72
Well-known member
- Liittynyt
- 14.2.2000
- Viestit
- 16061
Niin se vodka-tonnikalapasta.No toki. Ensimmäinen kosketus sosiaaliseen mediaan ja sillä tiellä edelleen ollaan. Hyvä niin. Huiseja juttuja, hyvin huiseja.
Jaajuu, joskos Varikko-aikoihin kerroit jostain ruuasta, jossa oli vissiin tonnikalaa, helvan paljon suolaa ja Kossua mausteena. Pyysin sillain sulta reseptin ja sainkin sen, mutta en koskaan sitä kokeillut. Nyt voisi olla aikaa lähiviikoina. Vieläkö muistat ohjeen?
Makaroonia pussillinen, 2-3 purkkia tonnikalaa, kirsikkatomaatteja, kivettömiä mustia oliivirenkaita. Vodkaa tai kossua lorautetaan niin kuin hyvältä tuntuu, sitä haihtuu aika nopeesti kun kiehuvaan lisäät. Semmonen reilu hömpsäys tai pari. Käsittämättömin osio oli se 1 dl suolaa. Mutta siitä tulee niin törkeen hyvää. Lisää siinä kiehumisvaiheessa makaroonien sekaan.
Tonnikala, kirsikkatomaatit ja oliivirenkaat lisätään sitten kun makaroonit on keitetty. Tonnikala lämmitetään pannulla mutta kirsikkatomaatit ja oliivit kylminä sekaan. Tonnikalan sekaan voi pannulla laittaa hieman basilikaa.
Kannattaa maistaa niitä makarooneja ensin, ennenkuin lisää muuta, joidenkin makuun voi olla liian suolaista, esim. lasten. Sitten kannattaa huuhtaista niitä, jos on makua liikaa. Itse tykkäsin aivan mielettömästi, kun toivuin ensimaistosta. Opin tän italialaiselta ystävältäni.