Il Tempo Gigante
Darth Father
Haa
Surkuhupaisana esimerkkinä Jari Korkin blogikirjoitus yliväkevästä viinaoluesta. Siinä Jari Korkki on oikeassa, että Pilsner Urquell'in kuuluu olla noin 4,4 %:rosentin vahvuista, niin kuin se lie valtaosan olemassaoloajastaan ollut?
Mutta sitten hää menee jo metsään sanoessaan lageroluen oleva pilsneriä. Toki ne ovat oluttyyppeinä hyvin lähellä toisiaan, mutta pilsner poikkeaa lagerista voimakkaamman humalointinsa takia. Sen maistaa ja erottaa vähänkin oluita maistellut.
Entien mua huvittaa Korkin blogissa itku yliväkevästä viinaoluesta, jolla hän tarkoittanee IV-veroluokan olutta? Voi taivahan Jumala! IV-veroluokan oluiden keskimääräinen vahvuus suomalaisissa bulkkioluissa näyttää olevan 5,2 %. Suomalaisen III-veroluokan oluen vahvuuden yläraja on 4,7 %. Puolen prosentin alkoholipitoisuuden lisäyskö tekee keskioluesta yliväkevän viinaoluen?
Ei taida herra J. Korkki juurikaan olla tutustunut eurooppalaiseen olutkulttuuriin, jossa eivät prosentit olekaan ollenkaan oleellinen asia, vaan juurikin oluiden erilaisuus, luulen ma?
Mutta kun pitää ne prosentit mainita, niin oluissa varmaan lähdetään liikkeelle brittiläisistä Mild Ale-oluista, joiden alkoholipitoisuus on noin 3 %. Siitä n. 7 - 9 % portterien, doppelbockien ja stoutien kautta toiseen ääripäähän, jossa lopuksi päästään amerikkalaiseen barley wineen, jossa voi olla alkoholia jopa 15 %. Siinä sitä riittäisi maistelemista...
Keskiarvo euroopan oluissa lienee jossain lähellä 5,5 %:senttia? Korjatkaa, jos olen väärässä.
Sitten vielä tämä IV-veroluokan olutta yliväkeväksi viinaolueksi kutsuva toimittaja Jari Korkki päivittelee, kun ei ole viiniä ruokakaupoissa. Se se vasta yliväkevää viinaviiniä onkin. 11- 13 %!!!
Loppu tulee!
Kuten jo tojckin otsikossa vihjaisin, niin olutta ei pidä luokitella alkoholipitoisuuden mukaan, vaan olut luokitellaan eri oluttyyppien mukaan.Mun mielestä kolmosolut pitäisi lakkauttaa, koska se on oluen keinotekoista laimentamista.
Surkuhupaisana esimerkkinä Jari Korkin blogikirjoitus yliväkevästä viinaoluesta. Siinä Jari Korkki on oikeassa, että Pilsner Urquell'in kuuluu olla noin 4,4 %:rosentin vahvuista, niin kuin se lie valtaosan olemassaoloajastaan ollut?
Mutta sitten hää menee jo metsään sanoessaan lageroluen oleva pilsneriä. Toki ne ovat oluttyyppeinä hyvin lähellä toisiaan, mutta pilsner poikkeaa lagerista voimakkaamman humalointinsa takia. Sen maistaa ja erottaa vähänkin oluita maistellut.
Entien mua huvittaa Korkin blogissa itku yliväkevästä viinaoluesta, jolla hän tarkoittanee IV-veroluokan olutta? Voi taivahan Jumala! IV-veroluokan oluiden keskimääräinen vahvuus suomalaisissa bulkkioluissa näyttää olevan 5,2 %. Suomalaisen III-veroluokan oluen vahvuuden yläraja on 4,7 %. Puolen prosentin alkoholipitoisuuden lisäyskö tekee keskioluesta yliväkevän viinaoluen?
Ei taida herra J. Korkki juurikaan olla tutustunut eurooppalaiseen olutkulttuuriin, jossa eivät prosentit olekaan ollenkaan oleellinen asia, vaan juurikin oluiden erilaisuus, luulen ma?
Mutta kun pitää ne prosentit mainita, niin oluissa varmaan lähdetään liikkeelle brittiläisistä Mild Ale-oluista, joiden alkoholipitoisuus on noin 3 %. Siitä n. 7 - 9 % portterien, doppelbockien ja stoutien kautta toiseen ääripäähän, jossa lopuksi päästään amerikkalaiseen barley wineen, jossa voi olla alkoholia jopa 15 %. Siinä sitä riittäisi maistelemista...
Keskiarvo euroopan oluissa lienee jossain lähellä 5,5 %:senttia? Korjatkaa, jos olen väärässä.
Sitten vielä tämä IV-veroluokan olutta yliväkeväksi viinaolueksi kutsuva toimittaja Jari Korkki päivittelee, kun ei ole viiniä ruokakaupoissa. Se se vasta yliväkevää viinaviiniä onkin. 11- 13 %!!!
Loppu tulee!
Viimeksi muokattu: