Don Vito
Sekakäyttäjä
Tilastollisista syistä pitäsi koe toistaa vielä siten että juniori ajaa vanhalla Fabialla ja pappa uudella R5:lla. Näin rajattaisiin hieman X-tekijöitä vähemmälle.
Tilastollisista syistä pitäsi koe toistaa vielä siten että juniori ajaa vanhalla Fabialla ja pappa uudella R5:lla. Näin rajattaisiin hieman X-tekijöitä vähemmälle.
Oppirahat pitää Kallenkin maksella. Läheskään valmis kuski ei ole vielä hypestä huolimatta, liikaa tulee virheitä. Tainnut ajaa jokaisessa kisassa ulos tällä kaudella. Kokemuksen kautta sarjan kisoja kiertämällä se varmuus toivottavasti tulee vauhdin lisäksi.https://www.iltalehti.fi/ralli/a/fe3032e3-269c-4bae-ac8b-6ab34af170a5
Ainakaan M-Sportille ei ole ovi automaattisesti auki ensi kaudeksi
Tulikin siitä Chilessä nähdystä perin sotilaallisesta hiustyylistä mieleen, että olisikohan Kalle menossa lähiaikoina inttiin. Noh, on näemmä. Mikä onkin toki sangen järkevä ajoitus hoitaa palvelus alta pois. Tulevina vuosina siihen voi olla nihkeämmin aikaa. Joskaan Kallen tuskin turhan monta yötä tarvitsee kasarmilla homehtua, telttaöistä puhumattakaan.Kalle menee syksyllä armeijaan. Chilessä oli tukkakin jo leikattu. https://www.rallit.fi/kalle-rovanpera-astuu-syksylla-palvelukseen/
Joo, varmasti pääsevät palveluksen suhteen "helpommalla", mutta en silti kyllä kadehti heitä (paitsi Kallea tietysti koska hän on rallikuski) ollenkaan. Siinä missä muut säntäävät iltavapaiden koittaessa nopeimmalla mahdollisella tavalla Speden Saluunaan kaljalle, nämä kaverit lähtevät yleensä treenaamaan.Pv Urheilukoulu = näennäissotilaallinen leikkikoulu. Tosin sinne pääsemiseen piti ainakin takavuosina olla omassa lajissaan ihan kansallista huipputasoa. Nelosdivarin futaajana ei sinne ollut mitään palaa.
Eikös se ole ihan perusteltua suorittaa palvelus vähän vähemmillä tunneilla, jos kunto on jo lähtötilanteessa yli suurimman osan kotiutustason. Ja osaa itse solmia kengännauhat.Joo, varmasti pääsevät palveluksen suhteen "helpommalla", mutta en silti kyllä kadehti heitä (paitsi Kallea tietysti koska hän on rallikuski) ollenkaan. Siinä missä muut säntäävät iltavapaiden koittaessa nopeimmalla mahdollisella tavalla Speden Saluunaan kaljalle, nämä kaverit lähtevät yleensä treenaamaan.
Tästä nyt saisi vaikka miten laajan periaatteellisen keskustelun aikaan, että kenen on yleisen asevelvollisuuden puitteissa perusteltua suorittaa velvollisuutensa milläkin tuntimäärällä, mutta henk.koht. koen sen jokseenkin yhdentekevänä, millä tavoin Puolustusvoimat urheilijoiden kautta saamansa PR-edun mahdollistaa.Eikös se ole ihan perusteltua suorittaa palvelus vähän vähemmillä tunneilla, jos kunto on jo lähtötilanteessa yli suurimman osan kotiutustason. Ja osaa itse solmia kengännauhat.
Lisäksi asepalvelus voi olla melkoinen häiriötekijä urheilu-uran kannalta. Tavallisella tallaajalla ei ole välttämättä mikään kiire elämässään/urallaan eteenpäin, mutta huippu-urheilijan tai esim. yrittäjän täytyisi pystyä olemaan jatkuvasti läsnä ja tilanteen tasalla. Muuten ura voi äkkiä lähteä alamäkeen. Henri Toivonen koki armeijan suorittamisen "mörkönä" uralleen ja koitti viimeiseen asti lykätä armeijaan menoa. Lopulta ikänsä puolesta oli pakko astua palvelukseen syksyllä-85, mutta muistaakseni sai jo muutaman viikon jälkeen vapautuksen. En muista oliko syynä Costa Smeraldan onnettomuudesta toipuminen. Myös Ari Vatanen suoritti asepalveluksen vasta vuonna-81. Siihen osui sitten se siihenastisen uran ehkä tärkein hetki, eli maailmanmestaruusvuosi. Kiirettä on Vatasella tuolloin pitänyt. Kyllä tuo urheilujoukot on todella pelastus joustavuutensa vuoksi monelle, koska tärkeät kisat eivät jää armeijan takia väliin. Vatanenkin taisi Lahden Hennalassa suorittaa palveluksensa urheilujoukoissa ja pääsi sen ansiosta ajamaan kaikki MM-rallit.Joo, varmasti pääsevät palveluksen suhteen "helpommalla", mutta en silti kyllä kadehti heitä (paitsi Kallea tietysti koska hän on rallikuski) ollenkaan. Siinä missä muut säntäävät iltavapaiden koittaessa nopeimmalla mahdollisella tavalla Speden Saluunaan kaljalle, nämä kaverit lähtevät yleensä treenaamaan.
Joo, muistan nuo Pöntisen repliikit edelleen melkein sanatarkasti. Jyskälä-lähetyksiä on tainnut lapsena kuunnella niin keskittyneesti ja katsellut vielä VHS-nauhoilta sata kertaa uudestaan, että kaikki on tallentunut pääkopan kovalevylle :ahem:Sainz oli muuten myös armeijassa vuonna 1990 kun voitti ekan mestaruutensa. En tosin tiedä millaiset systeemit Espanjassa on, mutta Pöntinen tämän asian mainitsi Harjun lähetyksen yhteydessä (kuten myös tärkeän seikan, että Sainz on poikamies )
Tää oli 1992 ja tuote oli tosiaan lehmästä peräisin. Olisiko EK ollut Koivulahti. 1989 sen sijaan 5-vuotiasta Anttia nauratti kovasti ranskalainen eikun belgialainen Pascal GabanJoo, muistan nuo Pöntisen repliikit edelleen melkein sanatarkasti. Jyskälä-lähetyksiä on tainnut lapsena kuunnella niin keskittyneesti ja katsellut vielä VHS-nauhoilta sata kertaa uudestaan, että kaikki on tallentunut pääkopan kovalevylle :ahem:
Tai Jyskälä-89 tv-kuvassa näkyi koiranpaskaa lähikuvassa ja Markku Kataja puhui samaan aikaan jostain hehtopascaleista
Ei, korjataas. Taisi ollakin lehmänpaska kyseessä..
Sitten voi tietysti perustellusti kysyä, miten oikeudenmukaisia sellaiset konstruktiot ovat ylipäänsä, jossa tällaista jaottelua täytyy tehdä. Eli retorisesti kysyttynä: mikä tekee sen tavallisen tallaajan kiireestä vähemmän arvokkaan kuin jonkun ei-tavallisten tallaajan? Mutta ei nyt mennä siihen enää.Lisäksi asepalvelus voi olla melkoinen häiriötekijä urheilu-uran kannalta. Tavallisella tallaajalla ei ole välttämättä mikään kiire elämässään/urallaan eteenpäin, mutta huippu-urheilijan tai esim. yrittäjän täytyisi pystyä olemaan jatkuvasti läsnä ja tilanteen tasalla. Muuten ura voi äkkiä lähteä alamäkeen.
JOtta keskusteluun voisi sen syvällisemmin edes osallistua, pitäisi tietää mikä on näiden PvUK:ssa "koulutettujen" janttereiden SA-status. Armeijalle on kovin vähän hyötyä siitä, että joku jantteri on vaikkapa Snookerin maailmanmestari. Sillä osaamisella ei ole mitään käyttöä siinä tilanteessa kun Pv:n antamaa koulutusta pitäsi tositilanteessa hyödyntää.Tästä nyt saisi vaikka miten laajan periaatteellisen keskustelun aikaan, että kenen on yleisen asevelvollisuuden puitteissa perusteltua suorittaa velvollisuutensa milläkin tuntimäärällä, mutta henk.koht. koen sen jokseenkin yhdentekevänä, millä tavoin Puolustusvoimat urheilijoiden kautta saamansa PR-edun mahdollistaa.
No jaa, rohkenen olla eri mieltä. Epäilisin, että Puolustusvoimain näkövinkkelistä ja strategiaan peilattuna on aivan se ja sama, osuuko urheilja X rynkyllä edes tauluun, kunhan positiivinen (siihen en sano mitään, että onko se sitten totuudenmukainen) kuva armeijapalveuksesta välittyy mahdollisimman monelle.JOtta keskusteluun voisi sen syvällisemmin edes osallistua, pitäisi tietää mikä on näiden PvUK:ssa "koulutettujen" janttereiden SA-status. Armeijalle on kovin vähän hyötyä siitä, että joku jantteri on vaikkapa Snookerin maailmanmestari. Sillä osaamisella ei ole mitään käyttöä siinä tilanteessa kun Pv:n antamaa koulutusta pitäsi tositilanteessa hyödyntää.
Jos lähdetään siitä olettamasta, että PvUK:ssa koulutetaan jalkaväen taistelijoita, niin kyllä sen taistelukoulutuksen pitäsi olla etusijalla näihin urheilurientoihin nähden. Harjoitus- ja kilpailuvapaita voidaan sitten myöntää koulutusohjelman niin salliessa ja varushenkilön osaamisen sitä puoltaessa. Kun esim. Kultaiseen ampuma- ja juoksumerkkeihin oikeuttavat taidot on osoitettu, niin varushenkilö voidaan perustellusti vapauttaa johdetusta ammunta- ja liikuntakoulutuksesta reenaamaan sitä omaa lajiaan.
Ainakin se ero on, että tavallisella palkansaajalla tai opiskelupaikan vastaanottaneella armeijan aiheuttama katkos ei riskeeraa heidän työ-tai opiskelupaikkaansa. Laki on heidän puolellaan.Sitten voi tietysti perustellusti kysyä, miten oikeudenmukaisia sellaiset konstruktiot ovat ylipäänsä, jossa tällaista jaottelua täytyy tehdä. Eli retorisesti kysyttynä: mikä tekee sen tavallisen tallaajan kiireestä vähemmän arvokkaan kuin jonkun ei-tavallisten tallaajan? Mutta ei nyt mennä siihen enää.