F1 Televisiointi muissa maissa

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Englannissa Lewis Hamiltonin voitto Venäjän Grand Prixissä Sochin radalla ei hirvittävästi tuntunut saavan katsojia taakseen toisin kuin mitä useimmiten kuluneen kahden ensimmäisen kolmanneksen aikana tänä vuonna.

Tärkein seikka kuitenkin Venäjän Grand Prixiä arvioitaessa on se, että kilpailu on kärsinyt maan median ja päättäjien asettamista aikatauluvaatimuksista kisan pidon suhteen.

Vuosina 2014 ja 2015 kisa pidettiin lokakuussa ja vuosina 2016 ja 2017 se pidettiin huhtikuussa.

Ja tänä vuonna pidettiin tietenkin aivan syyskuun lopussa, melkein vuosien 2014 ja 2015 pitoaikaa eli lokakuuta myötäillen.

Ilman Max Verstappenin ilmiömäisiä ohituksia suorana show-esityksenä ja Daniel Ricciardon vastaavia, mutta valitettavasti suurilta osin TV-ohjauksen surkeuden takia pimentoon jääneitä ohituksia tai sen yrityksiä olisi Sochin kilpailu ollut silti yhtä kuolettavan tylsä kuin ennenkin ja leveiden renkaiden tuleminen oli käytännössä tämän kilpailun kuolinisku edes teoreettisenkin viihdyttävyyden osalta vaikka toki tämän vuoden ohitusten sankarit Verstappen ja Ricciardo poikkeuksellisesti muuta todistivatkin.

Huonon radan lisäksi Sochin kisa on kärsinyt usein myös muiden TV-ohjelmien vyörystä kisan pitämisen aikaan vaikka toisaalta kilpailu ei vain muutenkaan ole saavuttanut näinä vuosina erityisesti muutenkaan huomiota mediassa yleisesti hienona kisana.

Saarivaltakunnan tietäen tietenkin valinta voi olla ainakin osin myös poliittinen.

Tämän vuoden perisynti katsojakadossa Englannissa oli kuitenkin perinteisten ongelmien sijaan epätavallinen kisan aloitusaika koska Sochin kilpailun järjestäjät eivät halunneet aloittaa kilpailua samassa ajassa muiden Euroopassa ajettavien maiden kisajärjestäjien tapaan vaikkakin toki lähtö kisaan muutoin tapahtui tämän kauden mukaisesti 10 minuuttia myöhemmin.

Katsojilla on ollut yllättävänkin vaikeaa tällä kaudella ympäri maailmaa tottua muuttuneeseen kisa-aikatauluun ja voi vaan kuvitella, että millainen tilanne katsojien osalta olisi jos jokainen kisa noudattaisi vanhan kunnon ajan, perinteistä kisajärjestäjien ikiomaa aikataulua jota tietyin poikkeuksin ensin ja sitten suurin muutoksin alkaen 1970-luvun alusta lähtien aina 1950-luvulta noin vuosiin 1995-1996 asti harrastettiin ja noudatettiin?

Vakavia urheiluohjelmia Englannissa ei ollut Sochin aikaan menossa paitsi tietenkin Golfin Ryder Cup joka jonkin verran vei katsojia formuloilta Englannissa.

Myös erinäiset tanssiohjelmat ja X Factor-ohjelma syöksivät Sochin kilpailun lähetyksen perikatoon Channel 4:llä.

Tosin katsojaluvuista puhuttaessa järkevämpää olisi ollut näyttää Sochin kisa Englannissa viime vuoden tapaan suorana lähetyksenä toisin kuin kokonaisena jälkilähetyksenä Channel 4:llä.

Katsojaluvuista puhuttaessa siis Englannissa Sochin kilpailua katsoi keskimäärin 1,82 miljoonaa katsojaa ja katsojahuippu oli 2,32 miljoonaa katsojaa.

Se oli vähiten katsotuin kisa Venäjän kisojen lyhyessä historiassa, mutta se ei jäänyt itse asiassa paljoakaan vuosien 2014-2016 Venäjän kisojen jalkoihin katsojaluvuissa.

Vaikka kisa katsottu vielä olisi ollutkin Englannissa niin aika-ajot Sochista puhuttaessa ei ollut. Keskimäärin aika-ajoja jaksoi seurata 1,10 miljoonaa katsojaa.

Englannissa se merkitsi vielä viime vuottakin huonompaa katsojalukua ja yleisesti ottaen vähiten katsottua, Euroopassa ajettujen kisojen aika-ajoa viime vuoden Sochin aika-ajon tapaan. Ja nyt se tietenkin on neljänneksi vähiten katsotuin aika-ajo vuoden 2005 jälkeen kun viime vuoden Sochin aika-ajo korottuu nyt viidenneksi vähiten katsotuimmaksi aika-ajoksi ja tätä vähemmän on katsottu vain 2005 Suzukan aika-ajoa ja parin vuoden takaisia Suzukan ja Austinin aika-ajoja Englannissa.

Englannissa ainakin Sochin aikaan tuntui siltä, että F1 on lajina onnekas katsojalukujensa suhteen ympäri maailmaa.

Se taas johtui tietenkin vain Lewis Hamiltonin ja Sebastian Vettelin välillä olevasta maailmanmestaruuskamppailusta joka piti katsojaluvut ympäri maailmaa korkealla pitkin kulunutta kesää kun maailma tuntui muutoin keskittyvän vain Jalkapallon MM-Kilpailuihin ja katsojalukujen huiput ympäri maailmaa tuntuivat tämän kauden osalta ilman ihmeitä päättyneen hieman maasta ja katsojakunnasta riippuen joko Belgian Spa-Francorchampsiin tai Italian Monzaan.

Sen jälkeen ne ovat tuntuneet olevan syöksykierteessä jonka päättää vain kauden päätös Abu Dhabissa jos sekään.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Japanin Grand Prix Suzukan radalla oli tosiaan kaikkiaan 30:s juuri Suzukan radalla ajettu kilpailu.

Englannissa Channel 4 päätti juhlistaa asiaa näyttämällä ensi kertaa oman televisioinnin oikeushaltijuuden ajalta Japanin Grand Prixin suorana lähetyksenä kun tähän asti se on tullut vain koosteena tai kokonaisena jälkilähetyksenä.

Viimeksi Japanin Grand Prix on tullut Englannissa suorana lähetyksenä kolme vuotta sitten eli vuonna 2015.

Yleisesti ottaen Lewis Hamiltonin voittaessa jälleen katsojaluvut tuntuivat romahtaneen ympäri maailmaa ja ellei katsojahuippua huomioida niin Englannissakaan ei kehumista katsojaluvuissa ollut nimenomaan katsojakeskiarvon osalta.

Tänä vuonna katsojaluvun keskikatsojamäärä Channel 4:n suoran lähetyksen osalta oli 1,90 miljoonaa katsojaa ja katsojahuippu oli 3,01 miljoonaa.

Kaikkiaan brittiläiseen aamutelevisioon ja sen katsojalukuihin nähden ehkä turhankin perusteettomasti haukuttu F1-kisan katsojaluku Englannissa on ollut kuitenkin keskimääräiseen brittiläiseen aamutelevisioon ja sen katsojalukuihin nähden 4-5 kertaa enemmän katsojia ruutujen äärelle niin varhain aamulla tuonut tapahtuma.

Kaikkiaan Suzukan kisan keskikatsojamäärät näin esimerkiksi Englannissa vuosilta 2012 ja 2015-2018 olivat seuraavat näin vertailun vuoksi:

2012: 2,77 miljoonaa katsojaa

2015: 2,64 miljoonaa katsojaa

2016: 1,97 miljoonaa katsojaa

2017: 2,42 miljoonaa katsojaa

2018: 1,90 miljoonaa katsojaa

Vuosina 2012 ja 2015 katsojaluvut olivat todella hyviä ja parhaimmat, mutta tuolloin kisat muutenkin alkoivat tätä ja paria viimeistä, niitä myöhempää vuotta tuntia myöhemmin joten se ei ole voinut olla vaikuttamatta katsojaluvuissa.

Vuosina 2011 ja 2014 Englannissa katsottiin Japanin Grand Prixiä näitä nyt mainittuja vuosia enemmän tunnetuista positiivisista ja muheellisista syistään.

Tämän vuoden kisan katsojahuippu Englannissa oli 3,01 miljoonaa katsojaa mikä oli viime vuoden 3,27 miljoonaa katsojaa ja sen katsojahuippua huonompi, mutta parin vuoden takaisen katsojahuipun se löi laudalta kun se tuolloin oli 2,79 miljoonaa katsojaa.

Vuosina 2012 ja 2015 Japanin Grand Prixin katsojahuiput olivat korkeampia, mutta selvästi pienempiä nekin olivat kuin vuosien 2011 ja 2014 kisojen katsojahuiput ja saatikka sitten huomattavasti vanhempien aikojen tai 2000-luvun alun Japanin Grand Prixin katsojahuiput tai yleisetkään katsojaluvut Englannissa.

Aika-ajot Suzukan radalta Englannissa ja siitä puhuttaessa Channel 4:llä olivat edelleen huonot.

Tänä vuonna aika-ajoja katsoi keskimäärin vain 1,12 miljoonaa katsojaa ja se on huonompi kuin viime vuonna Japanin vastaavan kisan osalta. Tätä huonommin on katsottu vain Suzukassa 2005 ja Suzukassa pari vuotta sitten keskimäärin. Viime vuoden Suzukan aika-ajo hävisi vain hiukan vuoden 2007 Suzukan aika-ajolle joka tuolloin keräsi 1,17 miljoonaa katsojaa keskimäärin.

Muista kisoista puhuttaessa lähinnä Austinin parin vuoden takainen aika-ajo tai Sochin eri kisojen aika-ajot viime vuosilta ovat olleet myös erittäin huonosti katsottuja. Sochin aika-ajo oli keskikatsojamäärältään tänä vuonna ja siitä puhuttaessa niukasti tämän kisan vastaavaa huonompi näin esimerkiksi.

Tämän vuoden aika-ajojen katsojahuippu Englannissa vuorostaan oli tosin itse kisaa parempi joskin BBC:n vuosien huonoimmistakin, 2 miljoonan katsojan tai sen yli olleista aika-ajoista jäätiin edelleen.

Tänä vuonna aika-ajon katsojahuippu oli Englannissa 1,90 miljoonaa katsojaa joka kuitenkin on puoli miljoonaa katsojaa enemmän kuin viime vuonna ja pari vuotta sitten olleen painajaismaisen heikon aika-ajon katsojahuippu oli 1,84 miljoonaa katsojaa kun keskikatsojamäärä kynti tuolloin melkoisessa suopellossa.

Englannissa kuitenkin katsojaluvut näyttävät muun maailman tapaan ilman ihmeitä F1:n osalta romahtavan näin loppukaudesta ellei sitten Sebastian Vettel vielä kykene edes viime hetkellä hieman viivästyttämään Lewis Hamiltonin menemistä kohti maailmanmestaruutta.

Senkin viivytystaistelun päätteeksi ei varmaankaan nähdä kovinkaan katsottuja kilpailuja ennen Abu Dhabia tai Brasilian Interlagosin mahdollista sadekilpailua joskin Meksikon Mexico Cityllä on vielä yksi, mahdollisesti viimeinen näytönpaikka mielenkiintoiseen kisaan näin leveiden renkaiden aikakaudella ellei sitten tietenkin vielä tule sadetta.

Tai nähdä riittävän paljon turva-autoja radalla jolloin tavallaan rengaskulumisenkin selvä näkeminen häiriintyy jonkin verran verrattuna ilman turva-autoja olevaan kisaan ja sen läpivientiin.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Aikanaan, vuonna 1985 kun Unkarin Grand Prix varmistui pidettäväksi Rautaesiripun takana pidettäväksi vuonna 1986 niin Unkarin MTV:n ja Suomen Yleisradion F1-lähetysten tietynlainen samankaltaisuus otettiin heti esille saman tien.

Molemmilla televisiokanavilla oli ollut mielenkiintoa lähettää F1-kisoja, mutta Suomella sanottiin Yleisradion osalta olevan selvästi vähemmän ainakaan järkevästi ilmoitettua halukkuutta näyttää selvästi kisoja toisin kuin mitä Unkarin MTV:llä oli.

Varsinkin ajalta ennen Keke Rosbergin maailmanmestaruutta.

Tosin ei hirveästi edes sen jälkeenkään vuosina 1983-1985 joskin Yleisradion osalta kyseinen kanava noudatti tosiaan enemmän kilpailujen radioimista kuin televisiointia ainakaan suorina lähetyksinä vaikka niitäkin oli ollut. Niin Keken huippuaikana kuin jopa aikana ennen Keken parempia aikoja.

Molempien maiden televisioijilla eli Suomen Yleisradiolla ja Unkarin MTV:llä oli myös paha tapa tosiaan näyttää kisoja täysin yllättäen ilman FOCA:n papereissa olevia allekirjoituksia.

Kun Unkarin Grand Prix ainakin alustavasti vuodelle 1986 varmistui niin tuolloin Suomessa jännitettiin myös Australian Adelaiden kisan näkymistä TV2:ssa. Kuten lopulta tietenkin kävikin.

Unkarin MTV:stä puhuttaessa ennen vuotta 1986 maan televisioijan kerrottiin lähettäneen parhaimmillaan vuosien 1976-1985 olleen säännöllisen televisioinnin aikana ellei sitten vuosien 1970-1975 aikaisia ja Janos Radnain selostamia Monacon kisoja lasketa mukaan niin kymmenisen lähetystä kauteen.

On tosin paha sanoa, että minä vuosina noista olisi Unkarin MTV lähettänyt aivan niin monta kisaa?

Paras veikkaukseni ovat joko vuosi 1982 tai 1984 koska noina parina vuotena tuli useita sekavia ja ennalta ilmoittamattomia koostekisoja Unkarin MTV:ltä kun varmasti tulleita lähetyksiä vuonna 1982 Unkarissa oli viisi kappaletta ja vuonna 1984 Unkarissa oli kuusi kappaletta.

Vuonna 1985 Unkarin MTV:ltä oli tullut sitä ennen ja vielä ennen Australian Adelaiden epävarmaa lähetystä yhteensä 7 kisaa kun FOCA:n papereissa ei alustavasti ollut Unkarin MTV:n tai Suomen Yleisradion nimeä mainittu.

Ja lopulta kisa tosiaan molemmissa maissa nähtiin FOCA:n paperien ulkopuolisina maina kuten myös esimerkiksi Tsekkoslovakiassakin.

Vuodeksi 1986 paljon Suomessa kommentoitiin myös Unkarin MTV:n halukkuutta näyttää tuolloin 10 kisaa kaudessa sisältäen tietenkin myös ainakin yhden pakollisen suoran lähetyksen eli Unkarin oman kotikisan lähetyksen Hungaroringiltä, mutta Suomen Yleisradio kieltäytyi tuolloin allekirjoittamasta FOCA:n minimisopimusta 10 kisan lähettämisestä Suomessa lokakuussa 1985 vuodeksi 1986.

Yleisradio kun olisi ollut halukas enemmän vuoden 1985 malliin neuvottelemaan erillisen pakettisopimuksen FOCA:n kanssa jonka kisapakettirajan YLE oli jo ylittänyt vuonna 1985 ja tulisi ylittämään myös vuonna 1986.

Varsinkin Keke Rosbergin viimeiseksi osoittautuneena ajovuotena YLE tosiaan oman alustavan pakettisopimuksensa ylitti.

Unkarin MTV ei myöskään lopulta vuonna 1986 näyttänyt 10 kisaa vaan ainoastaan 7 kilpailua mukaan luettuna tietenkin oma kotikisan suora lähetys Hungaroringiltä.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Laitan tähän viestiin katsojalukuja Saksan RTL:n ja Itävallan ORF:n osalta Yhdysvaltain Austinin ja Meksikon Mexico Cityn kilpailuista ja tässä ne tulevat:

RTL:n katsojaluvut Austinista ja Mexico Citystä

Austin: 4,29 miljoonaa katsojaa

Mexico City: 4,34 miljoonaa katsojaa

ORF:n katsojaluvut Austinista ja Mexico Citystä

Austin: 605 000 katsojaa

Mexico City: 616 000 katsojaa

Viime vuoden Austinin kisaan nähden RTL:n kisakatsojaluku oli monien mielestä hieman 'ivallisesti' viime vuoden vastaavaa aikaa parempi kun katsojaluku olisi voinut olla huomattavastikin parempi. Sebastian Vettelin vaikeudet ja maailmanmestaruushaaveiden sen hetken erittäin niukka säilyminen tiesivät kuitenkin jotain mielenkiintoa ja Kimin ensimmäinen Ferrari-voitto hänen tavallaan uudella urallaan vastaavassa tallissa ei Saksassa innostuttanut RTL:n yleisöä samalla tavalla kuin itse asiassa monissa lukemattomissa muissa maissa Suomen tapaan.

Mexico Cityn kisa oli viime vuoden vastaavaa aikaa huonompi, mutta silti se löi parin vuoden ja kolmen vuoden tapaiset vastaavat kisat kuten myös vuoden 1991 Mexico Cityn kilpailun ja tuolloisen 4 miljoonan katsojan luvun. Silti se ei lyönyt esimerkiksi viime vuodenkaan tapaan vuoden 1990 Mexico Cityn 5 miljoonan katsojan kisalukuja Saksassa.

Itävallassa taas kisakatsojaluvut itsessään ovat kyllä edelleen ihan 'kelvollisen hyviä' ja Kimin voitto toi myös mukavaa antia sinänsä ilman RTL:n kaltaista nyreyttä ja myöhempää Mexico Cityn kaltaista kisalannistusta Vettelin maailmanmestaruuden lopullisen tappion varmistumista eikä niissä sinänsä mitään valittamista ole, mutta ne ovat kuitenkin floppeja viime vuoden vastaavaan aikaan nähden jolloin Austin keräsi 975 000 katsojaa ja Mexico Cityn kisa 1,3 miljoonaa katsojaa jolla se kisa oli Itävallassa vuoden toiseksi katsotuin formulakisa ja kolme vuotta sitten Mexico Cityn paluukisa Itävallassa keräsi peräti 2,3 miljoonaa katsojaa!:eek:
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Kun Saksan RTL:n ja jossain määrin myös Itävallan ORF:n katsojaluvut viime kisoista Yhdysvaltain Austinista tai Meksikon Mexico Citystä olivat pettymyksiä tai hieman negatiivisempaa kuvaa antaneita huolimatta myös Kimi Räikkösen voitosta Ferrarilla niin Channel 4:llä Englannissa oli hienoja lukuja jälleen kerran Yhdysvalloista, mutta pettymyksiä Meksikosta.

Ensin onnistumisen hetkiin tässä viestissä:

Yhdysvaltain Austinin kisa tosiaan oli onnistunut nappisuoritus Channel 4:ltä ja huolimatta siitä, että Lewis Hamilton ei aivan vielä kyennyt maailmanmestaruuttaan varmistamaan.

Channel 4:n ensimmäinen hyvä päätös onnistumiseen oli ilman muuta näyttää tämä kilpailu parhaaseen katseluaikaan suorana lähetyksenä.

Yhdysvaltojen kisat Englannissa suorana lähetyksenä ovat olleet viime vuosina harvassa koska viime vuonna oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 2007 kun Yhdysvaltain kilpailu oli Englannissa suora lähetys.

Silti vaikka tällä kertaa tunnelmaa ja hyviä katsojalukuja odotettiinkin niin silti Kimi Räikkösen kisavoiton mielenkiinto oli uskomatonta ympäri maailmaa ja samaa se oli myös Englannissakin.

Ainoa ehkä pieni soraääni tässä Channel 4:n menestyskisassa oli se, että tänä vuonna lähdettiin yleensäkin matkaan aikaistetumman viivästetyssä aikataulussa suhteessa viime vuoden Austinin vastaavaan aikaan.

Erikoisuus siis ei ollut itse kisan lähtöajassa 10 minuuttia huomioimatta viivytyksineen vaan jo kisaennakon alkaminen Englannissa tuntia kisaa aikaisemmin kuin tavallistakin kun ei ollut mitään muita tärkeitä ohjelmia sitä ennen.

Ja kun tärkeitä ohjelmia alkoi ollakin niin tavalliset tanssiohjelmat, Doctor Who ja vastaavat brittien suosikkisarjat jäivät yllättävänkin selvästi formuloiden varjoon nimenomaan nykypäivän Englannin F1-tilannetta tarkastellen ja kun vielä viime vuoden kisan kaltaisia loppukisan ongelmia tai mielenkiinnon lässähdyksiä ei samalla tapaa tapahtunut niin tie oli pedattu katsojamenestykselle.

Etenkin kun kisan uusi johtaja, Jäämies ja Jääkarhu (Kimiä on siteerattu muutamissa maissa kuten ehdottomasti Uudessa-Seelannissa Denny Hulmen viitoittamalla tiellä The Polar Beariksi kun Hulme tunnetusti oli The Bear eli Karhu.) Kimi Matias Räikkönen tosiaan suvereenisti ja ehkä hieman yleisesti ottaen liian myöhään vihdoin ja viimein todella voitti niin huikeat katsojaluvut olivat uskomattomia.

Pelkästään kisauusintaa Räikkösen voitosta seurasi Englannissa 3,46 miljoonaa katsojaa.

Ja tämä Englannissa missä kisauusinnat hädin tuskin yleensä pääsevät millekään TV-listalle ja kun pääsevät niin voidaan puhua muutamista sadoista tuhansista tai sen vähän yli miljoonasta katsojasta siis nykypäivänä kun Nigel Mansellin aikaan tilanne oli tietysti ja jopa ihan myös Damon Hillinkin aikaan vielä.

Itse sitten kisan keskikatsojamäärä Englannissa suoran kisan osalta Channel 4:llä oli vielä viime vuottakin uskomattomampi lyöden sen vaakalaudalta.

5,5 miljoonaa katsojaa oli keskikatsojamäärä ja katsojahuippu oli Kimi Räikkösen voittaessa 5,54 miljoonaa katsojaa!:eek::eek!:

Ylipäänsä mikään kisa mikä edes jotenkin näin vertailun vuoksi Englannissa on juuri ja juuri ylittänyt 5,5 miljoonan katsojan rajan nykypäivänä Englannissa niin on kolmen vuoden takainen Brasilian kilpailu ja sekin osin vain katsojahuippunsa vuoksi joka oli 5,7 miljoonaa katsojaa.

Muita merkittäviä katsojalukuja keränneitä lähivuosien kisoja Englannissa on nyt parin viimeisimmän Austinin kisan lisäksi ollut vain parin vuoden takainen Meksikon osakilpailu. Pari vuotta sitten Meksikon kisa Englannissa keräsi keskimäärin 5,10 miljoonaa katsojaa ja katsojahuippu oli 5,13 miljoonaa katsojaa.

Itse aika-ajot keräsivät myös erittäin suuret katsojaluvut nimenomaan brittiläisestä näkökulmasta katsoen. 1,76 miljoonaa katsojaa katsoi keskimäärin aika-ajoja ja katsojahuippu oli 2,40 miljoonaa katsojaa mikä tarkoittaa tämän vuoden katsotuinta aika-ajoa ja samalla se aika-ajo oli katsotuin ainakin pisimmillään ehkä kuuteen vuoteen Englannissa. Etenkin mikäli katsojahuipun osalta asiaa tarkistaa ja muutoin noin kolmeen vuoteen mikäli katsoo keskikatsojamäärää.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Vähemmän riemastuttavia hetkiä ainakin tietyllä tavalla tosin onneksi ainakin viime vuoden kisaa parempana briteille tuntui tarjoavan tai jättävän tarjoamatta Mexico Cityn kilpailu Meksikosta.

Channel 4:llä olisi ollut näytönpaikka saada poikkeuksellinen suoran lähetyksen lupa kun Lewis Hamiltonin uran viides maailmanmestaruus oli pelissä.

Jo toista vuotta peräkkäin tällainen potentiaalinen katsojamenestys jäi käyttämättä ja kokonainen jälkilähetys alkoi brittiläisittäin vasta Klo 23 eteenpäin Englannin aikaa joten oikeastaan sitä taustaa vasten katsojaluvut olivat vielä edes välttäviä tai kohtuullisia.

Jopa tyydyttäviä.

Viime vuoden osalta sentään kokonainen jälkilähetys oli helpommin perusteltavissa kun Lewis Hamiltonin mestaruus oli jo kokonaan ratkennut mitä se ei ollut tänä vuonna vaikka hyvin lähellä ratkeamista se tietenkin oli kuten lopulta kävikin.

Ainoa myönnytys taisi olla vähän aikaisemmin kokonaisen jälkilähetyksen aloittaminen ja silti hävikkimäärä oli puoli tuntia viime vuoden kokonaisen jälkilähetyksen vastaavaan ajankohtaan nähden. Tilannetta tietenkin vielä pahensi edellisvuotta edes vähänkin myöhennetty aloittaminen yleensä suoran kisan osalta joka sittenkin tietenkin vielä myöhensi kansainvälistä kokonaisten jälkilähetysten tai koosteiden alkamisaikaa ympäri maailmaa.

Mexico Cityn kisa oli lopulta oikeastaan jopa vanhemman ajankin Meksikon kisalähetykset tietäen vuosilta 1986-1992 hävettävänkin vähän katsojia Englannissa tänä vuonna kerännyt Meksikon osakilpailu.

Brittiläisen maksutelevision osalta sen suoran lähetyksen sanottiin olleen korkein sitten Yhdysvaltain Grand Prixin neljä vuotta sitten ja parempi kuin juuri uusimman Kimi Räikkösen voittaman Yhdysvaltain Grand Prixin katsojaluvuissa mitattuna.

Ikävä kyllä brittiläisen maksutelevision katsojalukuja ei ole julkisuudessa juuri näkynyt joten mitään vertailupohjaa ei voi vetää ja huhut tuntuvat kaiken kaikkiaan turhankin uskomattomilta väitteisiin nähden.

Joka tapauksessa Mexico Cityn kisakatsojaluku oli floppi oikeastaan niin Mexico Cityn kisan uudelleen tulon ja vuoden 2015 jälkeen kuten se oli todetusti jo vuosien 1986-1992 tuon ajan myöhäisempiä ja lähetysajaltaan ainakin tuon ajanjakson alkuvuosiakin muistaen ja niitä unohtamatta.

Englannissa tämän vuoden Mexico Cityn kisaa seurasi keskimäärin Channel 4:llä 1,92 miljoonaa katsojaa ja katsojahuippukin oli itkettävän matala, vain 2,13 miljoonaa katsojaa ja tämä kuitenkin oli Meksikon kisa joka myös keräsi vuosina 1986-1992 ja etenkin vuoden 1986 suorastaan Suomessakin tuolloin mörkömäiseen katseluaikaan nähden enemmän väkeä Englannissa kuin tämän vuoden kisa.

Monien arvioiden mukaan olemalla menemättä suoraan lähetykseen edes minkään poikkeusluvankaan kanssa Channel 4 menetti parhaimmillaan jopa 2,7 miljoonaa innokasta Lewis Hamiltonin maailmanmestaruutta odottavaa brittifania vaikka esimerkiksi kisauusinnan sanottiin naurettavalla tavalla keränneen jopa 452 000 katsojaa keskimäärin enemmän kuin mitä normaali kisauusinta keskimäärin nykyään Englannissa kerää.:eek:

Etenkin kun Austinin kisa Kimi Räikkösen voiton osalta oli äärimmäinen poikkeus sääntöön.

Tosiaan jopa tuo Channel 4:n kisauusintakin keräsi hienoja katsojalukuja Englannissa huolimatta ajankohdan myöhäisyydestä ja myöhemmin tullut seuraavan päivänkin erillisuusinta oli vielä menettelevän hyvä kun muistaa tietenkin nykypäivän Englannin F1-kisauusintojen katsojaluvun yleisen tilanteen.

Vähän paremmalla onnella tai entistäkin huonommalla lähetysajalla kokonaisen jälkilähetyksen suhteen olisi pian varmaan uusintakin kiinnostanut enemmän briteissä kuin itse kisa.:D

Aika-ajon osalta tilanne ei aivan näin paha ollut suhteessa epäonnistuneeseen kisaan Channel 4:llä.

Myöhäisillan aika-ajolähetys keräsi 1,17 miljoonaa katsojaa ja katsojahuippu oli 1,77 miljoonaa katsojaa.

Keskimääräinen katsojalähetys eli 1,17 miljoonaa katsojaa on silti kaikkien aikojen floppi Meksikon vastaavien kisojen osalta eikä sitä tosiaan edes viime vuotta parempi 1,77 miljoonan katsojan katsojahuippu paljoa pelasta.

Kaiken kaikkiaan Channel 4:n pomot eivät vain yksinkertaisesti uskalla vaatia oikeuksiaan poikkeuslähetysten suhteen tai sitten Chase Carey on jopa Bernietä tiukempi noiden poikkeuslupien kanssa ja niiden antamisten suhteen.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Laitan tähän viestiin yhteenvetoa tämän kauden kahdesta viimeisestä osakilpailusta saksankielisten alueen televisiokanavien katsojaluvuista Saksan RTL:n ja Itävallan ORF:n osalta Brasilian Interlagosista ja Arabiemiraattien Yas Marinasta:

RTL:n katsojaluvut Interlagosista ja Yas Marinasta

Interlagos: 4,43 miljoonaa katsojaa

Yas Marina: 4,23 miljoonaa katsojaa

ORF:n katsojaluvut Interlagosista ja Yas Marinasta

Interlagos: 577 000 katsojaa

Yas Marina: 578 000 katsojaa

Katsojaluvuista puhuttaessa RTL:n osalta Interlagos oli viime vuotta heikompi kun taas Yas Marina oli tänä vuonna parempi.

ORF:n osalta vuorostaan puhuttaessa katsojaluvut olivat jälleen ristiriitaisia. Interlagos oli tavallaan suuri pettymys ja katastrofi katsojaluvuissa huolimatta 'kelvollisesta' 577 000 katsojan katsojaluvusta kun viime vuonna Interlagosin kisaa ORF:llä katsoi 1,2 miljoonaa katsojaa. Yas Marinan kisa toisaalta oli viime vuoden vastaavaa parempi Itävallassa.

Tämän vuoden keskiarvon lasken seuraavissa viesteissä niin RTL:n kuin myös ORF:n osalta vaikkakin jo etukäteen on sanottava, että ORF:n katsojaluvut kyllä putoavat viime vuoteen nähden hyvin todennäköisesti kun taas RTL:n katsojaluvut vaikuttavat nousevan.

Tämä vuosi etenkin RTL:lle oli onnenpotku osin tiukasta maailmanmestaruustaistosta johtuen aina kesätaukoon asti ja katsojaluvut niin Saksassa kuin myös Itävallassa ORF:n osalta olisivat varmaan olleet vieläkin paremmat ilman Jalkapallon MM-Kisoja.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Tämän vuoden katsojalukuja tulee nyt Saksan RTL:n osalta.

Kanava tunnetusti päätti jatkaa formuloiden lähettämistä lopulta huolimatta ajoittain erittäin voimakkaistakin vetäytymispuheista huolimatta.

Sebastian Vettel taisteli jälleen myös maailmanmestaruudesta, mutta menetti sen taas.

Hyvänä puolena nähtiin myös oman kotikisan eli Saksan Hockenheimin paluu kisakalenteriin mikä myös katsojaluvullisesti oli fiksu veto.

Joka tapauksessa laitan tähän nyt ne katsojaluvut ja tähän asti jopa 7 miljoonan katsojan kisana pitämäni Montrealin kisan katsojaluku osoittautui pienemmäksi ja lisäksi myös katsojakeskiarvo alustavasti eli 4,54 miljoonaa katsojaa 21 kisan kautta kohti ei pitänyt paikkaansa joten laitan tähän nyt vihdoin ja viimein itse kauden oikeat varsinaiset katsojaluvut:

RTL:n katsojaluvut näyttävät vuoden 2018 osalta kaiken jälkeen seuraavaksi tältä ja lasken lisäksi hieman myös muita katsojalukuja niillä määrillä millä kanava tai lehdistö itse ensin joitakin kisoja hehkutti Saksassa ja miltä kokonaisluvut ja keskimäärät olisivat niillä näyttäneet:

Melbourne: 2,58 miljoonaa katsojaa

Sakhir: 4,72 miljoonaa katsojaa

Shanghai: 4,28 miljoonaa katsojaa

Baku: 5,09 miljoonaa katsojaa

Barcelona: 4,73 miljoonaa katsojaa

Monaco: 5,21 miljoonaa katsojaa

Montreal: 5,71 miljoonaa katsojaa (Aiempi katsojaluku pitkin vuotta kesästä lähtien oli 7 miljoonaa katsojaa, mutta lopulta luku osoittautui alkutalvesta ja siihen tultaessa vääräksi jolloin oikea katsojaluku oli 5,71 miljoonaa katsojaa jolla se toki myös silti oli vuoden toiseksi katsotuin kilpailu Saksassa.)

Paul Ricard: 4,15 miljoonaa katsojaa

Red Bull Ring: 3,91 miljoonaa katsojaa

Silverstone: 5,06 miljoonaa katsojaa

Hockenheim: 6,12 miljoonaa katsojaa

Hungaroring: 5,49 miljoonaa katsojaa

Spa-Francorchamps: 4,97 miljoonaa katsojaa

Monza: 5,02 miljoonaa katsojaa

Marina Bay: 4,56 miljoonaa katsojaa

Sochi: 3,68 miljoonaa katsojaa

Suzuka: 1,95 miljoonaa katsojaa

Austin: 4,29 miljoonaa katsojaa

Mexico City: 4,34 miljoonaa katsojaa

Interlagos: 4,43 miljoonaa katsojaa

Yas Marina: 4,23 miljoonaa katsojaa

Katsotuin kilpailu Saksassa 2018: Saksan Grand Prix Hockenheimissa 6,12 miljoonalla katsojalla joka oli alustavasti vuoden toiseksi katsotuin kisa, mutta lopulta korjatusti katsotuin kilpailu

Vähiten katsotuin kilpailu Saksassa 2018: Japanin Grand Prix Suzukassa 1,95 miljoonalla katsojalla

Katsojien kokonaismäärä Saksassa 2018: 94,52 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia Saksassa 21 kilpailun kaudella yksittäistä osakilpailua kohti 2018: 4,501 miljoonaa katsojaa

Luvut ovat RTL:n huonoimpia niin kokonaismäärän kuin keskiarvonkin suhteen joskin huonompia on toki todella historiallisesti alaspäin mentäessä. Suurin piirtein katsojaluvut olisivat menettelevän kehuttavia vain mikäli kilpailujakin ajettaisiin paljon vähemmän kuin miten paljon niitä nykyään ajetaan.

Keskimäärin mikäli RTL:n Montrealin alustava tai lehdistön alustavan hehkutettu katsojaluku olisi ollut normaalien katsojalukujen joukossa niin siinä tapauksessa keskimääräisen alustavista luvuista alempien lukujen kokonaismäärä oli 95,81 miljoonaa katsojaa ja 21 kilpailun kautta kohti se olisi tarkoittanut 4,56238095 miljoonaa katsojaa kilpailua kohti ja viime vuotta parempaa yksittäisen kilpailun katsojalukukautta.

20 kilpailun kaudella tai sitä alempana katsojaluvut alkaisivat RTL:n osalta näyttää jopa erinomaisenkin hyvältä.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Tänä vuonna Itävallan ORF:llä oli ainakin menettelevän kelvolliset katsojaluvut jotka olisivat olleet vielä joitakin vuosia sitten nykypäivänä jopa erinomaiset, mutta kun valitettavasti viime vuosina Itävallassakin palattiin jälleen miljoonakisoihin katsojaluvuista puhuttaessa niin niihin verratessa ORF:n katsojaluvut kyllä valitettavasti romahtivat tällä kaudella.:(

Toki eivät ne edelleenkään silti liian huonoja ole ja nykypäivän muistaen ne voisivat olla paljon huonompiakin kuin mitä ovat.

Tässä vuoden 2018 ORF:n katsojaluvut Itävallasta:

Melbourne: 251 000 katsojaa

Sakhir: 528 000 katsojaa

Shanghai: 409 000 katsojaa

Baku: 387 000 katsojaa

Barcelona: 402 000 katsojaa

Monaco: 567 000 katsojaa

Montreal: 624 000 katsojaa

Paul Ricard: 625 000 katsojaa

Red Bull Ring: 580 000 katsojaa

Silverstone: 542 000 katsojaa

Hockenheim: 680 000 katsojaa

Hungaroring: 579 000 katsojaa

Spa-Francorchamps: 598 000 katsojaa

Monza: 648 000 katsojaa

Marina Bay: 411 000 katsojaa

Sochi: 367 000 katsojaa

Suzuka: 248 000 katsojaa

Austin: 605 000 katsojaa

Mexico City: 616 000 katsojaa

Interlagos: 577 000 katsojaa

Yas Marina: 578 000 katsojaa

Vähiten katsojia Itävallassa 2018: Suzuka 248 000 katsojaa

Eniten katsojia Itävallassa 2018: Hockenheim 680 000 katsojaa

Katsojien kokonaismäärä Itävallassa 2018: 10,822 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia Itävallassa kilpailua kohti 2018: 515 333 katsojaa

Katsojien kokonaismäärästä Itävallassa suli pois ilman miljoonan katsojan kisoja hieman yli 2 miljoonaa katsojaa ja katsojakeskiarvo ilman miljoonakisoja väheni 125 167 katsojan verran. Toki vähän paremmalla onnella, ilman Jalkapallon MM-Kisoja ja vaikka edes yhdelläkin yli miljoonan katsojan kilpailulla Itävallassa olisi menty edes vähän eteenpäin viime vuoden katsojalukuihin nähden ja kaksi miljoonan katsojan ylittänyttä kilpailua olisi tuottanut jo melkein samat katsojaluvut kuin mitä vuotta aiemmin oli.

Ilman miljoonan katsojan ylittäneitä kilpailuja tämän vuoden katsojalukujen kokonaismäärä olisi myös ollut jo parempi mikäli kilpailuja ajettaisiin kaudessa vähemmän. Toki viime vuoden miljoonakisoja sisältäneen kauden yli tämän vuoden katsojien kokonaiskeskimäärällä olisi menty vain jos kaudessa ajettaisiin vanhempien aikojen tapaan vain 16 osakilpailua katueen. Muussa tapauksessa 17-20 osakilpailua käsittävillä kausilla olisi oltu joka tapauksessa viime vuotta huonompia.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Laitan tähän seuraavaksi vuosien 1989-2018 Saksan F1-seurannan osalta puhuttaessa huomioita eri kausien kausipuoliskoista kun kyseessä ovat katsojaluvut.

Toisin sanoen siis laitan eri vuosien kausipuoliskojen keskiarvot ja vertailut siitä, että kumpaan kausipuoliskoon saksalaiskatsojien huomio keskimäärin kiinnittyi eniten ja miten niitä seurattiin.

Parittomista kisavuosien luvuista puhuttaessa laitan esimerkiksi keskiarvoja vaikkapa 1995 ja 1997 ja 2000-2002 ja 2007 ja 2009 tyyliin 8-9 kisan perusteella ja 2005 ja 2010-2011 ja 2013-2015 9-10 kisan perusteella puoliskoista puhuttaessa ja aiemmin ainoan poikkeuksen eli vuoden 2016 osalta lisäksi nyt myös 10-11 kisan perusteella lasketaan kausipuoliskoista puhuttaessa myös vuoden 2018 saksalaiskatsojien huomio samalla tavalla.

Laitan ne siis nyt tähän alle:

1989 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1989 Ensimmäinen puolisko: 6,7125 miljoonaa katsojaa

1989 Toinen puolisko: 4,2875 miljoonaa katsojaa

1990 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1990 Ensimmäinen puolisko: 5,67875 miljoonaa katsojaa

1990 Toinen puolisko: 4,32125 miljoonaa katsojaa

1991 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1991 Ensimmäinen puolisko: 4,65625 miljoonaa katsojaa

1991 Toinen puolisko: 4,34375 miljoonaa katsojaa

1992 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1992 Ensimmäinen puolisko: 4,125 miljoonaa katsojaa

1992 Toinen puolisko: 3,875 miljoonaa katsojaa

1993 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1993 Ensimmäinen puolisko: 3,39 miljoonaa katsojaa

1993 Toinen puolisko: 3,71 miljoonaa katsojaa

1994 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1994 Ensimmäinen puolisko: 2,97125 miljoonaa katsojaa

1994 Toinen puolisko: 4,50875 miljoonaa katsojaa

1995 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuolikoilta

1995 Ensimmäinen puolisko: 5,8775 miljoonaa katsojaa-6,02888889 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella laskentatavasta riippuen

1995 Toinen puolisko: 5,18125 miljoonaa katsojaa-5,41 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

1996 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1996 Ensimmäinen puolisko: 6,4725 miljoonaa katsojaa

1996 Toinen puolisko: 6,3275 miljoonaa katsojaa

1997 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1997 Ensimmäinen puolisko: 6,65125 miljoonaa katsojaa-6,69 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

1997 Toinen puolisko: 9,26125 miljoonaa katsojaa-9,01 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

1998 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1998 Ensimmäinen puolisko: 8,99875 miljoonaa katsojaa

1998 Toinen puolisko: 9,38125 miljoonaa katsojaa

1999 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

1999 Ensimmäinen puolisko: 9,805 miljoonaa katsojaa

1999 Toinen puolisko: 8,015 miljoonaa katsojaa

2000 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2000 Ensimmäinen puolisko: 10,2725 miljoonaa katsojaa-10,2011111 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2000 Toinen puolisko: 9,4975 miljoonaa katsojaa-9,51222222 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2001 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2001 Ensimmäinen puolisko: 9,89875 miljoonaa katsojaa-10,5766667 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2001 Toinen puolisko: 10,28625 miljoonaa katsojaa-10,9211111 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2002 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2002 Ensimmäinen puolisko: 10,1575 miljoonaa katsojaa-10,2666667 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2002 Toinen puolisko: 8,255 miljoonaa katsojaa-8,57555556 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2003 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2003 Ensimmäinen puolisko: 8,2275 miljoonaa katsojaa

2003 Toinen puolisko: 9,71125 miljoonaa katsojaa

2004 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2004 Ensimmäinen puolisko: 8,79222222 miljoonaa katsojaa

2004 Toinen puolisko: 8,22777778 miljoonaa katsojaa

2005 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2005 Ensimmäinen puolisko: 7,22222222 miljoonaa katsojaa-7,28 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2005 Toinen puolisko: 6,56222222 miljoonaa katsojaa-6,686 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2006 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2006 Ensimmäinen puolisko: 7,35555556 miljoonaa katsojaa

2006 Toinen puolisko: 7,88444444 miljoonaa katsojaa

2007 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2007 Ensimmäinen puolisko: 5,1125875 miljoonaa katsojaa-5,26674444 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2007 Toinen puolisko: 5,905 miljoonaa katsojaa-5,97111111 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2008 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2008 Ensimmäinen puolisko:5,05555556 miljoonaa katsojaa

2008 Toinen puolisko:5,22444444 miljoonaa katsojaa

2009 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2009 Ensimmäinen puolisko: 4,95625 miljoonaa katsojaa-5,37777778 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2009 Toinen puolisko: 5,02125 miljoonaa katsojaa-5,43555556 miljoonaa katsojaa 8-9 kisan perusteella

2010 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2010 Ensimmäinen puolisko: 6,58222222 miljoonaa katsojaa-6,494 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2010 Toinen puolisko: 6,06333333 miljoonaa katsojaa-6,027 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2011 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2011 Ensimmäinen puolisko: 5,92333333 miljoonaa katsojaa-6,11 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2011 Toinen puolisko: 5,75111111 miljoonaa katsojaa-5,955 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2012 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2012 Ensimmäinen puolisko: 5,461 miljoonaa katsojaa

2012 Toinen puolisko: 5,699 miljoonaa katsojaa

2013 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2013 Ensimmäinen puolisko: 5,40777778 miljoonaa katsojaa-5,425 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2013 Toinen puolisko: 4,99888889 miljoonaa katsojaa-5,057 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2014 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2014 Ensimmäinen puolisko: 4,22444444 miljoonaa katsojaa-4,285 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2014 Toinen puolisko: 4,44555556 miljoonaa katsojaa-4,484 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2015 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2015 Ensimmäinen puolisko: 4,12444444 miljoonaa katsojaa-4,176 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2015 Toinen puolisko: 4,18555556 miljoonaa katsojaa-4,231 miljoonaa katsojaa 9-10 kisan perusteella

2016 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2016 Ensimmäinen puolisko: 4,143 miljoonaa katsojaa-4,18636364 miljoonaa katsojaa 10-11 kisan perusteella

2016 Toinen puolisko: 4,866 miljoonaa katsojaa-4,84363636 miljoonaa katsojaa 10-11 kisan perusteella

2017 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2017 Ensimmäinen puolisko: 4,535 miljoonaa katsojaa

2017 Toinen puolisko: 4,191 miljoonaa katsojaa

2018 Katsojalukujen Keskiarvot kausipuoliskoilta

2018 Ensimmäinen puolisko: 4,544 miljoonaa katsojaa-4,68727273 miljoonaa katsojaa 10-11 kisan perusteella

2018 Toinen puolisko: 4,296 miljoonaa katsojaa-4,46181818 miljoonaa katsojaa 10-11 kisan perusteella

Vähiten seuratuin Ensimmäinen puolisko: 1994 Ensimmäinen puolisko

Vähiten seuratuin Toinen puolisko: 1993 Toinen puolisko

Eniten seuratuin Ensimmäinen puolisko: 2000-2002 Ensimmäinen puolisko riippuen siitä miten kisojen katsojalukuja halutaan laskea ja tulkita ja muutoin 2001 Ensimmäinen puolisko aivan suurimman keskiarvonsa osalta

Eniten seuratuin Toinen puolisko: 2001 Toinen puolisko

Eniten seurantaa Ensimmäisellä puoliskolla kautta: Vuosina 1989-1992, 1995-1996, 1999-2000, 2002, 2004-2005, 2010-2011, 2013 ja 2017-2018 saksalaisten formulaseuranta tuntui keskimäärin keskittyvän kauden ensimmäisen puoliskon kilpailuihin

Eniten seurantaa Toisella puoliskolla kautta: Vuosina 1993-1994, 1997-1998, 2001, 2003, 2006-2009, 2012 ja 2014-2016 saksalaisten formulaseuranta tuntui keskimäärin keskittyvän kauden toisen puoliskon kilpailuihin
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Englannissa Channel 4:n viimeisistä kauden formulakilpailuista puhuttaessa Brasilian Interlagosin ja Arabiemiraattien Yas Marinan kilpailut sujuivat katsojaluvullisesti puhuttaessa varsin huonoissa merkeissä ja vain vähän oli merkkejä paremmasta.

Tässä viestissä keskityn Interlagosiin ja seuraavassa viestissä keskityn Yas Marinaan.

Nyt Interlagosiin:

Interlagosin katsojaluvut olivat jälleen Englannissa heikoimmat koskaan.

Näin lyhyesti tiivistettynä.

Tosin monia syitä sille oli.

Esimerkiksi aikaistettu lähetysaika joka taas tuli yllätyksenä briteille, Manchesterin jalkapallo-ottelut ja niiden seuranta ja ennen kaikkea Englannissa, Saksassa ja Ranskassa ja puhumattakaan sitten monista muista Keski-Euroopan ja Etelä-Euroopan maista puhuttaessa tärkeä Suuren Sodan eli Ensimmäisen Maailmansodan päättymisen 100-vuotisjuhla veivät F1:ltä helposti katsojalukuja siltä pois.

Tänä vuonna tosiaan aikaistettu lähetysaika oli briteissä aikaisin sitten vuoden 2009. Vain 10 minuuttia myöhemmin aloitettiin kuin tuona kyseisenä äsken mainittuna vuotena. Vuonna 2009 erikoista tosin oli tietenkin rankkasateen johdosta vasta Klo 18 Englannin aikaa eli Klo 20 Suomen aikaa aloitettu aika-ajo.

F1:n olisi silti pitänyt etenkin myöhäisemmällä katsoja-ajalla saamaan silti enemmän katsojia kuin mitä se sai.

Ja etenkin kun puhuttiin Interlagosin kilpailusta joka on vahva perinnekisa katsojaluvuista puhuttaessa Englannissa!

Jälleen hyvin noloa tai ainakin erittäin ongelmallista on myös se vahva seikka, että vaikka esimerkiksi Sky Go ja Now TV-palvelut vetivät tiettävästi Englannissa katsojaennätyksiä Interlagosin kilpailusta ja siitä puhuttaessa niin niitä ei kuitenkaan ole kerrottu järkevästi julkisuuteen kuten ei myöskään muka pitkään aikaan parhaimmat katsojaluvut kerännyttä Englannin maksutelevisiopuolenkaan katsojalukuja.

Channel 4:n oma osuus on huono vaikkakin kokonainen jälkilähetys sentään alkoi tänä vuonna aikaisemmin kuin viime vuonna.

Kaikkien aikojen huonoimmat katsojaluvut Interlagosista puhuttaessa Englannista olivat kiistämätön tosiasia.

1,04 miljoonaa katsojaa katsoi keskimäärin kisaa ja katsojahuippu oli selvästi pienempi kuin ennalta hehkutettu 2,8 miljoonaa katsojaa. Huolimatta Max Verstappenin ja Esteban Oconin keskinäisestä kolarista ei Englannissa katsojahuippukaan yltänyt kuin vain 1,75 miljoonaan katsojaan. Siten Interlagos oli kisojen katsojaluvuista puhuttaessa jopa viime vuodenkin paljon haukuttuja katsojalukuja Interlagosin osalta ruodittaessa ylivoimaisesti huonoin.

Vaikka jopa tuo ennalta hehkutettu 2,8 miljoonaa katsojaa olisi pitänytkin paikkansa niin se olisi silti ollut huonoin katsojahuippu edelleen sitten Interlagosin 2005 kilpailun vastaavan katsojahuipun.

Aika-ajojen osalta puhuttaessa paljon paremmin ei mennyt. 1,36 miljoonaa katsojaa katsoi keskimäärin aika-ajoa ja se oli huonoin Interlagosista puhuttaessa Englannissa koskaan kun viime vuonnakin katsottiin enemmän aika-ajoa keskimäärin ja koko viikonlopun ainoa valopilkku Channel 4:lle oli aika-ajon katsojahuippu joka sentään oli 2,06 miljoonaa katsojaa.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Englannissa tämän kauden viimeinen kilpailu eli Arabiemiraattien Yas Marinan kilpailu oli jälleen varsin kaksijakoinen katsojalukujensa kannalta.

Kaikkiaan Yas Marinan kilpailu oli tällä kertaa nyt suora lähetys koska ainakin ensi vuoden alustavan televisiointisopimuksen mukaan Englannissa on lähdetty sille linjalle, että jokainen osakilpailu Englannin Silverstonea huomioimatta on vain kokonainen jälkilähetys ja loput kisat tulevat Silverstonea huomioimatta Englannissa suorina lähetyksinä vain maksukanavilta.

Mahdollisesti tulen jatkamaan toki Englannin katsojalukujen raportointia koska toisin kuin Italian ja muutaman muun maan nykypäivän formulakatsojaluvut niin ne ovat ainakin helpommin saatavilla kun kerran formuloiden näkyvyys Englannissa muutoin varmistui ainakin alustavasti myös kokonaisten jälkilähetysten muodossa.

Saa tietenkin sen vielä sitten nähdä, että mihin suuntaan loppuvuoden ja alkavan vuoden talven aikana tuo Englannin lopullinen tilanne F1:n osalta kehittyy koska kovan väännön takana oli myös tuo kokonaistenkin jälkilähetysten yleinen televisiointioikeus Englannissa Channel 4:lle. Alun perin kun aivan jokainen lähetys Englannissa piti siirtyä maksupuolelle eli Skylle pois lukien tietenkin kerran vuodessa ajettavaa Englannin osakilpailua joka olisi pitänyt taatustikin näyttää suorana lähetyksenä maksuttomalta puolelta eli tässä tapauksessa Channel 4:ltä.

Yas Marinan osakilpailusta ja siitä puhuttaessa jälleen paljon hehkutettin nuorison suosimaa Sky Go-palvelun, Now TV-palvelun ja uutta All 4-palvelua ja niiden katsojalukuja, mutta jälleen niistä ei valitettavasti ollut tietoa saatavilla.

Ensi vuosi ja Netti-TV:n tulevaisuuden osalta muutenkin alkavat olla ratkaisevia siinä mielessä, että alkavatko tosiaan eri maat vihdoin ja viimein julkaista todella vertailukelpoista tietoa vain satunnaisen tai ajoittain joidenkin kuukausien aikavälillä olevien ohjelmaraporttien sijaan.

Keskimäärin kauden viimeistä osakilpailua nyt tänä vuonna Channel 4:llä katsoi 2,62 miljoonaa katsojaa mikä on Yas Marinan kisoista puhuttaessa kaikkien aikojen huonoin Englannissa. Sen sijaan katsojahuippu oli viime kauden Yas Marinan osalta valitettavasti tuolloin kertomatta jäänyttä 3,87 miljoonan katsojan katsojahuippua lievästi parempi eli 3,9 miljoonaa katsojaa oli katsojahuippu tänä vuonna.

Vaikka maailmanmestaruus niin kuljettajien kuin tallien osalta oli aikaa sitten ratkennut ja vaikka Unkarin jälkeen maailmanmestaruustaistelu tuntui yhä enemmän ja enemmän päättyvän Lewis Hamiltonin eduksi niin Englannissa ja tavallaan ympäri maailmaa oli TV-pomoilla tällä kaudella syytä hymyillä nimenomaan lähivuosilta puhuttaessa kasvaneista katsojaluvuista.

Englannissa tosin ehkä ihan pieni harmi olivat kyllä ihan loppukaudesta tapahtuneet Interlagosin ja Yas Marinan kisan romahdukset katsojaluvuista puhuttaessa osin Mexico Cityn tapaan ja Englannissa katsojalukuja kiistämättä korotti helskutin selvästi myös Kimi Räikkösen voitto Yhdysvaltain Austinissa.

Vuoden viimeinen aika-ajo Channel 4:llä Yas Marinan osakilpailun osalta keräsi menettelevän hyvät katsojaluvut tai ainakin ne olivat enemmän linjassa viime vuoden ja pari vuotta sitten olleen aika-ajon kanssa enimmäkseen. Viime vuoteen verratessa ne itse asiassa olivat paremmat tänä vuonna. 1,32 miljoonaa katsojaa katsoi tänä vuonna keskimäärin Channel 4:llä aika-ajoa Englannissa ja 2,13 miljoonaa katsojaa oli katsojahuippu.

Voisi niitä tietysti huonoksi sanoakin, mutta mestaruuksien ratkettua ja vähän panosta omanneena kilpailuna nykypäivän aika-ajoseurannan näkökulmasta puhuttaessa nuokin katsojaluvut ovat tyydyttäviä.

Etenkin kun muistaa että Mersu-marssin käydessä yhä kiivaana ja melkein aina myös miehittäessä sen eturivin tai ainakin hyvin usein näinä vuosina niin se on vain vielä parempi uutinen mahdollisen katsojakadon ja täydellisen katsomattomuuden sijaan.

Lähiviikkoina mikäli vain jaksan niin saatan vielä analysoida Englannin osalta sen katsojalukuja muuten syvällisemmin esimerkiksi sen osalta, että mikä kilpailu saavutti eniten yleistä suosiota ja mikä kilpailu vastaavasti menetti mielikuvaansa katsojien silmissä kauden aikana.

Muussa tapauksessa taidan keskittyä vielä vähän aikaa noihin kotimaisten katsojalukujen puuttuviin maksupuolen katsojalukuihin niiden etsimisen muodossa. Mikäli en niitä löydä tai löydän niin se on hyvä uutinen ja sitten palaan julkaisemaan niin tämän kauden kuin myös valitettavasti viime vuonna aiemmin julkaisemattomat kotimaiset maksupuolen katsojaluvut.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Pitkästä aikaa tulee hieman asiaa Italian F1-kisojen katsojaluvuista puhuttaessa tulevissa viesteissä kun italialaisten forumien kyselyjen kautta tuli ilmi, että vuosien 1993-1994 ja 1996-1998 katsojaluvut ovat olleet joidenkin kisojen kohdalta matalampia tai korkeampia kuin mitä aiemmin olen laittanut ja vuosien 1996-1998 jo merkittävästikin korkeampia jolloin ne on pakko päivittää lähituntien tai pisimmillään lähipäivien aikana.

Tässä viestissä käyn läpi sitä, että millainen kisajako Italiassa F1-kisoilla oli vuosina 1991-1996 koska RAI sittenkin aloitti lähetykset uudelleen vasta 1997 yksinoikeudella.

Alustavasti sillä oli kyllä yksinoikeudet myös vuodeksi 1996, mutta tilapäisesti mainosrahoitteisten kanavien maksaessa sille valtavia summia erilliskorvauksena se suostui lykkäämään vielä vuodella yksinoikeuttaan ja samalla luopui vuoden 1996 aikana itse asiassa hyvän tahdon osoituksena kokonaan F1-lähetyksistä vuoden ajaksi vaikka alkuperäisessä pykälässä olisi ollutkin oikeus lyhennettyihin koosteisiin ja kokonaiseen jälkilähetykseen San Marinon ja Italian kisojen osalta.

Vuonna 1996 Italia 1:llä eli Mediasetin mainosrahoitteisella kanavalla ei myöskään ollut täydellistä yksinoikeutta vaan kilpaileva saman suuremman yhtiön eli Mediasetin omistama Canale 5 näytti myös kisoja samana vuonna.

Italiassa Canale 5 oli näyttänyt aiemminkin formuloita 1990-luvun jaettujen vuosien aikana. Canale 5 oli näyttänyt yksittäiskisoja jo ennen vuotta 1996 alkaen vuoden 1993 Monacosta. Vuonna 1996 lähtökohtainen yksinoikeus oli kyllä kaikesta huolimatta Italia 1:llä ja ne poikkeuksena tulleet kilpailut merkitään vuoden 1995 italialaisen F1-kisajaon jälkeen.

Vuoden 1991 kisajako meni siis näin Italiassa:

Phoenix: Italia 1 näytti kilpailun ja se oli Italiassa hyvin pitkään katsotuin mainosrahoitteisen kanavan näyttämä kilpailu, mutta jo vuonna 1994 se ennätys lyötiin ja vuonna 1996 oli monesti katsotumpiakin kilpailuja.

Interlagos: RAI Due näytti kilpailun.

Imola: RAI Due näytti kilpailun.

Monaco: Italia 1 näytti kilpailun.

Montreal: Italia 1 näytti kilpailun.

Mexico City: RAI Due näytti kilpailun.

Magny-Cours: Italia 1 näytti kilpailun.

Silverstone: RAI Due näytti kilpailun.

Hockenheim: RAI Due näytti kilpailun.

Hungaroring: RAI Due näytti kilpailun

Spa-Francorchamps: RAI Due näytti kilpailun.

Monza: Italia 1 näytti kilpailun.

Estoril: Italia 1 näytti kilpailun.

Barcelona: Italia 1 näytti kilpailun.

Suzuka: Italia 1 näytti kilpailun.

Adelaide: RAI Due näytti kilpailun.

RAI Due näytti 8 kilpailua eli puolet ja Italia 1 näytti mainosrahoitteisena kanavana 8 kilpailua eli puolet. Alun perin vuodesta 1991 puhuttaessa RAI Duen piti näyttää myös Monza, mutta erillisellä sopimuksella RAI Due luopui Monzan kisasta ja otti sen tilalle hieman erikoisesti kauden päättävän Adelaiden kilpailun.

Vuoden 1992 F1-kisajako Italiassa meni seuraavasti:

Kyalami: Italia 1 näytti kilpailun.

Mexico City: Italia 1 näytti kilpailun.

Interlagos: RAI Due näytti kilpailun.

Barcelona: Italia 1 näytti kilpailun.

Imola: RAI Due näytti kilpailun.

Monaco: RAI Due näytti kilpailun.

Montreal: Italia 1 näytti kilpailun.

Magny-Cours: Italia 1 näytti kilpailun.

Silverstone: RAI Due näytti kilpailun.

Hockenheim: RAI Due näytti kilpailun.

Hungaroring: RAI Due näytti kilpailun.

Spa-Francorchamps: RAI Due näytti kilpailun.

Monza: Italia 1 näytti kilpailun.

Estoril: Italia 1 näytti kilpailun.

Suzuka: Italia 1 näytti kilpailun.

Adelaide: RAI Due näytti kilpailun.

RAI Due näytti 8 kilpailua eli puolet ja Italia 1 näytti mainosrahoitteisena kanavana 8 kilpailua eli puolet. Kauden aikana RAI Duen piti näyttää jälleen Monza, mutta erillisellä sopimuksella jälleen kerran RAI Due luopui Monzasta vaihtaen sen taas Adelaiden kilpailuun.

Vuoden 1993 F1-kisajako Italiassa meni seuraavasti:

Kyalami: Italia 1 näytti kilpailun.

Interlagos: RAI Due näytti kilpailun.

Donington: Italia 1 näytti kilpailun.

Imola: RAI Due näytti kilpailun.

Barcelona: Italia 1 näytti kilpailun.

Monaco: Canale 5 näytti kilpailun.

Montreal: Italia 1 näytti kilpailun.

Magny-Cours: RAI Due näytti kilpailun.

Silverstone: RAI Due näytti kilpailun.

Hockenheim: RAI Due näytti kilpailun.

Hungaroring: RAI Due näytti kilpailun.

Spa-Francorchamps: RAI Due näytti kilpailun.

Monza: Italia 1 näytti kilpailun.

Estoril: Italia 1 näytti kilpailun.

Suzuka: Italia 1 näytti kilpailun.

Adelaide: RAI Due näytti kilpailun.

Vuonna 1993 RAI Due näytti 8 kilpailua eli puolet ja Italia 1 näytti 7 kilpailua. Alun perin Italia 1:n piti näyttää Monacon kilpailu, mutta Canale 5:n ostaessa yksinoikeudet siihen kilpailuun ja jälleen tuttuun tapaan RAI Due suostui luovuttamaan omista kilpailuistaan jälleen kerran Monzan Italia 1:lle jolloin Italia 1:llä nähtiin vain 7 kilpailua.

Vuoden 1994 F1-kisajako Italiassa meni seuraavasti:

Interlagos: Italia 1 näytti kilpailun.

TI Circuit Aida: Italia 1 näytti kilpailun.

Imola: RAI Due näytti kilpailun.

Monaco: Italia 1 näytti kilpailun.

Barcelona: Canale 5 näytti kilpailun.

Montreal: Italia 1 näytti kilpailun.

Magny-Cours: RAI Due näytti kilpailun.

Silverstone: Italia 1 näytti kilpailun.

Hockenheim: RAI Due näytti kilpailun.

Hungaroring: RAI Due näytti kilpailun.

Spa-Francorchamps: RAI Due näytti kilpailun.

Monza: Italia 1 näytti kilpailun ja tämä on tällä hetkellä kaikkien aikojen katsotuin mainosrahoitteisen kanavan näyttämä F1-kisa Italiassa vielä tänä päivänäkin.

Estoril: RAI Due näytti kilpailun.

Jerez: Italia 1 näytti kilpailun.

Suzuka: RAI Due näytti kilpailun.

Adelaide: RAI Due näytti kilpailun.

RAI Due näytti 8 kilpailua eli puolet ja Italia 1 näytti 7 kilpailua. Alun perin Italia 1:n piti näyttää Barcelonan kilpailu, mutta Canale 5:n ostaessa yksinoikeudet siihen kilpailuun ja RAI Duen luovuttaessa jälleen tuttuun tapaan Monzan kilpailun vastineeksi tällä kertaa Suzukasta näytti Italia 1 vain 7 kilpailua.

Vuoden 1995 F1-kisajako Italiassa meni seuraavasti:

Interlagos: Italia 1 näytti kilpailun.

Buenos Aires: Italia 1 näytti kilpailun.

Imola: Italia 1 näytti kilpailun.

Barcelona: Canale 5 näytti kilpailun.

Monaco: RAI Due näytti kilpailun.

Montreal: Italia 1 näytti kilpailun.

Magny-Cours: RAI Due näytti kilpailun.

Silverstone: Italia 1 näytti kilpailun.

Hockenheim: RAI Due näytti kilpailun.

Hungaroring: Italia 1 näytti kilpailun.

Spa-Francorchamps: Italia 1 näytti kilpailun.

Monza: RAI Due näytti kilpailun.

Estoril: Italia 1 näytti kilpailun.

Nürburgring: Italia 1 näytti kilpailun.

TI Circuit Aida: RAI Due näytti kilpailun.

Suzuka: Italia 1 näytti kilpailun. Tämän kilpailun piti olla viimeinen kilpailu mainosrahoitteisille kanaville Italiassa alustavasti F1:n osalta ennen kuin vuoden 1996 yhden poikkeusvuoden yksinoikeus-sopimuksesta päästiin sopuun RAI:n kanssa sen sijaan, että se olisi ruvennut niitä näyttämään yksinään jo vuodesta 1996 alkuperäisen sopimuksen mukaan.

Adelaide: RAI Due näytti kilpailun.

Aiemmin puhutusta 9:sta kilpailusta poiketen RAI Due näytti vuonna 1995 pelkästään 6 kilpailua ja aiemmin puhutusta 7 kilpailusta poiketen Italia 1 näytti vuonna 1995 peräti 10 kilpailua halliten täten enemmistöä kilpailuista.

Alustava sopimus meni enimmäkseen aiemmin puhutunlaisesti paitsi, että kilpailukauden aikana Italia 1:n piti näyttää Barcelona ennen Canale 5:n erittäin suurta yksinoikeudellista hintalappua ja tällä kertaa poikkeuksena RAI Due sai Monzan kilpailun joskin se joutui luovuttamaan Italia 1:lle sen vastineeksi Imolan kilpailun.

Vuonna 1996 mainosrahoitteisten kanavien yksinoikeuskaudella Italia 1 näytti kaikki osakilpailut Monacoa ja Barcelonaa huomioimatta kun ne kilpailut näytti Canale 5.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Vuonna 1993 26 vuotta sitten Italiassa F1:n katsojaluvut olivat täysin pohjassaan. Ferrarin lama oli suhteellisesti kaikkein syvimmillään, mutta jo loppuvuotta kohti mentäessä Jean Todtin johdolla oli jo menty eteenpäin.

Todt oli tullut luomaan talliin vihdoin ja viimein jotain rauhallisen jämäkkää ja järkevää otetta ainaisen räjähdysherkän, nk. Tulta Syöksevänä Lohikäärmeenä tunnetun Claudio Lombardin tulenaran, pelottavan ja tuhoisan tallipäällikkyyden aikakauden jälkeen. Todt oli saanut tallipäällikkyyden haltuunsa jo kesken kauden 1993 sen puolivälissä.

Lombardi tietenkään ei pitänyt asiasta vaikka saikin jäädä talliin ennen kun sitten jo vuoden 1993 aikana alkoi vuoteen 1994 ja sen loppuun asti kestänyt sisäinen valtataistelu Ferrarilla jonka jälkeen Lombardi lähti joukkioineen tallista lopullisesti, mutta ei ilman valtavaa ja karmeaa mediateatteria jopa italialaisittain ajateltuna ja osin tuhottuja, lupaavia nuoria työuran alkuja tai maineeltaan pilattuja kokeneita työntekijöitä.

Ferrarin jatkaessa rämpimistään ei ihme ollutkaan, että sinä vuonna lajia katsottiin vähiten 1990-luvulta tai vielä nykypäivänäkin verratessa vaikka ei vuonna 1992 tai edes Ferrarin vihdoin ja viimein voittaessa vuonna 1994 katsojaluvut yleisine tunnelmineen Italiassa paljoa korkeammalla olleet.

Myöskään Italian muu ratojen toivo eli Riccardo Patrese ei uransa viimeisellä kaudella menestynyt Benettonilla jolloin masennus sai lopullisesti huippunsa italialaiskatsojien silmissä.

Vuoden 1993 lopulla sentään tuntui jo ja osin kauden aikanakin Italian lehdistön ja tifosojen osalta siltä, että pahin oli sentään Ferrarilla jossain määrin ylitetty.

Joka tapauksessa tässä kuitenkin RAI:n ja mainosrahoitteisten kanavien katsojaluvut Italiasta vuoden 1993 F1-kauden kisoista puhuttaessa kun Interlagosin ja Monacon katsojaluvut muuttuvat korkeammiksi ja Hungaroringin ja Spa-Francorchampsin katsojaluvut muuttuvat matalammiksi:

Kyalami: 2 miljoonaa katsojaa

Interlagos: 4,341 miljoonaa katsojaa

Donington: 3,179 miljoonaa katsojaa

Imola: 5,649 miljoonaa katsojaa

Barcelona: 2,20 miljoonaa katsojaa

Monaco: 3,778 miljoonaa katsojaa

Montreal: 3,23 miljoonaa katsojaa

Magny-Cours: 3,37 miljoonaa katsojaa

Silverstone: 5,78 miljoonaa katsojaa

Hockenheim: 3,39 miljoonaa katsojaa

Hungaroring: 3,36 miljoonaa katsojaa

Spa-Francorchamps: 3,831 miljoonaa katsojaa

Monza: 5,51 miljoonaa katsojaa

Estoril: 5,77 miljoonaa katsojaa

Suzuka: 1,8 miljoonaa katsojaa

Adelaide: 1,9 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin kilpailu Italiassa 1993: Suzuka 1,8 miljoonaa katsojaa

Eniten katsotuin kilpailu Italiassa 1993: Silverstone 5,78 miljoonaa katsojaa

Kokonaiskatsojaluvut Italiassa 1993: 59,088 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia yksittäisellä kilpailulla Italiassa 1993: 3,693 miljoonaa katsojaa
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Vuoden 1994 Italian television eri kanavien eli RAI:n ja mainosrahoitteisten kanavien katsojaluvut tulevat tässä viestissä päivitettynä.

Vuoden 1994 eli 25 vuoden takaisia katsojalukuja hallitsivat Italiassa käytännössä kotikilpailut eli Monza ja Imola joista jälkimmäisen osalta kuulin aikanaan legendaarisen suurta katsojalukua italialaisittain nykypäivänä eli yli 20 miljoonan katsojan lukuja, mutta tähän lukuun on hyvin todennäköisesti laskettu kaikki mahdolliset ohjelmaesitykset lukemattomien uusintojenkin kanssa.

Todellinen katsojaluku ja välitön uusintaesitys katsojineen toivat katsojaluvuksi 15 miljoonaa katsojaa joista laitan tähän tietenkin vain itse murheellisen kisan kisapäivän päivittyneen katsojaluvun. Tuolla 15 miljoonalla katsojallakin se olisi ollut katsotuin kisa sitten vuoden 1990 Italiassa.

Muutoin katsojaluvut olivat vielä vuonna 1994 Ferrarin vaikeuksien keskellä varsin vaatimattomia ja vaikka Hockenheimissa 1994 Gerhard Berger katkaisi Ferrarin voitottoman putken niin siltikään italialaiskatsojat eivät vain halunneet käytännössä Monzaa huomioimatta paljoakaan seurata lajia.

Edes loppukauden 1994 erittäin paljon parantuneesta vauhdista huolimatta. Ferrarin auto käytännössä oli sarjan tehokkain ja paras, mutta tehoviive yhdessä uskomattoman V12-moottorin janoisuuden kanssa rajoittivat auton todellisen voittopotentiaalin hyvin vähiin eri kauden kisoissa.

Lähinnä vain pitkien suorien radoilla, mutta myös Imolassa Ferrari todella oli voittovauhdissa. Eikä tietenkään teknistä haurauttakaan voinut sulkea pois.

Tässä katsojaluvut vuodelta 1994 kun Imolan lisäksi Monzan kilpailun katsojaluku päivittyy parempaan suuntaan ja Barcelonan, Silverstonen, Spa-Francorchampsin, Estorilin ja Jerezin kilpailun katsojaluvut päivittyvät huonompaan suuntaan niiden kannalta:

Interlagos: 3,5 miljoonaa katsojaa

TI Circuit Aida: 1,85 miljoonaa katsojaa

Imola: 14,762 miljoonaa katsojaa (Vuoden 1990 jälkeen tämä kilpailu kaikessa surullisuudessaan on katsotuin F1-kilpailu Italiassa ja on sitä vielä tänä päivänäkin.)

Monaco: 2,3 miljoonaa katsojaa

Barcelona: 1,878 miljoonaa katsojaa

Montreal: 5,854 miljoonaa katsojaa

Magny-Cours: 3 miljonaa katsojaa

Silverstone: 2,358 miljoonaa katsojaa

Hockenheim: 2 miljoonaa katsojaa

Hungaroring: 2 miljoonaa katsojaa

Spa-Francorchamps: 1,9 miljoonaa katsojaa

Monza: 11,158 miljoonaa katsojaa (Tämä kilpailu on kaikkien aikojen katsotuin mainosrahoitteisen kanavan F1-kilpailu Italiassa kun se nähtiin Mediasetin Italia 1:ssä.)

Estoril: 2 miljoonaa katsojaa

Jerez: 1,9 miljoonaa katsojaa

Suzuka: 2 miljoonaa katsojaa

Adelaide: 2,1 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin kilpailu Italiassa 1994: TI Circuit Aida 1,85 miljoonaa katsojaa

Eniten katsotuin kilpailu Italiassa 1994: Imola 14,762 miljoonaa katsojaa

Kokonaiskatsojaluvut Italiassa 1994: 60,56 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia yksittäisellä kilpailulla Italiassa 1994: 3,785 miljoonaa katsojaa
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Laitan vuoden 1996 Italian kisojen katsojaluvut päivitettynä kaudelta joka oli Italiassa ensimmäinen yksinoikeuskausi mainosrahoitteisten televisiokanavien osalta Italiassa.

Alkujaan kauden 1996 piti olla RAI:n yksinoikeuskausi, mutta erillisellä siirtosummalla se lykkäsi yksinoikeuskautensa alkamaan vasta vuodesta 1997 eteenpäin. Italia 1:n piti näyttää mainosrahoitteisena kanavana kisat yksinoikeudella, mutta Monacon ja Barcelonan kilpailut näytti myös jo vuosina 1993-1995 kisoja näyttänyt Canale 5 myöskin mainosrahoitteisena kanavana Italiassa.

Tämän lisäksi ensimmäistä kertaa todella pitkään aikaan Italiassa F1:n katsojaluvut olivat aikakauteen nähden yllättävänkin tasaisia, vankkoja ja ajoittain huomattavan suuria kaikin puolin Euroopan kisoistakin puhuttaessa eikä niin hirveästi heilahteluja kaikin puolin nähty kuten vuosina 1990-1995 siihen asti oli nähty vaikkakin harmittavasti yli 100 miljoonan katsojan kokonaismäärän ei aivan päästy nytkin suurimpaan osaan kisoista tulevien radikaalienkaan korotusten tai alennusten myötä:

Melbourne: 5 miljoonaa katsojaa

Interlagos: 5,7 miljoonaa katsojaa

Buenos Aires: 2,982 miljoonaa katsojaa

Nürburgring: 8,958 miljoonaa katsojaa

Imola: 10,198 miljoonaa katsojaa (Tämä kilpailu on kautta aikojen toiseksi katsotuin mainosrahoitteisen kanavan näyttämä kilpailu Italiassa kun sen näytti tietenkin Italia 1.)

Monaco: 3 miljoonaa katsojaa

Barcelona: 9,349 miljoonaa katsojaa

Montreal: 3 miljoonaa katsojaa

Magny-Cours: 3,13 miljoonaa katsojaa

Silverstone: 2,5 miljoonaa katsojaa

Hockenheim: 2,6 miljoonaa katsojaa

Hungaroring: 3 miljoonaa katsojaa

Spa-Francorchamps: 8,808 miljoonaa katsojaa

Monza: 10,121 miljoonaa katsojaa (Tämä kilpailu on kautta aikojen kolmanneksi katsotuin mainosrahoitteisen kanavan näyttämä kilpailu Italiassa kun sen näytti tietenkin Italia 1.)

Estoril: 8,635 miljoonaa katsojaa

Suzuka: 3,787 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin kilpailu Italiassa 1996: Silverstone 2,5 miljoonalla katsojalla

Eniten katsotuin kilpailu Italiassa 1996: Imola 10,198 miljoonalla katsojalla

Katsojien kokonaismäärä Italiassa 1996: 90,768 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia kilpailua kohti Italiassa 1996: 5,673 miljoonaa katsojaa
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Vuoden 1997 Italian RAI:n katsojaluvut tulevat kokonaisuudessaan tässä ja nyt tähän alle huomattavasti päivitettynä aiemmasta ja kun RAI alkoi vihdoin ja viimein näyttää yksinoikeudella kisoja Italiassa ensi kertaa sitten vuoden 1990 vietettyään vuoden 1996 välivuotena ja vuodet 1991-1995 jakaen kilpailuja mainosrahoitteisten kanavien eli Italia 1:n ja Canale 5:n kanssa:

Melbourne: 2,822 miljoonaa katsojaa

Interlagos: 3,032 miljoonaa katsojaa

Buenos Aires: 3,10 miljoonaa katsojaa

Imola: 11,10 miljoonaa katsojaa

Monaco: 5 miljoonaa katsojaa

Barcelona: 7,291 miljoonaa katsojaa

Montreal: 7,665 miljoonaa katsojaa

Magny-Cours: 8,562 miljoonaa katsojaa

Silverstone: 5,369 miljoonaa katsojaa

Hockenheim: 5,903 miljoonaa katsojaa

Hungaroring: 6 miljoonaa katsojaa

Spa-Francorchamps: 6,962 miljoonaa katsojaa

Monza: 9,5 miljoonaa katsojaa

A1-Ring: 9 miljoonaa katsojaa

Nürburgring: 6,124 miljoonaa katsojaa

Suzuka: 4,973 miljoonaa katsojaa

Jerez: 12,993 miljoonalla katsojalla

Vähiten katsotuin kilpailu Italiassa 1997: Melbourne 2,822 miljoonalla katsojalla

Eniten katsotuin kilpailu Italiassa 1997: Jerez 12,993 miljoonalla katsojalla

Katsojien kokonaismäärä Italiassa 1997: 115,396 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia kilpailua kohti Italiassa 1997: 6,788 miljoonaa katsojaa
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Vuoden 1998 Italian RAI:n katsojaluvut kokonaisuudessaan huomattavasti päivitettynä viimeisenä viime aikojen viestinä ennen uudelleen valitettavasti ainakin noin vuoden 1999 kisoihin asti tapahtuvia maakohtaisien kisojen uudelleen muokkausten viestejä niin erillisinä ratoina kuin myös eri maidenkin osalta ja valitettavasti myös osakausipuoliskot Italiassa vuosien 1991-2017 osalta menee näillä näkymin vuosien 1993-1994 ja 1996-1998 päivitysten takia uusiksi:

Melbourne: 2,407 miljoonaa katsojaa

Interlagos: 5,2255 miljoonaa katsojaa

Buenos Aires: 6,23 miljoonaa katsojaa

Imola: 12,179 miljoonaa katsojaa

Barcelona: 7,429 miljoonaa katsojaa

Monaco: 8,597 miljoonaa katsojaa

Montreal: 10 miljoonaa katsojaa

Magny-Cours: 7,774 miljoonaa katsojaa

Silverstone: 6,816 miljoonaa katsojaa

A1-Ring: 8,150 miljoonaa katsojaa

Hockenheim: 1,6705 miljoonaa katsojaa

Hungaroring: 7,403 miljoonaa katsojaa

Spa-Francorchamps: 11,5 miljoonaa katsojaa

Monza: 14,4 miljoonaa katsojaa (Tämä kilpailu on vuoden 1994 San Marinon Grand Prixiä surullisessa Imolassa ja sitä huomioimatta katsotuin F1-kilpailu Italiassa sitten vuoden 1990. Harmittavasti tämä kilpailu on usein jostakin syystä Imolan 1994 tapaan unohdettu Italiassa katsotuimpien kisojen listalta kun koko ajan on hehkutettu vain 2000-luvun alkuvuosien kilpailujen valtavia katsojalukuja.)

Nürburgring: 13,845 miljoonaa katsojaa

Suzuka: 2,822 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin kilpailu Italiassa 1998: Hockenheim 1,6705 miljoonalla katsojalla

Eniten katsotuin kilpailu Italiassa 1998: Monza 14,4 miljoonalla katsojalla

Katsojien kokonaismäärä Italiassa 1998: 126,448 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia kilpailua kohti Italiassa 1998: 7,903 miljoonaa katsojaa
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Laitan tähän väliin eräänlaisena loppukokoelmana tähän ja tilan osalta mahdollisesti ennen pitkää sen puutteen takia muutamiin muihin tuleviin viesteihin maakohtaisia F1-kisojen katsojalukuja vuosien 1991-2017 ajalta Italiasta.

Mukaan tulevat vähiten ja eniten katsotuimman Grand Prixin katsojaluvut ja maakohtaisen F1-kisan katsojaluvun keskiarvo Italiassa. Eri vuosina tiettyä kunkin maan kilpailua ajettiin tietenkin joinakin vuosina eri radoilla ja joidenkin kisojen vertailukelpoisuus on kalenterista poisjääntien, eri vuosien ja aikakausien takia matalampi kuin toisten vuosien.

Joka tapauksessa laitan tähän ja seuraaviin muihin viesteihin muiden maiden kisoja eri vuosilta ja toistaiseksi jätän vielä laittamatta Englannin, Unkarin, Belgian ja tietenkin Italian omat kilpailut yhdessä saman maan alueella ajetun San Marinon Grand Prixin kanssa vuosien varrelta.

Lisäksi viime aikojen uusien Italian F1-kisojen katsojaluvun päivitysten takia vuosien 1993-1994 ja 1996-1998 luvut päivittyvät radikaalisti ja tietenkin vuonna 1999 ja siitä eteenpäin ajettujen kisojen maakohtaiset kisakatsojaluvut eivät päivity ja eivät myöskään sellaiset kisat joita ei ajettu vuosina 1993-1994 ja 1996-1998:

Brasilian Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina Interlagosin radalta ajetuista kilpailuista:

1991: 5 miljoonaa katsojaa

1992: 6,04 miljoonaa katsojaa

1993: 4,341 miljoonaa katsojaa

1994: 3,5 miljoonaa katsojaa

1995: 3 miljoonaa katsojaa

1996: 5,7 miljoonaa katsojaa

1997: 3,032 miljoonaa katsojaa

1998: 5,2255 miljoonaa katsojaa

1999: 10,526 miljoonaa katsojaa

2000: 14,085902 miljoonaa katsojaa

2001: 13,913 miljoonaa katsojaa

2002: 12,967 miljoonaa katsojaa

2003: 11,55 miljoonaa katsojaa

2004: 10 miljoonaa katsojaa

2005: 6,216 miljoonaa katsojaa

2006: 12,132 miljoonaa katsojaa

2007: 11,524 miljoonaa katsojaa

2008: 12,996 miljoonaa katsojaa

2009: 4,745 miljoonaa katsojaa

2010: 4,552 miljoonaa katsojaa

2011: 4,084 miljoonaa katsojaa

2012: 7,980415 miljoonaa katsojaa

2013: 3,793 miljoonaa katsojaa

2014: 1,825 miljoonaa katsojaa

2015: 3,420 miljoonaa katsojaa

2016: 5,713 miljoonaa katsojaa

2017: 2,476 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Brasilian Grand Prix: 2014 Brasilian Grand Prix 1,825 miljoonalla katsojalla

Eniten katsotuin Brasilian Grand Prix: 2000 Brasilian Grand Prix 14,085902 miljoonalla katsojalla

Keskimäärin katsojia Brasilian Grand Prixillä Italiassa vuosina 1991-2017: 7,04951174 miljoonaa katsojaa

Monacon Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina Monte-Carlon radalla ajetuista kilpailuista:

1991: 6 miljoonaa katsojaa

1992: 6,10 miljoonaa katsojaa

1993: 3,778 miljoonaa katsojaa

1994: 2,3 miljoonaa katsojaa

1995: 2,5 miljoonaa katsojaa

1996: 3 miljoonaa katsojaa

1997: 5 miljoonaa katsojaa

1998: 8,597 miljoonaa katsojaa

1999: 11,250 miljoonaa katsojaa

2000: 11,4 miljoonaa katsojaa

2001: 12,1 miljoonaa katsojaa

2002: 11,5 miljoonaa katsojaa

2003: 10,64 miljoonaa katsojaa

2004: 12,48 miljoonaa katsojaa

2005: 7,698 miljoonaa katsojaa

2006: 8,6 miljoonaa katsojaa

2007: 7,797 miljoonaa katsojaa

2008: 9,221 miljoonaa katsojaa

2009: 7,410 miljoonaa katsojaa

2010: 7,554 miljoonaa katsojaa

2011: 8,472 miljoonaa katsojaa

2012: 7,998975 miljoonaa katsojaa

2013: 3,206 miljoonaa katsojaa

2014: 3,325591 miljoonaa katsojaa

2015: 5,579 miljoonaa katsojaa

2016: 6,217 miljoonaa katsojaa

2017: 6,966 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Monacon Grand Prix: 1994 Monacon Grand Prix 2,3 miljoonalla katsojalla

Eniten katsotuin Monacon Grand Prix: 2004 Monacon Grand Prix 12,48 miljoonalla katsojalla

Keskimäärin katsojia Monacon Grand Prixillä Italiassa vuosina 1991-2017: 7,28479874 miljoonaa katsojaa

Meksikon Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina Mexico Cityn radalla ajetuista kilpailuista:

1991: 5,305 miljoonaa katsojaa

1992: 4,61 miljoonaa katsojaa

2015: 1,210 miljoonaa katsojaa

2016: 3,040 miljoonaa katsojaa

2017: 7,079 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Meksikon Grand Prix Italiassa: 2015 Meksikon Grand Prix 1,210 miljoonalla katsojalla

Eniten katsotuin Meksikon Grand Prix Italiassa: 2017 Meksikon Grand Prix 7,079 miljoonalla katsojalla

Keskimäärin katsojia Meksikon Grand Prixin osalta Italiassa vuosina 1991-1992 ja 2015-2017: 4,2488 miljoonaa katsojaa

Yhdysvaltain Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina Phoenixin, Indianapolisin ja Austinin radalta ajetuista kilpailuista:

1991: 7,206 miljoonaa katsojaa

2000: 14,395542 miljoonaa katsojaa

2001: 11 miljoonaa katsojaa

2002: 10,76 miljoonaa katsojaa

2003: 13,99 miljoonaa katsojaa

2004: 10,79 miljoonaa katsojaa

2005: 9 miljoonaa katsojaa

2006: 10 miljoonaa katsojaa

2007: 7,905 miljoonaa katsojaa

2012: 8,719883 miljoonaa katsojaa

2013: 5,457948 miljoonaa katsojaa

2014: 5,221 miljoonaa katsojaa

2015: 5,496357 miljoonaa katsojaa

2016: 5,712 miljoonaa katsojaa

2017: 6,175 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Yhdysvaltain Grand Prix: 2014 Yhdysvaltain Grand Prix 5,221 miljoonalla katsojalla

Eniten katsotuin Yhdysvaltain Grand Prix: 2000 Yhdysvaltain Grand Prix 14,395542 miljoonalla katsojalla

Keskimäärin katsojia Yhdysvaltain Grand Prixillä Italiassa vuosina 1991, 2000-2007 ja 2012-2017: 8,788582 miljoonaa katsojaa

Kanadan Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina Montrealin radalla ajetuista kilpailuista:

1991: 7 miljoonaa katsojaa

1992: 3,2 miljoonaa katsojaa

1993: 3,23 miljoonaa katsojaa

1994: 5,854 miljoonaa katsojaa

1995: 7 miljoonaa katsojaa

1996: 3 miljoonaa katsojaa

1997: 7,665 miljoonaa katsojaa

1998: 10 miljoonaa katsojaa

1999: 8,900 miljoonaa katsojaa

2000: 12,9 miljoonaa katsojaa

2001: 11,2 miljoonaa katsojaa

2002: 11,4 miljoonaa katsojaa

2003: 9 miljoonaa katsojaa

2004: 8,02 miljoonaa katsojaa

2005: 8,812 miljoonaa katsojaa

2006: 5,9 miljoonaa katsojaa

2007: 7,556 miljoonaa katsojaa

2008: 7,87 miljoonaa katsojaa

2010: 5,698 miljoonaa katsojaa

2011: 6,835 miljoonaa katsojaa

2012: 7,199035 miljoonaa katsojaa

2013: 7,719 miljoonaa katsojaa

2014: 5,322716 miljoonaa katsojaa

2015: 5,551 miljoonaa katsojaa

2016: 1,194 miljoonaa katsojaa

2017: 2,218 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Kanadan Grand Prix: 2016 Kanadan Grand Prix 1,194 miljoonalla katsojalla

Eniten katsotuin Kanadan Grand Prix: 2000 Kanadan Grand Prix 12,9 miljoonalla katsojalla

Keskimäärin katsojia Kanadan Grand Prixillä Italiassa vuosina 1991-2008 ja 2010-2017: 6,93245196 miljoonaa katsojaa

Ranskan Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina Magny-Coursin radalta ajetuista kilpailuista:

1991: 3,40 miljoonaa katsojaa

1992: 3,73 miljoonaa katsojaa

1993: 3,37 miljoonaa katsojaa

1994: 3 miljoonaa katsojaa

1995: 4 miljoonaa katsojaa

1996: 3,13 miljoonaa katsojaa

1997: 8,562 miljoonaa katsojaa

1998: 7,774 miljoonaa katsojaa

1999: 10,140 miljoonaa katsojaa

2000: 11,476 miljoonaa katsojaa

2001: 11,4 miljoonaa katsojaa

2002: 10,45 miljoonaa katsojaa

2003: 9,97 miljoonaa katsojaa

2004: 9,5 miljoonaa katsojaa

2005: 8,436 miljoonaa katsojaa

2006: 8,339 miljoonaa katsojaa

2007: 8,114 miljoonaa katsojaa

2008: 6 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Ranskan Grand Prix: 1994 Ranskan Grand Prix 3 miljoonalla katsojalla

Eniten katsotuin Ranskan Grand Prix: 2000 Ranskan Grand Prix 11,476 miljoonalla katsojalla

Keskimäärin katsojia Ranskan Grand Prixillä Italiassa vuosina 1991-2008: 7,26616667 miljoonaa katsojaa
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
15055
Laitan tähän edelleen jatkoa maakohtaisista katsojaluvuista Italian televisiossa eri vuosilta ja edelleen pois jäävät Englannin, Unkarin, Belgian, Italian ja San Marinon osakilpailujen vastaavat toistaiseksi. Lisäksi myös Euroopan Grand Prixit, Etelä-Korean Grand Prixit, Intian Grand Prixit, Venäjän Grand Prixit, Japanin Grand Prixit ja Australian Grand Prixit jäävät pois vielä nyt.

Portugalin Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina Estorilin radalla ajetuista kilpailuista:

1991: 5,2 miljoonaa katsojaa

1992: 2,05 miljoonaa katsojaa

1993: 5,77 miljoonaa katsojaa

1994: 2 miljoonaa katsojaa

1995: 5,367 miljoonaa katsojaa

1996: 8,635 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Portugalin Grand Prix: 1994 Portugalin Grand Prix 2 miljoonalla katsojalla

Eniten katsotuin Portugalin Grand Prix: 1996 Portugalin Grand Prix 8,635 miljoonalla katsojalla

Keskimäärin katsojia Portugalin Grand Prixillä Italiassa vuosina 1991-1996: 4,837 miljoonaa katsojaa

Espanjan Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina Barcelonan radalta ajetuista kilpailuista:

1991: 4,731 miljoonaa katsojaa

1992: 5,325 miljoonaa katsojaa

1993: 2,20 miljoonaa katsojaa

1994: 1,878 miljoonaa katsojaa

1995: 2 miljoonaa katsojaa

1996: 9,349 miljoonaa katsojaa

1997: 7,291 miljoonaa katsojaa

1998: 7,429 miljoonaa katsojaa

1999: 9,778 miljoonaa katsojaa

2000: 12 miljoonaa katsojaa

2001: 11,85 miljoonaa katsojaa

2002: 11 miljoonaa katsojaa

2003: 10,9 miljoonaa katsojaa

2004: 11,66 miljoonaa katsojaa

2005: 5 miljoonaa katsojaa

2006: 8,769 miljoonaa katsojaa

2007: 8,416 miljoonaa katsojaa

2008: 7,967 miljoonaa katsojaa

2009: 7,080 miljoonaa katsojaa

2010: 7,22 miljoonaa katsojaa

2011: 7,465 miljoonaa katsojaa

2012: 7,731404 miljoonaa katsojaa

2013: 6,735 miljoonaa katsojaa

2014: 2,862677 miljoonaa katsojaa

2015: 4,988 miljoonaa katsojaa

2016: 2,449 miljoonaa katsojaa

2017: 3,304 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Espanjan Grand Prix: 1994 Espanjan Grand Prix 1,878 miljoonalla katsojalla

Eniten katsotuin Espanjan Grand Prix: 2000 Espanjan Grand Prix 12 miljoonalla katsojalla

Keskimäärin katsojia Espanjan Grand Prixillä Italiassa vuosina 1991-2017: 6,93992893 miljoonaa katsojaa

Etelä-Afrikan Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina Kyalamin radalla ajetuista kilpailuista:

1992: 4,18 miljoonaa katsojaa

1993: 2 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Etelä-Afrikan Grand Prix: 1993 Etelä-Afrikan Grand Prix 2 miljoonaa katsojaa

Eniten katsotuin Etelä-Afrikan Grand Prix: 1992 Etelä-Afrikan Grand Prix 4,18 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia Etelä-Afrikan Grand Prixillä Italiassa vuosina 1992-1993: 3,09 miljoonaa katsojaa

Tyynenmeren Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina TI Circuit Aidan radalla ajetuista kilpailuista:

1994: 1,85 miljoonaa katsojaa

1995: 2 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Tyynenmeren Grand Prix: 1994 Tyynenmeren Grand Prix 1,85 miljoonaa katsojaa

Eniten katsotuin Tyynenmeren Grand Prix: 1995 Tyynenmeren Grand Prix 2 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia Tyynenmeren Grand Prixillä Italiassa vuosina 1994-1995: 1,925 miljoonaa katsojaa

Luxemburgin Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina Nürburgringin radalla ajetuista kilpailuista:

1997: 6,124 miljoonaa katsojaa

1998: 13,845 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Luxemburgin Grand Prix: 1997 Luxemburgin Grand Prix 6,124 miljoonaa katsojaa

Eniten katsotuin Luxemburgin Grand Prix: 1998 Luxemburgin Grand Prix 13,845 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia Luxemburgin Grand Prixillä Italiassa vuosina 1997-1998: 9,9845 miljoonaa katsojaa

Argentiinan Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina Buenos Airesin radalla ajetuista kilpailuista:

1995: 3,5 miljoonaa katsojaa

1996: 2,982 miljoonaa katsojaa

1997: 3,10 miljoonaa katsojaa

1998: 6,23 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Argentiinan Grand Prix: 1996 Argentiinan Grand Prix 2,982 miljoonaa katsojaa

Eniten katsotuin Argentiinan Grand Prix: 1998 Argentiinan Grand Prix 6,23 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia Argentiinan Grand Prixillä Italiassa vuosina 1995-1998: 3,953 miljoonaa katsojaa

Itävallan Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina A1-Ringin ja Red Bull Ringin radoilta ajetuista kilpailuista:

1997: 9 miljoonaa katsojaa

1998: 8,150 miljoonaa katsojaa

1999: 9,224 miljoonaa katsojaa

2000: 9,2 miljoonaa katsojaa

2001: 13,256 miljoonaa katsojaa

2002: 11 miljoonaa katsojaa

2003: 11,46 miljoonaa katsojaa

2014: 5,229639 miljoonaa katsojaa

2015: 1,704 miljoonaa katsojaa

2016: 5,428 miljoonaa katsojaa

2017: 5,937 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Itävallan Grand Prix: 2015 Itävallan Grand Prix 1,704 miljoonaa katsojaa

Eniten katsotuin Itävallan Grand Prix: 2001 Itävallan Grand Prix 13,256 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia Itävallan Grand Prixillä Italiassa vuosina 1997-2003 ja 2014-2017: 8,14442173 miljoonaa katsojaa

Malesian Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina Sepangin radalla ajetuista kilpailuista:

1999: 7,495 miljoonaa katsojaa

2000: 5,8 miljoonaa katsojaa

2001: 7 miljoonaa katsojaa

2002: 10 miljoonaa katsojaa

2003: 6,4 miljoonaa katsojaa

2004: 6,48 miljoonaa katsojaa

2005: 2 miljoonaa katsojaa

2006: 5,7 miljoonaa katsojaa

2007: 6,3 miljoonaa katsojaa

2008: 5,512 miljoonaa katsojaa

2009: 4,689 miljoonaa katsojaa

2010: 1,699 miljoonaa katsojaa

2011: 3,910 miljoonaa katsojaa

2012: 4,087846 miljoonaa katsojaa

2013: 4,467 miljoonaa katsojaa

2014: 3,401608 miljoonaa katsojaa

2015: 5,044 miljoonaa katsojaa

2016: 2,909 miljoonaa katsojaa

2017: 4,062 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Malesian Grand Prix: 2010 Malesian Grand Prix 1,699 miljoonaa katsojalla

Eniten katsotuin Malesian Grand Prix: 2002 Malesian Grand Prix 10 miljoonaa katsojalla

Keskimäärin katsojia Malesian Grand Prixillä Italiassa vuosina 1999-2017: 5,10297126 miljoonaa katsojaa

Kiinan Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina Shanghain radalla ajetuista kilpailuista:

2004: 3 miljoonaa katsojaa

2005: 2 miljoonaa katsojaa

2006: 5,299 miljoonaa katsojaa

2007: 4,602 miljoonaa katsojaa

2008: 5,184 miljoonaa katsojaa

2009: 4,567 miljoonaa katsojaa

2010: 4,955 miljoonaa katsojaa

2011: 4,18 miljoonaa katsojaa

2012: 5,164044 miljoonaa katsojaa

2013: 4,132 miljoonaa katsojaa

2014: 2,784979 miljoonaa katsojaa

2015: 4,989 miljoonaa katsojaa

2016: 2,847 miljoonaa katsojaa

2017: 4,231 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Kiinan Grand Prix: 2005 Kiinan Grand Prix 2 miljoonaa katsojaa

Eniten katsotuin Kiinan Grand Prix: 2006 Kiinan Grand Prix 5,299 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia Kiinan Grand Prixillä Italiassa vuosina 2004-2017: 4,13821593 miljoonaa katsojaa

Bahrainin Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina Sakhirin radalla ajetuista kilpailuista:

2004: 12,997841 miljoonaa katsojaa

2005: 5 miljoonaa katsojaa

2006: 10,9 miljoonaa katsojaa

2007: 11,079 miljoonaa katsojaa

2008: 7,101 miljoonaa katsojaa

2009: 7,562 miljoonaa katsojaa

2010: 9,922 miljoonaa katsojaa

2012: 6,959984 miljoonaa katsojaa

2013: 2,469 miljoonaa katsojaa

2014: 4,106 miljoonaa katsojaa

2015: 2,505 miljoonaa katsojaa

2016: 2,160 miljoonaa katsojaa

2017: 5,644 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Bahrainin Grand Prix: 2016 Bahrainin Grand Prix 2,160 miljoonaa katsojaa

Eniten katsotuin Bahrainin Grand Prix: 2004 Bahrainin Grand Prix 12,997841 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia Bahrainin Grand Prixillä Italiassa vuosina 2004-2010 ja 2012-2017: 6,80044808 miljoonaa katsojaa

Turkin Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina Istanbulin radalla ajetuista kilpailuista:

2005: 10 miljoonaa katsojaa

2006: 9,63 miljoonaa katsojaa

2007: 6,805 miljoonaa katsojaa

2008: 8,106 miljoonaa katsojaa

2009: 7,053 miljoonaa katsojaa

2010: 10 miljoonaa katsojaa

2011: 6,623 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Turkin Grand Prix: 2011 Turkin Grand Prix 6,623 miljoonaa katsojaa

Eniten katsotuimmat Turkin Grand Prixit: 2005 Turkin Grand Prix ja 2010 Turkin Grand Prix 10 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia Turkin Grand Prixillä Italiassa vuosina 2005-2011: 8,31671429 miljoonaa katsojaa

Singaporen Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina Yas Marina Bayn radalta ajetuista kilpailuista:

2008: 7,44 miljoonaa katsojaa

2009: 4,255 miljoonaa katsojaa

2010: 7,535 miljoonaa katsojaa

2011: 5,768 miljoonaa katsojaa

2012: 6,948918 miljoonaa katsojaa

2013: 5,135 miljoonaa katsojaa

2014: 4,137 miljoonaa katsojaa

2015: 4,663 miljoonaa katsojaa

2016: 4,551 miljoonaa katsojaa

2017: 4,629 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Singaporen Grand Prix: 2014 Singaporen Grand Prix 4,137 miljoonalla katsojalla

Eniten katsotuin Singaporen Grand Prix: 2010 Singaporen Grand Prix 7,535 miljoonalla katsojalla

Keskimäärin katsojia Singaporen Grand Prixillä Italiassa vuosina 2008-2017: 5,5061918 miljoonaa katsojaa

Arabiemiraattien Grand Prixin katsojaluvut Italiassa eri vuosina Yas Marinan radalta ajetuista kilpailuista:

2009: 4,675 miljoonaa katsojaa

2010: 10,591 miljoonaa katsojaa

2011: 6,232 miljoonaa katsojaa

2012: 8,857812 miljoonaa katsojaa

2013: 1,992 miljoonaa katsojaa

2014: 4,228 miljoonaa katsojaa

2015: 4,121 miljoonaa katsojaa

2016: 4,289 miljoonaa katsojaa

2017: 4,460 miljoonaa katsojaa

Vähiten katsotuin Arabiemiraattien Grand Prix: 2013 Arabiemiraattien Grand Prix 1,992 miljoonaa katsojaa

Eniten katsotuin Arabiemiraattien Grand Prix: 2010 Arabiemiraattien Grand Prix 10,591 miljoonaa katsojaa

Keskimäärin katsojia Arabiemiraattien Grand Prixillä Italiassa vuosina 2009-2017: 5,49397911 miljoonaa katsojaa
 
Ylös