Lööpitystä, uutisia, ym. sälää / SYYSKAUSI 2018

  • Viestiketjun aloittaja 72
  • Aloituspäivämäärä

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
:D:D:D

Aktiivimallin tulokset laihoja


Vuoden alusta käyttöön otetun
työttömyysturvan aktiivimallin oli
määrä rohkaista työttömiä töihin,
koulutukseen tai valmennukseen
työttömyyskorvauksen alentamisen
uhalla. Tulokset ovat olleet laihoja.

Heinä-syyskuussa jo 158 000 työttömältä
oli leikattu korvauksia, koska
aktiivisuusehtoa ei ollut täytetty
.
Huhti-kesäkuussa heitä oli 151 000.

- Luvut näyttävät isoilta ja aika moni
on joutunut korvausleikkurin kohteeksi.
Se johtuu siitä, että aika vähän on
saatu lisättyä mallin mukaisia toimen-
piteitä, sanoo työministeri Jari
Lindström (sin.).
Homma toimii kuten Pipilän muutkin toimet. Kiky-päivinä ihmiset lusmuilee tahallaan tekemättä mitään.

Ihme että Lindström myöntää ettei homma toimi. :eek:
 

AJ

Well-known member
Liittynyt
19.7.2000
Viestit
69602
Sijainti
Toinen Maailma
Eiköhän tuossa saavutettu se todellinen tavoite eli reilun 4% säästö noiden työttömien päivärahoista?
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Eiköhän tuossa saavutettu se todellinen tavoite eli reilun 4% säästö noiden työttömien päivärahoista?
Ja samalla rikottiin hallituksen lupausta, ettei työttömiltä enää leikata.:D

Tosin Pipilän jengin lupaukset menee juuri päinvastoin. Mahtaa ottaa pattiin, kun Sotea ei saatu edes viimeiselle kierrokselle saati maaliin. Noinkohan koko maakuntamalli (kepu) kuolee ja valinnanvapaus (kok) meni vessasta alas?
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16733
Sijainti
Järvenpää
Ja samalla rikottiin hallituksen lupausta, ettei työttömiltä enää leikata.:D

Tosin Pipilän jengin lupaukset menee juuri päinvastoin. Mahtaa ottaa pattiin, kun Sotea ei saatu edes viimeiselle kierrokselle saati maaliin. Noinkohan koko maakuntamalli (kepu) kuolee ja valinnanvapaus (kok) meni vessasta alas?
En muista mainittiinko sotea kertaakaan noissa kahdessa puheenjohtajatentissä mitä oli viime viikolla?
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Isänmaalliset voimat itkevät menetettyjen hakiksien perään. :D:D:D:thumbdown

Natsilipputakavarikosta kanteluita


Poliisin toiminta uusnatsien marssia
kohtaan itsenäisyyspäivänä on poikinut
neljä kantelua laillisuusvalvojille.

Kanteluissa poliisia arvostellaan
siitä, että se takavarikoi marssiin
osallistuneilta henkilöiltä
hakaristiliput, vaikka natsitunnuksia
ei ole kielletty lailla
.

Poliisi takavarikoi kolme
hakaristilippua marssiin
osallistuneilta henkilöiltä.

Lippuja kantaneita epäillään tässä
vaiheessa kiihottamisesta kansanryhmää
vastaan.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Ensin marssitaan hakaristi-lipun kanssa ja seuraavaksi se Natsi-Saksa onkin huono asia.

Tavion mukaan Suomessa tuntee kuuluvansa vähemmistöön, kun kannattaa Suomen itsenäisyyttä ja suomalaista kansallisvaltiota.

– Federalistit, Eurooppaa ihannoivat päättäjät uhkaavat Euroopan kansoja. Federalistit uhkaavat kansallisvaltioita. Federalistit luovat vain uudenlaista Neuvostoliittoa EU:sta, ne luovat uudenlaista Natsi-Saksaa. EU:n globalismi on vain uudenlaista fasismia, fasismia uudessa muodossa, Tavio jatkoi.

Kansanedustajat salissa kohahtivat.
Vähän sama, kun tutkitusti narsistit näkee helposti ympärillään narsisteja.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Toimii kuin Lindströmin vessa.

Uudet luvut: Aktiivimalli leikannut yhä useamman työttömyysturvaa - Leikkurin vaikutus aktiivisuuteen näyttää laihalta

Vain 13 prosenttia Kelan etuuksien saajista aktivoitui sen jälkeen, kun aktiivimalli oli leikannut etuutta edellisellä tarkastelujaksolla.
Videolla selvennetään, mitä aktiivimalli tarkoittaa.
Työttömyysturvan aktiivimalli astui voimaan vuoden 2018 alussa. Malli leikkaa työttömyysetuutta 4,65 prosenttia kolmeksi kuukaudeksi, mikäli ei ole osoittanut riittävää aktiivisuutta tarkastelujaksolla.

Aktiivimallin tavoitteena on ollut kannustaa lyhyidenkin sijaisuuksien tai määräaikaisten töiden vastaanottamiseen. Tavoitteena on ollut etenkin pitkäaikaistyöttömyyden ehkäisy. Kun tarkastellaan leikkurin aktivoivaa vaikutusta vuoden alusta saakka työttömänä olleiden kohdalla, vaikutukset näyttävät jääneen laihoiksi.

Kelan tuoreet luvut kertovat, että aktiivimallin leikkuri ei ole suuressa määrin saanut työttömiä aktivoitumaan. Vain 13 prosenttia Kelan työttömyysetuuksia saaneista, jotka eivät täyttäneet aktiivisuusedellytystä huhti-kesäkuun tarkastelujaksolla, täyttivät aktiivimallin ehdot seuraavalla eli heinä-syyskuun tarkastelujaksolla. Tätä aiemmalta jaksolta osuus oli 12,5 prosenttia eli muutos on erittäin pieni.

– Osuus on pysytellyt samalla tasolla, kun tarkastellaan vuoden alusta yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, kertoo suunnittelija Sami Tuori Kelasta.

Ansiopäivärahaa saaneiden kohdalla osuudet ovat olleet samaa luokkaa.

Yhä useammalle alennettua etuutta
Tuoreet luvut Kelasta ja Finanssivalvonnasta osoittavat, että yhä useampi työtön saa työttömyysetuuttaan alennettuna. Kun aktiivimallin vuoksi alennettua työttömyysetuutta sai huhti-kesäkuussa yhteensä noin 151 000 henkilöä, heinä-syyskuun tarkastelujaksolla alennettua etuutta sai yhteensä noin 158 000 työtöntä.

Tämä tarkoittaa, että alennettua etuutta saa nyt 39 prosenttia työttömyysetuuden saajista verrattuna huhti-kesäkuun 36 prosenttiin.

Aktiivimalli on alentanut erityisesti iäkkäiden työttömien etuuksien tasoa. Alennetun etuuden saaminen on sitä yleisempää, mitä vanhemmasta ikäluokasta on kyse.


Muokataan kolmikannassa
Aktiivimalli leikkaa etuuden tasoa kolmeksi kuukaudeksi, mikäli työtön työnhakija ei ole osoittanut aktiivisuuttaan olemalla 18 tuntia palkkatöissä, viisi päivää TE-toimiston järjestämässä työllistymistä edistävässä palvelussa tai tienaamalla 241 euroa yritystoiminnalla kolmen kuukauden tarkastelujaksolla.

Aktiivimallia on arvosteltu siitä, että työttömät voivat joutua leikkurin kohteeksi, vaikka olisivatkin yrittäneet aktiivisesti täyttää aktiivimallin ehdot. Esimerkiksi TE-toimiston työllistämistä edistävillä kursseilla ei välttämättä ole ollut tilaa, tarjolla ollut työpätkä ei ole osunut täysin tarkastelujaksolle tai sopivia työtilaisuuksia ei vain ole ollut lähialueella tarkastelujakson aikana.

Työttömillä on erilaiset mahdollisuudet täyttää aktiivimallin ehdot riippuen siitä, missä he asuvat ja millä alalla he työskentelevät. Aktiivimallin leikkuri myös voi iskeä henkilöihin, jotka käytännössä ovat työkyvyttömiä tarkastelujakson aikana, mutta eivät saa työkyvyttömyyden perusteella maksettavaan etuutta.

Hallitus päätti huhtikuussa kehysriihen yhteydessä niin sanotusta aktiivimallin laajennuksesta eli lisätä niiden toimijoiden määrää, jotka voivat järjestää aktiivimallissa aktiivisuutta kerryttävää toimintaa. Jatkossa muun muassa kuntien, ammattiliittojen ja tiettyjen yhdistysten järjestämät työllistymistä edistävät palvelut kerryttäisivät aktiivisuutta. Hallituksen aktiivimallin laajennusta koskevan asetuksen oli tarkoitus astua voimaan vuodenvaihteessa.

Syksyn irtisanomiskiistan ratkaisuun johtaneessa sovintoesityksessä hallitus lupasi kuitenkin avata ammattiyhdistysliikettä hiertäneen aktiivimallin kolmikantaiseen valmisteluun eli aktiivimallin laajennus siirtyy. Ay-liike ja hallitus parhaillaan pohtivat, miten jatkossa voisi osoittaa aktiivimallin edellyttämän aktiivisuuden. Työn tulee olla valmiina helmikuun loppuun mennessä.

HANNA GRÅSTEN
Pipilä oli junttaamassa tätä lakia läpi väkisin. Nyt sama äijä kehtaa kannattaa pj-tenteissä vastiiketonta perustulomallia. Moniko uskoo että oikeasti puoltaa tätä, kun samaan aikaan oman puolueen sisällä vastustaa sitä? Ja tais mennä vähän käsitteetkin sekaisin, kun ei ymmärrys vaan riitä. Taitaa olla samaa vakuuttelua ettei koulutuksesta leikata taas ennen vaaleja.:rolleyes:
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39265
Sijainti
Semminki
Mulla on kans heisjastinliivit. Kätevät. Voi runkata metsässä eivätkä luule hirveksi ja ammu.
 
Ylös