Meksikon MM-ralli 2020

Yön polkija

Well-known member
Liittynyt
16.12.2012
Viestit
757
Ennen rallia useampi kuljettaja mainitsi harjoitelleensa erikseen näitä MikkiHiiri pätkiä varteen niin huvikseni laskeskelin eroja näillä yleisöpyörityksillä. Kokonaistilanteessahan Rovanperä on 2.5 sekuntia Evansia perässä. Yleisesti ottaen juuri tuo kokonaistilannekin tietenkin vaikuttaa puristuksen laatuun ja tuskinpa varsinkaan jollain Ogierilla tai Sunisella oli hirveästi intoa puskea verenmaku suussa kolmella vikalla vedolla, kun tilanne oli varsin turvallinen.


Evans8:32.1
Ogier8:34.9
Suninen8:37.5
Rovanperä8:38.0
Tänak8:40.6
Greensmith8:50.5

Keskeyttäneistä mainittakoon Neuvillen olleen kolmella ekalla pätkällä 1.9 sekuntia Evansiakin nopeampi. Neuvillehan oli viime vuonnakin koko sarjan paras tällaisilla erikoiskokeilla. Tänak kärsi kolmannella yleisöpyörityksellä aiemmin hajonneesta tekniikasta ja pitkälti siksi aikatappiota Evansiin kertyi peräti 7 sekuntia. Muilla viidellä pyörityksillä Tänak oli yhteensä vain 1.4 sekuntia Evansia hitaampi. Lappi oli kolmella ekalla pyörityksellä 1.3 sekuntia Kallea hitaampi. Kilometreissä näitä pyörityksiä on toistaiseksi vedetty 10,34.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14533
Sijainti
Tampereen lenkki
Koitin eilen kanssa laittaa Exceliin "varjorallia" pelkistä yleisöpätkistä, mutten saanut aikoja suoraan ewrc:stä copypasteamalla niin luovutin. Hyvä kun oot jaksanut laskea, maalissa on sitten hauska katsoa mikä näiden merkitys kokonaistuloksen kannalta oli.
 

Yön polkija

Well-known member
Liittynyt
16.12.2012
Viestit
757
Joo, ihan mielenkiintoista seurattavaa pidemmälläkin aikavälillä kuinka nopeasti Kalle pystyy vähän rikkomaan tätä sterotypiaa suomalaisten heikosta yleisö-ek suoriutumisesta ja varsinkin, kun tuohon on ihan testeissäkin keskitytty, vaikka Meksiko toki aika erityistapaus onkin. Joissain muissakin paikoissa, kuten vaikka Suomessa tuolla yleisö-ek suorittamisella voi olla yllättävän isojakin vaikutuksia. Viimeisimpänä esimerkkinä tulee mieleen juuri viime vuoden Jyväskylä, jolloin Latvala oli perjantain metsäpätkillä 4,8 sekuntia Tänakia nopeampi, mutta Harjun vetojen ansiosta kokonaisero perjantain jälkeen olikin vain 2,6 sekuntia. Loppupeleissä tuolla ei toki ollut mitään väliä, mutta jonain toisena vuotena voi hyvinkin olla. 2017 Hänninen hävisi Evansille Harjun vedoilla 2,6 sekuntia ja rallin lopputuloksissa ero oli walesilaisen hyväksi 0,3 sekuntia. Kaikki metrit lasketaan.
 

toozi

Well-known member
Liittynyt
19.1.2006
Viestit
368
Ja näkyy todellakin ajassa. Toyota ei aikaisemmin kikkaillut vaikka oli mahdollisuus. Hyundai käyttää kaikki keinot, vaikka olis kyseenalaisia/moraalittomiakin.
 

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
4722
Sijainti
Event horizon
Rovis voi ajella loppurallin ajan terveisiä. Evans menee edellä karkuun ja Tidemand taas on yli 5 minuuttia perässä. Ilman mitään häkkelpyörää ei tuo viides sija muutu suuntaan eikä toiseen.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14533
Sijainti
Tampereen lenkki
Meksiko on sellainen kisa että mitä tahansa voi tapahtua. Huomisaamuna ajetaan kisan pisin ja röykkyisin pätkä Otates.
 

DC

Helsingin UA
Liittynyt
27.10.2010
Viestit
5222
Sijainti
Suonionkatu 1 C
Tai sitten vanhat kunnon varkaat tulevat ja varastavat Ogierin Yariksen parc fermestä kuin Jari Niemen Subarun konsanaan. Mistä näistä tietää.
 

henrizio

väärinkäyttäjä
Liittynyt
21.4.2007
Viestit
2208
Kyllähän se pistää huolettamaan, kun olet toisella puolella maapalloa ja naapurit ehtii ostaa vessapaperit lähikaupasta. Jos nyt vaan pääsisi päivän aikaisemmin kotiin. :rolleyes:
 
Ylös