Autosimulaatiopelit

Saakura

Well-known member
Liittynyt
14.4.2010
Viestit
357
Nyt sitten iRacingia testaamaan. Myöhemmin ehkä sitten rFactor2:en demo ja LFS S3. LFS on 2005 alkaneella enempi ja vähempi aktiivisella tahkoamisella vähän loppuun kaluttu, mutta jos ei parempaakaan löydy...
Jollei kuukausimaksut rupea jossain kohtaa haittamaan niin tuskimpa tekee mieli enään rfactorin ja lfs pariin. Sen verran eri tasoista toimintaa iRacingissä :thumbup:
 

Vortex

Active member
Liittynyt
28.12.2007
Viestit
30
Suosittelen iRacingia myös. Otin sen 3kk diilin 1kk hinnalla ja en ole katunut.
Jäin aivan koukkuun kyseiseen simuun, kohta on ostettava jo lisäaikaa. :D
iRacingin fysiikat on tällä hetkellä parasta mitä autosimulaattorit voi tarjota.

Mazda MX5 Cupilla on tullut ajeltua miltei pelkästään. Se opettaa ajamaan jouheilla ajolinjoilla ja ei anna yhtään anteeksi ajovirheitä, kun niitä ei pysty teholla yhtään paikkaamaan kuten vaikkapa Mustangilla. :)

Paras aika Lime Rockissa Fixed setupilla vapaissa harjoituksissa ajettuna 59.302 tällä kaudella.
Minkämoisia aikoja muut ovat kyseisellä radalla ajaneet tällä kaudella Mazdalla :)?
 
Viimeksi muokattu:

henrizio

väärinkäyttäjä
Liittynyt
21.4.2007
Viestit
2200
Tämä kai toimii ihan vain täyttämällä tiedot. 6kk ilmaista peliaikaa, sekä Infineon, Mosport ja Mid-ohio. Jonka lisäksi tietysti kaikki normaali ilmainen sisältö.

https://cadillaccupracing.com/

Joku mukaan liittyvä voisi tietysti käyttää minua suosittelijana. S-postin saa YV:llä. :wink:
 

KimiFan1

Well-known member
Liittynyt
27.2.2009
Viestit
675
Jokkut sais tehä kausista 2007-2009 jonkun F1 challenge tyylisen pelin. Onko muuten arcademastersin F1 2012 pelistä kuulunu vielä mitää?
 

Makkonen

Guest
Olen tähän mennessä ajanut vajaan kolmen metrin etäisyydeltä.
Kokeilin laittaa ratin & penkin mahdollisimman lähelle näyttöä. Kylläpä ajofiilis muuttui parempaan suuntaan kun 55" näyttö täyttää lähes koko näkökentän.
 
Viimeksi muokattu:

Loko

Ajatusrikollinen
Liittynyt
27.5.2011
Viestit
1325
Sijainti
Tampere
Jollei kuukausimaksut rupea jossain kohtaa haittamaan niin tuskimpa tekee mieli enään rfactorin ja lfs pariin. Sen verran eri tasoista toimintaa iRacingissä :thumbup:
Ei nyt vielä ole ihan noin kovasti kolahtanut. Kisajärjestelyt ja radat on eri luokkaa, mutta itse ajaminen - tapahtumat radalla - ei ole vielä vakuuttanut. Tahkoan nyt tuon kokeilujakson varmaan aika tiiviisti tätä, kun lomapäiviäkin on touko-kesäkuussa aika reilusti :) Pitää jokunen rata ja autokin varmaan vielä ostaa, että saa kunnolla kuvaa meiningistä.

Vielä ei ole näyttänyt kovin hyvältä. Olen nyt tahkonnut Rookiena Mazda Cupia Lime Rockissa. (Näin innokkaana Rookiena tuntuu vähän tympeltä tahkota samaa rataa viikko. Noh, nyt sain 3.0 safetyn, joten pääsee myös Challenge-sarjaan.) Kisat tuntuu lähinnä kruisailulta. Alkuun ihmettelin, miksi kukaan ei tule lähellekään vaan otetaan heti ekan kierroksen jälkeen sellaiset parin sekuntin turvavälit. Ohi pääsi kun vähän edes näyttäytyi rinnalla. Sitten hoksasin, että kilpa-ajon sijaan kyse on safetyn korottelusta. Eli mitään eeppisiä wheel-to-wheel -taisteluita ei ole luvassa, koska niissä voi sattua. Meininki on kuin jostain ratapäiviltä: nopeampi päästetään kiltisti ohi. Parhaimmillaan on taidettu yksi mutka mennä rintarinnan. Onhan se positiivista, ettei törttöillä mutta vähän silti HMV-meininkiä kun ei uskalleta yhtään haastaa.

Osansa siihen on varmaan sillä, että fysiikkamalli tuntuu todella omituiselta jos kaikki ei mene kuin leffoissa. Kyllähän vakioauto-luokassa pitäisi olla pientä nojailua ja tilan hakua pienillä hipelöinneillä. Muutenhan tuo toimisikin, safety ei rankaise ellei toinen aja ulos. Ongelma vain on se, että tuntuu pienestäkin kosketuksesta lähtevän ihan lapasesta. Ehkä se on kokemuksen puutetta, saa nähdä. Ainahan näissä fysiikkamalleissa on opettelemista, koska sen verran kaukana reaalimaailmasta ollaan aina. Kyse on lähinnä siitä, missä niitä kompromisseja tehdään.

LFS:n fysiikoilla on selkeät vahvuusalueet iRacingiin verrattuna. Ratin ja pelimaailman välinen viestintä on LFS:ssä ihan omalla tasollaan. Tässä pelissä ei ratilta tunnu tulevan mitään käyttökelpoista viestiä, mutta ehkä se on kokemuksen puutetta. LFS:ä ajan näppituntumalta ja tätä korvakuulolta - ainakin toistaiseksi. Ehkä se siitä kehittyy - vielä on iRacingilla aikaa näyttää.
 

Loko

Ajatusrikollinen
Liittynyt
27.5.2011
Viestit
1325
Sijainti
Tampere
Olen tähän mennessä ajanut vajaan kolmen metrin etäisyydeltä.
Kokeilin laittaa ratin & penkin mahdollisimman lähelle näyttöä. Kylläpä ajofiilis muuttui parempaan suuntaan kun 55" näyttö täyttää lähes koko näkökentän.
Itsellä on 32" vajaan metrin päässä, yli puoli kuitenkin. iRacing antaa view angleksi jotain melkein 80 astetta, mutta joku 65 on kyllä ehdoton maksimi. Tuolla saa näkökentän toimitaan eli näkee vähän rataakin kun etsii silmälasit nenälle.

Auton geometriaa en silti hanskaa millään. Kun kuvakulma on mitä on, eikä siltä muuttamalla voi yhtään paikata omituisia mittasuhteita, en millään saa mielessäni renkaita oikeille paikoille. Kuvittelen auton kokoajan metrin leveämmäksi kuin se on. Huvittavaa katseltavaa replayssa, kun reunaviivaan jää väliä puoliauton leveyttä. Vaikka käy kerta toisensa jälkeen testaamassa missä ne oikeat ja vasemmat pyörät menee, aina vaan epäonnistun sijoittamaan niitä kanttikivien päälle. Koita siinä nyt sitten käyttää rata 5 cm tarkkuudella kun hyvä jos tietää renkaiden sijainnin edes puolen metrin haarukassa :-/

Oma paras tuolla Lime Rockissa on 1:00,2. Ajettu kisassa. Harkoissa tai aika-ajoissa en tuohon pääse. Ei ole aika-ajajan vikaa :nope:
 
Viimeksi muokattu:

IWE

Well-known member
Liittynyt
22.6.2004
Viestit
2961
http://www.formulatwo.com/news/f2-agrees-rfactor2-deal.aspx

Formula Two announces new partnership with rFactor2
All 2012 JPH1B cars to feature in latest version of worldwide racing simulation

The FIA Formula Two Championship is pleased to announce a new partnership with Image Space Incorporated (ISI), makers of leading racing simulator rFactor, which will see its entire 2012 grid featured in the brand new rFactor2.

rFactor2 is the forthcoming sequel to the award winning computer racing simulation which has become the standard for a simulated racing experience. Developed by ISI, who also produced the Formula 1TM titles for EA Games, the company has more than 20 years' experience in the market, developing racing software used by both amateurs and professional racing teams.

Due for release later in the year, all of this season's upgraded JPH1B F2 cars - featuring new Yokohama tyres and carbon brakes - will appear on the new version, with each one recreated with meticulous detail. Every aspect of the Williams designed car, from handling characteristics through to the pitch of its 500bhp 1.8-litre turbocharged engine, have been captured, aided by Formula Two's Chief Engineer James Goodfield.

"We've spent many hours working with ISI to ensure we recreate the highly sophisticated and new-spec F2 car with the utmost accuracy, right down to the physics and the engine note," said Goodfield. "We're very pleased with the results and feel confident it will provide professional racing drivers, as well as amateurs, with a simulation as close to the real thing as possible."

He added: "Having all of this year's cars and their liveries featured will also provide increased exposure to our drivers and their sponsors thanks to the global following of rFactor."

Timothy Wheatley, Vice President of Sales, Marketing and Licensing at rFactor, commented: "We are extremely happy to work with the FIA Formula Two Championship and MotorSport Vision to bring the Williams JPH1B Formula Two car to rFactor2.

"It is exciting to know that budding race car drivers and members of the general public alike, will be able to train and have fun with this car using our software.

"rFactor2 is a major advancement in home simulation technology, as for the first time drivers are tested by a changing environment. Drivers will cope with different levels of track grip, changing light, a full wet-dry weather system and an ultra-realistic tyre model."

rFactor2 is schedule to be released later in the year with further details available at http://rfactor.net/web/rf2/. For more information on the Formula Two series visit www.formulatwo.com

Hienoa hienoa hienoa. :alppu:
 

Lugera

Well-known member
Liittynyt
21.12.2007
Viestit
1592
Vielä ei ole näyttänyt kovin hyvältä. Olen nyt tahkonnut Rookiena Mazda Cupia Lime Rockissa. (Näin innokkaana Rookiena tuntuu vähän tympeltä tahkota samaa rataa viikko. Noh, nyt sain 3.0 safetyn, joten pääsee myös Challenge-sarjaan.) Kisat tuntuu lähinnä kruisailulta. ....
Itse olen ollut rekisteröityneenä iRacingiin reilu kolme kuukautta ja hinkkasin sitä rookie-Mazdaa tasan kaksi viikkoa, notta pääsin ajamaan Star Mazdaa C-luokkaan. Loko, ymmärrän, että se Rookie-luokka saattaa tuntua ihan paskalta kilpa-ajon kannalta, mutta yleisesti ottaen rookie-kuskit ja se auto MX-5 on valitettavan huonoa. Sillä ei oikein ensivaikutelman puolesta varmasti monia häkellytetä. Mutta kunhan pääset ajelemaan esimerkiksi Skippyä tai Star Mazdaa, se kilpa-ajo on niin erilaista ja eritasoista, että itselläni ei enää ole mitään asiaa LFS:n puolelle, vaikka ajoin sitä lähes kolme vuotta.

Suosittelen ehdottomasti nostelemaan varmalla ajolla sitä ratingiä sinne D 4.0, jonka jälkeen pääset sitten ajamaan Star Mazdaa. Mulla on jo niin paljon kokemusta, mahtavia, tiukkoja ja todella hauskoja skaboja, minkälaisia kisoja en ikinä kokenut LFS:n puolella. Ja mitä hintaan tulee, olen käyttänyt iRacingiin vain 30€/kk. Toki, voihan samalla rahalla ostaa 24-packiä olutta jos sen tien valitsee. :cool:

 
Viimeksi muokattu:

Loko

Ajatusrikollinen
Liittynyt
27.5.2011
Viestit
1325
Sijainti
Tampere
Suosittelen ehdottomasti nostelemaan varmalla ajolla sitä ratingiä sinne D 4.0, jonka jälkeen pääset sitten ajamaan Star Mazdaa.
Ensimmäiset 10 kisaa meni ihmetellessä ja seuraavat 25 nostikin sitten jo B-lisenssin tuntumaan. Tänään tuli viikko täyteen. 40 kisaa ajettuna. iRating ei päätä huimaa, kun hyppinyt autosta ja radasta toiseen. Safety nousee nopeiten kisaamalla, joten treenailut sikseen ;-) Eiköhän tuo ajotahti tästä vähän tipu. Ihan jo siksikin, ettei enää viitsi ihan mihin tahansa mennä SR-uhkapeliä pelaamaan. iRacingNews Challenge jäi alle 10 kisan kokeiluksi, kun tuppasi olemaan paljon Mazda Cupia vaarallisempaa touhua.

Star Mazda ei kyllä varmaan ole minun juttu. Toivottavasti löytyy hyviä kisoja koppiautoluokista. Caddy on ihan mahtava ajettava - harmi vain, että radat ei oikein nappaa. Laguna Seca ja Mid-Ohio ei ole minua varten. Corvette ei niin hyvältä tuntunut ollenkaan, mutta ehkäpä sitä voi ajaa. Se vaan on liian hyvä ollakseen hauska. Kuten yleensä, mitä ruoskempi auto sitä paremmat kisailut :)

Seuraavaksi Zandvoortiin Grand Touring Cuppiin, kohta alkaa. Autona MX-5 :)
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18193
Tämä kai toimii ihan vain täyttämällä tiedot. 6kk ilmaista peliaikaa, sekä Infineon, Mosport ja Mid-ohio. Jonka lisäksi tietysti kaikki normaali ilmainen sisältö.

https://cadillaccupracing.com/

Joku mukaan liittyvä voisi tietysti käyttää minua suosittelijana. S-postin saa YV:llä. :wink:
Hyödynsin häikäilemättömästi tarjousta (laitoin varmuuden vuoksi väärät tiedot) ja lataan peliä nyt. Aika hitaasti tulee toi iRacing installeri (noin 50 kt/s). Täähän on kuin vanhoina hyvinä puhelinlanka-aikoina.

E: En meinaa saada ratin asetuksia kohilleen. Pitäkööt tunkkinsa jne. rFactorissa riittää ajeltavaa.
 
Viimeksi muokattu:

KimiFan1

Well-known member
Liittynyt
27.2.2009
Viestit
675
Hienosti lakkas rfactor 2 pelittämästä kun tuli build 85.

Kaikki modit päivitettyjä tappiin asti, mutta silti kun painan "single player" tai "online racing" niin: "rFactor 2 lakkasi toimimasta" ja kaatuu jo siihen rF2 starttaus kuvakkeeseen JES JES
 

henrizio

väärinkäyttäjä
Liittynyt
21.4.2007
Viestit
2200
Hyödynsin häikäilemättömästi tarjousta (laitoin varmuuden vuoksi väärät tiedot) ja lataan peliä nyt. Aika hitaasti tulee toi iRacing installeri (noin 50 kt/s). Täähän on kuin vanhoina hyvinä puhelinlanka-aikoina.

E: En meinaa saada ratin asetuksia kohilleen. Pitäkööt tunkkinsa jne. rFactorissa riittää ajeltavaa.
Mulla on iracingin tiedostot tulleet aina sen mitä oma kaista antaa myöden. Eli n. 1500kt/s. Jopa silloin kun uusi buildi on ilmestynyt ja kaikki lataa samaan aikaan.

Jos ei iracigissa saa ratin asetuksia kohdalleen, niin suosittelen konsolia ja pädillä pelattavia pelejä. :alppu:
 

IWE

Well-known member
Liittynyt
22.6.2004
Viestit
2961
Hienosti lakkas rfactor 2 pelittämästä kun tuli build 85.

Kaikki modit päivitettyjä tappiin asti, mutta silti kun painan "single player" tai "online racing" niin: "rFactor 2 lakkasi toimimasta" ja kaatuu jo siihen rF2 starttaus kuvakkeeseen JES JES
Ittellä alkoi kyseisellä versiolla pelaamaan paremmilla grafiikoilla ja huomattavasti sulavammin kuin mitä aiemmin.

Sama homma project CARS:in kanssa, mutta Harmi vain ettei tuolla ajettavuudella ja sisällöllä pelaamisessa ole juurikaan muuta mieltä kuin ihailla virtuaalimaisemia ja nättejä autoja. :D
 

Lugera

Well-known member
Liittynyt
21.12.2007
Viestit
1592
Jos ei iracigissa saa ratin asetuksia kohdalleen, niin suosittelen konsolia ja pädillä pelattavia pelejä. :alppu:
Joo, iRacingin asetusten säätäminen on todella selkeää eikä kestä kuin pari minuuttia. Pitää olla kyllä aika käsi ellei niitä osaa seurata.
 

Loko

Ajatusrikollinen
Liittynyt
27.5.2011
Viestit
1325
Sijainti
Tampere
E: En meinaa saada ratin asetuksia kohilleen. Pitäkööt tunkkinsa jne. rFactorissa riittää ajeltavaa.
Jos ei iracigissa saa ratin asetuksia kohdalleen, niin suosittelen konsolia ja pädillä pelattavia pelejä. :alppu:
Joo, iRacingin asetusten säätäminen on todella selkeää eikä kestä kuin pari minuuttia. Pitää olla kyllä aika käsi ellei niitä osaa seurata.
Saahan ne ratin asetukset oikein, mutta lopputulos on niin vain niin kaamea ettei sitä helpolla usko. Force feedback ratti tuntuu ihan turhalta edelleen, kun ei sieltä oikein mitään käyttökelpoista palautetta tule. FF-moottori on vain turha epätarkkuustekijä, metelöijä ja hidaste. Aloitelijana vielä epäuskoa lisää, että sen koppi-Mazdan ohjaus on kaikkein eniten viturallaan koko pelissä. Ajatteletkin ohjausliikettä, niin olet jo kääntänyt liikaa... Legendsien ajettavuudessa on myös jotain kummallista. Kannattaa ennemmin testailla sitä rattia Cadillacilla tai Street Stockilla, niin saa paremmin kuvaa.

Se voi olla ihan realistista, että Mazdan ohjaustehostimet yms. ei toimi rata-ajossa. Sen sijaan Legendseissä kyllä kaiken järjen mukaan pitäisi olla aika konstailematon ja hyvän tuntuman antava ohjaus luomuna. Luulisi ainakin, en ole ajanut.

Eipä sillä, Grand Touring Cuppia olen Mazdalla ajanut kolme viikkoa jo. Tänään illalla taas pari, muutama, kisa Road Atlantaa.

Kun kisat on hyviä, niin sitä voi vähän tinkiä ajosimulaation laadusta. Tällä hetkellä kai tuolla iRacingissa kusee todella pahasti NTM eli uusi rengasmalli, joka on kai aikalailla keskeneräinen. Vanhaa en ole ajanut - tai ajoin pari kierrosta ennen Mustangin päivitystä, mutta tämä uusi tuntuu skaalautuvan heikosti. iRacingin forumilla on pystyssä haaste tehdä drifting-video NTM-autolla. Ei ole kuulunut, vaikka toikki on varmaan vuoden vanha :nope:
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18193
Mulla on iracingin tiedostot tulleet aina sen mitä oma kaista antaa myöden. Eli n. 1500kt/s. Jopa silloin kun uusi buildi on ilmestynyt ja kaikki lataa samaan aikaan.

Jos ei iracigissa saa ratin asetuksia kohdalleen, niin suosittelen konsolia ja pädillä pelattavia pelejä. :alppu:
Joo, kyllä ne lisäradat ja autot tuli sitten lopulta ihan oikeaa vauhtia. Jostain syystä vaan itse pelin lataaminen oli alkuun hidasta.
Joo, iRacingin asetusten säätäminen on todella selkeää eikä kestä kuin pari minuuttia. Pitää olla kyllä aika käsi ellei niitä osaa seurata.
Kyllä mä niitä ohjeita osasin seurata. Jostain syystä vaan ratti veti "maksimikulmat" vaikkei se ollut läheelläkään ääriasentoa. Tiedä sitten onko enemmän ominaisuus kuin vika, mutta ei riittänyt mielenkiito jäädä sähläämään sen kanssa tai opettelemaan ajamaan sillä.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Pitkästä aikaa radalla ja romua tuli.

GTL:ää tuli koitettua uuden Hocken lyhyellä versiolla ja muutaman kierroksen aikana varmaan 10 kertaa kaiteisiin ja saman verran piruetteja vieläpä suht tehottomalla autolla (Porsche 914-6). Ei ole ajotuntumaa enää kun ollut pitkä tauko.

Jospa se reenaamalla...
 

IWE

Well-known member
Liittynyt
22.6.2004
Viestit
2961
No ny jää iRacing toiseksi Codemasterssin uudelle F1 pelille! :alppu:

F1 Race Stars on karting-peli formuloilla
H-Town, klo 17:17
Codemasters on julkistanut F1 Race Starsin, karting-peleistä ammentavan F1-pelin.

Sarjakuvatyyliin toteutetussa F1 Race Starsissa kilvoitellaan Fernando Alonson ja Lewis Hamiltonin kaltaisten F1-tähtien karikatyyreillä. Myös tosielämän F1-ratoihin perustuvat kilparadat sisältävät muutamia esikuvistaan poikkeavia ratkaisuja, kuten hyppyjä, korkkiruuveja ja kerättäviä lisävoimia. Peli tarjoaa neljän pelaajan jaetun ruudun moninpelin lisäksi 12 pelaajan verkkopelin ja kattavan uratilan.

F1 Race Stars julkaistaan marraskuussa Xbox 360:lle, PS3:lle ja pc:lle.
http://www.peliplaneetta.net/tietokonepelit/uutiset/13513/F1-Race-Stars-on-karting-peli-formuloilla/

http://youtu.be/7WYugq0uuoI
:D
 
Ylös