Mestis 2011-2012

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Tervan juontia on alkukausi taas. Heinolasta jäi taskuun yksi piste hikisestä rankkaritappiosta 2-1. Moket molemmissa päissä koppailivat yli 97% teholla, joten olisihan tuo voinut kääntyä miten vain.

SaPKo kaatoi Jukurit 3-1 ja Laser TuTon rankkareilla 3-2, joten kukaan ei oikeastaan päässyt karkaamaan mihinkään. Oulussa niitä rankkareita urakoitiinkin melkolailla, homma ratkesi vasta 10. parissa..
K-Vantaa jätettiin peränpitäjäksi kun Sport haki pisteet 1-4.

Jatketaan keskiviikkona.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Eilen näytti peli ajoittain siltä miltä pitääkin. Ensimmäinen erä meni kotijoukkueelle joka meni johtoonkin, mutta erätauolla syöty käärmekeitto herätti Lehkosen joukon. Siren tasoitti toisen erän alkajaisiksi ja Jokipojat käytti aikalisänsä jo ajassa 29:21 katkaistakseen vieraiden rynnistyksen, mutta ei se oikeastaan mitään auttanut.. Lehtonen karkasi tekemään johtomaalin. Kolmannen erän alussa Silvast herätti vielä toiveita tasoituksellaan, mutta Siren kuittasi reilun parin minuutin kuluttua. Sirenin 3-2 maalia edelsi KooKoon hirmuinen pitkälti toista minuuttia kestänyt myllytys jonka aikana Jokipojat ei päässyt vaihtamaan ollenkaan. Sanomattakin selvää että kotijoukkue happoreisillään pysähtyi lopulta täysin niille sijoilleen.
Mutta.. pyörityksen määrään verraten ammutaan aivan liian vähän. Ei se auta siellä kulmassa ja maalin takana pyöriä, sieltä pitää tulla maalin eteen. Eilen se kesti liian kauan, eikä Antti Ore kaikkiaan torjunut kuin 17 kertaa. Röyhkeyttä mukaan siihen touhuun vielä, kiitos.

Syväsalmi lahjoitti taannoin Jukureille voittomaalin. Eilen vahinko siirtyi Joensuuhun. Ore lähti seikkailemaan lähes siniviivalle saakka, menetti kiekon Hokkaselle joka toimitti sen maalin eteen Lehtoselle. Jokipo-pakki yritti vielä urheasti leikkiä maalivahtia, mutta eihän siinä mikään auttanut. Lehtosen illan toinen osuma vei KooKoon 4-2 johtoon ja jäi voittomaaliksi. Jokipo onnistui vielä viimeisellä minuutilla kaventamaan kuudella kenttäpelaajalla, mutta enempään ei kiri riittänyt.

Joensuusta tuomisina 3 pistettä maalein 4-3. Kouvostoliitto kiittää!
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Mikko "Luigi" Liukkonen pelaa tänään Mestisottelun #400 kun Sumulaaksoon teuraaksi saapuu K-Vantaa. Aikaisemmissa 399 ottelussaan Luigi on takonut 391 pistettä KooKoon, Diskoksen ja Jukurien paidassa. :thumbup:

Kippari Henrik Forsberg palaa kokoonpanoon saikkunsa jälkeen. Vemppaosastoa miehittävät vielä Tuomo Laukkanen ja Tuomas Gärdström. Molemmat tekevät kuitenkin paluun jo ensi viikolla, joten täysmiehitys on kohta kasassa.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
KooKoon hallintaa tämä oli alusta loppuun saakka. Ei se kaunista silti ollut. Jotenkin idea puuttui, hyökkäyksiin lähdöt oli vain improvisoituja ja ne useimmiten pysähtyivät keskialueella. Varsinaista hyökkäyssuunnitelmaa ei näyttänyt olevan. Sama ylivoimalla, vaikka Syväsalmi pääsikin tinttaamaan komean yv-häkin toisessa erässä.

1-0 ei kuitenkaan tuntunut järin turvalliselta, siksi monesti Vantaa päästettiin iskemään vastaan keskialueen töhöilyistä. Rämö kuitenkin paikkasi kuten hältä on totuttu odottamaan.

Juhlakalu Liukkonen vapautti yleisön pinteestä ajassa 52:11 napauttamalla läpiajosta tarkasti yläriman alle. HIFK-lainamaalivahti Mika Norja oli voimaton. Piakkoin KooKoo meni jo 3-0 johtoon ja homma oli paketoitu.
Hieman vajaa 4 minuuttia ennen loppua Vantaa veti Norjan pois. Epätoivoinen yritys toki, mutta jos miulta kysytään niin aivan oikea. Loppuun asti pitää yrittää vaikka olisi seinä vastassa. Tyhjän maalin ammottaessa toisessa päädyssä Rämö oli jo virittämässä kihausta, mutta maila lipesi lapasesta juuri kun olisi pitänyt laittaa kiekko lentoon. Harmillista..

Tyhjiin kuitenkin saatiin vielä ja Rämölle nollepeli. Pisteet isännille maalein 4-0.
Kouvostoliitto kiittää!
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Tänään on luvassa mielenkiintoinen ottelu kun KooKoo haastaa Kuparisaaressa Sportin. Tunnetta ja ryminää ei yleensä näistä mestisklassikoista ole puuttunut. Molemmilla on myös myötätuuli takanaan, Sport on ottanut kolme perättäistä voittoa ja KooKoo kaksi.

KooKoon vemppalista on tyhjentynyt, joten Ikalla on nyt kaikki pelimerkit käytössään. Hieman yllättävän vedon kuitenkin teki, nimittäin Mikko Rämö jää kotiin. Vaasan vierailulla maalia varjelee Miro Hämynen. Haastavaan peliin ja kovaan paikkaan saa nuori mokke näyttöpaikan, mutta jos klaaraa homman niin takuulla itseluottamus ja usko tekemiseensä nousee. Tsemppiä Mirolle!

Edit: Ikävämpi tieto viime päiviltä kertoo että K-Laser hakee konkurssia. Ennen kauden alkua uutisoidut vaikeudet siis jatkuvat ja kausi jäänee heiltä kesken..
 
Viimeksi muokattu:

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Jukureilla kotipeli. Porukkaa näytti hallille menevän yllättävänkin paljon, kun sieltä suunnalta pois ajelin. Jää on halliremontin jälkeen kuulemma luokattoman huonoa. Täytyy vaan toivoa, ettei aiheuta loukkaantumisia. Korjausta ei ole nopeasti tulossa, joten vajaatehoisilla jäähdytyslaitteilla mennään vielä tovi.
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Jukureilla kotipeli. Porukkaa näytti hallille menevän yllättävänkin paljon, kun sieltä suunnalta pois ajelin. Jää on halliremontin jälkeen kuulemma luokattoman huonoa. Täytyy vaan toivoa, ettei aiheuta loukkaantumisia. Korjausta ei ole nopeasti tulossa, joten vajaatehoisilla jäähdytyslaitteilla mennään vielä tovi.
Tulee muuten VeikkausTV:stä.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Jäi näköjään Sport-peli kommentoimatta. Olihan se lämpöinen matsi ja tarjosi draamaa. Maaleja tehtiin tasatahtiin, hienojakin oli.
Pisteet Kouvostoliittoon maalein 3-4.
Henrik Forsberg tosin, vasta palattuaan kokoonpanoon, jää uudelleen saikulle. Nilkka nuljahti.

Puun takaa tuli joukkueeseen uusi laituri. Jouni Virpiö siirtyi eilen Tapparasta Sumulaaksoon. Vaikka miehen liigaläpimurto on jäänyt tekemättä, Mestistasolla tilastonsa ovat varsin mainiot. TuTon ja D Teamin riveissä Virpiö on 137 ottelussa takonut 164 pistettä. D:n ajoilta tuttuja miehiä KooKoossa on jo Laukkanen ja Heikkinen, joten varmasti tätä tehoketjua tullaan kokeilemaan. Vielä ei tiedetä lähteekö Virpiö jo tänään Kupittaalle kaatamaan Tovereita, mutta varmasti huomenna esittäytyy uudelle kotiyleisölleen. Tervetuloa!

Samalla keikauksella Miro Hämyselle kirjoitettiin vuoden jatko jo tässä vaiheessa. Maalivahtiosasto Rämö-Hämynen on siis turvattu kauden 12-13 loppuun saakka. :thumbup:
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Virpiö oli Kupittaalla ja teki heti maalinkin kivasti. :thumbup:
Pelkkien tilastojen perusteella vaikea sanoa yhtään mitään, muuten kuin että Virpiön lisäksi maalintekijöitä Baker ja Niemi. Näin kolme pistettä lähtee bussilla Kouvolaan lukemin 0-3 ja neljä voittoa jonossa. Kouvostoliitto kiittää!

Kierroksen kärkiottelussa Jukurit-Sport väännetään vielä jatkoaikaa 2-2.
edit: jonka Jukurit vei rankkareilla 3-2.
 
Viimeksi muokattu:

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
KooKoo-LeKi

Virpiö, Virpiö, Virpiö, Virpiö
Neljä kertaa pöytäkirjassa sisältäen vähän kaikkea. Maali, kaksi syöttöä sekä iso rankku kera suihkukomennuksen. Viimeinen kuulostaa pahalta, mutta Jouni saa siintä täydellisen synninpäästön. Siinä ei nimittäin ollut yhtään mitään. Ei edes kakkosta. Niin monta kertaa sitä alakerrassa hiulattiin hidastuksena, että se on varma homma. Naapuri pienestä hipaisusta lähinnä säikähti ja teki kuolevan joutsenen tyylikkäästi. Seeproille mätiä tomaatteja. Jos kurinpito tosta vielä laittaa lisäpenalttia niin voi hyvää päivää. :mad:

Avautumisen jälkeen positiivisiin juttuihin. Virpiö. Siinä on semmonen maalintekijä jota on kaivattu. Uutena ukkona kehiin, kolme päivää mustissa, kaksi peliä ja tehot 2+2. Taivas varjele mitä sieltä tulee kun oppii joukkueen niksit siihin vielä. Eilen toki hääräsi tuttujen miesten, Laukkasen ja Heikkisen kanssa, tänään Laukkasen (joka ei jostain syystä pelannut ollenkaan) paikalla Baker, joka myöskin oli liekeissä nakuttamalla 1+2.
Kyseisen ykkösen lisäksi muissakin ketjuissa kemia alkaa syntyä ja näkyä. Ensimmäisissä peleissä selvästi piti aina ensin katsoa missä kaveri menee ja vasta sitten tehdä liikkeitä, nyt enenevissä määrin tiedetään katsomatta missä kaveri menee. Erittäin hyvä suunta.
Rämökin vetreytyy. Alkupeleissä Mikko vähän pompotteli ja oli muutenkin hieman epävarman oloinen (Rämö-asteikolla), mutta tänään oli liimaräpylä taas löytynyt käteen ja viimeiseen lukkoon voitiin luottaa.

Tunteita, ryskettä, vauhdikasta hokia ja komeita maaleja. Viides jonoon maalein 5-2. Kouvostoliitto kiittää!
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Eilen oli Vantaalla vähän hankalaa. Tilastojen valossa toisessa erässä Rämö sai tehdä melkein ylitöitä palkkansa eteen, kun taas vastapäädyssä Norjalle tuli vilu. Rämö hoiteli kuitenkin tonttinsa eikä maaleja nähty. Muna-munaa hiulattiin 50 minuuttia, kunnes Hokkasen Iivo vapautti piinasta. Liukkonen kaunisteli sitten vielä tyhjään maaliin loppulukemat 0-2.
Se oli kuudes (kolmen pisteen) voitto jonoon ja samalle aikajaksolle Rämön kolmas nollapeli (*. Kouvostoliitto kiittää!

Tänään Sumulaaksoon saapuu vieraita Kajjjaanista. Hokilla kuuden viimeisen ottelun saldo on vähän heikompi, yksi kolmen pisteen voitto, yksi rankkarivoitto, jatkoaikatappio sekä kolme suoraa tappiota. Kohennusta ei ole tänään tulossa, kyllä se silleen on.

*) edit: Niin tosiaan, Hämynen pelasi sen Sport-ottelun, joten ei ihan yksyhteen toki olekaan. Mutta Rämön kuudessa (tai viidessä, kuinka vain) viimeisessä matsissa kuitenkin 3 nollapeliä.

Nyt voisi tietysti olla ihan hyvä sauma nakata Hämynen häkkiin. Siintä on kasvamassa oikein oiva kakkonen Rämölle, tarvitaan vain ottelurutiinia. Saapas näkee mitä Ika tekee.
 
Viimeksi muokattu:

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
No ei sitte, vittu mitä puljaamista. Hankala voittaa jos maaleja tehdään tasan nolla. Vituttaa niin ankarasti nyt ettei kykene ajattelemaan selkeästi..
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Eihän se järin kaunista ollut vieläkään. Näyttää siltä ettei oikein tiedetä mitä meinataan tehdä kun lähdetään hyökkäämään. Ajatuksen sijaan roiskaistaan kiekko johonkin suuntaan ja toivotaan mustapaidan olevan siellä ensin. Jos jalkoja riittää niin semmoisesta voi vahingossa jotain syntyäkin, kuten avausmaali tänään. Nollakulmasta lähtenyt roiskaisu pomppi parin mailan, jalan, perseen ja maalivahdin selän kautta häkkiin. Liekö osunut vielä tolppaankin matkalla. Merkittiin lopulta Liukkoselle. Joskus sentään pomppii..

Vasta kolmannen erän ensimmäinen kymppi näytti siltä miltä pitääkin. Pyörittely SaPKon päädyssä oli melko villiä ja Hokkanen pääsikin tinttaamaan sota-alueelta voittomaalin. Sama mies viimeisteli tyhjiin 3-1, jolla pisteet jäi Sumulaaksoon. Kouvostoliitto kiittää!

Turhan vaikealta tämä nyt vaan näyttää. Toki asemamme sarjan kärkiporukassa tekee matseista vaikeita, naapurilla on hirveä kiima meitä kaataa ja yrittää sitä oman pään kautta. Se lukko pitäisi kuitenkin murtaa ja päästä hallitusti hyökkäyssinisen yli. Sitä minen tiedä miten se pitäisi tehdä..
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Ilmeisesti Tsuhnaa ei harmita himppustakaan Jukureiden rypeminen Peliittojen vieraissa :D En vaan voi käsittää, miten ovat noin tupeltaneet. Pysyypähän sarja tasaisena :thumbup:
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Ilmeisesti Tsuhnaa ei harmita himppustakaan Jukureiden rypeminen Peliittojen vieraissa :D En vaan voi käsittää, miten ovat noin tupeltaneet. Pysyypähän sarja tasaisena :thumbup:
Kieltämättä ei harmita. Nythän on niin että sarjakärjessä on Jukurit ja KooKoo tasapisteissä 27, mutta Jukureilla yksi ottelu enämpi pelattuna.
Toisaalta tässä vaiheessa sijoituksella ei suurta merkitystä ole, kunhan ollaan siellä kärkipäässä ennemmin kuin jälkijoukoissa. Hirveästi ei ole varaa Mikkelin suuntaan huudella, sillä itsestä riippumattomat syyt heikompiin esityksiin ovat varmasti samat sielläkin.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Pelaajaliikennettä hieman. Vaasassa Mestis-debyyttinsä pelannut maalivahti Miro Hämynen kärsii tulehduksesta jalassa, joten toimisto kaappasi HIFK-vahti Mika Norjan paikkaamaan kakkosvahdin pallia 10.11. saakka kestävällä lainalla. Norja on tällä kaudella varjellut lähinnä K-Vantaan maalia, eikä sinänsä huonosti varjellutkaan. Laina tulee helpottamaan Rämön urakkaa otteluruuhkassa, joten tervetuloa!

Tänään Laserin hyökkäyksiä pysäyttää kuitenkin Rämö.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Kyllähän se paremmalta näytti, vaikka paikkoja useampiinkin maaleihin oli. Parempaa kuitenkin se että niitä paikkoja saatiin luotua eikä jumittu kulmaan pyörimään. Näytti kyllä että Laser pyrki alusta asti hyökkäämään, toisin kuin aikaisemmat vieraat, joka varmasti avasi peliä.
Kolmannessa erässä 2-1 -tilanteessa tuntui että seeproilla oli vakaa aikomus saada peli tasoihin, siksi omituisia jäähyjä isännille vislailivat. Alivoima piti, mutta pelihän siinä meni sekaisin jonka johdosta Laser pääsi tasoittamaan. Hokkasen jatkoaikamaalilla kaksi pistettä pois joiden turvin KooKoo sarjakärkeen.
Kouvostoliitto kiittää!
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18382
http://www.ts.fi/online/urheilu/269935.html
Kari Makkonen TuTon valmentajaksi

Turun Sanomat 24.10.2011 15:07:42
(Päivitetty 24.10.2011 16:37:50)

TutoHockeyn uusi päävalmentaja Kari Makkonen, 56, seuloutui tehtävään viiden ehdokkaan joukosta. Yhtiön varatoimitusjohtaja Juhani Tammisen mukaan valinnan ratkaisi se, että Makkonen ei epäröinyt tarttua haasteeseen. – Vain Makkosella oli itseluottamusta hoitaa kausi loppuun, Tamminen linjasi.

Muiden ehdokkaiden nimiä Tamminen ei paljastanut.

– En lähde nimiä valottamaan. Sovittiin, että ilmoitan heille, kun ratkaisu on tehty. Soitin neljä muuta kandidaattia läpi eilen ja kiitin mielenkiinnosta, Tamminen totesi.

TuTo ja Makkonen tekivät sopimuksen puhelimitse sunnuntai-iltana. Samana päivänä edellinen päävalmentaja Petri Niukkanen sai potkut.

– Suostuin siltä istumalta, Kun vanha kaverini Tami soitti, Makkonen kertoi.

Niukkasen kakkosvalmentajana toiminut Kai Ortio jatkaa Makkosen apuna. Tamminen lupaili Ortion vastuun kasvavan.

– Joukkue on päästänyt jo 51 maalia tällä kaudella, noin neljä jokaisessa ottelussa. Niin ei voi voittaa. Töitä tullaan tekemään, koska uskon, että niin pelaat kuin harjoittelet. Mitään vapaaehtoisia oheistreenejä ei esimerkiksi enää ole.

– Käymme pelejä videolta läpi ja selvitämme, missä voimme parantaa. Perustaktiikka pitää olla, mutta sillä ei voi voita yhtään ottelua, kuuluivat vakavana esiintyneen Makkosen teesit.

Pelaajista vain kapteeni Toni Jalo tiesi uuden valmentajan nimen ennen kuin joukkue tuli hallille maanantaina iltapäiväneljän jälkeen.

– Päivä kerrallaan. Voimme parantaa kaikkea, pienistä asioista se lähtee, Jalo myönsi.

Tällä viikolla TuTo pelaa kolme ottelua, joista ensimmäinen on Kupittaalla huomenna JYP-Akatemiaa vastaan.

– Korostan, että yhtiössä päätökset tekee hallitus. Tavoitteemme eli uskottavuuden palauttaminen ja suora pudotuspelipaikka olivat vaarassa. Siksi minun urheilutoimesta vastaavana piti toimia, Tamminen muistutti.

– Niukkasen erottaminen voi tuntua kohtuuttomalta, koska olimme ainoastaan yhden pisteen perässä pistetavoitteestamme. Tilanne on sekä epämiellyttävä että miellyttävä, mutta se on uuden alku, hallituksen puheenjohtaja Mikko Lehtinen arvioi.

Makkosella on takanaan huomattava pelaajaura Porin Ässien liigajoukkueessa ja Suomen maajoukkueessa sekä yksi kausi NHL:ssä. Hän on toiminut pää- ja kakkosvalmentajana useissa seuroissa sekä SM-liigassa että 1.divisioonassa. Tällä kaudella hän on vaikuttanut harrastelijajoukkue Karhu HT:n valmennuksessa Porissa.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Iivon tapaus tuntuu aiheuttavan pelihousujen repeytymistä yhtälailla Nordiksella kuin täällä meilläkin. Jos punanutuissa raivotaan Märkä-Simon komennuksesta, niin mustapaidoissa maalaillaan kauhukuvia Iivon myymisestä kesken kauden ja/tai farmiutumisesta. Kyllähän se vähän toki sylettää.. eritoten ajatuskin jälkimmäisestä.
Noh, jutut lähtee kimpoilemaan tuttuun tapaan. Ajankohta tälle liigatestille on kyllä perin huono KooKoon kannalta. Kakkossentteri Laukkanen on edelleen sairastuvalla ja nyt lähtee ykkössentterikin, kultakypärä ja pistepörssin kakkonen, reissuun. Aiheuttaa turbulenssia ketjukoostumuksissa ja takuulla sekoittaa peliä, kun se ei kovin uomissaan ole ollutkaan.

Tokihan on henkisesti varauduttava siihen että Helsingistä ei perjantaina tule takaisin Iivo, vaan salkullinen rahaa. Sillä rahalla vain ei tässä vaiheessa kautta saa sitä peliälyä ja taitoa ykkösen keskelle..
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
KooKoo-Jokipojat tänään tv-ottelu C+ ja VeikkausTV.

Itsehän olen omalla paikallani flunssanpoikasesta välittämättä.
 
Ylös