Archie
Well-known member
- Liittynyt
- 14.2.2000
- Viestit
- 13050
Mutta yritykset maksavat työntekijöiden palkan, josta vasta veroa voidaan yhteiseen hyvään ottaa.Työntekijä/kuluttaja maksaa myös yritysten katteet.
Eli siis kaiken.
Mutta yritykset maksavat työntekijöiden palkan, josta vasta veroa voidaan yhteiseen hyvään ottaa.Työntekijä/kuluttaja maksaa myös yritysten katteet.
Eli siis kaiken.
"Suomen vastuut yli 6 miljardia"
Suomen takausvastuut Kreikan toisessa
apupaketissa ovat arviolta 6-7 miljar-
dia euroa, kun huomioidaan paketin yli-
takaukset, laskevat eduskunnan suuren
valiokunnan jäsenet Mauri Pekkarinen
(kesk.) ja Kimmo Sasi (kok.).
Pekkarista kismittää, että taloutensa
hyvin hoitaneilla AAA-mailla on pake-
tissa suhteellisesti suurempi vastuu.
- Kun pitää vielä taata korot, niin
Suomen summa on kokonaisuudessaan 6 - 7
miljardia euroa, Pekkarinen arvioi.
Kimmo Sasi ei laskisi korkoja mukaan
takausvastuuseen, mutta hänen mukaansa
Suomen osuus on silti yli 6 miljardia.
Noku et sanonu niin sitte arvaillaan.En, vaadin keskustelua yleisesti. En mä tuon pasteuksen kohdalle erityisesti keskustelua kaivannut. Jos joku haluaa aloittaa, niin siitä vain.
Missäs mä olen sanonut, jotta en suostu noihin koskemiseen omalta osaltani? Mielestäni keskustelun lähtökohta ei vain ole se "no käykö tämä sinulle":
- Mun mielestä työttömyysturvaa (siis myös minun, HUI) voisi muokata nykyistä kannustavammaksi. Lähtökohtana pitäisi olla perustulo ja sen päälle muokattu (ja nykyistä enemmän itse rahoitettu) ansiosidonnainen. Sen pitäisi olla kattavampi ja lyhyempi
- Palkan osalta, Suomessa maksetaan jo pientä palkkaa - ne sivukulut on ongelma. Hälyttävän pieni osuus yrityksen maksamasta rahasta menee työntekijälle, hälyttävän suuri osuus valtiolle.
- Eläke, en mitenkään odota saavani eläkettä edes lähellekään niitä summia mitä nyt "luvataan". Korjaustoimet ois pitänyt tehdä jo aikoja sitten.
Mikä on sinun ratkaisu kestävyysvajeeseen - verotusta lisää ?
Ei tuosta oikein dramaattisia muutoksia tai eroja kilpailijamaihin löydä. Tietysti jos ottaa vertailukohdaksi edellisen laman käytännössä jäädytetyt palkat niin saahan tohon näennäistä dramatiikkaakin, kuten on jossain aikaisemmin otettukin.
En löytänyt alkuperäistä PTT:n julkaisua. Löysin kuitenkin tuoreimman työvoimakustannustilaston. Sen perusteella Suomessa kustannukset ovat vielä hieman alhaisemmat kuin Saksassa, mutta isoa eroa ei ole.
Se ois oikeesti mielenkiintoinen kysymys, että miksi Suomeen tulee varsin vähän investointeja. Pelkkä verotus, palkkataso tms. ei sitä oikein selitä, koska moniin muihin korkean verotuksen ja palkkatason maihin niitä kuitenkin tulee.Kilpailukyvyn kannalta moni muukin kuin palkkataso on merkittävä asia. Kukaan ei toki ole muuta väittänytkään, mutta tuli vaan mieleen.
Kokonaisuus selittää. Suomessa kaikki on korkealla - verotus, palkkataso, työntekijöiden oikeudet, yritysten velvollisuudet sekä sijainti karttapallolla.Se ois oikeesti mielenkiintoinen kysymys, että miksi Suomeen tulee varsin vähän investointeja. Pelkkä verotus, palkkataso tms. ei sitä oikein selitä, koska moniin muihin korkean verotuksen ja palkkatason maihin niitä kuitenkin tulee.
Ja Ruotsi on noiden suhteen paremmassa asemassa?Kokonaisuus selittää. Suomessa kaikki on korkealla - verotus, palkkataso, työntekijöiden oikeudet, yritysten velvollisuudet sekä sijainti karttapallolla.
Jokin siellä on sijoittajien mielestä paremmin. Ehkä joustavammat työmarkkinat. Mutta ei Suomi voi lähteä siitä, että se kopioi Ruotsia tai ketään muutakaan. Suomalaisten pitäisi löytää omat keinonsa pärjätä.Ja Ruotsi on noiden suhteen paremmassa asemassa?
Onhan se nyt vitunmoista tyhmyyttä olla tutkimatta sitä, miksi naapurissa oleva kaikessa suhteessa hyvin vertailukelpoinen maa ja talous pärjää paremmin ja kiinnostaa ison rahan porhoja aivan toisella tapaa. Tuo ero kiinnostavuudessa on kaiketi syntynyt 2000-luvulla.Jokin siellä on sijoittajien mielestä paremmin. Ehkä joustavammat työmarkkinat. Mutta ei Suomi voi lähteä siitä, että se kopioi Ruotsia tai ketään muutakaan. Suomalaisten pitäisi löytää omat keinonsa pärjätä.
Siitä miten suomeen saataisiin investointeja tai miksi niitä ei saada.. on tutkittu varmaan moneen kertaan. Tulokset ovat aina samoja. Mitään asialle ei kuitenkaan tehdä, koska tietyt piirit vastustavat kategorisesti kaikkia ehdotettuja keinoja. Eivät kuitenkaan itse tunnu koskaan tarjoavan tilalle mitään konkreettista.Onhan se nyt vitunmoista tyhmyyttä olla tutkimatta sitä, miksi naapurissa oleva kaikessa suhteessa hyvin vertailukelpoinen maa ja talous pärjää paremmin ja kiinnostaa ison rahan porhoja aivan toisella tapaa. Tuo ero kiinnostavuudessa on kaiketi syntynyt 2000-luvulla.
Eihän Suomen sähkövero ole kuin 34-kertainen Ruotsiin verrattuna. Saattaa olla hieman vaikutusta silläkin, että Ruotsi antaa Facebookille investointitukea yli 10 miljoonaa euroa (käytännössä negatiivista veroa).Yksi esimerkki tässä taisi juuri olla lehdistössä. Ruotti sai Facebookin palvelukeskuksen, kun tuo keskus ois Suomessa maksanut energiaveroa 8 miljoonaa enemmän.
... jos kyseessä ois ollut tehdas, niin ois saanut tuon verohelpotuksena - mutta ei ollut.
http://yle.fi/alueet/kainuu/2012/02/datacenterien_sahkovero_laskee_3255621.htmlKainuun Edun toimitusjohtaja Antti Toivanen uskoo, että suomalaisten datacentereiden sähkövero laskee jo lähiaikoina. Tällä hetkellä verotus antaa ruotsalaisille konesaleille ylivoimaisen kilpailuedun suomalaisiin verrattuna.
Kauppalehden mukaan Kajaani hävisi korkean sähköveron takia kilpailun Ruotsin Luulajalle Facebookin konesalista. Suomessa sähkövero on 17 euroa megawattitunnilta, Ruotsissa puoli euroa.
http://www.hs.fi/ulkomaat/Facebook+pystyttää+jättimäisen+palvelinkeskuksen+Luulajaan/a1305548107073Koko investoinnin on arvioitu maksavan 300–500 miljoonaa euroa. Luulajan kanssa keskuksen sijoituspaikasta taisteli myös Östersundin kunta.
Myös Ruotsin hallitus tukee jättimäistä datahanketta ja on myöntänyt yli 10 miljoonaa euroa investointitukea.
Sama tuli minulla heti mieleen, kun tuo otettiin esimerkiksi. Muutenkin ollaan tajuttu hyödyntää vanhoja tehdasrakennuksia.Paljonko Suomi antoi tukea sille Googlen palvelinkeskukselle, joka Haminaan tuli?
Formuloisitko mitä tarkoitat tässä kohtaa Suomen antamalla tuella?Paljonko Suomi antoi tukea sille Googlen palvelinkeskukselle, joka Haminaan tuli?
Juuri tätä ajoin takaa. Ja tuskin on saanut valtioltakaan mitään erikoiskohtelua tuesta nyt puhumattakaan.Tuon jutun mukaan Googlelle ei ole annettu ainakaan Haminan kaupungin puolelta mitään erityiskohtelua.
Kyllähän toi sopimuksen salaisuus ja tiukka kiistäminen viittaa just siihen, että erityisetuja on annettu.Tuon jutun mukaan Googlelle ei ole annettu ainakaan Haminan kaupungin puolelta mitään erityiskohtelua. Tosin sopimus on salainen, joten mistä näitä tietää. Googlen investointi Haminaan on 200 miljoonaa euroa.
http://www.taloussanomat.fi/talous/2009/02/13/saako-google-haminassa-erityiskohtelua/20094121/133