Oman maan edustajan vaikutus

Hurmurisija

Well-known member
Liittynyt
3.3.2002
Viestit
3307
Miten kävisi Fykkösten katsojaluvuille Suomessa, jos siellä ei ajaisi suomalaisedustajaa? Miten suuri ylipäänsä on oman maan edustajan vaikutus katsojalukuihin eri maissa? Miten paljon formuloita seurataan esimerkiksi Ruotsissa?

Pahoin pelkään, että jos Kimi ei ajaisi, ei Suomessa myöskään olisi kaikilla mahdollisuutta seurata lähetyksiä, koska katsojaluvut olisivat liian pieniä, jotta lähetykset kannattaisivat.
 

patriot

Foorumin senaattori
Liittynyt
29.4.2001
Viestit
14758
Vaikutus on suuri! Etenkin, kun itse sarjassa ei tällä hetkellä ole loppujen lopuksi paljon mitään katsottavaa. Jos ei satu sakemannin hyppelystä tykkäämään!
 

Flying Spin

Well-known member
Liittynyt
15.2.2004
Viestit
260
F1-sarja on tällä hetkellä sellaista tuubaa, että saattaisi kyllä jäädä katsomatta ellei Kimi siellä ajaisi.
 

pmv

Well-known member
Liittynyt
22.8.2000
Viestit
5787
Sijainti
Perä-Pohjola
Veikkaisin että Espanjassa, Kolumbiassa ja Saksassa f1:n suosio olisi merkittävästi pienempi ilman näitten maitten huippukuljettajia. Oon sanonut tämän aikaisemminkin, mutta monissa maissa f1 on lyönyt läpi yhden kuljettan avulla. Keke teki ykkösistä Suomessa suositun. Ruotsissa Ronnie Petersson oli tällainen tekijä. TV4 näyttää kaikki päiväsaikaan tulevat kisat suorana. Kyllä f1 kiinnostaa isoa joukkoa ihmisiä vaikka oman maan kuskia ei siellä ajaisikaan. Kipinän se kuitenkin antaa.
 

lfb

Flavio
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
9965
Sijainti
Helsinki
Luulen että Suomessa suosio ilman Kimiä olisi pienempi, mutta varmasti katsojia silti olisi ihan mukavasti. Ainakin itse katsoisin kisat silti varmasti samalla lailla kuin ennenkin. Mutta kyllä se oman maan kuljettaja varmasti vaikuttaa katsojalukuihin.
 

Aeuk

Well-known member
Liittynyt
29.1.2002
Viestit
1201
Kyllä se oman maan kuljettaja paljon vaikuttaa. Tälläisellä kaudella merkitys vaan korostuu - eli kun yksi hemmo voi vaikka perä edellä ajella voittoihin eikä kellään ole jakoja.

Tietty jos on mielenkiintoisia kisoja (paljon tapahtumia, kilvanajoa, ja etenkin edes jonkinlaista voittotaistelua) niin niitä kyllä katselee ihan mielellään, vaikka suomikuskit olisivatkin poissa kuvioista. Esimerkkinä Monaco tältä kaudelta. Tylsissä kisoissa - kun Räikkä keskeyttää ja voittajakin on selvä, ei välttämättä riitä mielenkiinto. Tosin eipä silti ... ei se mielenkiinto välttämättä riitä silloinkaan, jos Räikkä ei keskeytä mutta köröttelee maaliin jossani pistesijojen ulkopuolella tms. Ei pelkkä suomikuskin mukanaolo tee kisoista katsomisen arvoisia, todellakaan.
 

Vellu

Kuninkaalleninen
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
18051
Sijainti
Vantaa, Finland
Oman maan *menestyvä* kuski kyllä varmasti lisää katsojia kaikenkaikkiaan. Kyllä tuo itselläkin vaikuttaa jonkin verran. Kyllä sitä F1:tä tulis katottua, vaikka ei oliskaan yhtään oman maan kuskia joukossa. Voisiko niitä siinä vaiheessa seurata helposti ja edullisesti on tietysti toinen juttu. Samalla periaatteella voisi kyllä muutakin mielenkiintoista (kuten määritelty aiemmin ja lisäksi siten, että kuskit on jotakuinkin tunnettuja) rata-autoilua seurata, mutta vähän vähissä on tarjonta kaikenkaikkiaan.
 
Ylös