samanikaisena samoissa masemissa olin itse onneni kukkuloilla kun joka puolella lojui herkull- isia lakupalleroita joita oli helppo maasta piomia syotävaksi........No joskus vuosia myhemmin selvisi että poronkaakkaahan ne olivat........
Nostalgiamielessä toisinaan nykyisikin maistelen kakkaa lapsuusaikoija muistellen......
Heh. Äiti rapsi ne vahakuoret laatikkoon talteen kunnes sitä vahaa oli runsaasti, ja sitten me lapset saatiin käsillä lämmittämällä muovailla niistä noppia sekä muuta kivaa. Oli paljon kestävämpää kuin varsinainen muovailuvaha.Mä mietin kans männä viikolla, että miksiköhän vahakuoriset ne pallo-edamit katosi. Kiinteä osa lapsuutta kyllä ne.
Vaihdan kahvi-sanan nyrkilliseen piippotikkoja ja puhkinussittuun tauluun. Maksan vieläpä väliä kortilla. Jos huoratalossa saa höylätä.Kun sen oudon maun sais vielä kokea kun kahvia ekan kerran maisteli... Vähän jännitti, olihan se kuitenkin enämpi aikuisten juttu.
Tuon kahvi-sanan voitte vaihtaa vaikka mihin törkeyksiin, irstaat!
Jumalauta. Siinähän tuli Suomen historian lyhyt oppimäärä. :thumbup:Hevosrattailla mentiin kärrypolkua. Naapurun renki oli tekemässä risuaitaa ja ilmassa pystyi haistamaan kaskipellon savun. Mummo oli laittanut tuvassa kebabbia ja isoäidin lasagnea (Uusi kotoisampi maku) Jälkiruoaksi hattaraa ja pepsiä :alppu:
Niin taisi tulla tavallaan. Välistä jäi vain sata vuotta, mutta kumminkin.Jumalauta. Siinähän tuli Suomen historian lyhyt oppimäärä. :thumbup:
Hyva kun Mehe muistutti, mietin just mika oli sen mustan levean karkin nimi. Black Pete. :ahem::ahem:Rymd, Siesta, kilju, Black Pete, 2kpl:n Jenkkityynyt, peremecz, suomipätkä nakkifakiirilta, maailman epäkäytännöllisimmän keksinnön, putkikassin, koulureppuna käyttämisen tuoma vitutuksen maku, lumi/jää villatumpun kärjestä imettynä...
Hui helvetti ko tulee haikee olo.
Aika ihanaa.Ensisuudelma. Nivalan Tuiskulan lavanpuoleisessa salissa. Penkillä. Aija sylissä. Pehmeät tytön huulet, huulirasvan ja hubbabubban maku. Ei unohdu ikinä. :ahem:
Ensipipari. Vuotta myöhemmin kotipippaloissa Haapavedellä. Yhden Mervin viereen yöksi. Sain maistaa. Kirpeä, raikas ja makeansuolainen teinipipari. Muistan vielä kuolinvuoteellani. :ahem:
Saako Suomesta Italiassa pakastettua pizzaa, saati lasagnea? Dr. Oetkerin Casa di Mamaa mainostetaan kuin (aidon italialaisen) äidin tekemänä, mutta se on ehtaa saksanpizzaa.Onneksi lasagnessa ja pitsoissa on aito isoäidin maku (??? ), vaikkakin italiassa pakastettuna, mutta silti.
Enpä usko kanssa. Mainonnalla 'kuin aidossa italialaisessa pitseriassa' vain sellaista mielikuvaa pyritään luomaan. Ehkä noin mielikuvatasolla peruslätystä tulee parempi sit jos se on leivottu Italiassa. Sama menee kaikenlaisiin valmiisiin pastakastikkeisiin, joita tosin on kyllä ihan italialaisiakin kauppojen hyllyllä aivan varmasti.Saako Suomesta Italiassa pakastettua pizzaa, saati lasagnea? Dr. Oetkerin Casa di Mamaa mainostetaan kuin (aidon italialaisen) äidin tekemänä, mutta se on ehtaa saksanpizzaa.
Tuo onkin sen Dr. Oetkerin toisen tuotemerkin, Ristoranten mainoslause.Enpä usko kanssa. Mainonnalla 'kuin aidossa italialaisessa pitseriassa' vain sellaista mielikuvaa pyritään luomaan.