Alastalon salissa - peli

Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Peliä pelataksesi tarvitset Volter Kilven Alastalon salissa romaanin.


Pelin kulku

Pelaaja avaa romaanin satunnaisesta kohdasta, valitsee aukeamalta haluamallaan menetelmällä yhden virkkeen*, kirjoittaa omin käsin valitsemansa tekstin ja postaa sen tähän säikeeseen lainauksena. Kirjoitusvirheestä voi saada huomautuksen. Kommentointi on sallittua.
Muita sääntöjä ei ole.

Tämä on hieno peli.

*Virke on tekstin ortografinen rakenneyksikkö: ison alkukirjaimen ja pisteen, kysymys- tai huutomerkin välinen tekstin osa. Virkkeen voi muodostaa yksinkertainen lause tai yhdyslause, jonka jäsenten välillä voi vallita paitsi alistus- tai rinnastussuhde myös hyvin löyhäkin, vain välimerkeillä osoitettu yhteys. Toisaalta virke voi käsittää esim. verbittömän ilmauksen tai yksittäisen sanankin.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18167
Ensimmäinen nide on (vieläkin) kesken, joten avasin kirjan kirjanmerkkini takaa, ettei vaan tulisi juonipaljastuksia. Tämä on sivulta 152:

Kirkkopaatissa, sanon, sopii yhden istua peräsimessa ja toisten vetää, Kihlaknnassakin tietysti minä istun helvarin varressa, kun minä istun Kihlakunnassa, kuinkas siinä muita istuisi, kun minä siihen istun, ei helvarin varteen sovi kahta; kun minä en ole paatissa, niin silloin sopii Lahdenperän istua peräsimessä, mutta eihän suinkaan Lahdenperä silloin istu helvarissa, kun minä olen paatissa, se ei tule Lahdenperän mieleenkään, ei minunkaan, eikä muittenkaan, minä helvarissa istun, kun minä Kihlakunnassa istun, sillä helvarissa täytyy jonkun istua ja Langholmalla on oma paattinsa.
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Ensimmäinen nide on (vieläkin) kesken, joten avasin kirjan kirjanmerkkini takaa, ettei vaan tulisi juonipaljastuksia. Tämä on sivulta 152:
Omassa kirjassani lukee: Ensimmäinen painos ilmestyi vuonna 1933, Kolmas painos, Otavan Kirjapaino, Keuruu 1997.
Pelin aloituslainaus oli sivulta 253. Käytät ilmeisesti eri painosta kuin minä? Huomauttaisin samalla pienestä kirjoitusvirheestä lainauksessasi!
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18167
Keuruu 1988 lukee alkusivuilla.

Jos yhdellä kirjoitusvirheellä selvisin, niin olen siihen ihan tyytyväinen. Kirjoitin samoja lauseita toiseen kertaan ensimmäisellä yrityksellä.
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Sivulta 64.
Minulla on semmoinen ajatuksen juoksu, joka kairaa asioita, semmoinen joutilas järki, joka ei pääse asiasta ennenkuin se on jyrsinyt siihen kolon, jota sitte on mukavaa pidellä ja tunnustella ymmärryksen peukalolla, ja tämä minun verkassorminen järkeni sanoo minulle, että Ristimäen tuomarivainaan piippu on sopivassa suussa, kun se on Langholman Eframin suussa.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Satuinpa taas hypistelemään kirjaa, josta aukesi sivu 109:

Minä olen katsellut riukuhäntä-västäräkkiä rannan kivillä, ja minä olen katsellut salakkaa vedessä siltakarkun vieressä, olen katsellut oravaa oksalla ja porsasta karsinan pahnoissa, ja merkillistä, riukuhäntä on riukuhäntä ja porsas porsas kaikessansa, riukuhäntä, kun se sipsasee kiven nokalta kiven nokalle rannalla, kun se nokasee sammaleen lehteä kalliolta tai omaa pientä västäräkin kirppuansa siipensä sulkajuurilta, kun se liukasee pienen lennon, pistää siivet suppuun kuin taskuun ja läpäyttää leveälle, puikkii ilmassa kuin neulan puikko, kunnes istuu aidan seipäällä ja häntä viippaa, aina se on sama sipsu ja vastäräkin sirkku, noukkiiko kenkiänsä puhtaaksi kiven kärjellä, kääntääkö vikkelätä kaulaa seipään nokassa, vai näppääkö hännän riukua kalliolla ja livauttaa tipan viatonta valkoista sileälle!
Mitenkäs tästä tulikin mieleen päivän nikkijupakka?
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Höh. Petyin. Luulin että toikki oli Alaston salissa ja meinasin jo kysellä että joko näkyy tissejä. :ahem:

Näinkin vain omat :eek:
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Olispa Fagerholm täällä niin vedettäis kunnon *fap*it.
 
Ylös