Keijo "Keke" Rosberg

Ratman

Turha kommentoija
Liittynyt
14.8.2007
Viestit
704
Sijainti
Hole in the sky
Mies joka ehdottomasti ansaitsee oman toikin.Aito Suomalainen F1-legenda.

Raivasi tiensä autourheilun kuninkuusluokkaan vaikka kotimaassa pilkattiin.Tuli,näki ja voitti.Ilman Kekeä ei olisi Mika Häkkistä kaksinkertaisena maailmanmestarina.Kaiken manageroinnin isä.Toiminut myös Jyrki Järvilehdon managerina,jolle hankki tallipaikan Benettonille joka osoittautui voittaja-autoksi.

Vähemmän tunnettuna faktana toiminut myös Matti Nykäsen managerina 80-90 lukujen taitteessa.

Nico Rosbergin isä.

Hieman suomalaisittain ylpistelevää wikitietoa:

F1-ennätykset:
Ensimmäinen suomalainen palkintokorokkeella
Ensimmäinen suomalainen kilpailun kärjessä
Ensimmäinen suomalainen paalupaikalla
Ensimmäinen suomalainen osakilpailuvoittaja
Ensimmäinen pohjoismaalainen maailmanmestari
Nopein keskinopeus aika-ajokierroksella vuodesta 1985 (Silverstone 4,718 km, 1.05,591, 258,95km/h) hallussa aina vuoteen 2001 asti.

Joten hattu pois päästä kun nimi mainitaan :alppu:
 
Viimeksi muokattu:

Trone

Registered Loser
Liittynyt
12.4.2002
Viestit
1222
Sijainti
Suomi
"Kyllähän se Rosberg puhui sijoitusasioista, mutta ei mulle ole mitään iloa siitä että laitan rahoja jonnekin Monacoon. Jos saan ite valita, niin puhtaana käteen, kiitos." Matti Nykänen
 

EdHunter

Uuden Englannin Nahkamies
Liittynyt
15.4.2008
Viestit
1128
Sijainti
Brave New World
Hallitseva mestarismies vauhdissa 83. Mielenkiintoiset sivuponttoonit, jotka taisivat johtua maaefektin kieltämisestä..

 

KL-petteri

Old Fart
Liittynyt
26.5.2008
Viestit
1393
Sijainti
On the Road
KEKE

Olen samoilla linjoilla Ratmanin kanssa,kyllä suomalaiset saavat kumartaa kohti Kekeä mitä hän on tehnyt suomen autourheilun eteen. Huolimatta siitä arvostelusta ja suomalaisten sponsoreiden puutteesta kilpailu aikoinaan. Ehkä se on suomalaista kateutta jos kaverilla menee hyvin niin puukotetaan selkään.
Keke on todella arvostettu ja suosittu saksassa niinkuin Häkkinenkin. Elävä Legenda.
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Tuli,näki ja voitti.
Tuo nyt ei kovinkaan hyvin kuvaa Keken uraa (ykkösissä tai yleisemminkään). Huolimatta menestyksestä alemmissa luokissa Keke, jolla ei ollut sponsorirahaa takaanaan sai aina taistella löytääkseen tallipaikan. Kun tarkoitus oli tienatakin siinä samalla. Niinpä 70-luvun loppupuolella Rosberg ajeli vähän siellä sun täällä, mistä vain pestin onnistui löytämään.

Sitähän se alkutaivat ykkösissäkin oli. 1978 meni pomppiessa ATS:n ja Theodoren välillä ja siinä sivussa F2:ssakin tuli kisattua.1979 ajeltiin Can-Amia, kunnes paluu ykkösiin tuli Huntin lopetettua Wolfilla. Fittipaldi osti Wolfin, ja Keke rämpi rahapulassa olleessa tiimissä kaksi vuotta.

Onni potkaisi, kun Williams näytti menettäneen molemmat kuskinsa ja kaikkien "kunnon kuskien" ollessa jo varattuja Frank antoi Kekelle mahdollisuuden, jonka suomalainen myös käytti. Ruusuilla tanssimista ei ura ollut senkään jälkeen, mutta mestaruus on aina mestaruus. Kyllähän mies sen taitojensa puolesta ansaitsi, vaikka Ferrarikuskien ikävien kohtaloiden avustuksella tulikin.
 

Pecca

Well-known member
Liittynyt
9.6.2009
Viestit
2004
Sijainti
Suomi
Upea kuljettaja ja vaikuttaja. Aikana jolloin F1 oli muutakin kuin tuulitunnelin pyörittämistä ja auton jatkuvaa nysväämistä kuljettaja ja ratakohtaisesti. Ja teini-ikäisiä miljonäärikuskeja.
 

Taneli

Well-known member
Liittynyt
9.12.2007
Viestit
579
Olenko ainoa, joka on joskus luullut, että Keken virallinen nimi on Keke? :)
 

Teemu.I

Well-known member
Liittynyt
15.3.2008
Viestit
448
Keke on äijä isolla Ä:llä. Tuossa on juuri sellaista meininkiä mitä F1:sen kaltainen laji tarvitsee. Uskomatonta menoa pelkästään senkin takia, kun katsoo millaisessa kunnossa radat ovat joskus olleet. Jos nykyformuloihin laitettaisi tasaiset pohjalevyt, diffuusorit poistettaisi ja siipiä hivenen yksinkertaistettaisi alkaisi meno näyttää tuolta. Me likes. :thumbup:
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Timo Glock ohitti Webberin Unkarissa samalla "power-oversteer overtake" tyylillä, kuten Keke videossa. Mustat vanat vain jäivät radan pintaan.
Jep. Erittäin taidokas veto. Yritti muistaakseni Kimiä vastaan samaa myöhemmin, mutta ei ihan onnistunut.
 

Ratman

Turha kommentoija
Liittynyt
14.8.2007
Viestit
704
Sijainti
Hole in the sky
En tiedä pitääkö paikkansa mutta olen antanut itselleni kertoa huhun muodossa että Mika Salo ei aikoinaan halunnut Kekeä managerikseen koska Keke halusi liian ison siivun Mika Salon tuloista.Eli en tiedä onko totta mutta tulee mieleen mihinköhän saakka Salo olisi päässyt F1:ssä jos Keke olisi ollut managerina.Meinaan kun katsoo mihin talleihin niin Häkkinen kuin Järvilehtokin huippuvuosinaan pääsivät.
 

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4834
Sijainti
Vantaa
Keke oli muuten ensimmäinen kuski kun voitti Hondan V6-turbo-moottorin vauhdittamalla formula ykkösellä. Tämä tapahtui Dallasin GP:ssä vuonna tuhatyhdeksänsataakahdeksankymmentäneljä.
 
Ylös