Kokkausotsikko

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Joko ohuita maksapihvejä tai sitten kokonaisena uunissa miedolla lämmöllä. Maksan makuhan on varsin vahva, joten kastikkeeksi kannattaa tehdä varsin tujakkaa yrteillä ja katajanmarjoilla maustettua kermakastiketta. Lisäkkeeksi kannattaa tehdä happamista marjoista sörsseliä, Uuniperunat tai muusi sopii hyvin kaveriksi.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Niin se marjasörsseli kannattaa tehdä pihlajanmarjoista, jos sellaisa sattuu olemaan. Puolukoita tai musita viinimarjoja lienee helpommin saatavissa.
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Oij! Nyt alkoi tehdä meheviä, sisältä punertavia maksapihvejä mieli :ahem:
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18215
Kertokaapas, forumin kulinaarit, muutama vinkki maksan valmistamisesta syötäväksi. Sain eräältä tutulta metsämieheltä hirvenvasan maksan. Pitäisi siitä laatia jotakin syötävää... Vaan kun ei ole kokemusta. Maksasta.

Ajutor!
Maksalaatikko. Puolukkahillolla. Ainoa syötävä ruoka, mitä tuosta elimestä saa tehtyä.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Lisää vinkkejä, kiitos.
Ei tuu enää, nuo mun antamat on niin helppoja ettet niitä voi mogata. Sen yrtti-katajanmarjakermakastikkeen kannattaa antaa porista kunnolla, jotta ylimääräisistä nesteistä eroon pääaee.

Jos tuon onnistut pilaamaan aikamoinen virtuoosi olet.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Alko raivostuttaa, kun hunaja/chili lohen hinta oli noussu jo 25 euroon kilo :mad:

Siispä tyrkystä Norjalaista lohifilettä 7,95 kilo ja savustuspussi 1,95. Suolaus, hunajointi/marinointi ja pussissa uuniin. Tuli muuten parempaa kuin kaupan vastaava. Suosittelen testausta, jos kalasta tykkää. :)
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Alko raivostuttaa, kun hunaja/chili lohen hinta oli noussu jo 25 euroon kilo :mad:/QUOTE]
Mä olen hämmästellyt jo suositolkulla, kun pilatusta lihasta/kalasta maksetaan korkeampaa hintaa. Kaupoissa myydään näennäisesti pienemmällä kilohinnalla (mutta todellisesti huomattavasti kallimmaalla) erilaisia marinadihottöisiä lihanpaloja, johon hyvän ruuan ystävä ei koske lain.
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24278
Sijainti
lappeen Ranta
Mä olen hämmästellyt jo suositolkulla, kun pilatusta lihasta/kalasta maksetaan korkeampaa hintaa. Kaupoissa myydään näennäisesti pienemmällä kilohinnalla (mutta todellisesti huomattavasti kallimmaalla) erilaisia marinadihottöisiä lihanpaloja, johon hyvän ruuan ystävä ei koske lain.
Kai se vaan tuntuu jotenkin silleen halvemmalta kun kilohinta on jokusen sentin pienempi eikä asiaa enää muista siinä vaiheessa kun kaatelee puolen kilon paketista pari desiä marinadia viemäriin.
 

Örfil

Guest
Lämmittelen vaimon eilisiä intiasapuskoja. Liki omaa tekemää Tikkis Masalaa kera meikäläisen omin pikkukätösin leipoman Naan-leivän. Njam.
Ei ole Pirkkasörsseliä vaan tosiaan ihan itse tehty (mausteet tosin ei).
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Sunnuntaiaamiaista itelle ja kakaralle. Kuvassa kakaran annos.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Mistähän löytäs tommosia takapuolen mallisia muovilautasia?
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Laitoin eilen täksi päiväksi padan uuniin. Esimuheutus siis hoidettu, tänä iltana tarkistetaan maku. Katajanmarjaa ja rosmariinia ja punaviiniä kera naudan paistin. Viininä argentiinalainen Nieto, joka tuoksui ainakin tosi hyvälle. Joutunee illalla kokeilemaan lasillisen ruoan kanssa.

Tein eilen myös chili con carnea pikaisesti jauhelihasta. Jos ensi kerralla muistais, että kuivattua chiliä EI kannata murentaa paljain käsin. Kesti jonnii aikaa illalla saada unta, kun sormia poltteli.

Alkaa muuten mennä usko Sellon marketeihin. Ensin pari viikkoa sitten Prismassa ei ollut kuin light-kookosmaitoa. Nyt taas Citymarketissa ei ollut kidneypapuja lain! :thumbdown Jouduin laittamaan chilin ja carnen sekaan valkoisia.
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Entiiä ehtiskö loppuviikolla tekemään kunnon lasagnen. Tietysti kera mozarellan ja parmesaanin.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Tein eilen myös chili con carnea pikaisesti jauhelihasta. Jos ensi kerralla muistais, että kuivattua chiliä EI kannata murentaa paljain käsin. Kesti jonnii aikaa illalla saada unta, kun sormia poltteli.
Se tuntuu kanssa hyvältä, kun silmiä alkaa kutittaa samaan aikaan ja tottuneesti kädellä hieroo.:eek:
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
Knoukkari kertoi viikolla tehneensä lihapullia. Minäkin haluun, ja niinpä alan pyöräyttelemään niitä nyt.
 
Ylös