F1-aiheiset pelit

Notsip

Active member
Liittynyt
16.7.2007
Viestit
26
Tänään on julkaistu Codemastersin F1 2020, eli perinteinen lisenssipelisarjan uusin kausipäivitys, saatavilla PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle. Mukana on 22 rataa ja ajan tasalla olevat tallikokoonpanot.
Viimeisen pelaamani kausipeli on vuodelta 2016, joten tuoreimmat vertailukohdat puuttuvat ja olen turvautunut kritiikkeihin ja let's play -videoihin. Ennakkoarvostelut ovat olleet melko yksipuolisen positiivisia: Peli näyttää kuvissa ja videoissa upealta, ja pelattavuutta sekä immersiota on kehuttu. Uusimmassa pelissä on mahdollista myös johtaa omaa tallia, eli laatia budjetit, neuvotella sponsorit ja moottorintoimittaja, palkata henkilökuntaa, järjestää testit, hoitaa pressit, säätää autoa ja taktiikoita ja totta kai ajaa itse ykköskuljettajana. Tiimin kakkosen voi värvätä F2:sta tai tarjota sopimusta F1-pilotille, mikäli vain hynää riittää. Kuskimarkkinat ovat läsnä pelissä, mutta en osaa sanoa, miten uskottavasti. Pelaajan tekemillä valinnoilla on konkreettisia seurauksia, joista osa tulee ilmi välittömästi, osa pidemmällä aikavälillä, kuten oikeastikin.
Uramoodia on lavennettu kymmenen kauden pituiseksi ja F2 on saanut lisää sisältöä, mikä on hyvä juttu 2019-version hyvin teennäiseen ja kliseisesti skriptattuun juonikuvioon verrattuna.
Faneille on saatavilla Michael Schumacher -lisäosa, jonka mukana tulee neljä klassikkoautoa ja nippu oheissälää. Klassikkoajokeista mukana on kattava valikoima 1980-, 90- ja 2000-luvun tunnetuimmista autoista, esimerkiksi McLarenin vuosimallit 1988, 1990 ja 1998; Williams 1992 ja 1996, Ferrari 2004 ja 2007; Renault 2005-06, Brawn 2009, Red Bull 2010 ja monia muita.

Vaikka aloituspostaus koskeekin uusinta kausipäivitystä, herää toivottavasti keskustelua laajemminkin F1:n videopeliversioinneista.
 

Vihreä lippu

Well-known member
Liittynyt
9.10.2019
Viestit
500
Miten ruudun päivitys F1 2020 ps4 versiossa? Ja grafiikat muuten? Itsekkin viimeksi joku vuosi sitten viimeksi pelannut F1 lisenssi peliä ps4 konsolilla.
 

spotter90

Half Blind, Full Throttle
Liittynyt
8.9.2014
Viestit
3778
Sijainti
Helsinki
Itselläni on yli 20 vuoden kokemus F1-peleistä, pelannut myös ensimmäistä lisenssioitua ps1-peliä, joka tuli vuonna 1996. Väiin on jäänyt muutama EA:n peli, F1 Championship edition (F1 06 ps3:lla) ja Codemastersin peleistä 2010-2012, 2014-2016 ja 2019.
Codemasters on tehnyt loistavaa työtä kymmenen vuoden ajan ja saanut aikaan erinomaisen monialustapelin. Täytyyhän muistaa, että tämä ei ole täysi simulaattori, joita saa PC:lle eri modeineen. Uusin versio tulee hankittua.
Uramoodin pituus on kymmene vuotta, kuten avausviestissä todettiin, mutta kauden pituuden voit muokata 10, 16 tai koko kauden mittaiseksi. Uran voit myös aloittaa F2-autoilla. My Team on sellainen pelimuoto, mitä kannattaa kokeilla. Lisää hieman Motorsport Manager-fiilistä.

https://www.codemasters.com/game/f1-2020/

Ominaisuudet:


Aloittelijan opas:

 

Notsip

Active member
Liittynyt
16.7.2007
Viestit
26
Miten ruudun päivitys F1 2020 ps4 versiossa? Ja grafiikat muuten?
Pelikuvista päätellen erittäin toimivat ja näyttävät. Yksityiskohtia on paljon ja ne piirtyvät mainiosti äkkinäisissäkin kilpailutilanteissa. Tämä tietysti vaatii koneelta vääntöä, jos PC:llä skulaa.
Ok, ihmiset ovat yhtä muovisia kuin ennenkin mutta eipä valokuvagrafiikkaa nykyteknologia mahdollistakaan. Kyllähän kuljettajat esikuviltaan näyttävät kuten ennenkin.
 

Corvair

Well-known member
Liittynyt
10.10.2016
Viestit
331
Itse löysin juuri taannoin kirpparilta F1 2010:n Pleikkari kolmoselle, Codemastersin peli. Parin kisaviikonlopun verran olen nyt uramoodia pelannut, ja olen positiivisesti yllättynyt. Aiemmat F1-pelikokemukset ovat jostain PS1-sukupolvesta, ja nuo pelit ovat olleet poikkeuksetta karmeita. Ainakin tällaista satunnaispelaajaa ilahduttaa suuresti se, että vaikeusastetta voi säätää helposti varsin realistisesta ja rankaisevasta täyteen arcadeen, ja grafiikkakin on yllättävän kelvollista näin vanhaksi peliksi. Ihan kelpo ajantappoviihdettä edelleen.
 

Notsip

Active member
Liittynyt
16.7.2007
Viestit
26
Muutaman videon tuosta 2020-versiosta katsoneena täytyy sanoa, että ehdottomasti hankintaan menee. Virtuaaliformula näyttää ja kuulostaa oikealta, ja videota katsoessa on kuin lähetystä katsoisi - selostusääni tosin on vain insertissä ja outrossa, ja teksti on täynnä latteuksia. Mutta se on sivuseikka. Lajin luonne on tavoitettu tarkkanäköisesti. Taktiikalla ja ajoituksella on suuri merkitys, ja ohituksia tapahtuu liukuhihnalta. Hallittu riskinotto palkitaan, himmailu on yhtä kohtalokasta kuin railakkaat otteet radalla. Kolareita ja ulosajoja on tosin ollut nähdäkseni keskivertoa vähemmän (selittyy sillä, että pelivideoiden tekijät ovat usein vähintään puoliammattilaisia). Normaalilla vaikeustasolla ei Williamsilla hätyytellä podiumeita, ja takarivin autolla vaatimatonkin pistesija on kuin maailmanmestaruus.
Eniten houkuttelee pitkä uramoodi, manageroinnista en yleensä piittaa, mutta varmaan sitäkin tulee kokeiltua uteliaisuuden nimissä.
Viimeksi pelaamassani vuoden 2016 versiossa pelattavuus, ohjainkontrollit ja tunnelma olivat kohdillaan, joten jos 20 säilyttää takavuosien hyvät puolet ja viilaa tasoa vielä ylemmäs, ollaan lähellä jopa konsolisukupolven parasta kilpa-autoilupeliä - kenties jopa yksi parhaista urheilupeleistä ylipäätään. Tarkempi arvio tulee sitten, kun pääsen kokeilemaan peliä itse.
 

Dzekoo

Well-known member
Liittynyt
13.11.2017
Viestit
489
Toi 2020 taitaa tosiaan olla aika hyvä peli!

Kaiholla muistelen sitä aikaa kun Geoff Crammond teki omia GP-pelejään!
 
Ylös