PuoliPöhkö
Well-known member
Joo, tota tuli joskus naureskeltua. Jännä maa.Mitä hittoa? Länsi-Japanissa käytetään 60Hz taajuutta ja ja Itä-Japanissa käytetään 50Hz taajuutta.
Joo, tota tuli joskus naureskeltua. Jännä maa.Mitä hittoa? Länsi-Japanissa käytetään 60Hz taajuutta ja ja Itä-Japanissa käytetään 50Hz taajuutta.
En tiedä onko virhettä vai nou, mutta säteilyturvakeskuksen täti maikkarilla oli kyllä sitä mieltä, että arvot ovat merkittävän suuria. Sanoi, että suomessa olisi evakuoitu tällaiset alueet jo ja syötetty altistuneille aktiivisesti jodipilleriä.Kun noi becquerelit ei oikein taas soita kunnolla kelloa, niin täytyi käydä lunttimassa wikistä, josta tämä lainaus:
"For example, natural potassium (40K) in a typical human body produces 4,000 disintegrations per second, 4 kBq of activity.[1]"
http://en.wikipedia.org/wiki/Becquerel
Eli kun hissiin ahtautuu 10 ihmistä, niin ne aiheuttaa 40.000 Bq annoksen radioaktiivisuutta tjsp. Siihen suhteutettuna toi 93.000 Bq ei tunnu kovin isolta annokselta loppujen lopuksi. Tosin onhan toi neliömetrillä ja jotta sama annos saataisiin tyypillisestä ihmismassasta, niin neliömetrillä pitäisi olla reilut 23 ihmistä. Ja tuskin tuo yhteen neliömetriin rajoittuu.
EDIT: edelleen wikistä vertailin Tshernobyliin verraten..
http://en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl_disaster
Tuolta löytyvän taulukon perusteella Suomen maaperään (11500 m2) päätyi Cesium-137:aa sen verran, että se aiheuttaa radioaktiivista säteilyä 37.000 - 185.000 Bq verran.
EDIT2: onkohan tuossa joku kertaluokkavirhe?
Noista taulukon luvuista puuttuu yksikkö. Ne ovat neliökilometrejä.Tuolta löytyvän taulukon perusteella Suomen maaperään (11500 m2) päätyi Cesium-137:aa sen verran, että se aiheuttaa radioaktiivista säteilyä 37.000 - 185.000 Bq verran.
EDIT2: onkohan tuossa joku kertaluokkavirhe?
Jännästi tuo jaottelu on mun mielestä ainakin lähes, ellei täysin samanlainen, puhuttiin sitten Itä/Länsi-Japanista tai Pohjois/Etelä-Japanista.
Joo, kyllähän tuollaisessa tilanteessa jodia kannattaisi jo syödä. Tosin nuo radioaktiivisuusmitat oli Cesiumista, johon se jodin syöminen ei auta mitään. Jodin aiheuttama radioaktiivisuus on jo (ymmärtääkseni) kauan aikaa sitten kadonnut jodin lyhyen puoliintumisajan myötä. Japanissakin oli mitattu erikseen noi becquerel -lukemat jodista ja cesiumista. Perjantaisen tilanneseurannan mukaan:En tiedä onko virhettä vai nou, mutta säteilyturvakeskuksen täti maikkarilla oli kyllä sitä mieltä, että arvot ovat merkittävän suuria. Sanoi, että suomessa olisi evakuoitu tällaiset alueet jo ja syötetty altistuneille aktiivisesti jodipilleriä.
Samassa insertissä haastattelija sanoi jotakuinkin, että :"meillä oltiin aikanaan hyvin huolissaan Tsernobilistä, kuitenkin annokset olivat silloin täällä vain 5 mikrosievertiä". Ja japaniassa on siis nyt mitattu tuo 93 000 alueella jota ei ole evakuoitu. Että onhan siinä sentään isolti eroa.
Googel:in rapsan mukaan toi 37.000 - 185.000 Bq aiheutti 1000 mikro-sievertin säteilyaltistuksen vuodessa, joka tosin lienee arvio. Eli tuo insertissä mainittu 5 mikrosieverttiä...HS.fi sanoi:19.27: Radioaktiivisen cesiumin määrä meressä Fukushiman edustalla 24,8-kertainen normaaliin verrattuna. Energiayhtiö Tepcon mukaan löydösten perusteella ei voi päätellä vielä niiden vaikutusta kalatuotteisiin.
19.23: Radioaktiivisen jodin määrä merivedessä Fukushiman ydinvoimalan edustalla 126,7-kertainen normaaliin verrattuna.
--> aineessa tapahtuvaa hajoamistaRadioactivity
The activity of a radioactive substance is the measurement of the number of disintegration of the atom noted per second. The working SI unit is bequerel (Bq), while the traditional unit is a curie (Ci).
--> edellisen vaikutuksesta syntyneen säteilyn vaikutus ympäristössään, jos nyt oikein ymmärsin.Dose Equivalent:
Dose equivalent is the absorbed dose into biological matter taking into account the interaction of the type of radiation and its associated linear energy transfer through specific tissues. The working SI unit is the sievert (Sv), while the traditional unit is roentgen equivalent man (rem).
Mä luulen, että ne maksaa tosta vielä vuosikymmeniä. Onhan toi selkeästi isompi asia kuin Three Mile Island nykyisten tietojen valossa jo, mutta selkeästi alemmassa mittakaavassa kuin Tshernobyl. Minkälaisia sanktioita sulla oli mielessä? Esim verrattunaMun mielestä, jos oikeasti Japani on tietoisesti ja tahalleen noin pimittänyt ja vääristänyt säteilytietoja, olisi sanktiot ihan paikallaan.
Itsekin pimität tietoa jatkuvasti!Mun mielestä, jos oikeasti Japani on tietoisesti ja tahalleen noin pimittänyt ja vääristänyt säteilytietoja, olisi sanktiot ihan paikallaan.
Tuohan on General Electric:in (näköjään Edisonin perintöä, hei) toimittama reaktori. Tai no, kuka sen sitten on rakentanut ja valvonut rakennustöitä, sitä en tiedä.Tämä on jotain japanilaista mentaliteettiä tämä asioiden pimittäminen: rakennusaikaiset virheet, tilanteen vääristely, "kamikaze"uhrautuvaisuus - työnantajan puolesta vaikka helvettiin jne...
Sen täytyy jotenkin liittyä sen kulttuurin ikiaikaiseen kunniakäsitykseen, jota ei eurooppalainen ymmärrä.
Jotain kuvallisia raportteja kyllä pitäis toimittaa julkisuuteen kyllä! Ja mittaustuloksia kanssa!Itsekin pimität tietoa jatkuvasti!
Maailma on kehittynyt sitten Sernoopilin onnettomuuden. Jos ne kaverit ei aikanaan saanut satikutia niin ei se tarkoita etteikö vuonna 2011 voitaisi olla viisaampia.Mä luulen, että ne maksaa tosta vielä vuosikymmeniä. Onhan toi selkeästi isompi asia kuin Three Mile Island nykyisten tietojen valossa jo, mutta selkeästi alemmassa mittakaavassa kuin Tshernobyl. Minkälaisia sanktioita sulla oli mielessä? Esim verrattuna
a) Three Mile Island:in/ USA:n
b) Tshernobylin / Ukrainan saamiin sanktiohin?
Tosin en tiedä, mitä sanktioita ne sai? Saiko ne muuta kuin avustusta siihen, että pistävät rauniot betonin sisään?
Lähinnä kiinnosti, että mikä sellainen sanktio voisi olla..Maailma on kehittynyt sitten Sernoopilin onnettomuuden. Jos ne kaverit ei aikanaan saanut satikutia niin ei se tarkoita etteikö vuonna 2011 voitaisi olla viisaampia.
Fukushimassa hämmennystä vaurioiden vakavuudesta
julkaistu tänään klo 11:09, päivitetty tänään klo 11:17
Japanissa heräsi perjantaina hämmennystä Fukushiman ydinvoimalan vaurioiden vakavuudesta, kun loukkaantuneiden työntekijöiden havaittiin altistuneen erittäin suurille säteilyannoksille.
Kaksi voimalan työntekijää joutui torstaina sairaalahoitoon säteilyvammojen takia. He olisivat astuneet radioaktiiviseen veteen voimalan kolmosreaktorin turbiinirakennuksessa. Vedestä mitattiin säteilyannos, joka oli 10 000-kertainen verrattuna normaalisti toimivan reaktorin veteen.
Liikkeellä on ollut arvioita, joiden mukaan korkea säteilytaso voisi kertoa siitä, että reaktorin paineastia olisi vaurioitunut. Säteilyturvakeskuksen tietoon ei kuitenkaan ole tullut seikkoja, joiden perusteella olisi syytä olettaa reaktorin paineastian rikkoutuneen.
Ylitarkastaja Riku Mattila pitää tilanteen todennäköisimpänä selityksenä sitä, että reaktorin ja turbiinilaitoksen välisissä putkissa venttiili olisi menettänyt tiiviyttään. Paineastian rikkoutuminen ei kuitenkaan ole mahdotonta sekään.
Myös Japanin ydinturvallisuusviranomaiset ilmoittivat, ettei heillä ole tietoja, jotka viittaisivat paineastian rikkoutumiseen.
Epäilyt paineastian rikkoutumisesta ovat herättäneet huolta, koska rikkinäinen paineastia mahdollistaisi vakavan radioaktiivisen päästön. Tilanne olisi erittäin paha lähinnä silloin, jos reaktorin sydän sulaisi ja radioaktiiviset aineet pääsisivät vapautumaan rikkinäisestä paineastiasta.
Fukushiman kolmosreaktoria ympäröivä suojarakennus sen sijaan saattaa olla rikki, mutta sitä on epäilty jo pitkään.
YLE Uutiset, AP, Reuters, AFP