Hyvinvointi/pahoinvointivaltion tulevaisuus vol. 2

FW08

Registered User of Talent
Liittynyt
9.7.2008
Viestit
22189
Sijainti
Behind the rabbit
Se on kauheeta kun ihminen lakkaa kerskakuluttamasta. Soisi samoin tein kuolla pois moinen turhailija.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Ihan turhaa siis viinarajoituksia. Tupakan hinta myös alas. Voita ja suolaa lisää. Ei tule eläköitymisongelmia.
Pitää järjestää esimerkiksi jossakin saaressa eläkeläisleirejä, joissa on tarjolla helvetisti viinaa, huumeita ym ja lisäksi ampuma-aseita, puukkoja, kirveitä jne.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26665
Eikös vanha väestö kuluta ihan hyvin terveydenhuollon resursseja ainakin?
Terveydenhuoltoa kyllä, mutta eivät hyödykkkeitä samoissa määrin kuin nuoret.
Mutta yksityisiä terveyspalveluja kuluttavat ja varmasti tulevaisuudessa vielä paljon enemmän. Siinä on kasvava bisnes.

Tuo itkeminen eläkeiästä on aika naurettavaa tässä tilanteessa. Kyllähän nytkin voi yli 63-vuotiaana jatkaa työelämässä. Minäkin tiedän yhden 65-vuotiaan joka edelleenkin on kokopäiväisesti tehdastyössä, suurentaahan se eläkettä. Käytännössä moni poistetaan työelämästä jo kauan ennen 63:a ikävuotta.
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32214
Sijainti
kyrkslätt
Muistin varassa mennään, mutta maikkarin uutisista viikolta. Suomessa on nyt n. 50 työikäistä per 100 asukasta, tulevaisuudessa suhde on 80 / 100.

Niin ja työikäisissä mukana toki opiskelijat / työttömät / sairaseläkeläiset jne.

Joku kertoo mulle, että tuo yhtälö ei ole toimiva.

Tuoreimmassa Talouselämässä oli myös Varman uuden TJ:n haastattelu, sanoi suunnilleen: Vuoden 2005 eläkeuudistys siirsi sopeuttamisvastuuta nuorille, nyt pitäisi keskustella heikennämmekö aina tulevien sukupolvien etuja...

Niimpä...
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Muistin varassa mennään, mutta maikkarin uutisista viikolta. Suomessa on nyt n. 50 työikäistä per 100 asukasta, tulevaisuudessa suhde on 80 / 100.
Suomi on tavallaan hyvässä asemassa, koska edes osa eläkevaroista on rahastoitu, toisaalta tänä vuonna taisi tulla jo tilanne, jossa eläkkeitä maksetaan enemmän kuin eläkemaksuja tilitetään eläkevakuutusyhtiöille.

Jos huomioidaan julkisen talouden jatkuva syömävelka, kasvavat eläkevastuut, lisääntyvät terveydenhuoltokulut jne. niin vois tiivistää tilanteen olevan aika paskamainen.
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32214
Sijainti
kyrkslätt
Jos huomioidaan julkisen talouden jatkuva syömävelka, kasvavat eläkevastuut, lisääntyvät terveydenhuoltokulut jne. niin vois tiivistää tilanteen olevan aika paskamainen.
Mitä enemmän mietin noita "rakenneuudistuksia", sitä vähemmän ne lämmittää. Eihän tässä taas aidosti mitään tehty, viilailtiin vähän nykysiä malleja. Tuo 400€ suojaosakin työttömille on vaan nykysen systeemin peitonjatkamista - ei todellinen muutos eri työmuotojen (työllisyys, yrittäjyys, työttömyys, eri hoitovapaat, jne.) yhdistämiseen - mitä kaivattaisiin.
 

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4609
Sijainti
Vantaa
Tällä vauhdilla kaikki työpaikat ovat siirtyneet julkiselle sektorille kahdessakymmenessäkolmessa vuodessa.
 

mn97

Banned
Liittynyt
25.1.2004
Viestit
1707
Valtiojohtoisella taloudella on kaiku feodalismiin. Valtio on feodalismi ajan instituutio.
 

mn97

Banned
Liittynyt
25.1.2004
Viestit
1707
Mistä oikeistolainen kiihko johtuu? Tarkoitan tällä Wahlroos maista uhoa. Tähän kuuluu kehitysavun lopettaminen, sosiaaliturvan lopettaminen ja tämmiöisä kovia ja kylmiä kapitalistisia arvoja.

Mitä eroa on näillä kahdella kuvalla?

Björn WahlroosPainija - Alexander KarelinToisin kuin Wahlroos, Karelin on puhunut paljon pehmeistä arvoista ja siitä kuinka hän vain lukee kirjoja vapaa ajallaan.

Oikeistolainen uho johtuu siitä, että nämä oikeistolaiset ovat tällaisia alemmuuskompleksisia pikkumiehiä, jotka yrittävät kompleksoida alemmuuttaan kovilla puheilla.

Karelin tietää olevansa vahvin. Sen takia hänen ei tarvitse uhota puheillaan niin kuin Wahlroos tekee.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Valtiovarainministeriön ehdotukset leikkauskohteiksi:


• Energiaintensiivisen teollisuuden tukikokonaisuus (veroleikkuri ja sähköverokanta II): Palautetaan kokonaistuki vuoden 2011 tasolle. Poistetaan alempi sähköverokanta kaivosteollisuudelta.
• Turpeen alempi verokanta: Ei uusia veronkorotuksia, arvioidaan kokonaistilanne kehysriihen yhteydessä 3/2014.
• Dieselpolttoaineen normia alempi verokanta: Alennetaan verotukea 10 % eli 3 senttiä/litra.
• Maatalouden energiaveronpalautus: Poistetaan vuonna 2015, ei maksatuksia vuonna 2016.
• Työmatkavähennys: Pienennetään 10 % vuonna 2015, alennetaan asteittain kunnes tuki puolittunut nykytasosta.
• Taksien autoverohuojennus: Poistetaan verotuki vuonna 2015. Edellyttää siirtymäjärjestelyjä.
• Muuttotavarana tuotujen autojen veroton maahantuonti: Poistetaan verotuki vuonna 2015. Edellyttää siirtymäjärjestelyjä.
Nämä hallituksen "leikkaukset" ovat kyllä uskomattomia. Tuo koko lista on veronkorotuksia, eikä menojen vähentämistä.

Kun pääongelmat valtion taloudessa ovat menojen suuruus ja budjettialijäämä, työttömyys ja liian heikko kysyntä, niin nuo toimenpiteet ainoastaan kiristävät verotusta ja siten heikentävät taloudellista toimeliaisuutta. Hallitus on onnistunut siirtämään suuren osan verotuloja tuovasta alkoholikaupasta Viroon, haitat ovat jääneet tänne, autoveronkorotuksella on saatu autoverotulot vähenemään jne.

Kun on huomattu, ettei veronkorotukset tuo lisää rahaa, mutta työllisyys heikkenee, niin fiksuintahan se on jatkaa valitulla linjalla - mitäpä sitä menoihin puuttumaan, ne ovat poliittisesti niin hankalia. Onhan tuossa yritystoimintaankin sellaisia korotuksia, että varmasti muutama lafka saneeraa popota pihalle ja paljon.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Kansan uutiset sanoi:
Vihonviimeinen tuki voi olla 50 tai 400 euroa
Toimeentulotuen soveltamisessa on kunnissa valtavat erot.

Toimeentulotuen asiakkaan ei kannata haaveilla arkisesta yhdenvertaisuudesta. Kunta voi tukea lapsen harrastusta 50 tai 400 eurolla. Silmälasien kehysten uusimisessa tuki voi olla 70 tai 100 euroa ja lastenrattaiden hankinnassa 50 tai 120 eurolla.

Sosiaali- ja terveysalan uusi ammattilehti Noste selvitti maanantaina ilmestyneessä numerossaan 29 kunnan toimeentulotuen sovellusohjeet.

Lehden selvityksen mukaan viime vuonna toimeentulotukea myönnettiin manner-Suomen kunnista eniten Lieksassa, 279 euroa asukasta kohden. Pienimmät toimeentulotukimenot olivat Simossa, 14 euroa asukasta kohden.

Kuntien välillä on eroja myös siinä, mitkä tulot ja varat vaikuttavat toimeentulotukeen. Maskun, Mynämäen ja Nousiaisen muodostaman perusturvakuntayhtymä Akselin toimeentulotukiohjeissa sanotaan, että satunnaisia, enintään 50 euron tuloja tai rahalahjoja ei oteta huomioon tukea myönnettäessä. Joensuussa raja on 120 euroa kuussa.

Auto myytävä tai sitten ei

Joissakin kunnissa veronpalautuksia ei oteta pitkäaikaisasiakkailla täysimääräisesti huomioon. Toisissa ne leikkaavat toimeentulotukea täysimääräisesti. Joissain kunnissa auto on realisoitava, toisissa sen saa pitää.

Viime vuonna kunnat myönsivät toimeentulotukea yhteensä 703 miljoonaa euroa. Tukea saaneita kotitalouksia oli arviolta 240 200.
On kyllä hienoa peliä, että veronpalautukset katsotaan tuloksi ja auto olisi myytävä, kun muuten ei ole tarpeeksi pohjalla:thumbfh:
 

K. August

Well-known member
Liittynyt
25.11.2010
Viestit
2405
Suomi, ja muutkin Pohjoismaat, menivät alaspäin PISA-tutkimuksessa.

Onko hyvinvointivaltiossa jo liikaa hyvinvointia, eikä koulu enää maistu?

Tuossa vielä Business Insiderista:

Following a political decision made in 1985, there is only one math pro- gram in the compulsory phase of education, in the first nine school years (age 7 to 15). We consider this quite natural in the primary level: everybody has to acquire the basic arithmetic skills. But the present situation means that almost all formal algebra and geometry has disappeared from the curriculum as too difficult for a major part of the student population. A consequence of this is that upper high school math has to start almost from scratch, and there is really a long way to go if one hopes to reach a level sufficient to university studies in any subject involving mathematics. One indicator of the low level from which the part of student population to which mathematics is or would be important is the consistently low results obtained by Finland in high school level international competitions like the International Mathematical Olympiad.

Read more: http://www.businessinsider.com/why-finland-fell-in-the-pisa-rankings-2013-12#ixzz2mQyjkdnc
Tätä se tasapäistäminen tekee, aivan kuten "kaikki pelaa" urheilussa. Ne joilla olisi luontaista taipumusta, eivät pääse sitä kehittämään tasapuolisuuden nimissä.

"Some teachers think that our life in Finland is so easy, our pupils have forgotten how to work," Lundell says. "You won't learn mathematics if you don't work enough."

Read more: http://www.businessinsider.com/why-finland-fell-in-the-pisa-rankings-2013-12#ixzz2mQys1b6b
Keskustelin tuossa kuukausi sitten kiinalaisen, 2. opiskeluvuottaan Saksassa aloittavan tyypin kanssa. Hän puhui saksaa varsin hyvin, vaikka oli opiskellut sitä vain about 3 vuotta ennen Saksaan tuloa. Itsehän olen lukenut saksaa n. 7 vuotta, mutta ei se meikäläisen saksantaito ole lähelläkään tämän kiinalaisen tyypin saksantaitoa. Tämä tyyppi sanoi, että opiskelu Kiinassa on vain niin paljon rankempaa.

Länsi-Euroopassa kasvaa pullamössösukupolvi ja Aasia menee ohi.
 
Viimeksi muokattu:

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
23824
Sijainti
lappeen Ranta
Suomi, ja muutkin Pohjoismaat, menivät alaspäin PISA-tutkimuksessa.

Onko hyvinvointivaltiossa jo liikaa hyvinvointia, eikä koulu enää maistu?

Länsi-Euroopassa kasvaa pullamössösukupolvi ja Aasia menee ohi.
Nyt voidaan vielä vedota siihen, että Euroopan parhaita ollaan kuitenkin. Ja ennen kaikkea, parempia kuin ruotsalaiset!

Varmaan pitää Suomen pudota muiden Pohjoismaiden alapuolelle ennen kuin mitään oikeasti asioihin vaikuttavaa saadaan aikaiseksi. Siihen asti syytellään muita tahoja kuin kukin itseään. Opettajia, oppilaita, oppilaiden vanhempia, yhteiskuntaa, jne.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Nyt voidaan vielä vedota siihen, että Euroopan parhaita ollaan kuitenkin. Ja ennen kaikkea, parempia kuin ruotsalaiset!

Varmaan pitää Suomen pudota muiden Pohjoismaiden alapuolelle ennen kuin mitään oikeasti asioihin vaikuttavaa saadaan aikaiseksi. Siihen asti syytellään muita tahoja kuin kukin itseään. Opettajia, oppilaita, oppilaiden vanhempia, yhteiskuntaa, jne.
Eikä tarvitse syytellä, kun voidaan aina verrata johonkin, jolla menee huonommin. Ehkä ensi vuonna ähätellään Zimbabwelle.
 

Joppe_001

Well-known member
Liittynyt
1.11.2003
Viestit
3759
Sijainti
Tois pual jokkee
Keskustelin tuossa kuukausi sitten kiinalaisen, 2. opiskeluvuottaan Saksassa aloittavan tyypin kanssa. Hän puhui saksaa varsin hyvin, vaikka oli opiskellut sitä vain about 3 vuotta ennen Saksaan tuloa. Itsehän olen lukenut saksaa n. 7 vuotta, mutta ei se meikäläisen saksantaito ole lähelläkään tämän kiinalaisen tyypin saksantaitoa. Tämä tyyppi sanoi, että opiskelu Kiinassa on vain niin paljon rankempaa.

Länsi-Euroopassa kasvaa pullamössösukupolvi ja Aasia menee ohi.
Kaveri on Taiwanissa opiskelemassa kiinaa ja kertoo vähän samanlaisia juttuja. Siellä opiskelu on todellakin kokopäivätyötä, ja esim. läksyjen määrä aivan huikea Suomeen verrattuna. Suomessa on vaatimustaso ihan yliopistossakin sen verran matala ettei koululla tarvitse kuin käydä kääntymässä.
 

Montana

Well-known member
Liittynyt
11.7.2010
Viestit
552
Onko hyvinvointivaltiossa jo liikaa hyvinvointia, eikä koulu enää maistu?
Ketäpä huvittaa lukea, kun kokeista pääsee läpi käytännössä arvaamalla. Näin ainakin peruskoulussa.

Lukiossa toki vaatimustaso kasvoi, mutta sielläkin pärjäsi jos istui tunneilla kiltisti. Itsehän kirjoitin muuten historiasta ja yhteiskuntaopista magnat aika pitkälti niillä pohjatiedoilla, joita olin lukenut wikipediasta ja selaillut kirjoista. Paremmalla lukemisella ja kieliopilla olisi luultavasti tullut laudatur. Mitä tuo kertoo YTL:n vaatimustasosta?
 
Ylös