Kiina oli edellisissä olympilaisissa kuitenkin muistaakseni neljäs. Nyt taso on romahtanut. Tätä tapahtuu myös miehissä. Kummallisia häviöitä välillä esim. puolivälierissä.Se tärkein kysymys ei olekaan tuo vaan: mitä olennaista naisten jääkiekko omana olympialajinaan tarjoaa? Kentällä ei taklata, osa otteluista on tasoltaan huippusurkeita, kahdeksasta mukanaolevasta joukkueesta kaksi pelaa turisteina, osalla pelaajista kiekko ei pysy luistellessa lavassa mukana edes kahta metriä, syötöt ja laukaukset karkaavat minne sattuu jne.
No katsopa miesten vastaavista eli neljänsistä olympilaisista (1932)? Puola hävisi Kanadalle 0-9 ja 0-10 ja oli lopputuloksissa neljäs.Siitä on muuten kulunut jo aikaa kun miesten ottelu on olympiatasolla päättynyt numeroihin 18-0.
Juu ne on ne 6-7 jääkiekon suurmaata (riippuen siitä lasketaanko Slovakiaa enää siihen)..Jääkiekko on maailmanlaajuisesti kuitenkin aika pieni laji, ja maat joissa sitä enempi harrastetaan on väkiluvultaan verrattain pieniä paria poikkeusta lukuunottamatta. Ei edes tänä päivänä kovin montaa oikeasti kovaa joukkuetta ole miehissäkään. Kyllä naiset ansaitsevat kiekkoilu paikkansa olympialaisiin, jos ei muuten niin pienenä lisämotivaationa tehdä koko hommaa kun tunnustetaan naiskiekko lajina tällä tavalla.
Kiinalla ois potentiaalia, ja Naisissa ne on kohtuu paljon korkeemmalla kuin miehissä (miehet 29 ja naiset 7)Ja kukaties ehkä jokin muu maa? Jokin sellainen, joka miesten sarjassa on ihan kehitysmaa.
Slovakia alkaa valitettavasti tippua kelkasta, mutta Valko-Venäjä tulee kovaa vauhtia tilalle, Kiitos Lukashenkon... Esimerkiksi siellä oli ennen kautta 2008-2009 vain 20 jäähallia, mutta nyt niitä pitäisi olla jo 48Juu ne on ne 6-7 jääkiekon suurmaata (riippuen siitä lasketaanko Slovakiaa enää siihen)...
Tämä on totta! Valko-Venäjä alkaa olla sellainen maa ettei voi enää suhtautua ns helppona vastustajana. Iso rooli on varmasti tuo että Minsk on KHL-liigassa.Slovakia alkaa valitettavasti tippua kelkasta, mutta Valko-Venäjä tulee kovaa vauhtia tilalle, Kiitos Lukashenkon... Esimerkiksi siellä oli ennen kautta 2008-2009 vain 20 jäähallia, mutta nyt niitä pitäisi olla jo 48
Suppealta tuo miesten kiekon tilannekin tuossa taulukossa tosiaan näyttää. Taso huipulla on kapea (jos nyt vertaa vaikkapa siihen jalkapalloon, johon ei pitäisi verrata, koska harrastajamäärät ovat varmaan tuhatkertaiset).Laitetaanpas pientä suuntaa-antavaa vertailua:
.................................M kiekko.........N kiekko.......M jääpallo
Rankattuja maita...................48.. ...............33.................25
MM-voittajia 1999- .................5....................2...................3
MM-mitalisteja 1999- ..............7....................5...................4
Joukkueita, jotka eivät
kärsineet 6 maalin tappioita
MM-kisoissa 2009...................14....................2..................2
Joitain virheitähän tuossa saattaa olla, mutta ei äkkiseltään miesten jääpallo kilpailun tasossa näyttäisi olevan naisten jääkiekkoa kovin paljoa jäljessä. Maailmanlaajuisia harrastajamääriä olisi kiva saada.
Yritin nimenomaan sanoa, että naisten kiekossa taso on alhainen siihen nähden, mitä se naiskiekko vois olla ammattimaisena jos harrastuspohjakin olis laaja. Miehiin verrattuna naiskiekko ei ole "omalla tasollaan".Ei kai naisten sarjaa miesten vastaavaan pitäisikään verrata (jonkin verran on käsittääkseni eri säännötkin ainakin taklausten suhteen). Aika harvassa on lajit, jossa naiset kykenevät kilpailemaan samalla tasolla kuin miehet.
Näin se on! Sama pätee myös mäkihyppyyn, ja on tosi harmillista etteivät vanhoilliset piirit hyväksyneet naismäkihyppyä vielä olympialaisiin edes näytöslajina.Vaikka tasoerot näin järkyttäviä ovatkin, niin mielestäni on kuitenkin ihan positiivinen juttu, että naiskiekko olympialaisissa on. Nimenomaan tulevaisuutta silmällä pitäen, koska näkyvyys kuten Jacques sanoi on kuitenkin edellytys sille, että naisten jääkiekon taso voisi nousta. Hienoa olisi jos tulevaisuudessa vakavasti otettavia joukkueita olisi enemmän, koska surullistahan on, että vain kaksi joukkuetta on sellaisia, jotka edes voivat voittaa.
Siihen oli kuitenkin ohan järkevä selitys: lajissa täytyy järjestää kahdet MM-kisat ennen kuin se voidaan hyväksyä OK-lajiksi, ja naismäkihypyssä ensimmäinen kerta oli vasta Liberecissä.Näin se on! Sama pätee myös mäkihyppyyn, ja on tosi harmillista etteivät vanhoilliset piirit hyväksyneet naismäkihyppyä vielä olympialaisiin edes näytöslajina.
Nopeasti ajateltuna miehille olisi vaikeaa enää homompaa lajia keksiäMiten olisi ringette olympialaisiin? :tongue:, ja vaikka miesten ringette myös.
Isot karvaiset miehet halailemassa toisiaan naisten uimapuvuissa haiskahtaa jopa vielä homommalta.Nopeasti ajateltuna miehille olisi vaikeaa enää homompaa lajia keksiä
Tuo nyt on sentään jo rehellisesti sitä itseään :thumbup:Isot karvaiset miehet halailemassa toisiaan naisten uimapuvuissa haiskahtaa jopa vielä homommalta.
Vancouverin olympialaisten miesten jääkiekkoturnaus alkaa tiistaina. Ilta-Sanomien kisareportterit Vesa Rantanen ja Tuomas Nyholm järjestävät maanantaina 15.2. kello 21 Suomen aikaa livechatin, jossa aiheena on - lätkä.
Homma toimii näin: klikkaa itsesi IS:n urheilun etusivulle maanantaina ennen iltayhdeksää. Jossain aloitusnäkymän välittömässä läheisyydessä lukee Radiotuomarit Live.
Klikkaa juttu auki, ja löydät chat-ruudun edestäsi. Kun kello lyö 21, voit alkaa kirjoittaa ja lähettää kysymyksiä ja kommenttejasi tekstikentän kautta.
Mikä on Leijonien loukkaantumistilanne? Mitkä ovat Suomen ketjut? Millainen on Janne Niskalan rooli? Miksi Jussi Jokinen ei ole joukkueessa? Missä kikkailevat Juti ja Jari? Onko ylämummo englanniksi upper grandmother?
Ja niin edelleen. Sana on vapaa. Älä suotta ujostele - systeemi on erittäin helppokäyttöinen!
Rantanen ja Nyholm ovat varanneet alustavasti tunnin aikaa lukijoiden kysymyksille.
(Ilta-Sanomat)
Suomen jääkiekkomaajoukkue pitää olympiakisoissa ensimmäisen lehdistötilaisuuden tänään klo 22.00 Suomen aikaa. Paikalla ovat päävalmentaja Jukka Jalonen ja GM Jari Kurri sekä joukkueen kapteenisto Saku Koivu, Teemu Selänne ja Kimmo Timonen. Seuraa infoa suorana lähetyksenä TV2:ssa!
(Yle)