Nahkiainen, tuo herrain herkku.

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Il Tempo Gigante sanoi:
1) Oletko ikinä syönyt/maistanut nahkiaista ?
2) Jos olet maistanut, mitä pidit ?
3) Jos olet maistanut, söitkö nahkiaisen pään vai poistitko sen ennen syömistä ?
4) Jos et ole vielä maistanut, teetkö tämän kulinaristisen teon lähitulevaisuudessa ?
5) Aiotko mahdollisessa maistamistapahtumassa poistaa makupalalta pään, vai annatko palaa päineen ?
Lisätään nyt kyllä yksi suplementti.
6) Jos et ole maistanut kyseessä olevaa ympyräsuista, niin mikset ?
 

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Nahkiainenhan käyttää ravinnokseen kaloja, kiinnittymällä suulla kalan kylkeen ja imemällä sen kuiviin. Jostain muistan lukeneeni, että Estonian onnettomuuden jälkeisenä vuotena nahkiaiset olivat ennätyksellisen suuria. Voi vaan kuvitella mistä ne olivat ravintosa saaneet :dunno: Tosin siis tämä vaan Suomenlahden muutamassa joessa, en tiiä sit oliko juttu UL.
 
Viimeksi muokattu:

Black Leopard

Pantera negra
Liittynyt
23.5.2004
Viestit
8678
Sijainti
Läntinen Suomi
En ole syönyt, enkä tule ikinä syömään.Koko ajatus puistattaa :yuck: :yuck:

Törnin em valmistustapa on toinen erittäin hyvä syy kieltäytyä.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa.

Kohta varmaan tulee se anoppivitsi.

En ole ennen kuullutkaan tuosta Törnin mainitsemasta, ensimmäisestä verenpoistotavasta. Tuota jälkimmäistä paistamot käyttävät tässä maakunnasssa.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Olga sanoi:
Tosiaankin, voihan sitä toiseltakin kautta... :yuck:
Nahkiaisilla se vielä sujuis suhtkoht kivuttomasti, lahnan ja etenkin kampelan kanssa alkais jo tehdä tiukkaa! :eek!:
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
OoPee sanoi:
Nahkiaisilla se vielä sujuis suhtkoht kivuttomasti, lahnan ja etenkin kampelan kanssa alkais jo tehdä tiukkaa! :eek!:
Suht kipeää vois tehdä myös esim. ahvenen tai kuhan kanssa :rolleyes:
 

Otto Hokkanen

Well-known member
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
8542
Sijainti
Tampere
Eikös tuo nahkiainen ole joku semmoinen muinaisjäänne? Siis evoluutiossa pykälän tahi pari muita nykyisiä kaloja perässä... aikoinaan vastaavia lajeja lienee uiskennellut vesissä runsaastikin.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa.

Otto Hokkanen sanoi:
Eikös tuo nahkiainen ole joku semmoinen muinaisjäänne? Siis evoluutiossa pykälän tahi pari muita nykyisiä kaloja perässä... aikoinaan vastaavia lajeja lienee uiskennellut vesissä runsaastikin.
Näinhän asia on.

Nahkiainen ei ole varsinainen kala vaan se kuuluu ympyräsuisiin, leuattomien selkärankaisten (Agnatha) yläluokkaan. Tämä luokka on syntynyt jo 450 miljoonaa vuotta sitten ordovikikaudella. Nahkiaisilla ei ole lainkaan kaloille yleensä ominaisia suomuja tai leukoja ja parilliset evät puuttuvat kokonaan.
 

Ace17

Acenteella
Liittynyt
7.7.1999
Viestit
11664
Ajattele, jos uintireissulla järvestä noustessasi tuommonen roikkuisi varpaassa kiinni. :yuck:
 

VR

Syytön ja sillä sipuli
Liittynyt
7.4.1999
Viestit
10649
Sijainti
U15
Siitähän sais ruuat saman tien. :)
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus




Taisi olla MTV3:n uutisissa juttua nahkiaisten pyynnistä Kotkan kulmilla.

Tästäpä tuli mieleeni tivata f1-forumistien suhdetta tuohon "kalaan". Niin että maistuuko ???

1) Oletko ikinä syönyt/maistanut nahkiaista ?
2) Jos olet maistanut, mitä pidit ?
3) Jos olet maistanut, söitkö nahkiaisen pään vai poistitko sen ennen syömistä ?
4) Jos et ole vielä maistanut, teetkö tämän kulinaristisen teon lähitulevaisuudessa ?
5) Aiotko mahdollisessa maistamistapahtumassa poistaa makupalalta pään, vai annatko palaa päineen ?

Moon maistanu & syöny. Hyvää on, njam. Päätä en syö, annan kissalle, sekään ei aina syö päätä.

Nykyjään nahkiaisilla herkuttelua rajoittaa järjetön hinta, 2 €/kpl !!! Joskus, kun pyörin nuissa torihommissa, niin niitä sai 3 kpl kympillä, siis markka-aikana. No, tuossa em. satsissa saattoi olla hieman tutun alennusta ? Tänä vuonna en olekaan vielä nahkiaista maistanut...
No ja persketti

Eli

1) Syöty on
2) Hyviä ovat
3) Joskus poistan, joskus menee kera pään

Hintaa oli Turun silakkamarkkinoilla Nakkilalaisilla 3€ kipale, kympillä 4.

Itse ostin siitä toisesta, mistä niitä löytyi, hintaan 2,5€ kipale ja kympilla 5. hyvin uppos vaikka ei Nakkilaa manittukkaan kojussa :D
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Nahkiainenhan käyttää ravinnokseen kaloja, kiinnittymällä suulla kalan kylkeen ja imemällä sen kuiviin. Jostain muistan lukeneeni, että Estonian onnettomuuden jälkeisenä vuotena nahkiaiset olivat ennätyksellisen suuria. Voi vaan kuvitella mistä ne olivat ravintosa saaneet :dunno: Tosin siis tämä vaan Suomenlahden muutamassa joessa, en tiiä sit oliko juttu UL.
Sillälailla!
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Wikipediasta:
Suomessa nahkiainen valmistetaan yleensä niin, että se nirhataan ja sotketaan suolassa. Kun veri on valunut pois, nahkiainen paistetaan leppähaloilla ritilän päällä uunissa.
Koska en tiedä mitä kalan (tai otuksen) käsittelyssä nirhaamisella tarkoitetaan, oletin sen tarkoittavan hengen pois ottamista. Tämä huvitti hieman, että käsittelyssä tarvitisi erikseen mainita hengiltä ottaminen vieläpä sanavalinnalla: Nirhaus.

Onko tuolle nirhaamiselle joku aiempi aito merkitystä olemassa?
 
Ylös