ovat ”tarttuneet toimiin” estääkseen kansalaisiaan hyötymästä matalan verotuksen maista. Omaa verotusta ei tietenkään haluta laskea, koska verokilpailu koetaan haitalliseksi. Verokilpailun sijaan poliitikot haluavat määrittää verotukselle vähimmäistason, jota mikään maa ei saisi alittaa.
Urpilaisen, Tuomiojan ja kumppaneiden pelko on se, että maat ”kilpailevat” itsensä hengiltä laskemalla verotusta loputtomiin, jolloin poliitikoilla ei riitä rahaa mihinkään kivaan. Esimerkiksi Satu Hassi kirjoitti aiemmin blogissaan, että ”verokilpailu pitää viheltää poikki, muuten hyvinvointivaltio kuristuu kuoliaaksi”.
Argumentit ovat tuttuja yritysmaailmasta. Kun Onnibussi tarjoaa edullista bussipalvelua, kuristuvat muut linja-autoyhtiöt kuoliaaksi, Norwegian kuristaa perinteisiä lentoyhtiöitä ja entinen valtion monopoliyritys Sonera kuristui kun DNA ja Elisa tulivat matkapuhelinmarkkinoille. Kaikki taloudelliset toimijat haluaisivat rajoittaa kilpailua omaksi edukseen, koska paikoillaan olo on helpompaa kuin jatkuva parantaminen.
Jotenkin aika vaikeasti hahmotettava uutinen. Onko niin, että eniten siis huijaa alle 25 vuotias yrittäjä, joka asuu yksin ja on lapseton?He huijaavat eniten sairauslomaa
Iltalehti
Joka viikko sairauslomalla on keskimäärin 2 500 täysin työkykyistä ihmistä.
Eniten sairauslomaa huijaavat alle 25-vuotiaat työssäkäyvät.Tutkimuksessa haastateltiin 1 125 henkilöä. Tutkimuksen otos painotettiin iän, sukupuolen, asuin-alueen ja talouden koon mukaan kohderyhmää edustavaksi.
Työssäkäyvistä 18-74-vuotiaista henkilöistä lähes 160 000 on huijannut töistä sairauslomaa viimeisten kahden vuoden aikana, selviää Iltalehden Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.
Toistuvasti eli vähintään kaksi kertaa viimeisten kahden vuoden aikana näin on tehnyt vajaa 130 000 henkeä.
Joka viikko sairauslomaa käyttävät väärin tuhannet suomalaiset. Keskimäärin viikoittain sairauslomalla täysin työkykyisenä on lähes 2 500 henkeä.
Nuoret pahimpia
Eniten sairauslomaa huijaavat alle 25-vuotiaat työssäkäyvät. Tyypillisintä sairauspäivien juksaaminen on yksinään asuvalle ja lapsettomalle henkilölle.
Vähiten huijaavat puolestaan 35-49-vuotiaat perheelliset. Naisten ja miesten väliset erot sairausloman huijaamisessa eivät ole merkittävät.
Koulutustaustaltaan eniten huiputtavat perus -tai kansakoulun käyneet, sen sijaan vähiten huijaavat yliopiston tai ammattiopiston käyneet.
Myös vuositulojen suuruus vaikuttaa siihen, kuinka paljon sairauspäiviä keplotellaan. Alle 10 000 euroa vuodessa tienaavista 10 prosenttia on ollut viimeisen kahden vuoden aikana ainakin yhden päivän sairauslomalla, vaikka ei ole oikeasti ollut sairas. Sen sijaan 10 000-20 000 euroa vuodessa tienaavista vain kaksi prosenttia on jäänyt työkykyisenä kotiin.
Yrittäjiä ja persuja
Ahkerammin työssäkäyvistä sairauslomaa juksasivat yrittäjät. Jopa yhdeksän prosenttia kyselyyn vastanneista yrittäjistä ilmoitti huijanneensa sairauslomaa ainakin yhden kerran viimeisen kahden vuoden aikana.
Iltalehti kysyi vastaajilta myös heidän puoluekantaansa. Eniten sairauslomaa petkuttaneet, eli jopa 10 prosenttia vastanneista, kannattaa perussuomalaisia. Toisena tulevat vihreiden ja suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kannattajat. Sen sijaan vähiten sairauslomaa olivat huijanneet kristillisdemokraattisen puolueen kannattajat.
Ilmeisesti siten, että saavat lääkärintodistuksen, jossa määrätään sairaslomaa. En nyt muista varmasti saako yrittäjä sairaspäivärahaa kelalta kolmannen sairaspäivän jälkeen.Entä miten yrittäjä voi huijata sairaslomaa?
Sairastumispäivä ja sen jälkeiset 3 arkipäivää on omavastuuaika. Sitten on vielä osasairauspäiväraha, jos työmäärä on vähentynyt 40-60%.En nyt muista varmasti saako yrittäjä sairaspäivärahaa kelalta kolmannen sairaspäivän jälkeen.
Jos tulee hiljaisempi aika niin ehkä tuota osasairauspäivärahaa voi jollain selkäkivulla yrittää saada, en tiiä...Kuullostaa todella nerokkaalta idealta huijata saikkua yrittäjänä.. pistää vähän epäilemään tuota tehtyä tutkimusta.
Jos se yrittäjä on saikulla ja kuitenkin samalla töissä, niin tuleehan siitä rahaa.Kuullostaa todella nerokkaalta idealta huijata saikkua yrittäjänä.. pistää vähän epäilemään tuota tehtyä tutkimusta.
Olisihan se, mutta liekö kovin helposti mahdollista ja ennen kaikkea vaivan arvoista. Aluksi on muutaman päivän karenssi, joka muuten palkansaajilta tietenkin puuttuu.. ja sitten todennäköisesti jonkinlainen paperisota sairauspäivärahaa haettaessa.Jos se yrittäjä on saikulla ja kuitenkin samalla töissä, niin tuleehan siitä rahaa.
Sama kuin mä nyt, Kela maksaa firmalle, ja mä kuitenkin tekisin töitä. Kusetusta olisi se.