Hiljattain hiljaisemmille maille siirtyneet

Alfaukko

Voorumisti
Liittynyt
26.3.2019
Viestit
2336
Niin, kyllähän Ukrainassa kuolee (tälläkin hetkellä) aivan liikaa ihmisiä. Saatanan venäjä. Noh, kyllähän se hyvä aina pahan voittaa. En tykkää puhua kostosta tai vihasta, mutta sota on niin turha juttu, että ei sille keksi edes sanoja. Tai ehkä muutaman.
Venäjällä ihmishenki on halpa. Puhdistavat väestöä viemällä tykinruoaksi alemman luokan kansalaisia.
 

Trullinkaasu7

Active member
Liittynyt
19.2.2023
Viestit
28
Neliapila olisi kiva löytää. Se on kyllä harvinaista. Se on epätodennäköistä. Silti äitini on löytänyt sen melko hämmästyttävän usein.

Sori tästä, off-topikista.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14062
Karl Edward Tommy Borgudd, useimmin Slim Borguddina tunnettu F1- ja vakioautoluokkien kuljettaja on nyt varmentuneiden uutisten valossa poistunut keskuudestamme eilen 76 vuoden iässä.

Ruotsalainen oli tunnettu tietenkin myös muusikkona aina ABBA-rumpalina oloa myötenkin.

Slim olisi täyttänyt tämän vuoden marraskuussa 77 vuotta sinne asti eläessään.

Sai myös pisteenkin vuoden 1981 Silverstonessa tuoden siten ensipisteen Ruotsiin sitten Ronnie Petersonin aikojen, mutta tämä ei helpottanut 'Ronni-shokin' jälkeisille vuosille Ruotsin autourheilun hyväksyntää paljonkaan ja lisäksi sitäkin vähemmän pistetuloksestakin huolimatta Ruotsin SVT ei palannut televisiointeihin sen tauon jatkuessa sitten niinkin myöhään kuin Monacoon 1984 asti.

Isompiin lähetyksiin palailtiin länsinaapurissa vasta kun Stefan Johansson oli peräti voittaakin Ferrarilla tai kun ajoi huippuajoja McLarenilla eli vuosina 1985-1987.

Borguddin piti päästä F1:siin aiemminkin, mutta rahapula, ikä ja tosiaan vähän muun elämän päätyöläisyys puski päälle eikä debyyttiä oikein tullut ennen kuin ikämiehenä vuodeksi 1981 jolloin sai sen pisteensäkin.

Välillä oli toki lähempänäkin jäännöspisteajoja ATS:llä, mutta tekniikka petti tai vauhti ei riittänyt.

Tyrrelille pääsi vuodeksi 1982, mutta kieltämättä sponsorivaraliioittelu ei ilahduttanut Ken Tyrrelliä liikaa ja kun osin muutenkin oli ongelmia niin ratojen rumpali sai lähteä heti kun Brian Hentonin sopimuspuoli voitiin täysin todistaa kuuluvaksi juuri Tyrellille.

Hentonille kun oli erikoisesti vuodeksi 1982 sopimus voimaan kolmeen eri talliin eli Tyrellille, Arrowsille ja tietenkin vuoden 1981 talliinsa eli Tolemanille ennen kuin sitten sotku selvisi.

Osin juuri tuo sotku oli syy siihen miten myöskin Borgudd pääsi Tyrrelille vaikka jälkikäteen olisi voitu kyllä Borgudd vaihtaa Arrowsille siellä väliaikaisesti ajaneen Hentonin sijaan jolloin Henton olisi heti paremmin päässyt sinuiksi Tyrellin auton kanssa tai sitten Tolemanille.

Tosin juurikin noita tiimejä pelotti Borguddin erinäiset rahojen vähyydet tai muka niin äkkiä tulevat rahavarat sitten lyhyessä ajassa.

Eli olisi voinut olla niin, että vähänkin eri tavalla mennessä ei Borgudd olisi 'Keken vuodeksi' ajanut metriäkään millään F1-autolla kun juurikaan niitä varoja ei ollut nimeksikään ja vähän luikurimalliin päästiin melko hyväänkin talliin.

Jälkimaineeksi ehkä parempi olisi ollutkin, että vain vuosi 1981 olisi jäänyt ainoaksi Slimille vuoden 1982 kohujenkin vuoksi.

Tosin oli kuitenkin Riossa 1982 hylkäysten jälkeen jo seitsemäs ja jos olisi kovin odottamattomasti menestynyt siksi vuodeksi niin ehkä Ken Tyrrellin kiukku olisi vähän laantunut muiden sponsorirahojen sitten virratessa talliin menestyksenkin myötä!

Sittemmin oli toki vielä lähellä F1-paluukin kertaalleen kun Arrows-tallilla muutaman muun tallin tapaan oli ajatus kakkostalleista vuodeksi 1985 kun tuolloin olisi ollut mahdollista käyttää F3000-autoja F1-autojen rinnalla kuten myös vanhempia F1-autoja F3000-sarjassakin ja kuten oli ollut vuosiksi 1981-1984 mahdollista, mutta silloin ei ollut käytetty F2-autoja lähtöruudukossa.

Tietenkin sen tyyliin miten Concorde-sopimus silloin määritti ennen kuin nekin viimein kiellettiin edes hätävaraksi käytöstä vuodeksi 1989 Bernien kiukuttelun mennessä viimein läpi.

Slim Borgudd ajoi välillä Coventryn miehenä tietenkin Englannissa asuvana rallia ja veteraanikisojakin ennen eläkettä.

Vielä viime kesänä mies oli ollut terve, mutta jo silloin epäilty Alzheimer puhkesi selvemmäksi siitä pahentuen.

Loppuvuodeksi sairaanhoitokulut pahenivat niin, että Borguddille oli peräti keräyskin järjestetty!

Sittemmin menehtyi nyt tietenkin dementian ja muutaman terveyttä heikentäneen lisätaudin myötä.

Levätköön rauhassa!
 

Alli&Talli

Tallipaallikon rehtori
Liittynyt
21.7.2010
Viestit
349
https://rumble.com/embed/v1zb8zm/?pub=4
Eikö tämä hulluus ala riittää kenellekään?
Suosittelen käyttämään sen puoli tuntia jäljellä olevasta elämästäsi katsomalla oheisen videon,
jos historian laajin hyökkäys ihmiskuntaa kohtaan kiinnostaa edes vähän.
Jos Putous kiinnostaa enemmän, siitä sitten pää siihen pensaaseen vaan.

Lähipiiristä on lähtenyt jo liian moni tänä vuonna, että haluaisin tai voisin olla hiljaa asiasta.

RIP ystävät ja tuttavat, olen pahoillani, että teidät petettiin luottamienne
auktoriteettien toimesta. Osa käytännössä pakotettiin, työn menettämisen uhalla.

Toimitusjohtaja 48 v
Kolleegan veli 31 v
Ystävä 40 v
Sairaanhoitajan lapsi 23 v
Naapurin mies n. 45v
Vanhustyöntekijä 37v

Onko ihmiset sokeita, vai onko syyt ja seuraukset liikaa mielelle?

Natsisaksassa kansa saatiin hurmokseen ja kiedottua oksettavan ideologian kannattajiksi median toistelemilla ja levittämällä valheilla.
Miljoonat seisoivat kädet 45 asteen kulmassa ylistämässä arjalaisen rotuopin ideologiaa ja kannattamassa ihmisryhmän lahtaamista.
Sama on toistuu täällä tänään. Valtaosa kansasta ryntäilee median osoittamaan suuntaan ja kyseenalstaa median peesissä kaikki ne,
jotka yrittävät asiasta varoittaa.

Tämä on suurempaa kuin kukaan voisi uskoa.
Onko tämä liikaa teidän mielelle? Vai onko KAIKKI VITUN OK?
 

Alli&Talli

Tallipaallikon rehtori
Liittynyt
21.7.2010
Viestit
349
Onko teillä kellään MITÄÄN OMAA mielipidettä asiaan?

VAI
ONKO
KAIKKI
MIELESTÄSI
TÄYSIN OK!?
 

BJohnson

Ukrainan aseistaja 🇺🇦
Liittynyt
11.3.2020
Viestit
4212
Onko teillä kellään MITÄÄN OMAA mielipidettä asiaan?

VAI
ONKO
KAIKKI
MIELESTÄSI
TÄYSIN OK!?
Mikä on OMA MIELIPIDE? Onhan jollakin voinut olla SAMA MIELIPIDE jo aiemmin?
Esim. Minusta KAURAMAITO on paskaa. En VÄLTTÄMÄTTÄ ole asian kanssa YKSIN. Joku KUUNO on voinut todeta jo näin ENNEN minua.
 

IntriguingMan

Matinkylän Mimmo Schiattarella
Liittynyt
30.1.2012
Viestit
4267
Sijainti
Salo
En jaksa katsoa rumblen videota. Olisiko referaattia tarjota? Mitä asia koskee?
Sama. Ylipäänsä mua ei kiinnosta videolinkit ilman referaattia, muttei toisaalta pitkät tekstimuurit blogitekstejä ilman tiivistelmää. Eikä kryptiset viittaukset globalisteihin, juutalaisiin yms. koska ongelmana aina kun vetäistään jokerikorttina joku löyhästi määritelty ryhmä, sehän on päivänselvää etteivät "ne" tule yhtenä joukkona A-Studioon tai Sensuroimattomaan Päivärintaan kertomaan että ei se näin mennyt.
 

BJohnson

Ukrainan aseistaja 🇺🇦
Liittynyt
11.3.2020
Viestit
4212
Hakiko emoalus Jussin?

Mielestäni hienoa että maailmaan mahtuu myös nykynäkemyksiä haastavia teorioita.
Ja onhan uskonnotkin ihan vastaavasti ”järjellisen” ja tieteellisen haastajia. Miksi ei sitten myöskin avaruusolennot yhtä hyvin uskottavia.
 
Ylös