F1 Televisiointi muissa maissa

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Tänä vuonna Bahrainin kilpailua Saksassa katsoi 4,91 miljoonaa katsojaa mikä oli 0,17 miljoonaa katsojaa vähemmän kuin vuosi sitten ja tuolloin katsojia oli 5,08 miljoonaa. Pari vuotta aiemmin kaudella 2013 Saksassa Bahrainin osakilpailua katsoi 6,07 miljoonaa katsojaa.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Vuoden 1989 Belgian Grand Prix muodostui Spa-Francorchampsin radalla kaatosateeksi. Varsinainen henkinen kaatosade ja rajuilma käytiin kuitenkin BBC:n toimitalossa kilpailuviikonloppuna. Kilpailun piti tulla suorana ja niin kävikin, mutta Murray Walkerin ja James Huntin osalta selostus toteutui vain osittain.

Murray Walker oli paikan päällä, mutta James Huntia ei koskaan kuultu selostamossa lainkaan sillä Hunt oli poissa paikalta. BBC:n virallinen selitys asiaan pitkin hampain lausuttuna oli Huntin väsymys, myöhästyminen Belgian lentokoneesta ja nukkumaan jääminen Englantiin. Todellisuudessa James Hunt oli juopotellut kotonaan ja siten ei ollut paikan päällä.

BBC:n toimitalossa Huntin juopottelut oli pantu aiemminkin merkille ja kärsivällisyys alkoi loppumaan häntä kohtaan. Hunt oli aiemminkin vuonna 1989 muun muassa kiroillut suorassa tv-lähetyksessä ja käyttäytynyt ainakin kerran täysin sopimattomalla tavalla selostamossa joskin tilanteen katkaisi Walkerin puuttuminen peliin ja Huntin lähteminen vähäksi aikaa selostamon ulkopuolelle rauhoittumaan. Silloinkin kyse oli ollut miestä väkevämpien naukkailusta ja peliin puututtiin kun kyseeseen tuli Nelson Piquetin ja Rene Arnouxin välinen kiistaongelma ja kun Hunt alkoi liikaa puhua oman aikansa ajoista suhteessa sen hetken nykytilanteeseen nähden.

Huntin osalta vuosina 1980-1989 ja senkin jälkeen tapahtuneita sattumuksia riitti myös selostamossakin ja siitä ei BBC:llä pidetty. Belgiassa Huntin yrittäessä selvitä kotonaan selostamossa tilapäisinä kommentaattoreina vierailivat kilpailusta keskeyttäneet Johnny Herbert ja Martin Brundle.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Yhdysvaltain Grand Prix 1986 oli varsin erikoinen kilpailu tuotannoltaan Brasiliassa. Detroitin kilpailun suora lähetys joutui varsin yllättäen osaksi Globo TV:n jalkapalloblokkia jossa nähtiin suorana lähetyksenä Englanti-Argentiina, Belgia-Espanja ja kokonaisena uusintalähetyksenä Brasilia-Ranska jalkapallo-ottelu Meksikon MM-kisoista samana vuonna. Detroitin kilpailu nähtiin oman lähetyksen sijaan osana sitä. Brasilialaiset formulan ystävät eivät pitäneet toisaalta Globo TV:n ratkaisusta lähettää kilpailua osana muun urheilun lähetystä.

Ja jos pitivät lähetysformaatin osalta niin formulan suoran tunnelmakuvan vähäisyydestä ei pidetty. Ja vielä sitäkin vähemmän pidettiin siitä, että Brasilian ja Ranskan välinen tärkeä ottelu oli pelattu jo edeltävänä päivänä eli 21.6.1986 ja lähetyksen uusinnan näyttäminen vähensi entisestään formulan suoran lähetyksen osuutta. Globo TV oli onneksi jo aiemmin sunnuntai-iltana näyttänyt 21.6.1986 pelatun Länsi-Saksan ja Meksikon välisen ottelun uusinnan jolloin suoran lähetyksen osuus ei sentään vähentynyt aivan olemattomiin tai hyvin vähiin.

Pitkästä kilpailusta Detroitin osalta nähtiin sunnuntaina 22.6.1986 Brasiliassa suorana vain kolmasosa kilpailusta ja tietenkin Ayrton Sennan maaliintulo voittajana. Kilpailu voitiin nähdä Brasiliassa Meksikossa näytettyjen Jalkapallon MM-kisojen vuoksi vasta maanantaina kokonaisena jälkikäteen. Kilpailu oli ensimmäinen Brasiliassa muutamaan vuoteen jolloin jotakin kilpailua ei olisi nähty sinällään kokonaan suorana lähetyksenä kilpailupäivänä.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Tämän kauden Espanjan Grand Prixiä seurattiin RTL:n puolella Saksassa 4,25 miljoonan katsojan voimin. Edellisenä vuonna katsojia oli 4,7 miljoonaa katsojan verran ja vuonna 2013 pari vuotta sitten 5,91 miljoonaa katsojaa.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Sveitsissä formuloiden televisiolähetykset ja radiolähetykset 1960-luvulla olivat aluksi melko harvinaisia. Seuraavat kilpailut kuitenkin nähtiin tai kuultiin Sveitsissä vuonna 1960:

Buenos Aires: Ei näytetty televisiossa, mutta Radio Sotten (Eräänlainen Sveitsissä toimiva tai ainakin toiminut ranskankielinen radioasema joka oli omana aikanaan eräänlainen ranskalainen vastine BBC:n lyhytaaltoradiokanavalle.) lähetti kuunnelman kilpailusta klo 21.15-22.30 Sveitsin aikaa. Radio Sottenin lähetyskanava kuului Radio Premierelle tai RTS:lle.

Monaco: Ei näytetty televisiossa, mutta Radio Sotten ja Radio Beromunster lähettivät kuunnelman Monte Carlon radalta klo 21.15-22.30 Sveitsin aikaa. Beromunsterin lähetys tuli pätkittäin radion musiikkiohjelmien seassa iltapäivästä lähtien ilmeisesti suorana ja muutoin yksittäisenä kuunnelmana yllä mainittuun aikaan.

Indy 500: Ei nähty tai kuultu Sveitsissä mitenkään.

Zandvoort: Ei nähty tai kuultu Sveitsissä mitenkään.

Spa-Francorchamps: Mahdollinen Eurovision lähetys DRS:llä television puolella, mutta muutoin radion kuunnelman lähetys Beromunsterilta iltapäivällä musiikkiohjelmien seassa pätkittäin ilmeisesti suorana lähetyksenä.

Reims: Ei nähty televisiossa, mutta Radio Beromunster lähetti kuunnelman jälleen iltapäivällä pätkittäin musiikkiohjelmien seassa ilmeisesti suorana lähetyksenä.

Silverstone: Ei nähty tai kuultu Sveitsissä mitenkään.

Boavista: Mahdollisesti Eurovision lähetys TSR:llä television puolella, mutta muutoin radion kuunnelman lähetys Beromunsterilta iltapäivällä musiikkiohjelmien seassa pätkittäin ilmeisesti suorana lähetyksenä.

Monza: Ei nähty televisiossa, mutta muutoin radion kuunnelman lähetys Beromunsterilta iltapäivällä musiikkiohjelmien seassa pätkittäin ilmeisesti suorana lähetyksenä.

Riverside: Ei nähty tai kuultu Sveitsissä mitenkään.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Vuonna 1961 Sveitsissä kuultiin tai nähtiin seuraavat lähetykset:

Monaco: Ei nähty televisiossa, mutta kuultiin Beromunsterin kuunnelmalähetyksenä.

Zandvoort: Ei nähty televisiossa tai kuultu radiossa mitenkään.

Spa-Francorchamps: TSR näytti kilpailusta mahdollisesti Eurovision lähetyksen, mutta muutoin Beromunsterissa kilpailu kuultiin kuunnelmalähetyksenä musiikkiohjelmien seassa Monacon tapaan.

Reims: Suora lähetys TSR:llä ilmeisesti Eurovision vuoksi klo 14.20-17 ja mahdollisuus oli vielä 15 minuutin verran ylimääräiseen lähetysaikaan tarvittaessa. Beromunsterissa kuultiin lähetyksestä myös radiopuolen kuunnelmalähetys musiikkiohjelmien seassa.

Aintree: Ei nähty televisiossa tai kuultu radiossa mitenkään.

Nürburgring: Ei nähty televisiossa, mutta muutoin Beromunsterissa kilpailu kuultiin kuunnelmalähetyksenä musiikkiohjelmien seassa.

Monza: Koostelähetys TSR:llä klo 16-17.10. Beromunsterissa radion puolella kilpailu kuultiin kuunnelmalähetyksenä musiikkiohjelmien seassa.

Watkins Glen: Ei nähty televisiossa tai kuultu radiossa mitenkään.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Laitan tähän vuoden 1962 lähetyksiä Sveitsistä:

Zandvoort: Mahdollisesti TSR näytti koosteen kilpailusta, mutta muutoin Beromunsterilla kilpailusta kuultiin mahdollinen suora kuunnelma musiikkiohjelmien seassa.

Monaco: TSR näytti Monacosta suoran lähetyksen television puolella klo 14.25-17.15 Sveitsin aikaa ja Beromunsterilla kuultiin mahdollinen suora kuunnelma musiikkiohjelmien seassa.

Spa-Francorchamps: Sveitsissä kilpailusta nähtiin kooste TSR:llä. Radiossa kuultiin kilpailu suorana Beromunsterilla.

Rouen: TSR näytti Rouenista suoran lähetyksen television puolella kahdessa osassa Sveitsin aikaa klo 14.45-15.30 ja 16.15-17.15. Radiossa kuultiin kilpailu Beromunsterilla suorana aivan kokonaan.

Aintree: Sveitsissä kilpailusta ei nähty tai kuultu mitään.

Nürburgring: TSR näytti koosteen ja kilpailu kuultiin radiossa suorana Beromunsterilla.

Monza: TSR näytti koosteen ja kilpailu kuultiin suorana radiossa Beromunsterilla.

Watkins Glen: Kilpailusta ei nähty tai kuultu mitään Sveitsissä.

Prince George: Kilpailusta ei nähty tai kuultu mitään Sveitsissä.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Kaudella 1963 nähtiin ja kuultiin Sveitsissä seuraavat kilpailut:

Monaco: Nähtiin suorana lähetyksenä TSR:llä klo 14.30-17.55 Sveitsin aikaa. Lisäksi kuultiin myös suorana lähetyksenä Beromunsterilta.

Spa-Francorchamps: Kuultiin suorana lähetyksenä Sottensilla radion puolella ja nähtiin televisiossa TSR:n koosteena.

Zandvoort: Kuultiin suorana lähetyksenä Radio Monte-Cenerillä eli RSI Rete Unolla. Ne olivat siis italiankielisen Sveitsin alueen lähetyksiä. Televisiossa TSR näytti kilpailun koosteena.

Reims: Kuultiin suorana lähetyksenä Beromunsterilta ja televisiossa TSR näytti kilpailun suorana lähetyksenä.

Silverstone: Kuultiin suorana lähetyksenä Beromunsterilta ja televisiossa nähtiin TSR:n koosteena.

Nürburgring: Nähtiin suorana lähetyksenä televisiossa TSR:llä ja kuultiin suorana lähetyksenä Beromunsterilta.

Monza: Nähtiin suorana lähetyksenä televisiossa TSR:llä klo 14.40-17 Sveitsin aikaa ja kuultiin suorana lähetyksenä RSI Rete Unolla.

Watkins Glen: Ei nähty televisiossa muuna kuin pätkälähetyksenä TSR:llä, mutta kilpailu kuultiin radiosta tunnelmalähetyksenä Beromunsterilta.

Mexico City: Ei nähty televisiossa muuna kuin pätkälähetyksenä TSR:llä, mutta kilpailu kuultiin radiosta tunnelmalähetyksenä Beromunsterilta.

Prince George: Ei nähty televisiossa tai kuultu radiosta koko Sveitsissä missään.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Vuoden 1964 osalta Sveitsin television ja radion formulalähetykset olivat seuraavanlaisia:

Monaco: Nähtiin suorana lähetyksenä TSR:llä ja kuultiin myös suorana lähetyksenä Beromunsterissa radion puolella.

Zandvoort: Nähtiin suorana lähetyksenä TSR:llä ja kuultiin myös suorana lähetyksenä Beromunsterissa radion puolella.

Spa-Francorchamps: Nähtiin suorana lähetyksenä TSR:llä ja kuultiin myös suorana lähetyksenä Beromunsterissa radion puolella.

Rouen: Nähtiin suorana lähetyksenä TSR:llä ja kuultiin myös suorana lähetyksenä Beromunsterissa radion puolella.

Brands Hatch: Nähtiin suorana lähetyksenä TSR:llä, mutta radiossa Beromunsterissa kilpailu kuultiin tunnelmakoosteena.

Nürburgring: Nähtiin suorana lähetyksenä TSR:llä ja Brands Hatchista poiketen Beromunsterissa radiossa kilpailu kuultiin tunnelmakoosteena.

Zeltweg: Nähtiin suorana lähetyksenä TSR:llä ja radiossa Beromunsterissa kuultiin kilpailun oma versio.

Monza: Nähtiin suorana lähetyksenä TSR:llä ja radiossa kilpailu kuultiin RSI Rete Unolla suorana lähetyksenä.

Watkins Glen: Nähtiin TSR:n pätkälähetyksenä ja radiossa kilpailu kuultiin Beromunsterin tunnelmakoosteena.

Mexico City: Nähtiin TSR:n pätkälähetyksenä ja radiossa kilpailu kuultiin Beromunsterin tunnelmakoosteena.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Tänä vuonna Saksassa RTL:n osalta Monacon Grand Prixiä seurasi 4,19 miljoonaa katsojaa. Viime vuonna RTL:n osalta Monacon kilpailua seurasi marginaalisesti enemmän katsojia. 4,21 miljoonaa katsojaa katsoi kilpailua. Sen sijaan molempien kausien kilpailut eli 2015 ja 2014 Monacon kilpailut kalpenivat seurannaltaan vuoden 2013 Monacon kilpailulle katsojaluvuissaan. Vielä pari kautta sitten RTL:n lähetystä Monacosta seurasi 7,45 miljoonaa saksalaista.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Saksassa vanhempaan aikaan formuloita selosti vuodesta 1978 lähtien ja alkaen Brasilian Rio de Janeiron kilpailusta lähtien varsin usein mies nimeltä Helmut G Müller eli oikealta nimeltään Helmut Gene Müller. Müller oli tosin selostanut moottoriurheilukilpailuja tätäkin aiemmin ja muun muassa F2-kisoja Hockenheimin radalta mies selosti ainakin jo vuodesta 1974 eteenpäin.

Müller vuorotteli myös ZDF:n selostajana vaikkakin pitkälti oli ARD:n selostaja. Karl Senne vuorostaan oli hyvin paljon ZDF:n selostaja ja vuorotteli myös ARD:n selostajana. Senne veti Saksassa 1980-luvulla paljon myös formulastudioitakin. Pääsääntöisesti ensimmäinen selostus Senneltä taisi olla vuoden 1981 joku alkukauden kilpailu. Millään en kyllä muista tarkkaa kilpailua mikä kyllä harmittaa...

Tavallaan kun noita kahta selostajaa vertaa niin Müller tuntui olevan tavallaan kuin kävelevä tietosanakirja joskin neutraalin oloinen minkä takia muun muassa nykyään tai ainakin viimeistään Schumi-ilmiön myötä häntä on pidetty huonona selostajana joskin huonompiakin selostajia oli Saksassa aikanaan. Parhaimmillaan Müller oli kuin Kyllösen Matin tai Jokisen Juhan saksalainen versio kun taas Senne kuulosti hieman enemmän lörpöttelevältä Saksan ikiomalta Matti Lammilta.

Joitakin muitakin selostajia oli kuten esimerkiksi enimmäkseen kisoista varikkotoimittajana vanhempaan aikaan raportoinut Arnim Basche. Vanhempaan aikaan myös oman aikansa legendaarinen saksalainen ralliselostaja Ulf von Malberg selosti formuloita ainakin 1970-luvulla ja satunnaisemmin 1980-luvulla pitkälti Sennen ja Müllerin otettua selostusohjat käsiinsä kisoista ja von Malberg kirjoitti paljon hyviä artikkeleita Rallye Racing-lehteenkin.:cool:

Vanhempaan aikaan Saksassa ennen kuin suorien lähetysten tarkoitusta alettiin painottamaan kanavapomoille niin perus-saksalaisen ainoa katsaus formuloihin ilman ORF:n näkyvyysaluetta oli pitkälti Sport-Reportagen tai Sportschaun lähetyksissä. Toisinaan Sportschaussa nähtiinkin legendaarisia vanhan ajan pätkälähetyksiä mistä Saksassakin kärsittiin joskin Englantiin verrattuna paljon vähemmän.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Ja se mikä hienointa oli aina von Malbergin selostuksissa oli se, että melkein täysin koko uransa ajan hän piti ralliautoilua ja ralliselostamista ykkösprioriteettinaan, mutta pystyi silti aina asennoitumaan formulaselostuksissaan kunnolliseen asiaomaisuuteen ja tarjoamaan paljon sellaistakin informaatiota katsojille mitä ei juuri normaalit yleislajiselostajat tai normaalisti pelkästään ralliin keskittyneet selostajat olisi ikinä voineet tarjota. Ja ikinä ei sentään mennyt selostukset hänelläkään niin huonosti formuloiden puolella kuin Pulkkisen Jormalla, että aletaan puhumaan ralliautoilun vaaroista keskellä formulaselostusta...:rolleyes:
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
RTL:n alkutaipaleen formulaselostuksista vuosina 1984-1986 vastasi Willy Knupp joka sittemminkin selosti hyvin pitkään ja on selostanut myös nykypäivänänkin tai ainakin varmasti vielä muutama vuosi sitten kilpailuja. Knupp tosin menehtyi jo vuonna 2006 vain hieman 70-vuotispäivänsä jälkeen. Olisikohan ollut noin kuukautta myöhemmin...

Knuppin pääsääntöisenä kommentaattorina etenkin vuosina 1984-1986 oli Björn Hergen Schimpf joka kommentaattorin töidensä lisäksi oli ajoittain RTL:n formulastudion isäntänä ja sittemmin lähetysohjaajana koska se oli pitkälti hänen oikeaa työnkuvaansa vastaavaa. Milloin Schimpf ei selostamoon päässyt niin silloin kommentaattorina toimi usein moni entinen f1-kuljettaja tai Knupp selosti muutoin yksinään.

Kuljettajakommentaattoreita alettiin käyttämään RTL:n puolella säännöllisesti tosin vasta vuodesta 1987 eteenpäin kun Keke Rosberg ja Marc Surer toimi enimmäkseen kommentaattorina joskin muun muassa ennen pitkää myös Christian Danner liittyi porukkaan mukaan. Studiossa pääsäännöllisinä asiantuntijoina ja äärimmäisen satunnaisina kommentaattoreina vuosina 1984-1986 RTL:llä olivat Knut Hahne ja sittemmin suomalaisille ensin Sauberilta ja myöhemmin aivan erityisesti McLarenilta tutuksi tullut nuorekas Norbert Haug.:)

Knupp jatkoi myös vuodesta 1987 eteenpäin muutaman vuoden ajan ja taisi muuten selostaa Michael Schumacherin ensivoitonkin saksalaisille vuonna 1992.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Vuonna 1989 DDR näytti tuttuun tapaansa kaudella Unkarin kilpailun ja muutenkin muutaman edellisen vuoden aikana formuloiden näkyminen oli alkanut yleistymään Itä-Saksassakin.

DDR:n televisio perui kuitenkin kauden aikana muutaman muun kilpailun lähetyksiensä osalta. Muun muassa Monzan kilpailun suora lähetys peruuntui (joskin ikään kuin tietäen peruutuksen ja muutenkin useimmat DDR:n formulaihmiset katsoivat mieluummin tuttuun tapaansa Länsi-Saksan ARD:n ja Helmut G Müllerin suoraa selostusta.) ja lisäksi DDR:n televisiossa ei näytetty alun perin suoraksi ilmoitettuja Jerezin kilpailua Espanjasta tai Japanin kilpailua Suzukasta.

Jerezin ja Suzukan osalta mahdollisesti edes jotenkin DDR:n formulalähetyksiä katsoneiden ihmisten mieliä pahoitti myös DDR:n Ykköskanavan päätös olla lähettämättä lyhennettyä koostetta tai jopa mahdollista Jerezin kilpailun loppupuoliskon lähetystä suorana alkaen klo 15.55 Itä-Saksan aikaa televisiosta. Kooste tai kilpailun loppuosuus olisi näytetty klo 15.55-16.50.

Sen paikalla nähtiin muutenkin formulalähetyksen peruneita DDR:n 40-vuotisjuhlia ja lastenohjelmia. DDR:n Kakkoskanavalle lähetys Jerezin osalta olisi voinut olla siirrettävissä, mutta sielläkin lastenohjelmat ja nuorten elokuvat olivat päivän sana 40-vuotisjuhlien ohella. Kun loppuosuuden aika sitten olisi tullut niin DDR:n Ykköskanava näytti mieluummin nyrkkeilyä, rytmistä voimistelua ja jalkapalloa. Ja Kakkoskanavallakaan koostetta ei nähty. Suzukan osalta taas kilpailun kooste jätettiin DDR:n Kakkoskanavalla näyttämättä ensin iltapäivästä klo 14 alkaen ja myöhemmin vielä illalla klo 19 alkaen. Muu urheilu vei molemmilla kerroilla lähetyksen aikapaikan ja Ykköskanava ei aloittanut kilpailupäivänä ohjelmiaan niin varhain.

Suora lähetys Suzukasta varhain aamulla peruttiin myös Kakkoskanavan osalta DDR:ssä. Tosin Länsi-Saksan television lähetyksiä pystyi seuraamaan ja sitä kautta moni näkikin Ayrton Sennan ja Alain Prostin keskinäisen kolaroinnin.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Tämän kauden Kanadan kilpailu ei RTL:n kanavilla paljon mieltä lämmittänyt katsojalukujen osalta. Tämän kauden Kanadassa ajettua Montrealin osakilpailua katsoi vain 3,81 miljoonaa katsojaa kun viime vuonna katsojia oli 4,39 miljoonaa katsojaa ja vuonna 2013 5,37 miljoonaa katsojaa. Urheilulajeista Naisten Jalkapallon MM-kilpailut keräsivät Saksassa 5,13 miljoonaa katsojaa ja jopa Independence Day-elokuvallakin oli enemmän katsojia mikä kyllä tavallaan kertoo melkoisesta alennustilasta.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Kauden 2015 osalta Saksassa on toistaiseksi 7 kilpailua ajettu ja kokonaiskatsojamäärät eivät päätä huimaa. 28,69 miljoonaa katsojaa on keskimäärin siis 4,09 miljoonaa saksalaista kilpailua kohti. Australiassa oli järkyttävän heikko startin katsomisluku 1,72 miljoonalla katsojalla, mutta sentään kokonaismäärä korjattuna oli kohtuullinen niin aikaiseksi kilpailuksi. Ei näytä hyvältä joskin 19 kilpailun kauden takia toivoa vielä katsojalukujen kohoamisesta viime kautta paremmaksi voi olla.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Vuosina 2014 ja 2013 7 osakilpailun katsojaluvut yhteensä tässä vaiheessa kautta Saksassa olivat 29,63 miljoonaa ja 37,97 miljoonaa eli keskimäärin vuonna 2014 eli viime vuonna Saksassa katsottiin siis tässä vaiheessa kautta keskimäärin f1-kisaa 4,23 miljoonan katsojan turvin ja vuonna 2013 pari vuotta sitten 5,42 miljoonan katsojan turvin f1-kisaa keskimäärin.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Tänä vuonna RTL:n puolella Itävallan Grand Prixiä katsoi 4,81 miljoonaa katsojaa kun edellisenä vuonna pitkästä aikaa ensimmäistä kilpailua Red Bull Ringillä katsoi 4,2 miljoonaa katsojaa.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Tänä vuonna RTL:n puolella Silverstonen kilpailua katsoi 4,66 miljoonaa katsojaa kun taas viime vuonna Silverstonea katsoi 4,18 miljoonaa katsojaa ja pari vuotta sitten 5,36 miljoonaa katsojaa.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15056
Unkarin kilpailua RTL:n puolella katsoi tällä kaudella 4,64 miljoonaa katsojaa kun viime vuonna RTL:n puolella Hungaroringin kisaa katsoi 4,99 miljoonaa katsojaa ja pari vuotta sitten 5,58 miljoonaa katsojaa.
 
Ylös