Kolmosen Indycar-kisat

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14964
Usein olikin juurikin parivaljakko Sjöberg ja Mildh. Toisinaan oli Erkki Vanhanen mukana. Suzukan f1-viikonloppuna ainakin Hockenheimin kisa näkyi ITC-sarjasta suorana ja muitakin kilpailuja kaudella näkyi suorina lähetyksinä. Loppukaudella kaukokilpailut Interlagosista ja Suzukasta taisivat tulla jälkilähetyksinä Vanhasen selostamana.

Yhteen aikaan noita ITC-sarjan lähetyksiä tuli tutkittua tiiviisti, mutta sitten muut jutut painoivat päälle. Sopivassa välissä pitää tarkastaa niitäkin uudelleen.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14964
Vuoden 1990 Trans-Amin kilpailuihin ei toistaiseksi ole paljon lisättävää. Phoenixissa ollut Robert Lappalaisen yllätysvoitto näytettiin ainakin Ruutulipussa ja kilpailusta saattoi tulla myös koostelähetyskin jälkikäteen TV3:ssa. Vuoden 1990 juhannuksena tulikin enemmän tietoa kauden Trans-Amin lähetyksistä.

Clevelandin kisa näkyi suorana ja 21.7 lauantaina kilpailusta tuli kooste klo 19-20 selostajina Harri Pöntinen ja Juha Varjosaari. Des Moinesin kilpailusta kooste tuli puolen tunnin mittaisena 23.7 maanantaina klo 18.30-19 samalla selostuksella.

Samalla Trans-Amin kisoista oli katsausta 24.7 tiistaina olleessa moottoriurheilun erikoislähetyksessä missä näytettiin myös Toronton Indycar-kisaa. Atlantan kisasta saattoi olla kooste joko 3.8 tai 5.8 samana vuonna. Atlantan kisan kooste tuli edellisvuoden NFL:n uusintojen joukossa TV3:lla.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14964
Vuonna 1996 noita ITC-sarjan kilpailuja selostivat enimmäkseen MTV3:lla Erkki Vanhanen ja Jukka Mildh. Sörnäisten viikonlopun lisäksi muukin kausi näytettiin MTV3:lla.

Pari kilpailua näytettiin kokonaisina jälkikäteen Superpesiken takia. Nämä kilpailut olivat Nürburgring ja Silverstone.

Lisäksi niistä kilpailuaikaan oli kooste. Myös vuonna 1995 Doningtonin DTM-kisa ei ollut kokonainen kun Veikkausliigan peli osui kilpailun aikaan ristiin. Sen kisan taas selostivatkin sitten Marko Sjöberg ja Jukka Mildh.
 

Bleu

Olivier Bocques Fan Club
Liittynyt
14.4.2000
Viestit
9306
1996 MTV3 näytti myös koosteet kansainvälisen F3000-sarjan kisoista. Nämä taisivat pääosin tulla joskus tiistaina/keskiviikkona kisan jälkeen, paitsi ITC-kisojen kanssa rinnakkain olleet, jotka näytettiin kahden kisan välissä.

DTM/ITC-kisoissa Sjöberg ja Mildh hoitivat kauden 1995, seuraavana vuonna oli sitten Vanhanen selostamassa.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14964
Vihdoin ja viimein myös kauden 1990 Indycarin ja Trans-Amin lähetykset TV3:lla ovat löytyneet kokonaisuudessaan. Seuraavassa viestissä laitan listaa kisoista ja selostuksista.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14964
Laitetaan seuraavaksi sitten vuoden 1990 Indycarin kisat TV3:lta. Kauden aikana joissakin kilpailuissa tapahtui muutoksia ja muutamissa kisoissa nähtiin erikoisia selostajia ja kaikkein hienointa oli tuolloin uuden Ruutulipun lähtö mukaan kilpailuihin.

Loppukaudella myös Urheilukolmosen aloittaminen syyskuussa lisäsi kiinnostusta eri lajeihin mukaanlukien myös Indycariin. Tässä kuitenkin listaa vuoden 1990 Indycarin kilpailuista:

Phoenix: Ei näytetty kilpailupäivänä mitään, mutta Ruutulipun erikoislähetyksessä 13.4 perjantaina klo 18.05-18.35 näytettiin Indycarin kauden avauksesta ja samalla Robert Lappalaisen voittoisasta Trans-Amin kilpailusta osio. Kilpailun selosti Matti Kyllönen.

Long Beach: Ei näytetty kilpailupäivänä mitään, mutta Ruutulipun erikoislähetyksessä 27.4 perjantaina klo 18.05-18.35 näytettiin osio kauden toisesta osakilpailusta selostajana Matti Kyllönen.

Indy 500: TV3:n perinteinen lippulaivakilpailu näytettiin suorana lähetyksenä ja sitä selostivat Matti Kyllönen ja Erkki Vanhanen. Kilpailun mainosten osuuksilla näytettiin Roseannea ja Kolmosvisaa ja puuttuvat osiot näytettiin kilpailun päätyttyä jälkikäteen. Tero Palmroth saavutti ensimmäisenä suomalaisena pisteen Indycarissa ja sen seuraajasarjoissa.

Tämän myötä Indy 500:sta vuonna 1990 ei näytetty kilpailun erillistä usein nähtyä koostetta poikkeuksellisesti.

Milwaukee: Näytettiin Ruutulipun tunnin mittaisessa erikoislähetyksessä kilpailuiltana ja uudelleen perjantaina 8.6 selostajina Matti Kyllönen ja Erkki Vanhanen tunnin koosteena heti Dallasin Trans-Amin koosteen jälkeen.

Detroit: Eräs kauden katsotuimmista Indycarin kisoista Kolmosella näytettiin suorana lähetyksenä ja samalla näytettiin myös Trans-Amin koostetta. Kolmosen iltakilpailun selostivat Pentti Lindegren ja Erkki Vanhanen. Vaihto johtui Kyllösen muista hommista. Maanantaina 18.6 nähtiin pitkä kooste kilpailusta klo 17.30-18.35 samalla selostuksella.

Portland: Näytettiin Ruutulipun erikoislähetyksessä tunnin koosteena myöhään illalla 29.6 perjantaina selostajina Matti Kyllönen ja Erkki Vanhanen.

Cleveland: Näytettiin suorana lähetyksenä TV3:lla selostajina Matti Kyllönen ja Erkki Vanhanen. Päätös lähettää kilpailu suorana oli varsin viime hetken päätös kun Ruutulipun erikoislähetykselle myöhemmin ei ollut paikkaa ja ohjelmistossa oli vapaata aikaa muille ohjelmille.

Meadowlands: Des Moinesin Trans-Amin kilpailun tapaan TV3 näytti suorana Indycarin kilpailun. Kilpailut olivat eräitä katsotuimpia moottoriurheilulähetyksiä kaudella. Samoihin aikoihin YLE lähetti Silverstonen f1-kisan selostajana Juha Jokinen. Kilpailun Meadowlandsista selosti viimeistä kertaa yksinään Timo Pulkkinen. Maanantaina 16.7 nähtiin kilpailusta kooste klo 20.50-21.25.

Toronto: Nähtiin suorana lähetyksenä ja tiistaina 24.7 2 tunnin mittaisessa moottoriurheilulähetyksessä tunnin koosteena Trans-Amin Des Moinesin kisan koosteen yhteydessä selostajina Harri Pöntinen ja Juha Varjosaari.

Michigan: Kilpailun piti tulla suorana lähetyksenä, mutta viime hetkellä kilpailun suora lähetys peruttiin Tero Palmrothin karsiutumisen myötä. Alunperin kilpailun piti selostaa parivaljakko Harri Pöntinen ja Juha Varjosaari, mutta lopulta kilpailusta nähtiin tunnin mittainen Ruutulipun erikoislähetys selostajina Matti Kyllönen ja Erkki Vanhanen.

Denver: Kilpailun näytettiin TV3:lla suorana lähetyksenä selostajina Matti Kyllönen ja Erkki Vanhanen ja lisäksi joukkoon liittyi myös Pentti Lindegren asiantuntijaksi ja myös kommentoimaan tapahtumia varikolta käsin.

Vancouver: Kilpailu nähtiin suorana lähetyksenä TV3:lla selostajina Matti Kyllönen ja Erkki Vanhanen. Kilpailusta nähtiin lisäksi myös 14.9 perjantaina Urheilukolmosen yhteydessä klo 22-23.20 pitkä koostelähetys samalla selostuksella.

Mid-Ohio: Kilpailu nähtiin pitkänä koosteena 28.9 perjantaina klo 22-23.20 ja selostuksesta vastasivat tuttuun tapaan Matti Kyllönen ja Erkki Vanhanen. Kilpailupäivänä kilpailun suora lähetys peruttiin.

Elkhart Lake: Kilpailu nähtiin pitkänä koosteena 7.10 sunnuntaina klo 13.50-15.20 ja selostuksesta vastasivat Matti Kyllönen ja Erkki Vanhanen. Kilpailupäivänä kisa meni ristiin Montrealin Urheiluautojen kisan kanssa joten suora lähetys peruttiin.

Nazareth: Marlboro Challengen ja suoran kilpailulähetyksen seuraavana päivänä selostivat Harri Pöntinen ja Juha Varjosaari. Pääkilpailua edeltävästä Marlboro Challengesta näytettiin koostelähetys iltapäivällä 7.10 ennen Elkhart Laken pitkää koostekilpailua. Nazarethin kilpailun varsinainen osuus näytettiin ennen Japanin kilpailun iltapäivän uusintaa TV3:lla 21.10 pitkänä koosteena samalla selostuksella.

Laguna Seca: Kauden päätöskilpailun Indycarista suorana lähetyksenä selostivat Harri Pöntinen ja Juha Varjosaari. Vastoin ennakkoa mukana lähetyksessä pyörivät myös Erkki Vanhanen ja Tero Palmroth. Vanhanen toimi varikkokommentaattorina ja Palmroth antoi lähetykseen ajajan näkökulmaa. 26.10 perjantaina kilpailusta näytettiin lisäksi klo 22-23.20 ollut pitkä koostelähetys. Kauden 1990 Indycarin erillinen Erkki Vanhasen selostama kausikooste ja Tero Palmrothin ajajanäkökulmaa ja kautta 1991 valottava ohjelma nähtiin 2.11 perjantaina klo 22-23.20. Kausikoosteen pituus oli 80 minuuttia pitkä.

Kaikkiaan lähetyksiä tuli enemmän suorana kuin kaudella 1988 ja vähemmän kuin kaudella 1990. Ruutulipun erikoislähetykset huomioon ottaen TV3 näytti kaudella jokaisesta Indycarin kilpailusta jotakin.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14964
Vuonna 1990 Trans-Amista tuli varsin paljon suoria lähetyksiä ja myös koosteita tuli Lappalaisen voiton jälkeen kiitettävä määrä. Melkein kaikki kauden lähetykset selostivat yksinomaan Harri Pöntinen ja Juha Varjosaari. Yhdessä kilpailussa mukana oli myös varikkokommentaattori.

Kauden aikana Ruutulippukin näytti Trans-Amia, mutta Indycarin tapaan se kuitenkin oli itsellisemmässä asemassa ja siten kilpailujen varsinaisia lähetyksiä ei juuri nähty.

Tässä kuitenkin kauden kisaselostukset Trans-Amin puolelta:

Phoenix: Suomalaisittain loistava kauden avaus jäi televisioimatta. Myöhemmin ja silloinkin noin kuukautta myöhemmin tiistaina 10.4 kilpailusta näytettiin TV3:ssa tunnin mittainen hätäisesti kyhätty erikoislähetys.

TV3:n kilpailun selostivat Harri Pöntinen ja Juha Varjosaari. Sen lisäksi 13.4 perjantaina Ruutulipussa näytettiin Robert Lappalaisen voitonjuhlia Phoenixista ja muita tunnelmia.

Sears Point: Ei näytetty Ruutulipun mainintaa lukuunottamatta mitenkään TV3:ssa.

Addison Airport Circuit Dallas Texas: Kilpailu näytettiin 35 minuutin mittaisena koosteena TV3:n myöhäisillassa selostajina Harri Pöntinen ja Juha Varjosaari.

Detroit: Eräs kauden katsotuimmista kilpailuista Trans-Amin suhteen TV3:ssa ja sen selostivat Harri Pöntinen ja Juha Varjosaari 30 minuutin mittaisena koosteena ennen Indycarin kilpailua Detroitissa. Osasyy yleisömenestykseen johtui juurikin Indycarin kisan odottelusta.

Portland: Ei näytetty Ruutulipun mainintaa lukuunottammat mitenkään TV3:ssa.

Cleveland: Kilpailu näytettiin suorana lähetyksenä TV3:ssa selostajina Harri Pöntinen ja Juha Varjosaari. Lisäksi kilpailusta nähtiin kooste 21.7 lauantaina klo 19-20 samalla selostuksella.

Des Moines: Kilpailu näytettiin suorana lähetyksenä TV3:ssa Indycarin tapaan selostajina Harri Pöntinen ja Juha Varjosaari. Lisäksi kilpailusta nähtiin kooste 23.7 maanantaina klo 18.30-19 ja tiistaina 24.7 klo 19-20 kahden tunnin mittaisessa moottoriurheilun erikoislähetyksessä samalla selostuksella.

Road Atlanta: Kilpailu näytettiin suorana lähetyksenä TV3:ssa selostajina Harri Pöntinen ja Juha Varjosaari. Kisasta näytettiin uusintakooste 5.8 sunnuntaina klo 17.15-18.15 tunnin mittaisena samalla selostuksella.

Watkins Glen: Ei näytetty Ruutulipun mainintaa lukuunottamatta mitenkään TV3:ssa.

Trois-Rivieres: Näytettiin 40 minuutin mittaisena koosteena TV3:n myöhäisillassa selostajina Harri Pöntinen ja Juha Varjosaari.

Denver: Ei näytetty Ruutulipun mainintaa lukuunottamatta mitenkään TV3:ssa.

Mosport Park: Näytettiin 50 minuutin mittainen kooste TV3:n myöhäisillassa selostajina Harri Pöntinen ja Juha Varjosaari.

Mid-Ohio: Ei näytetty Ruutulipun mainintaa lukuunottamatta mitenkään TV3:ssa.

Elkhart Lake: Näytettiin yllättäen suorana lähetyksenä TV3:ssa selostajina Harri Pöntinen ja Juha Varjosaari. Lisäksi kilpailusta nähtiin 2.11 perjantaina pitkä kooste klo 22.10-23.20.

St.Petersburg: Kauden päätöskilpailu näytettiin suorana lähetyksenä TV3:ssa selostajina tuttuun tapaan Harri Pöntinen ja Juha Varjosaari. Lisäksi kommentaattorina varikolta käsin toimi Jukka Laaksonen.

6.11 tiistaina näytettiin klo 22-23.20 pitkä kooste kilpailusta ja 9.11 tuli vielä Jukka Laaksosen selostama samanmittainen kausikooste Trans-Amista samaan aikaan TV3:lla.

Siinä nähtiin myös Robert Lappalaisen näkökulmaa kaudesta ja valotettiin mahdollista kautta 1991 Nascarin parissa. Lisäksi jokaisesta kilpailusta nähtiin pätkiä niistäkin kilpailuista mitä TV3 ei ollut näyttänyt kauden aikana.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14964
Laitetaan sitten noita tv-aikoja vuoden 1995 DTM:n sarjan kisoista MTV3-kanavalta:

Hockenheim: 14.55-17.30 selostajina Marko Sjöberg ja Jukka Mildh.

Avus: 14.55-17.15 selostajina Marko Sjöberg ja Jukka Mildh. Kilpailun toista lähtöä ei ajettu.

Mugello: 14.55-17.15 selostajina Marko Sjöberg ja Jukka Mildh.

Helsinki: 14.45-17.30 selostajina Marko Sjöberg ja Jukka Mildh.

Norisring: 14.55-17.15 selostajina Marko Sjöberg ja Jukka Mildh.

Donington: Näytettiin valitettavasti vain osittain suorana lähetyksenä. Syy johtui siitä, että MTV3 halusi näyttää Veikkausliigan jalkapallo-ottelun missä Pasi Rautiainen pelasi uransa viimeisen ottelun.

Siksi alun perin klo 14.50 aloitettavaksi aiottu lähetys alkoi vasta klo 16.25. Eli kisa näytettiin klo 16.25-17.15 selostajina Marko Sjöberg ja Jukka Mildh.

Diepholz: 14.55-17.15 selostajina Marko Sjöberg ja Jukka Mildh.

Estoril: 14.55-17.15 selostajina Marko Sjöberg ja Jukka Mildh.

Nürburgring: 14.55-17.15 selostajina Marko Sjöberg ja Jukka Mildh.

Alemannenring: 14.55-17.15 selostajina Marko Sjöberg ja Jukka Mildh.

Magny-Cours: 14.55-17.15 selostajina Marko Sjöberg ja Jukka Mildh.

Hockenheim: 14.55-17.15 selostajina Marko Sjöberg ja Jukka Mildh.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14964
Vuonna 1996 uutta ITC-sarjaa MTV3:lla selostivat Erkki Vanhanen ja Jukka Mildh. Samalla lähetykset kisoista kokivat muutamia pieniä muutoksia kauden mittaan vaikka lähtökohtaisesti kilpailut pyrittiin näyttämään suorina lähetyksinä.

Tässä kuitenkin tv-aikoja kisoista:

Hockenheim: 14.30-16.40 selostajina Erkki Vanhanen ja Jukka Mildh.

Nürburgring: Näytettiin kilpailupäivänä muiden ohjelmien takia koosteena klo 17.30-18.30 selostajina Erkki Vanhanen ja Jukka Mildh. Kilpailu näytettiin kuitenkin kokonaisena jälkikäteen keskellä yötä klo 0.45-2.45 samalla selostuksella.

Estoril: 15.30-17.40 selostajina Erkki Vanhanen ja Jukka Mildh.

Helsinki: 14.15-16.40 selostajina Erkki Vanhanen ja Jukka Mildh.

Norisring: 14.30-16.40 selostajina Erkki Vanhanen ja Jukka Mildh.

Diepholz: 14.30-16.40 selostajina Erkki Vanhanen ja Jukka Mildh.

Silverstone: Kilpailupäivänä kisa tuli jälleen muiden ohjelmien takia koosteena klo 17.30-18.30 selostajina Erkki Vanhanen ja Jukka Mildh. Kilpailu näytettiin Nyrren tapaa kokonaisena jälkikäteen keskellä yötä klo 0.50-2.50 samalla selostuksella.

Nürburgring: 14.30-16.40 selostajina Erkki Vanhanen ja Jukka Mildh. Nyrren kilpailusta nähtiin kilpailua seuravaana maanantaina kokonainen uusintalähetys klo 9-11.05 samalla selostuksella.

Magny-Cours: 14.30-15.55 selostajina Erkki Vanhanen ja Jukka Mildh. Nyrren tapaan kilpailua seuraavana maanantaina nähtiin kokonainen uusintalähetys klo 9-11.05 samalla selostuksella.

Mugello: 14.30-15.55 selostajina Erkki Vanhanen ja Jukka Mildh.

Interlagos: Näytettiin valitettavasti koosteena klo 23.25-0.25 selostajina Erkki Vanhanen ja Jukka Mildh. Kisan aikaan tuntui kanavalle olevan tärkeämpää näyttää jotain Sunnuntairaporttia...:frown:. Pahinta asiassa oli se, että kilpailusta ei näkynyt edes uusintalähetystä.

Suzuka: Näytettiin suorana lähetyksenä varhain aamulla klo 6.30-8.40 selostajina Erkki Vanhanen ja Jukka Mildh.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14964
Helmikuussa 1989 HS:n palstoilla TV3 paljasti mahdollisesti tulevia Indycarin ja Trans-Amin kilpailujen lähetyksiä. Alustavasti Palmrothin ajoista olivat silloin tulossa Indy 500, Meadowlands, Toronto ja Milwaukee. Varakilpailuna oli ehdolla myös Elkhart Laken kilpailu. Indy 500:aa lukuunottamatta kaikki lähetykset olisivat olleet koosteita.

Ainoastaan Indy 500 tulisi suorana lähetyksenä kaudelta. Lopulta kisoja tuli suorana paljon enemmän kauden aikana. Trans-Amin suhteen taas mielenkiintoa herätti Robert Lappalaisen täyden kauden sopimus ja tuossa vaiheessa TV3 oli kiinnostunut näyttämään Long Beachin, Dallasin Addison Airport Circuitin, Detroitin, Des Moinesin Iowasta ja St. Petersburgin kilpailut koosteina.

Kokeellisesti Kolmostelevisio ilmoitti mahdollisesti televisioivansa suorana lähetyksenä yhden kilpailun Trans-Amista kesäkuun aikana. Ehdokkaana olivat Detroit ja Niagara Fallsin kilpailu. Sittemmin jälkimainittu peruttiin ja muutenkin suoran lähetyksen paikka oli ennen perumista annettu Dallasin Addisonin lentokenttäradalle.

Muista kilpailuista Long Beachia ei näytetty harmittavasti lainkaan ja myöskään Detroitia ei näytetty. Heinäkuussa TV3 yllättikin säännöllisillä suorilla lähetyksillään kesäkaudella ja siten Des Moines ja kauden päätöskin St. Petersburgista nähtiin suorina lähetyksinä.

TV3:n omissa katsoja-arvioinneissaan arvioi Rallicrossin ja Trans-Amin suosion kasvavan räjähdysmäisesti kauden aikana ja F1:n vuorostaan kasvavan vain hyvin vähän tai ei lainkaan kauden aikana. Jopa laskusuuntaa arvioitiin kuninkuusluokalle suomalaisten puuttumisen vuoksi.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14964
Vuoden 1989 toukokuussa Kolmosen tuleviin Indycar-lähetyksiin tuli jonkin verran tarkennusta. Meadowlandsin kilpailua ei aiottu näyttää ennen kuin vasta 30.7 jälkilähetyksenä.

Heinäkuuhun mennessä ja Kolmosen yleensäkin näyttäessä amerikkalaista huippuluokan moottoriurheilua suorina lähetyksinä aiemmat sanomiset menivät romukoppaan.

Sitten Meadowlandsin kilpailu tuli yllätäen suorana ja ongelmana oli Toronton kilpailu ja Span 24 tunnin ajon osuuksien näyttö. Välillä näytti siltä, että Span 24 tunnin ajoa seurattaisiin enemmänkin kuin vain ilmoitetut korkeintaan 2 tuntia.

Toronton Indycar-kisa olisi voitu näyttää aiemmin Meadowlandsille varatulla paikalla eli klo 19.50-21.15 olisi nähty jälkilähetys Torontosta. Asiasta kiisteltiin ja asia ratkaistiin erikoisella tavalla vain vajaata viikkoa ennen Span 24 tunnin kilpailua.

24 tunnin ajosta Spasta ja Toronton kilpailuista lähetettiin yhteiskooste ja Des Moinesin Trans-Amin kilpailu näytettiin uusintana alunperin Indycarille varatulla ohjelmapaikalla lyhennettynä kokonaisena lähetyksenä.

Ratkaisu tehtiin myös yllättävän kiinnostuksen perusteella. Des Moinesin Trans-Amin kisa kiinnosti myös TV3:n katsojia ja uusinnalla haluttiin saada lisää kiinnostuneita katsojia.

Des Moinesin kisapäivänä nähtiin myös mahdollisesti loppupelissä Wimbledonin tv-kiistojen takia nähty Ranskan Paul Ricardin suora f1-lähetys selostajana Juha Jokinen.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14964
Laitetaan seuraavaksi off-topicia Ruotsin Indycarin kilpailukaudesta vuodelta 1993. Edellisenä vuonna Stefan Johansson oli lähtenyt F1:n sijaan Indycariin Yhdysvaltoihin ja SVT oli menettänyt vuoden 1992 päätteeksi oikeudet näyttää f1-kilpailuja.

Indycarin lähetyksiä oli tullut vuodesta 1992 lähtien myös SVT:llä enimmäkseen koosteena, mutta vuosina 1993 ja 1994 SVT näytti koko kilpailukauden ajan Indycaria. Myös vuonna 1995 SVT näytti kilpailuja ja vielä kaudella 1996, mutta huomattavasti vähemmän kuin aiemmin.

Vuoden 1993 alkupuolella SVT:n alkuperäinen tarkoitus oli ollut esittää vain 6 osakilpailua koko kaudella ja ne olisivat olleet Surfers Paradise, Phoenix, Long Beach, Vancouver, Mid-Ohio ja Laguna Seca. Ja mahdollisesti myös Indy 500.

Lähtökohtaisesti katuratakilpailut olisivat olleet suoria tai puolentoista tunnin mittaisia kokonaisia jälkilähetyksiä. Ovaalikilpailut taas korkeintaan 2 tunnin mittaisia. Lopulta suunnitelmat menivät uusiksi varsin selvästi.

Indy 500 kisa oli ainoa joka vuosi nähty kilpailu Ruotsin kanavilla ja muiden kilpailujen osalta vaihtelua riitti. Vuonna 1993 Indycarin kilpailukaudella nähtiin useita suoria lähetyksiä ja muutamia kokonaisia jälkilähetyksiä ja koosteita. Kilpailuja selostivat kaudella 1993 Artur Ringart ja Jan Svanlund kommentaattorinaan Stanley Dickens SVT1:llä ja SVT2:lla.

Tässä kilpailuja kaudelta 1993:

Surfers Paradise: Kilpailu lähetettiin suorana lähetyksenä varhain aamulla selostajana Artur Ringart SVT1:llä. Kanava näytti myös koosteuusinnan kilpailusta klo 16.30-17.30 samalla selostuksella.

Alun perin ennen kautta SVT:n tarkoitus oli ollut lähettää kilpailu vähintään 40 minuutin koosteena tai vaihtoehtoisesti ajan salliessa 70 minuutin mittaisena pitkänä koosteena. Lopulta kilpailu kuitenkin nähtiin varhain aamulla suorana ja muuten koosteuusintana.

Phoenix: Kilpailu lähetettiin suorana lähetyksenä SVT1:llä selostajina Jan Svanlund ja Stanley Dickens. Lisäksi seuraavana sunnuntaina kilpailun piti tulla 100 minuutin mittaisena uusintana, mutta lopulta kilpailu uusittiin hieman pidempänä klo 22.55-00.45 samalla selostuksella.

Aiemmin kaudella SVT1:llä olisi pitänyt olla kilpailulähetykseen jopa 200 minuuttia aikaa, mutta siitä aikamäärästä luovuttiin.

Long Beach: Kilpailu lähetettiin suorana lähetyksenä SVT2:lla selostajina Jan Svanlund ja Stanley Dickens. Lisäksi seuraavana sunnuntaina kilpailu uusittiin kanavalla hieman lyhyempänä 90 minuutin pitkänä koosteena klo 23.15-00.45 samalla selostuksella.

Ennen kautta SVT olisi näyttänyt mahdollisesti tunnin koosteen tai 110 minuutin mittaisen pitkän lähetyksen. Lopulta päädyttiin suoraan lähetykseen pituudesta välittämättä.

Indy 500: Kilpailu lähetettiin suorana lähetyksenä SVT1:n puolella selostajina Artur Ringart ja Stanley Dickens. Kilpailun loppupuolella lähetysaika oli loppua kesken sillä kilpailulle oli annettu 200 minuuttia lähetysaikaa ja kilpailu päättyi 3 tunnin ja 10 minuuttia kilpailun alun jälkeen Emerson Fittipaldin ylitettyä maaliviivan.

Milwaukee: Kilpailu nähtiin 100 minuutin mittaisena hieman lyhennettynä jälkilähetyksenä SVT2:llä selostajina Artur Ringart ja Stanley Dickens.

Detroit: Kilpailu nähtiin 40 minuutin mittaisena koosteena SVT1:llä selostajina Jan Svanlund ja Stanley Dickens.

Portland: Kilpailu nähtiin 50 minuutin mittaisena koosteena SVT2:lla selostajina Artur Ringart ja Stanley Dickens.

Cleveland: Kilpailu nähtiin 50 minuutin mittaisena koosteena SVT1:llä selostajina Jan Svanlund ja Stanley Dickens.

Toronto: Kilpailu nähtiin 90 minuutin mittaisena hieman lyhennettynä jälkilähetyksenä SVT2:lla selostajina Artur Ringart ja Stanley Dickens. Aiemmin kaudella puhuttiin vain 50 minuutin mittaisen koosteen näkymistä SVT:llä, mutta lopulta nähtiin pidempi jälkilähetys.

Michigan: Kilpailu nähtiin suorana lähetyksenä SVT1:llä selostajina Artur Ringart ja Stanley Dickens. Alunperin kilpailun piti kaudella tulla 130 minuutin mittaisena jälkilähetyksenä, mutta lopulta kilpailu alkoi eri aikaan kuin oli suunniteltu ja sitä seurattiin loppuun asti.

Loudon: Kilpailu nähtiin 90 minuutin mittaisena hieman lyhennettynä jälkilähetyksenä SVT2:lla selostajina Jan Svanlund ja Stanley Dickens. Aiemmin kaudella ennen kilpailua kisan piti näkyä 50 minuutin mittaisena koosteena SVT:llä, mutta lopulta lähetys nähtiin eri tavalla.

Elkhart Lake: Kilpailu nähtiin 200 minuutin mittaisena kokonaisena jälkilähetyksenä SVT1:llä selostajina Artur Ringart ja Stanley Dickens. Alunperin kilpailu piti nähdä 100 minuutin mittaisena hieman lyhennettynä jälkilähetyksenä, mutta lopulta kilpailun lisäksi pitkään lähetykseen mahtui myös kauden summausta siihen asti.

Vancouver: Kilpailu nähtiin suorana lähetyksenä SVT2:lla selostajina Artur Ringart ja Stanley Dickens. Kilpailun piti alunperin tulla hieman lyhennettynä 50 minuutin mittaisena koostelähetyksenä, mutta lopulta viikkoa myöhemmin SVT2:ssa näytettiin klo 23-00.30 puolentoista tunnin mittainen jälkilähetys samalla selostuksella.

Mid-Ohio: Kilpailu nähtiin suorana lähetyksenä SVT1:llä selostajina Jan Svanlund ja Stanley Dickens. Kilpailun piti alunperin tulla 30 minuutin mittaisena koosteena, mutta lopulta samalla kanavalla nähtiin viikkoa myöhemmin puolentoista tunnin mittainen jälkilähetys klo 22-23.30 samalla selostuksella.

Nazareth: Kilpailu nähtiin SVT2:lla 200 minuutin mittaisena jälkilähetyksenä selostajina Artur Ringart ja Stanley Dickens. Kilpailusta piti alunperin tulla 100 minuutin mittainen jälkilähetys, mutta jälleen kauden kilpailujen kohokohtia ja tulevia tunnelmia kauden päättävään Laguna Secan kilpailuun nähtiin lähetyksiä ja siten lähetysaika kasvoi huomattavasti.

Laguna Seca: Kauden päätöskilpailu nähtiin SVT1:llä suorana lähetyksenä selostajina Artur Ringart ja Stanley Dickens. Kilpailusta olisi alunperin näytetty 40 minuutin mittainen koostelähetys, mutta myöhemmin viikon kuluttua kilpailusta näytettiin puolentoista tunnin mittainen hieman lyhennetty jälkilähetys klo 22-23.30 samalla selostuksella.

Selostuksen osalta Ruotsin Indycar-lähetykset olivat varsin hienoja ottaen huomioon olosuhteet ja alkukauden ongelmakilpailujen jälkeen Artur Ringart kotiutui nopeasti myös Indycarin maailmaan. Paljon tosin olisi ollut parannettavaa, mutta Svanlundiin verrattuna Ringart ainakin ymmärsi myös ajajapuolta paremmin ja huumoriakin oli aina mukana lähetyksissä. Dickens toimi myös suhteellisen hyvänä kommentaattorina lähetyksissä vaikka ei aina erikoista lisäarvoa tuonutkaan lähetyksiin.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14964
Vuonna 1994 Indycarin lähetykset jatkuivat SVT:llä Ruotsissa koko kauden mitalta. Alustavasti SVT aikoi lähettää kaudella tosin jälleen vain kuusi osakilpailua. Alustavasti mahdollista Indy 500:n osakilpailua lukuunottamatta yksikään osakilpailu ei ollut myöskään ovaalikilpailu.

Siten tilaa oli enemmän kokonaisille jälkilähetyksille tai suorille lähetyksille kuin koosteille. Lopulta lähetyksiä tuli kuitenkin jälleen koko kauden mitalta molemmilta kanavilta.

Selostuspuolella Artur Ringart selosti kauden aikana jonkin verran vähemmän kuin Jan Svanlund johtuen myös Ringartin f1-puolen selostuksista. Stanley Dickens jatkoi työtään myös kommentaattorina kauden aikana lähes kaikissa osakilpailuissa.

Tässä kuitenkin listaa kauden 1994 SVT:n lähettämistä kilpailuista:

Surfers Paradise: Kilpailu ilmeisesti näytettiin suorana klo 6 aamulla ja lähetysaikaa oli alustavasti puolitoista tuntia, mutta lopulta kilpailu nähtiin loppuun asti kun se muutenkin keskeytettiin sateen ja pimeyden vallitessa rata-alueella. SVT1:llä kilpailun käänteet nähtiin ja lisäksi nähtiin kilpailusta myös kooste klo 17-17.30 selostajina Artur Ringart ja Stanley Dickens.

Phoenix: Kilpailu nähtiin 100 minuutin mittaisena hieman lyhennettynä jälkilähetyksenä SVT1:llä selostajina Artur Ringart ja Stanley Dickens.

Long Beach: Kilpailu nähtiin suorana lähetyksenä SVT2:lla selostajana Jan Svanlund. Yllättäen vuoden 1993 Surfers Paradisen ja Artur Ringartin tapaan Svanlundilla ei ollut kommentaattoria kilpailussa. Suoran lähetyksen lisäksi kilpailu nähtiin myös 50 minuutin mittaisena koosteena klo 23.05-23.55 samalla selostuksella samalla kanavalla viikkoa myöhemmin.

Indy 500: Kilpailu nähtiin suorana lähetyksenä SVT2:lla selostajina Jan Svanlund ja Stanley Dickens. Indy 500:n televisioinnille oli annettu aikaa 200 minuuttia ja se riitti jälleen vaikkakin hieman vähemmän täpärästi kuin edellisenä vuonna.

Milwaukee: Kilpailu nähtiin 200 minuutin mittaisena kokonaisena jälkilähetyksenä SVT1:llä selostajina Artur Ringart ja Stanley Dickens. Kilpailusta näytettiin kaikkia kauden tapahtumia siihen asti ja jonkin verran uusintana myöskin Indy 500:n tilanteita.

Detroit: Kilpailu nähtiin kokonaisena jälkilähetyksenä selostajina Jan Svanlund ja Stanley Dickens SVT2:ssa. Alunperin kilpailusta piti tulla korkeintaan 80 minuutin mittainen pitkä kooste SVT2:lla samalla selostuksella, mutta lopulta kilpailun formaatti lähetyksen suhteen muutettiin erilaiseksi.

Detroitin osakilpailulla Indycarin osalta oli enemmän katsojia lopulta kuin Montrealin f1-kisalla Ruotsissa. F1-kilpailua Montrealista selosti TV4:llä Artur Ringart.

Ringartin piti selostaa alunperin kaudella Detroitin kilpailu kun kisan sitten ilmoitettiin näytettävän Ruotsissa, mutta kilpailu osui päällekkäin Montrealin osakilpailun kanssa ja sen takia kilpailua Dickensin kanssa selosti Svanlund.

Portland: Kilpailu nähtiin suorana lähetyksenä SVT1:llä selostajina Jan Svanlund ja Stanley Dickens. Kilpailun piti alun perin selostaa Artur Ringart yhdessä Dickensin kanssa, mutta Ringart kuitenkin oli kilpailun aikana selostamassa muita autourheilun tapahtumia TV4:llä.

SVT1 näytti viikon kuluttua kilpailusta myös jälkilähetyksen klo 22.35-00.10 samalla selostuksella.

Cleveland: Kilpailu nähtiin SVT2:lla kokonaisena puolentoista tunnin mittaisena jälkilähetyksenä selostajina Jan Svanlund ja Stanley Dickens. Clevelandin osakilpailun piti selostaa alunperin Artur Ringart yhdessä Stanley Dickensin kanssa, mutta Ringart selosti tapahtuma-aikaan Silverstonessa f1-kisaa TV4:lle. Siten Svanlund pääsi taas selostamaan.

Toronto: Kilpailu nähtiin SVT1:llä hieman lyhennettynä puolentoista tunnin mittaisena jälkilähetyksenä selostajina Artur Ringart ja Stanley Dickens.

Michigan: Kilpailu nähtiin suorana lähetyksenä SVT2:lla selostajina Jan Svanlund ja Stanley Dickens. Michiganin osakilpailun aikaan Ringart oli Saksan Hockenheimissa selostamassa TV4:lle f1-kilpailuja joten Svanlund sai selostaa sittemmin kilpailua Michiganista.

Edellisvuodesta poiketen SVT ilmoitti vain muutaman päivää ennen kilpailua lähetyksen olevan suora lähetys ja samalla kilpailulle annettiin ruhtinaalliset 250 minuuttia eli 4 tuntia ja 10 minuuttia lähetysaikaa jotta kilpailu voitiin varmasti saada näytetyksi loppuun asti.

Lopulta ylimääräistä lähetysaikaa jäi noin tunti kanavan käyttöön kun kilpailu päättyi jonkin verran aikaisemmin kuin oli arvioitu.

Mid-Ohio: SVT2 näytti kilpailun 50 minuutin mittaisena koosteena selostajina Jan Svanlund ja Stanley Dickens. Indycarin kilpailujen toinen selostaja kaudella 1994 eli Artur Ringart oli kilpailun aikoihin Hungaroringilla Unkarissa selostamassa TV4:lle f1-kilpailua.

Loudon: SVT1 näytti kilpailun 100 minuutin mittaisen melkein kokonaisen jälkilähetyksen kilpailusta selostajina Artur Ringart ja Stanley Dickens.

Vancouver: SVT2 näytti kilpailun suorana lähetyksenä selostajina Jan Svanlund ja Stanley Dickens. Lisäksi kilpailusta näytettiin seuraavalla viikolla myös 55 minuutin mittainen kooste klo 23.20-00.15 samalla selostuksella.

Elkhart Lake: SVT2 näytti kilpailun suorana lähetyksenä selostajina Jan Svanlund ja Stanley Dickens. Lisäksi kilpailusta näytettiin seuraavalla viikolla myös 50 minuutin mittainen kooste klo 23.10-00.00 samalla selostuksella. Kilpailu oli nuoremman ja suurimmaksi osaksi myös paremmin tunnetumman Jacques Villeneuven ensimmäinen osakilpailuvoitto.

Nazareth: SVT1 näytti kilpailun 100 minuutin mittaisena kokonaisena jälkilähetyksenä. Kilpailun selostivat Artur Ringart ja Stanley Dickens.

Laguna Seca: SVT2 näytti kauden päätösosakilpailun suorana lähetyksenä selostajina Jan Svanlund ja Stanley Dickens. Lisäksi kilpailusta nähtiin viikkoa myöhemmin puolentoista tunnin mittainen jälkilähetys klo 22-23.30 samalla selostuksella.

Kaudella 1994 Svanlundilla paranivat hieman otteet selostuksiin kun taas Ringartilla hieman heikkenivät. Mahdollisesti Ringartin osalta asiaan saattoi vaikuttaa myös kasvanut rooli TV4:n puolella niin selostamisen kuin muunkin aseman suhteen yhtiön sisällä.

Dickens oli myös kehittänyt hieman taitojaan kommentaattorina vaikkakin Surfersissa miehellä tuntui koko ajan olevan kiire kommentoinnissa ja punaisen lipun odottamisessa. Ringart sentään piti tilanteen hallussa vaikka Dickensillä puhetta päälle välillä liikaa tulikin kauden lähetyksissä.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14964
Vuonna 1995 SVT jatkoi Ruotsissa Indycarin lähettämistä koko kauden mitalta, mutta formaatti muuttui huomattavasti enemmän koostevoittoiseksi ja vain yksi kokonainen jälkilähetys kilpailuista nähtiin kaudella.

Alustavasti muutenkin SVT oli suunnitellut lähettää vain 7 osakilpailua kaudella ja kaikki kilpailut yhtä lukuunottamatta olisivat olleet katuradoilta ja pelkkiä koostelähetyksiä. Phoenix olisi edustanut ovaaliratoja alustavissa lähetyksissä. Osakilpailut olisivat olleet Miami, Surfers Paradise, Phoenix, Long Beach, Mid-Ohio, Vancouver ja Laguna Seca.

Mahdollisesti Indy 500 olisi myös tullut aiemmilta vuosilta poiketen vain pitkänä jälkilähetyksenä. Lopulta kuitenkin suunnitelmat menivät uusiksi.

Nazarethin ovaalikilpailu oli Stefan Johanssonin menestyskilpailu mikä oli jäädä Ruotsissa näyttämättä kun ohjelmapaikalle oli jo tullut muuta ohjelmaa tilalle ja lopulta viime hetkellä tilanne muuttui. Silloinkin lähinnä Johanssonin menestyksen takia. Muuten kyseinen kilpailu olisi voinut jäädä näyttämättä.

Lisäksi SVT lähetti myös suoria lähetyksiä kauden aikana. Selostajista Artur Ringart siirtyi lopullisesti selostamaan TV4:n puolelle f1-kilpailuja ja kommentaattorina toiminut Stanley Dickens jätti myös Indycarin kommentoinnin joten lähetyksissä ei kaudella 1995 ollut kommentaattoria.

Selostajana jatkoi Jan Svanlund ja toiseksi uudeksi selostajaksi tuli Johan Ejeborg. Kilpailuja näytettiin SVT1:n tai tuolloin silloin tällöin Kanal 1:ksi kutsutulla kanavalla ja SVT2:lla tai tuolloin myöskin silloin tällöin Kanal 2:ksi kutsutulla kanavalla.

Tässä kilpailujen lähetyksiä:

Miami: Kauden aloituskilpailu nähtiin suorana SVT2:lla Jan Svanlundin selostamana ja lisäksi kilpailu näytettiin uusintana illalla klo 23.05-23.55. Maanantaina kilpailun jälkeen uusintakooste näytettiin uudelleen klo 15.05-15.55 samalla kanavalla ja samalla selostuksella.

Surfers Paradise: Kauden toinen osakilpailu nähtiin suorana lähetyksenä varhain aamulla SVT1:llä ja uusintakooste nähtiin samalla kanavalla keskipäivällä klo 12.10-12.55. Johan Ejeborg selosti uutena selostajana kilpailun.

Phoenix: Kauden kolmas osakilpailu nähtiin suorana lähetyksenä SVT2:lla ja uusintakooste nähtiin illalla klo 23.20-00.10. Lisäksi maanantaina kilpailun jälkeen vielä uusintakooste näytettiin uudestaan samalla kanavalla klo 14.05-14.55. Kilpailun selosti Jan Svanlund.

Long Beach: Kauden neljäs osakilpailu nähtiin suorana lähetyksenä SVT2:lla ja uusintakooste nähtiin illalla klo 23.20-00.10 selostajana Jan Svanlund. Samalla selostuksella myös kilpailua seuranneen maanantain iltapäivällä klo 14.05-14.55 nähtiin myös koosteen uusinta samalla kanavalla.

Nazareth: Kilpailu nähtiin kokonaisena jälkilähetyksenä SVT1:llä selostajana Jan Svanlund.

Indy 500: Kilpailu nähtiin suorana lähetyksenä SVT2:lla selostajana Johan Ejeborg.

Milwaukee: Kilpailu nähtiin koosteena SVT1:llä selostajana Johan Ejeborg.

Detroit: Kilpailu nähtiin koostena SVT2:lla selostajana Jan Svanlund.

Portland: Kilpailu nähtiin koosteena SVT1:llä selostajana Johan Ejeborg.

Elkhart Lake: Kilpailu nähtiin koosteena SVT2:lla selostajana Jan Svanlund.

Toronto: Kilpailu nähtiin koosteena SVT1:llä selostajana Johan Ejeborg.

Cleveland: Kilpailu nähtiin koosteena SVT2:lla selostajana Jan Svanlund.

Michigan: Kilpailu nähtiin koosteena SVT1:llä selostajana Johan Ejeborg.

Mid-Ohio: Kilpailu nähtiin suorana lähetyksenä SVT2:lla ja yllättäen selostajana toimi Johan Ejeborg. Lisäksi kilpailu nähtiin pitkänä koosteena samalla kanavalla illalla klo 22.30-23.40 samalla selostuksella ja myös maanantaina kilpailun jälkeen iltapäivällä klo 15.50-17.00 samalla selostuksella.

Loudon: Kilpailu nähtiin koosteena SVT1:llä selostajana Jan Svanlund.

Vancouver: Kilpailu nähtiin suorana lähetyksenä SVT2:lla selostajana Johan Ejeborg. Lisäksi kilpailu uusittiin klo 23.05-23.50 ja kilpailun jälkeisenä maanantaina lähetys uusittiin SVT1:n puolella pitkänä koosteena klo 14.40-16 samalla selostuksella.

Laguna Seca: Kilpailu nähtiin suorana lähetyksenä SVT2:lla selostajana Jan Svanlund. Lisäksi kilpailu uusittiin klo 23.05-00.10 pitkänä koosteena. Lisäksi SVT1:llä näytettiin kilpailun koosteen hieman lyhyempi uusinta kilpailun jälkeisenä maanantaina klo 15.10-16 samalla selostuksella.

Selostajista Svanlund oli huomattavasti parempi kauden 1995 selostuksissaan kuin aiemmilla kausillaan kun taas Ejeborg tuntui alkuvaikeuksien jälkeen jääneen sille tasolle. Eli Ejeborgille Indycar oli varsin väärä laji selostettavaksi. Toki Svanlundilla oli omat vaikeutensa selostaa ilman kommentaattoria, mutta toisaalta ainakin yleistaso selostuksissa oli parempi kuin Ejeborgilla.
 
Viimeksi muokattu:

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14964
Pientä off-topicia, mutta kaudella 1992 huhtikuussa TV3:lla oli tarjota melkoinen yllätys moottoriurheilun suhteen. 19.4 näytettiin TV3:lla osin yllätyksenä NHL:n lakon takia DTM-kilpailu Nürburgringiltä. Alunperin TV3:n piti näyttää NHL:n otteluita tai niiden uusintoja.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14964
Vuoden 1988 alkajaisiksi TV3 tarjosi uusinnan Indycarin kausikoosteesta 1987 ja samalla myös koosteen Tamiami Parkin radalta ajetusta kilpailusta ja samassa koosteessa nähtiin alkajaisiksi pieni kooste Marlboro Challengen tähtihetkistä. Kooste nähtiin klo 16.30-17.30 TV3:ssa heti Indycarin kausikoosteen uusinnan jälkeen selostajana Timo Pulkkinen. Vuodesta 1988 voi näin jälkikäteen puhua melkoisena moottoriurheilun huippuvuotena Suomessa vaikka suomalaismenestys ei niin kauhean suurta muuten ollutkaan. Tosin JJ voitti kyllä F3-sarjan, mutta muuten suurempi menestys ratapuolella antoi odottaa itseään.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14964
Vuonna 1990 Kolmonen näytti DTM-sarjan osakilpailuista erinäisiä katsauksia kaikkiaan 5 kappaletta. Niistä pari kilpailua tuli tunnin mittaisina koosteina, pari muuta kilpailua Sporttispurtin pääaiheina ja yksi osakilpailu suorana lähetyksenä yllättäen. Syyskuussa 1990 TV3 yritti ostaa sarjan neljä viimeistä osakilpailua eli Norisringin, Diepholzin, Nürburgringin ja Hockenheimin kilpailut näytettäväksi suorina lähetyksinä.

Sittemmin TV3 joutui ensin tyytymään vain kokonaisiin jälkilähetyksiin ja lopulta koosteisiin alustavasti Eurosportin tarjottua paremman hinnan DTM:n tv-oikeuksien haltijalle. Kokonaiset jälkilähetykset olisivat tulleet puolentoista tunnin tai 2 tunnin mittaisina lähetyksinä ja koosteet noin tunnin mittaisina Kolmosen myöhäisilloissa tai päivän viimeisinä ohjelmina. Kolmonen yritti tinkiä tiistai-iltaan myös mootoriurheilua, mutta ohjelmakartta ei antanut myöten ja näin Kolmonen näytti jäävän hetkeksi aikaa ilman DTM-sarjan lähetyksiä.

Lopulta TV3 näytti kuitenkin pari koostekilpailua, pari Sporttispurtin lähetystä ja yhden osakilpailun yllättäen viime kädessä ns. Kolmannen käden ohjelmana suorana lähetyksenä jolloin se ei rikkonut 3-Satin ja Eurosportin välistä yksinoikeutta. Kilpailuja selostivat Markku Kataja ja lisäksi yllätyslähetyksen selostivat moottoriurheilun varsinaiset monitoimimiehet Harri Pöntinen ja Juha Varjosaari. Kilpailuista Zolderin selosti Kataja, Norisring näytettiin Sporttispurtissa, Diepholzin selosti jälleen Kataja, Nürburgring näytettiin Sporttispurtissa ja Hockenheimin osakilpailu nähtiin lopulta Kolmosen myöhäisillassa yllättäen suorana lähetyksenä Urheilukolmosella selostajina Harri Pöntinen ja Juha Varjosaari.

Mikäli Urheilukolmosella olisi nähty muuta ohjelmaa tai Kolmonen olisi muutoin välttämättä halunnut näytää DTM-sarjan päätöskilpailun niin muussa tapauksessa kilpailu olisi nähty jälkikäteen kokonaisena klo 00.00 tai klo 1 alkaen. Vuoden 1990 virheistä Kolmonen kuitenkin oppi vuotta 1992 varten kaiken tarpeellisen ja sittemmin lähetykset sujuivatkin paljon paremmin vaikkakin muun muassa aiemmin todettu kauden 1992 Nürburgringin kilpailu Kolmosella olisi jäänyt näyttämättä mikäli NHL:ssä ei olisi ollut sillä hetkellä lakkoa.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14964
Kauden 1990 Indycarin lähetysten selostajiin korjausta sen verran, että Indy 500:n kaudella 1990 selosti Matti Kyllösen asemasta Pentti Lindegren. Muuten nuo kilpailuselostukset enimmäkseen siltä kaudelta pitävät paikkansa ja jossain välissä pitää laittaa päivitetty lista noista kauden 1990 Indycarin lähetyksistä TV3:n osalta.
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14964
Pientä off-topicia tähän väliin sen verran, että kauden 1996 ITC-sarjan Brasilian kilpailu näytettiin sittenkin kokonaisena jälkilähetyksenä kilpailua seuranneena maanantaina. Pitää päivittää tuo sarjataulukko lopulliseen muotoonsa kunhan vain ehtii.
 
Ylös