Paskat pelastaa. Kolmella kärkipuolueella on ollut pakka sekaisin jo pidempään. Sen vuoksi ne persut saa ääniä. Keskusta on sentään päässyt vähän vauhtiin Sipilän johdolla. Kokkareet vaan ratsastaa sillä että ei ole muita vaihtoehtoja. Demarit voi pahimmassa tapauksessa kokea Keskustan kohtalon seuraavissa eduskuntavaaleissa.Kokoomus pelastaa!
Ihan paska kirjoitus. Toimittaja on eksyksissä kuin Soini vaali-iltana.
Eikö se ollut Sipilä?Ihan paska kirjoitus. Toimittaja on eksyksissä kuin Soini vaali-iltana.
Vasemmistoliitto taas on nykyään liian vihreä houkutellaakseen työväkeä.Kyllä tuossa kirjoituksessa oli perää. Demarien politiikka oli ymmärrettävää 1980-1990 luvuilla, mutta 2000 luvulla se on ollut tolkkua vailla. Demarit eivät ole juuri muuttaneet mantrojaan vaikka maailman on muuttunut tyystin 20-30 vuoden aikana. Ei ole mikään ihme, että kannatus tippuu. Vasemmistoliittokin on älykäs vaihtoehto demareiden rinnalla.
Toisaalta, jos ajatellaan että kolmen "isoon" tunkee persut, jotka nostaa kannatusta yli tuplaten, niin eikös se ole ihan normaalia että kannatuksen prosenttiosuudet putoaa. Siis kaikilta. Vai lasketaanko Alonson prosenttien mukaanKyllä tuossa kirjoituksessa oli perää. Demarien politiikka oli ymmärrettävää 1980-1990 luvuilla, mutta 2000 luvulla se on ollut tolkkua vailla. Demarit eivät ole juuri muuttaneet mantrojaan vaikka maailman on muuttunut tyystin 20-30 vuoden aikana. Ei ole mikään ihme, että kannatus tippuu. Vasemmistoliittokin on älykäs vaihtoehto demareiden rinnalla.
Tietenkin, mutta kai siinä taustalla on joku syy että ihmiset vaihtavat Persuihin.Toisaalta, jos ajatellaan että kolmen "isoon" tunkee persut, jotka nostaa kannatusta yli tuplaten, niin eikös se ole ihan normaalia että kannatuksen prosenttiosuudet putoaa. Siis kaikilta. Vai lasketaanko Alonson prosenttien mukaan
Noin on. Ja siksi ihmetyttää, että kokoomuslaisten feodalismi saa niin suurta kannatusta. Vai ovatko ihmiset todellakin niin historiattomia ja sokeita, etteivät näe Kokoomuksen uusfeodalistisia pyrkimyksiä?Kyllä tuossa kirjoituksessa oli perää. Demarien politiikka oli ymmärrettävää 1980-1990 luvuilla, mutta 2000 luvulla se on ollut tolkkua vailla. Demarit eivät ole juuri muuttaneet mantrojaan vaikka maailman on muuttunut tyystin 20-30 vuoden aikana. Ei ole mikään ihme, että kannatus tippuu. Vasemmistoliittokin on älykäs vaihtoehto demareiden rinnalla.
Valtaosa lappeenrantalaisista ei kuitenkaan ääänestänyt kumpaakaan, joten heille lienee merkityksetöntä, kumpi pääsee valtuustoon. Ei varmaankaan hetkauta heidän elämäänsä suuntaan tai toiseen.No jos olisit lappeenrantalaisena itse äänestänyt noista kahdesta toista,
Tietysti haluaisin, että äänestämäni ehdokas pääsee läpi, mutta tuskinpa yksi valtuutettu kuitenkaan kykenee saamaan aikaan juuri mitään sellaista, joka jotenkin vaikuttaisi minun tai asuinympäristöni asioihin mitenkään merkittävästi. Yhdellä valtuutetulla on yleensä kovin huonot mahdollisuudet vaikuttaa asioihin, kun enemmistön kanta ratkaisee. Tässä mielessä äänestäminen on siis kuitenkin suhteellisen turhaa.niin todennäköisesti haluaisit että nimenomaan se äänestämäsi olisi päässyt valtuustoon.
Ehkä siksi että tunnet hänet henkilökohtaisesti tai tiedät hänen muuten ajavan juuri sinun tai asuinympäristösi asioita. Kunnallispolitiikassa mennään jo aika tarkalle tasolle mitä vaikuttamiseen tulee. Luulisi tällä olevan merkitystä.
Vaalien jälkeenhän se sitten tiedetään, että keiden kohdalla yhden äänen antaminen on ollut merkityksetöntä ja keiden kohdalla merkityksellistä. Melkein kaikkien kohdalla se on ollut yhtä tyhjän kanssa.Toki jotkut pääsevät valtuustoon heittämällä ja jotkut jäävät auttamattomasti ulos, mutta mistäpä sitä ennen vaaleja tietää ketkä ovat juuri siinä rajoilla. Siksi sen yhdenkin äänen antaminen kannattaa.
Paitsi jos äänestivät ensisijaisesti vastaan jompaa kumpaa noista ehdokkaista. Vaaleissa ei valitettavasti voi miinusääniä antaa senpä takia esimerkiksi Olavi Mäenpää on ollut yksi Turun ääniharavia. Mikäli olisi voinut äänestää suoraan häntä vastaan, hän tuskin olisi montaa kautta valtuustossa ollut. Myös omalla paikkakunnallani on henkilö joka saattaisi kerätä enemmän miinusääniä kuin kukaan muu ehdokas plusääniä. Hän on erilaisilla valituksilla saanut ihan yksinkin monenlaista aikaiseksi (en tiedä kuinka paljon siihen kuitenkaan liittyy valtuutetun asema). Samanlainen tyyppi löytyi entisestä asuinkunnastanikin.Valtaosa lappeenrantalaisista ei kuitenkaan ääänestänyt kumpaakaan, joten heille lienee merkityksetöntä, kumpi pääsee valtuustoon. Ei varmaankaan hetkauta heidän elämäänsä suuntaan tai toiseen.
Vaikutta siltä että ei näe. Eikä asiaan auta, että muut puolueet oppositiota lukuun ottamatta myötäilevät asiaa.Noin on. Ja siksi ihmetyttää, että kokoomuslaisten feodalismi saa niin suurta kannatusta. Vai ovatko ihmiset todellakin niin historiattomia ja sokeita, etteivät näe Kokoomuksen uusfeodalistisia pyrkimyksiä?