KeSää 2015

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken

Haa


Tässä tojckissa me nyt keskustelemma vuoden 2015 kesän säästä. Tuulista, sateista, ukkosista ja tietenkin lämpötiloista.

Itsehän toivon, ettei kesä 2015 ole sellainen hellehelvetti, kun oli kesä 2014. Olikos se nyt niin, että viime kesän (2014) peräkkäisiä hellepäiviä oli yli kolmekymmentä, jopa nelisenkymmntä ja yhtä, tai kahta vaille kaikkien aikojen ennätystä? Saatana.

Sydämestäni toivon, että kesä 2015 on sään puolesta viime kesää raikkaampi. Tuulta, sadetta ja ukkosmyrskyä sopivin suhtein. Toivon pääosin noin +19 º lämpöä enintään ja pilvipoutaa. Ainakin mansikat tykkäävät. Ja mää.

Jatkakaa.
 

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
Kummasti se viime kesän sään muistijälki meinaa painottua juhannusviikolle. Metsänistutuksessa pienen kukkulan päällä, ravakka pohjoistuuli pääsi puhaltamaan kunnolla, räntää ja vettä, + 2 C. Pois piti lähteä. Ihan noin vilpoista ei tarvitsisi olla. Josko nyt paahtavia helteitäkään. 22-25 sopivaa. Saas nyt nähdä. lämpiääkö vaikka Juhannuksen jälkeen. Kuukauden ( varsin epävarma )ennuste ei vielä helteitä lupaa tälle alueelle.

Tämmöinen hieman hatara mökki oli selkeästi jäähtynyt viime yönä ( melko navakkaa tuulta ), niin piti kesäkuu aloittaa napsauttamalla lämpöpumppu päälle.:thumbfh:
 

Ykskakskol

______________
Liittynyt
10.3.2015
Viestit
1504
Vielä en ole kalsareista luopunut. Saa nähdä ehtiikö tässä luopuakaan, kohta se on syksy taas.
 

Örfil

Guest
Varoitus kovasta tuulesta - etelätuulesta.

Olkaas ny siististi siellä etelässä, että pystyy teidän ilmojanne hengittämään. :doubtful:
Tuulee niin että tukka lähtee päästä.
Tai siis päänahka.
Terijoen salavat heiluu kuin vimmassa.

Pitäis mennä nyt kasvimaalle tekemään jotain viherpiiperöhommaa, kun vaimo sai aamulla kortisonipiikin olkapäähän. Toivottavasti tuuli ei vie mennessään.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81528
Sijainti
Far enough
Tänään viikon viilein päivä, 26 astetta, huomenna pari pykälää enemmän ja keskiviikkona kuulemma jo 30 astetta. Viikonloppuna päästään 31 asteeseen. Ne varsinaiset helteet (40 asteen paikkeilla) tulevat sitten joskus heinä-elokuussa, jos ovat tullakseen. En niitä varsinaisesti kyllä kaipaa, kolmekymppiä riittää toki aivan mainiosti.
 

Örfil

Guest
...lakkasi satamasta. Möyrittiin kasvimaa, laitettiin uutta multaa, käveltiin ip-lenkki koirien kanssa tosin sadevaatteet päällä.
Laitamma tässä ehkä saunan tulille ennen iltalenkkiä...
 

Hartsa76

Well-known member
Liittynyt
23.2.2012
Viestit
7143
Vettä truikkinut Kangasniemeltä alkaen.

Suomi on kesäsään suhteen maailman persreikä.
Minä ainakin pidän Suomen vaihtelevasta kesäsäästä, koska olisi tylsää jos aurinko paistaisi koko kesän ja kaikkein paras asia Suomen kesäsäässä on ukkonen varsinkin kun se iskee yöllä runsaan salamoinnin kera.

Frisbeegolfin pelaamiseen tyyni ja aurinkoinen sää on toki ihanteellinen sää, mutta kyllä sadettakin silti tarvitaan tai muuten kaivot kuivuvat ja kasvit kuolevat.
 

Örfil

Guest
Minä ainakin pidän Suomen vaihtelevasta kesäsäästä, koska olisi tylsää jos aurinko paistaisi koko kesän ja kaikkein paras asia Suomen kesäsäässä on ukkonen varsinkin kun se iskee yöllä runsaan salamoinnin kera.
Yhdyn Hartsaan asiassa.
 

Ykskakskol

______________
Liittynyt
10.3.2015
Viestit
1504
kesäsään suhteen
Niinno, jos lopettaisi teeskentelemisen että täällä muka olisi jokin kesä. Muuallahan samoilla keleillä on talvi.
Ja kutsuisi talveksi tätä vuodenaikaa ja sitten talven odotukseksi "kevättä" sekä talvemmaksi talveksi "syksyä" - "talvi" voisi sitten olla vaikka talvin talvi?

http://yle.fi/uutiset/suomen_taivas_hiljeni__linnut_eivat_saapuneetkaan_kesaksi/8034719
Suomen taivas hiljeni – linnut eivät saapuneetkaan kesäksi
Eivät ehkä tule lainkaan
Kyllä se lintunenkin talven ja kesän osaa erottaa.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26665
Toivottavasti ei viime kesän kaltaista hellejaksoa tule. Kämppä ollut moneen vuoteen niin pahasti lämmennytkään, samaten työpaikka. Niin pitkä hellejakso ei kuitenkaan ollut etteikö olisi kesälomieni väliin sopinut. Lomallakaan oikeastaan väliä ole vaikka sataisikin, kun ei tartte työmatkoja kulkea.
 
Ylös