Näinhän se menee. Keskustalla tuppaa olemaan se mentaliteetti että joka kunnassa pitää olla kunnantalo, kunnanjohtaja, sairaala, yliopisto, ammattikorkeakoulu ja joku valtion virasto.Jokainen saa asua siellä missä haluaa - mutta valinta tuo myös vastuun valinnan tuomista seurauksista. Jos asut niemen notkossa keskellä Tundraa, niin et voi olettaa että sulla on sairaala vieressäsi. vastavuorosesti saat luonnonrauhaa ja halvemmat asuinkustannukset kuin vaikka Töölössä.
Muutenkin tuo sairaanhoito pitäisi miettiä uusiksi, kokonaan. Suomalaiset matkustaa kerran viikossa kesämökilelen 300km, voisi siis kerran elämässään matkustaa lonkkaleikkaukseen vaikka 500km. Keskittäminen on vain järkevämpää kaikkien kannalta (kustannukset, lääkärien taitotason kehittyminen/ylläpito > hoidon laatu jne.)
Sinällään hauskaa, että kun keskitetty reuma-sairaala lopetettiin, niin kauhea huuto "ei näin saa tehdä". Jos siirto olisi tehty toiseen suuntaan, niin silloinkin olisi huudettu "ei näin saa tehdä".
Ei täällä ketään kiinnosta asioiden kehittäminen, kunhan mitään ei muuteta.
Tuskin nyt vieressä, mutta edes siedettävän matkan päässä. Ja tarkentaen: mistä katsot Suomen tundran alkavan?Jokainen saa asua siellä missä haluaa - mutta valinta tuo myös vastuun valinnan tuomista seurauksista. Jos asut niemen notkossa keskellä Tundraa, niin et voi olettaa että sulla on sairaala vieressäsi. vastavuorosesti saat luonnonrauhaa ja halvemmat asuinkustannukset kuin vaikka Töölössä.
ja valtuusto, jolle maksetaan kokouspalkkiota, josta Keskusta kerää puolueveroa.Näinhän se menee. Keskustalla tuppaa olemaan se mentaliteetti että joka kunnassa pitää olla kunnantalo, kunnanjohtaja, sairaala, yliopisto, ammattikorkeakoulu ja joku valtion virasto.
+ Valtion maksama jää- ja uimahalli.Näinhän se menee. Keskustalla tuppaa olemaan se mentaliteetti että joka kunnassa pitää olla kunnantalo, kunnanjohtaja, sairaala, yliopisto, ammattikorkeakoulu ja joku valtion virasto.
Suomalainen hyvinvointivaltio on mennyt huonompaan suuntaan viimeisten parinkymmenen vuoden aikana. Vuoden 1990 jälkeen köyhyys on lisääntynyt Suomessa.
Näin sanoo Kansaneläkelaitoksen tutkimusprofessori Heikki Hiilamo kirjassaan "Uusi hyvinvointivaltio", joka ilmestyy tänään.
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/03/1304234/onko-suomi-enaa-hyvinvointivaltio
Vuosikirja kertoo paljon sosiaaliturvan kattavuudesta: sosiaalimenot olivat noin 30 miljardia euroa vuonna 1990, kun vuonna 2010 ne olivat yli 50 miljardia euroa. Kela muuntaa lukuja vuoden 2009 rahaksi.
Vuonna 1990 eläkemenot olivat alle 10 miljardia euroa. Viime vuonna eläkemenot olivat yli 22 miljardia euroa. Sosiaaliturvaan liittyvät menokäyrät ovat kulmakertoimeltaan samantyyppisiä eli ne sojottavat vakaasti yläviistoon. Voidaanko näiden lukujen valossa väittää, että kansalaiset on jätetty oman onnensa nojaan?
Julkiset terveydenhuoltomenot olivat vuonna 1995 noin 5,4 miljardia euroa. Alle viisitoista vuotta myöhemmin ne olivat 11,5 miljardia euroa ja menojen kasvu jatkuu.
http://olliherrala.blogit.kauppalehti.fi/blog/21656/rikkaiden-vaurastuminen-pois-koyhilta
Kysymys on lopunperin siitä mihin tällä hyvinvointiyhteiskunnalla on varaa ja mihin ei.Tuosta voisi äkkiä vetää sen johtopäätöksen, että asukkaitakaan ei pitäisi olla joka niemessä ja notkossa. Eikä ilmeisesti edes joka toisessa :doubtful:
Eikä ole, aina voi rikkaita verottaa enemmän.Kysymys on lopunperin siitä mihin tällä hyvinvointiyhteiskunnalla on varaa ja mihin ei.
Oli kyllä todella hyytävää luettavaa. Etsimäni yksityiskohta löytyi tuosta ketjusta. Kiviniemi kehui Suomen toimia kansainvälisen tiedonvaihdon edistämisessä. Käytännössä tämä tarkoittaa niitä verosopimuksia, joita Suomi on yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa tehnyt OECD:n mustalla listalla olleiden veroparatiisivaltioiden osalta.Suomesta veroparatiisi
Kyllähän se kansainvälisen verokilpailun nimissä kannattaa piilottaa eliitin omistukset, jotta saavat sitä verosuunnittelua harrastaa ja pistetään sitten kaverit valvomaan toisiaan.. Varovainen arvio 800 miljoonasta ei kuitenkaan mikään pikkusumma, ja lähes kaikkien ehdokkaiden ajamaa korkeampaa pääomatuloa jää sitten maksamaan rahvas. Maan tapa.
Ok, lopetetaan siis kyläkoulut, lähisairaalat ja karsitaan saman linjan mukaan tasaisesti muualtakin.Kysymys on lopunperin siitä mihin tällä hyvinvointiyhteiskunnalla on varaa ja mihin ei.
Turhaa vouhotusta.Oli kyllä todella hyytävää luettavaa. Etsimäni yksityiskohta löytyi tuosta ketjusta. Kiviniemi kehui Suomen toimia kansainvälisen tiedonvaihdon edistämisessä. Käytännössä tämä tarkoittaa niitä verosopimuksia, joita Suomi on yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa tehnyt OECD:n mustalla listalla olleiden veroparatiisivaltioiden osalta.
Periaatteessa verosopimus on hyvä, sillä se antaa mahdollisuuden päästä käsiksi veroparatiisin pankkitietoihin. Menettely on kuitenkin monimutkainen ja edellyttää yksityiskohtaisia tietoja. Suomi on tähän mennessä pyytänyt tietoja 0 kertaa. Suomella ei edes ole sellaista sellaista asiantuntijayksikköä, joka näitä tietoja voisi pyytää.
Tähän kun vielä lisätään tuo hallintarekisteri niin...
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/02/leppiniemi_piensijoittajat_tuskin_ryntaisivat_hallintarekisteriin_2373297.htmlLeppiniemi: Piensijoittajat tuskin ryntäisivät hallintarekisteriin
julkaistu 18.02. klo 07:12, päivitetty 18.02. klo 07:37
Vaikka osakkeiden hallintarekisteröinti sallittaisiin arvopaperien moniportaisen hallintamallin myötä myös suomalaisille, ei se välttämättä johda veronkierron merkittävään lisääntymiseen, uskoo professori Jarmo Leppiniemi.
- Voi se siihen marginaalisesti vaikuttaa, mutta luulen että tosiasiallisesti ei kovin paljoa, koska ne jotka ovat epärehellisiä, ovat pystyneet jo käymään kauppaa ulkomailta käsin. Lakia rikkoen, mutta kuitenkin, sanoo osakesäästämisen asiantuntija, professori Jarmo Leppiniemi.
Meinaat jotta arviot 800 miljoonan veroeuron menetyksistä tuulesta temmattu? Leppiniemi puhuu piensijoittajista, jotta he eivät lähde mukaan veronkiertoon, suursijoittajien vapaita käsiä vartenhan nuo lait ja säätelyt tuntuvat olevan.Turhaa vouhotusta.
Eipä tuo uusi hallintarekisterilaki juuri mitään muuttaisi. Tuon jutun kirjoittaja ei oikein tunnu tajuavan, kuinka helppoa nykyäänkin on saada omistuksensa hallintarekisterin piiriin.
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/02/leppiniemi_piensijoittajat_tuskin_ryntaisivat_hallintarekisteriin_2373297.html
Meinaat jotta arviot 800 miljoonan veroeuron menetyksistä tuulesta temmattu? Leppiniemi puhuu piensijoittajista, jotta he eivät lähde mukaan veronkiertoon, suursijoittajien vapaita käsiä vartenhan nuo lait ja säätelyt tuntuvat olevan.
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=7722Mikkeliläisen Savcorin pääomistaja Hannu Savisalo (61) listaa yrityksensä ja vie perheensä Australiaan osin protestina kotimaiselle verottajalle.
– Siirtymisen Australian pörssiin ratkaisi osittain se, että Australia ei peri ulkomailta tulevista osingoista veroja. Muutan sitten itsekin vaimoni ja kahden poikani kanssa Sydneyhin, Savisalo kertoi eilen.
[http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=7722
Minusta asia on täsmälleen päin vastoin.Ok, lopetetaan siis kyläkoulut, lähisairaalat ja karsitaan saman linjan mukaan tasaisesti muualtakin.
Jos kokonaisuutta katsotaan, niin tuollainen politiikkahan on sen tarkan taloudenpidonkin kannalta puhdas katastrofi.
Näinhän se menee ja en voi käsittää miten kaikki eivät tätä ymmärrä. Katainen sanoi hyvin että jos haluaa säilyttää 50-luvun kuntarakenteen niin sitten on tyydyttävä 50-luvun palveluihin.Minusta asia on täsmälleen päin vastoin.
Meillä on suuri maa jossa on vähän asukkaita. Nyt on valittava tuotetaanko huonoja palveluita ympäri tätä suurta maata vai tuotetaanko laadukkaita palveluita keskitetymmin?
Pidetäänkö yllä surkeaa tieverkkoa joka kolkkaan vai laadukkaita, turvallisia ja nopeita yhteyksiä elinvoimaisiin kasvukeskuksiin?
Ja kyllä, tämä tarkoittaa sitä, että ihmiset pitää kannustaa muuttamaan näihin kasvukeskuksiin. Ei yhden yön ihmeenä vaan järkevän siirtymäajan puitteissa.
Olisi tietysti kamalan mukava toimittaa sinne Tuupovaaran Öllölään kaikki palvelut yksimuotovalokuidusta, moottoritiestä, henkilökohtaisesta opettajasta ja lääkäristä asti.
Totuus on kuitenkin se, että siihen ei rahat riitä. Eivät ole riittäneet pitkään aikaan siellä syrjäkylillä asuvien rahat. Nyt eivät riitä edes kaikkien yhteenlasketut rahat.
Jos näin on sanottu niin siinä on kyllä asia varsin hyvin kiteytetty.Katainen sanoi hyvin että jos haluaa säilyttää 50-luvun kuntarakenteen niin sitten on tyydyttävä 50-luvun palveluihin.