Grillikausi 2018

Timo Virtanen

Ihan tavallinen Virtanen
Liittynyt
15.8.2015
Viestit
2229
Sijainti
Anywhere in the world
Mulla ei ollu homeessa, kun olin kerrankin kaukaa viisas ja putsasin ja rasvasin syksyllä. Ruostetta oli kyllä silti melko reippaasti, sai useampaan kertaan putsailla viikonloppuna.

Viisaampi olis ehkä ottanut valurautaritilän ja- levyn sisälle talveksi?
 

mustakaari

"Se on juurikin näin"
Liittynyt
15.1.2001
Viestit
6788
Sijainti
Rysälä
Avasin kannen ja ai että. Siisti oli. Eka olut. En edes putsannu kunnolla. Toinen olut. Kevyt tuhka pohjalla ja vemputin ne siististi säiliöön. Sitten briketit tulille. Ihailin Weberin logoa. Kolmas olut. Ihailin Weberin logoa edelleen. Brikettien levitys ja vähän lisää lämpöä kannen alla. Norjan lohta ja parsaa tulille. Pari hörppäystä olutta. Hollandaise. Kevyt salaatti ja viini ruokajuomaksi. Kaivonkansi jäi odottamaan huomista LIHAa. Melkeen kaikki meni. Vaatteisiin jäi ihana tuoksu...vappua. Skål.
 

Timo Virtanen

Ihan tavallinen Virtanen
Liittynyt
15.8.2015
Viestit
2229
Sijainti
Anywhere in the world
Torstaina grillasin näitä.

Aamulla avasin paketin ja lirautin päälle hiukan Smokey BBQc kastiketta, ja pyörittelin lihat kunnolla kastikkeessa. Tehdasasetuksena näytti olevan toinen puoli pihveistä käsittelemättä.

Olivat varmasti parhaat pihvit mitä olen ikinä syönyt. Mehukasta, maukasta ja mureaa. Ei juurikaan tarvinnut edes pureskella, kun mureni suussa liki itsekseen. Kylkeen tuuppasin tarjolle BBQ-kasviksia.

Iltasella sitten vielä perus- Kabanossit hyvällä karsinogeenikerroksella sinapin kera. Tänään vedettiin toinen setti Kabanossia saunan jälkeen.

Huomenna olis tarkoitus heittää grilliin lohimedaljongit ja kylkeen yrtti-tuorejuustolla täytetyt ja pekoniin käärityt herkkusienet.

Kyllä kesä on kiva.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Wigrenin Chilijuusto Nysä oli kyllä herkullinen makkara.
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11233
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Tänään grillissä oli Perniön ryynäriä ja saksalaista bratwurstia.
Meinas mennä ihan vituix ku kaasu loppui jo ennen ku makkarat tulilla. Onneksi ihanat naapurit lainasivat omaa pulloaan! Ilta pelastui.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Noin vartin päästä pitäis aloittaa ensteks maissin ja sen alkaessa kypsyä äntrekooten grillaaminen. Äntrekootti on passelia lihaa grilliin rasvaisuutensa johdosta.
 

Charlie

Elämän jakojäännös
Liittynyt
13.12.1999
Viestit
6454
Sijainti
Pahassa paikassa
Noin vartin päästä pitäis aloittaa ensteks maissin ja sen alkaessa kypsyä äntrekooten grillaaminen. Äntrekootti on passelia lihaa grilliin rasvaisuutensa johdosta.
Maissista en pidä, mutta entrecote on loistavaa kamaa. Se onnistuu grillissä aina kun tykittää vaan täydellä liekillä, ei ole edes niin tarkkaa kuinka pitkään, kunhan nyt ei ihan kuivaksi. Pääasia että pinta on kunnolla käräytetty.
 

mustakaari

"Se on juurikin näin"
Liittynyt
15.1.2001
Viestit
6788
Sijainti
Rysälä
Maissista en pidä, mutta entrecote on loistavaa kamaa. Se onnistuu grillissä aina kun tykittää vaan täydellä liekillä, ei ole edes niin tarkkaa kuinka pitkään, kunhan nyt ei ihan kuivaksi. Pääasia että pinta on kunnolla käräytetty.
Jeps. Mieluummin medium tai medium rare. Kaikki ei tykkää, mutta mun favorite.
 

Charlie

Elämän jakojäännös
Liittynyt
13.12.1999
Viestit
6454
Sijainti
Pahassa paikassa
Turhan paljon raatelemista saada pienet biitit syömäkelpoista lihaa sieltä jänteiden ja rasvaköntsien välistä, aattelen. Ulkofileseen verrattuna pidän entrecotea grillissä noin nelinkertaisen ajan.
Tätä juuri tarkoitin, entrecotea ei saa oikein millään pilalle grillissä vaikka se olisi sinne unohtunut kaljanjuonnin lomassa. Fileet on minuuteissa pilalla, mutta rasvaköntti vain paranee pitkässä tykityksessä.
 
Ylös