Jonilta erittäin noloa toimintaa kaataessaan vettä keittimeen kahavikannulla. Kahavikannua käytetään keittimessä kahavin valmistamiseen , ei veden kuljetukseen, ei. Ei ikinä.
Vedelle pitää oma puhdas (lasinen) kannunsa olla kyllä kahavin valmistuksessa.
Mitenkäs muuten on forumistien kahavikuppien ja mukien laita? Esilämmitättekö vai lasketteko kahavin kylmään kuppiin?
Itse esilämmitän kahavikuppini kuumavesihan antamaan lämpöön. Riittänee juomanautintoon?
Kaadan huoneenlämpöiseen mukiin. En oo koskaan edes ajatellut että muki pitäis esikuumentaa. Varsinkin pannukahvi on aina niin saaterin kuumaa, että ei haittaa vaikka se vähän viilenisikin mukin vaikutuksesta.
Taidankin tästä kokeeks tilata oitis mukillisen keitinkahvia, esikuumennettuun mukiin.
Kaadan myös keittimeen veden samalla kahvipannulla, mihin valmiskin kahvi lirii. Jonkun aikaa käytettiin erillistäkin astiaa tuohon hommaan, mutta ei auennut mulle syy sellaisen käyttöön. Keitin pysyy puhtaana, kun välillä puhdistaa, eikä kahvipannuun tartu mitään ylimääräistä, kun keittää kahvia sen verran mitä juo (eli ei säilytä kahvia siinä ja polta sitä vähitellen pannuun kiinni), ja huuhtelee pannun heti kun on tyhjentänyt sen mukeihin.