Joku hakkeri saisi käydä sulkemassa Donald Trumpin twitter-tilin, niin ehkä sitten saataisiin Trump edes hetkeksi keskittymään työnsä hoitamiseen älyvapaiden twiittausten suoltamisen sijaan.Twiitti on taas viuhunut. :thumbup:
http://yle.fi/uutiset/3-9487985Suomalaistutkijat: Valeuutisointi on verkkoon räätälöityä harhaanjohtamista
Euroopan päättäjät etsivät vastatoimia tiedon ylivertaisille hallitsijoille ja jakelijoille Googlelle ja Facebookille.
Onko tuo nyt mikään ihme kun huomioidaan se, että Trumppia äänestäneiden älykkyysosamäärä on samaa tasoa kuin heidän kengännumeronsa.Kommenttiosioissa ei ihan ymmärretä Barbran huumoria.
Onpas Teemulla pieni jalka.Teemuhan ei saanut äänestää.
Trumpin asuntoministeri tyrmistytti - sanoi orjia siirtolaisiksi, jotka tulivat Amerikkaan tavoittelemaan menestystä
Yhdysvalloissa tuore asuntoministeri Ben Carson kohautti maanantaina sanomalla, että Yhdysvaltoihin Afrikasta aikoinaan tuodut orjat olivat siirtolaisia, jotka unelmoivat siitä, että heidän perheensä voi menestyä Yhdysvalloissa. Carson kommentoi asiaa ministeriönsä työntekijöille pitämässään puheessa.
Muun muassa mustien kansalaisoikeusjärjestö NAACP reagoi Carsonin kommenttiin Twitterissä ihmettelemällä sanan siirtolainen käyttöä.
Näyttelijä ja koomikko Whoopi Goldberg tviittasi, että siirtolaiset tulevat maahan yleensä vapaaehtoisesti, toisin kuin orjat.
Yhdysvaltain senaatti äänesti Carsonin asuntoministeriksi viime viikolla. Carson, 65, on työskennellyt aiemmin neurokirurgina. Hän oli jäänyt eläkkeelle ennen valintaansa ministeriksi.
Carson on ennenkin aiheuttanut ihmetystä kommenteillaan. Esimerkiksi vuonna 2013 hän sanoi, että Obamacare on pahin asia, mitä on tapahtunut Yhdysvalloille sitten orjuuden.
The New York Timesin mukaan asuntoministeriö on puolustanut Carsonin puhetta, sanoen kriitikoiden kuulleen 30 minuuttia kestäneestä puheesta vain lyhyen osan.
Lähteet: STT, Twitter, The New York Times.
Ja jatkaa kommenteissa:Ainakin seuraavissa asioissa Obama on saavuttanut suuria ja päässyt tavoitteisiinsa:
Liittovaltion menot. Yhdysvalloilla on noin 6 000 miljardia enemmän velkaa kuin vuoden 2009 alussa, koska Obama on kuljettanut kansakuntaa kohti eurooppalaistyylistä sosialidemokratiaa. Ruoka-avun (food stamps) varassa elävien amerikkalaisten määrä on kasvanut räjähdysmäisesti ja erilaista julkista tukea saavien talouksien määrä on noussut uusiin ennätyksiin. Esimerkiksi Bill Clintonin kausilla tukiriippuvuutta vähennettiin, mutta presidentti Obamalle julkisen rahan jakaminen on tärkeä poliittinen työkalu.
Kiristyvä verotus. Noin puolet amerikkalaisista ei maksa liittovaltion tuloveroja, mutta suurituloisimmat maksavat valtion kassaan 39 prosenttia tuloistaan. Kiristyvällä tuloverotuksella Obama ei pyri tasapainottamaan budjettia, joka pysyy alijäämäisenä. Käytännössä linja merkitsee sitä, että työpaikkoja luovat pienyrittäjät maksavat aiempaa enemmän veroja, mutta liittovaltion menoille ei tehdä mitään. Tavoitteena on synnyttää kansakunta, jonka vauraus vähenee näennäisen tasa-arvon nimissä.
Sota bisnestä vastaan. Obama on käynnistänyt erilaisia kampanjoita kivihiiltä, aseteollisuutta, järjestäytymätöntä työväkeä ja poliittisia vastustajia vastaan. Obama suhtautuu nuivasti ydinvoimaan ja maakaasuun, joiden pitäisi olla vaihtoehtoja öljylle ja kivihiilelle. Sähkölaskut ovat kallistuneet ja bensiinin hinta on noussut. Presidentti ei myöskään ole halunnut Keystone-öljyputkea Kanadasta eteläisten osavaltioiden jalostamoille, mutta vihreitä, häviöön tuomittuja projekteja on tuettu senkin edestä.
Obamacaren hinta. Obamacare (Affordable Care Act) lisää liittovaltion menoja noin 1 800 miljardia dollaria seuraavan kymmenen vuoden aikana, eivätkä esimerkiksi kongressin jäsenet demokraateista republikaaneihin osallistu systeemiin. Presidentti on siis kehittänyt maailman parhaan koiranruoan, jossa on vain yksi pieni vika: se ei maistu koirille. Jos julkinen systeemi olisi kehutun mainio, niin toki lainsäätäjät ja heidän avustajansa ottaisivat ohjelman käyttöönsä. Vaan eivätpä ota.
Skandaalinkäry. Demokraatti Bill Clinton oli vietteineen todellinen skandaalimylly, ja republikaani Richard Nixon siirtyi historiaan rosvopresidenttinä. Presidentti Obama on onnistunut synnyttämään omat kohunsa: Benghazissa kuolleet diplomaatit, verottajan jahtaamat konservatiivit, uutistoimisto AP:n toimittajien seuranta ja ”Fast and Furious” -ohjelma ovat kukin lisänneet Obaman näkyvyyttä muuallakin kuin konservatiivisessa mediassa. Lopullinen totuus näissä kuvioissa on yhä auki.
Hallinnon sulkeutuminen. Siitä puhutaan, mutta suuri osa liittovaltion hallinnosta on edelleen toiminnassa. Liittovaltiolla on ns. shutdownin aikanakin työntekijöitä, joiden palkka juoksee tekemättömästä työstä. Osittainenkin sulkeminen on esimerkki hallinnon kollektiivisesta kyvyttömyydestä, mutta kehityksellä on hyväkin puoli: amerikkalaiset nimittäin tajuavat, että eläminen onnistuu hyvin ilman valvovaa isoveljeä. Tämä voi olla presidentti Obaman ja hänen hallintonsa pahin painajainen.
Ei tietenkään tuo kirjoitus ole tämän päivän lehdestä vaan vuodelta 2013, jolloin Suomen viihdelehdistö ei takuulla olisi saanut klikkauksia Yhdysvaltojen asuntoministerin sanomisilla ja Obamacaresta kerrottiin lähinnä, että republikaanit sitä vastustivat. Nykyään Herralankin kirjoitukset on tyyliä: "Jos velkaa rakastava Donald Trump hoitelee USA:n taloutta kuin omia kasinohankkeitaan, on liittovaltio maksukyvytön viimeistään vuonna 2018."ObamaCare-viritys on perusteiltaan mätä, valheellinenkin. Tämän voit lukea jopa presidenttiä tyypillisesti tukevasta New York Timesistä.
Presidentti Barack Obama lupasi, ettei yksikään nykyiseen sairausvakuutukseensa tyytyväinen henkilö menetä ObamaCaren takia turvaansa. Käytännössä miljoonat amerikkalaiset ovat vakuutusturvansa menettäneet vastoin presidentin nimenomaista lupausta.
Lisäksi monet aiemmin edullisella vakuutuksella selvinneet kuluttajat ovat joutuneet huomaamaan, että vakuutusmaksu nousee raivokkaasti ObamaCaren takia. Tuoreiden mielipidemittausten mukaan selvästi yli puolet äänestäjistä pitää reformia mätänä.
Oman lisänsä soppaan tuo se, ettei suuri osa korkealaatuisimmista sairaaloista edes huoli ObamaCaren kautta tulevia sairausvakuutuksia.
Tuo on aikalailla vaihtoehtoista faktaa.Sanotaanko että USA:n ongelma on Obaman aikana ollut globalisaation aiheuttama matalapalkkaisten työpaikkojen siirtyminen Kiinaan ja muualle maailmaa.
Tähän asiaan taas Trump on ottanut kantaa kun taas tuntuu että Obama ei sen kummammin lausunut kantaansa asiaan.
Se suuri keskiluokan alapuolella oleva köyhälistö on juuri se luokka joka työskentelee sielä tehtaiden lattialla, juuri ne työpaikat ovat kadonneet Kiinaan ja Meksikoon, hyvä esimerkki on Detroit josta lähestulkoon kaikki autonvalmistajat siirsivät tuotanno Meksikoon jättäen Detroitin autioitumaan.
Sinänsä olet oikeassa että teollisuus ei ole se kaikkein matalapalkkaisin ala, mutta sielläkin sitä on ja erityisen suuri työnantaja.Tuo on aikalailla vaihtoehtoista faktaa.
Obama sai Bushin hallinnon ajoilta perintönä aika helvetinmoisessa taloudellisessa kusessa olevan valtion. Itse asiassa talous toipui lähes koko Obaman ajan. Työllisyys taas parani erityisesti matalapalkkaisilla aloilla.
Varsinaisesti matalapalkka-alojen työpaikat eivät ole siirtyneet Kiinaan ja muualle maailmaan, vaan työpaikat ovat siirtyneet teollisuudesta. Teollisuus ei suinkaan ole ollut matalapalkkaista, vaan hyvin palkattua, mutta suhteellisen vähäisen koulutetuksen vaatimaa. Nämä entiset teollisuustyöntekijät ovat tipahtahneet helposti 70.000 dollarin vuosiansioista 30.000 dollarin ansiotasolle, samalla kun töitä joutuu tekemään useampaa. Ymmärrettävästi tuo vituttaa ankarasti.
Teollisuustyöväki ei missään länsimaassa edusta köyhälistöä, vaan ansiotasot tuppaavaat olemaan varsin kohtuullisia. Se heikosti palkattu väestö löytyy vähittäiskaupasta ja tietyiltä palvelusektoreilta, kuten puhtaanapidosta, horeca-sektorilta, lähettipalveluista jne.
Autoteollisuus ei suinkaan ole kadonnut Detroitista, vaikka työväen tarve on pienentynyt.
Silti esimerkiksi mm. Toyota Camry on 75% valmistettu USA:ssa valmistetuista osista.Autoteollisuus on globaalia toimintaa ja mikäli auto valmistettaisiin kokonaan USAssa valmistetuista osista, niin varsin harva sellaisen auton kykenisi ostamaan.
No nyt tiedän mikä on kaksipiippuinen juttu.Obamacare on vähän kakspiippunen juttu, se on hyvä ja huono juttu.