mustakaari
"Se on juurikin näin"
Tuli.Tulispa Hakkaraisesta toinen varapuheenjohtaja tulispa.
Tuli.Tulispa Hakkaraisesta toinen varapuheenjohtaja tulispa.
Komp.Eikös tuo nyt ole ihan normaalia uskovaisschaibaa?
Laura Huhtasaaren tiukat teesit: "Suomi irti EU:sta, puolueelle mallia ruotsidemokraateista"
Nuivien vallankumous mylläsi perussuomalaisten koko johdon.
Perussuomalaisten nuivien eli maahanmuuttokriittisten voittokulku ei jäänyt pelkästään Jussi Halla-ahon valintaan puheenjohtajaksi.
Nuivien vallankumouksen täydensi Laura Huhtasaaren, Teuvo Hakkaraisen ja Juho Eerolan valinta varapuheenjohtajiksi.
Laura Huhtasaari ajaa Suomen EU-eroa ja haluaa perussuomalaisten ottavan mallia kohutusta ruotsidemokraateista.
Perussuomalaisten puoluejohto ja sitä kautta todennäköisesti myös poliittiset linjaukset myllertyivät melkoisesti lauantaina puolueen puoluekokouksessa Jyväskylässä.
Perussuomalaisten koko puoluejohto edustaa nyt niin sanottua nuivaa siipeä, eli maahanmuuttokriittistä linjausta. Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon lisäksi 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Laura Huhtasaari, 2. varapuheenjohtajaksi Teuvo Hakkarainen ja 3. varapuheenjohtajaksi Juho Eerola.
Maahanmuuton lisäksi koko puheenjohtajisto suhtautuu kriittisesti myös Suomen EU-jäsenyyteen.
Nuivien vallankumous oli kova kolaus paitsi väistyneelle puheenjohtajalle Timo Soinille, myös 1. varapuheenjohtajan paikalta selvin numeroin syrjäytetylle puolustusministeri Jussi Niinistölle. Molemmat poistuivat varsin pian kokouspaikalta messu- ja kongressikeskus Paviljongista.
Sen sijaan ylivoimaisella äänimäärällä 1. varapuheenjohtajaksi valitulla Laura Huhtasaarella oli jo alkuillasta selkeät teesit perussuomalaisten ja Suomen tulevaisuudelle: Suomen on erottava EU:sta ja perussuomalaisten olisi syytä siirtyä kohutun ruotsidemokraattien linjoille.
- Ja ylipäätään ottaa mallia näistä oikeistopopulistisista eli moderneista kansallismielisistä puolueista, joita Euroopassa on enemmänkin, Huhtasaari sanoo Iltalehdelle.
- Emmehän me tietystikään kopioi minkään muun maan puoluetta. Perussuomalaiset on suomalainen liike, mutta mallia voi aina ottaa maailmalta. Nythän on monessa paikassa uusiliberalistit vastaan modernit kansallismieliset puolueet.
"Rajat auki -ajatus ei toimi"
Länsinaapurin ruotsidemokraatit on tuoreen kyselyn mukaan jo Ruotsin toiseksi suurin puolue, mutta muut puolueet eivät edelleenkään suostu tekemään yhteistyötä sen kanssa.
- Se on kansallismielinen, hyvin isänmaallinen puolue. He ovat kanssa sitä mieltä, että rajat auki -ajatus ei vain toimi, Huhtasaari kuvailee.
Hän ei usko perussuomalaisten eristämiseen Suomessa, vaikka puolue keskittyisi jatkossa huomattavasti enemmän maahanmuuttoasioihin.
- Politiikka on enimmäkseen mielipiteitä, eli kyllä meidän täytyy pystyä tekemään yhteistyötä ja löytää ratkaisuja. En itse ymmärrä sitä, että eristetään demokraattisesti eduskuntaan valitut ihmiset.
Huhtasaari uskoo sen sijaan siihen, perussuomalaiset voisi nostaa kannatustaan ruotsidemokraattien kaltaisella poliittisella asiasisällöllä.
- Tuoreen tutkimuksen mukaan 25 prosenttia suomalaisista äänestäisi rajakontrollin palauttavaa puoluetta. Sillä kannatuksella pääsisi jo pääministeripuolueeksi.
- Silloin kun on uskottavuutta, saa kannatusta - ja kun on kannatusta, voi luoda painetta muihin puolueisiin. Modernit kansallismieliset puolueet nostavat koko ajan kannatustaan, ja Marie Le Pen pääsi (Ranskan presidentinvaaleissa) toiselle kierrokselle, mikä on jo melko historiallista. Tälle aatteelle on tilausta.
"Faragella meni 20 vuotta"
Huhtasaari haluaa Suomen eroavan Euroopan unionista. Mitään aikataulua hän ei kuitenkaan halua vielä asettaa.
- Se on strateginen tavoite. Katsotaan ensin nämä Brexit-neuvottelut loppuun.
Kuinka realistinen tuo strateginen tavoite on?
- Jos Suomen kansa päättää erota, niin silloin se on realistinen. Ja Nigel Faragella meni 20 vuotta ennen kuin Brexit toteutui. Politiikka on maraton ja pitkä prosessi. Toki joskus asiat voivat toteutua nopeastikin.
https://yle.fi/uutiset/3-9662735Uudet eduskuntavaalit ovat erittäin todennäköiset. Näin arvioi pikaviestipalvelu Twitterissä Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Erkka Railo.
Politiikan tutkija, Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä arvelee, ettei valinta aiheuttaisi kummoisiakaan järistyksiä hallituksessa.
Etenkin kokoomus on valmis repimään hallitusohjelman ja aloittamaan uudet hallitusneuvottelut kristillisdemokraattien ja RKP:n kanssa, perussuomalaisten puheenjohtajaksi valittu Jussi Halla-aho sanoo. Halla-ahon mukaan perussuomalaisille kelpaa nykyinen hallitusohjelma, kunhan puolueelle tärkeitä kirjauksia toteutetaan.
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi aiemmin tänään, että Halla-ahon johdolla hallitusohjelmaan sitoutuminen ei riitä. Orpon mukaan kyse on myös periaatteista.
STT
Hallis lupasi Terholle merkittävää pestiä, eiköhän tarkoittanut ulkoministerin salkkua ja ehkä siihen lisätään eurooppaministerin hommat. Niinistölle Halla-Aho lupasi jatkoa nykyvakanssissa ja Huhtasaari vois sitten näyttää nätiltä kulttuuriministerinä. Aika paljon yhteistyökykyisemmin Hallis jutteli kuin Huhtis tuossa lainauksessa.Suurin huolenaihe tässä on ulkoministerin pesti.
Turhaa hommaa, sanoisin. Hallituspaikkaa ei ole maanantain jälkeen.Hallis lupasi Terholle merkittävää pestiä, eiköhän tarkoittanut ulkoministerin salkkua ja ehkä siihen lisätään eurooppaministerin hommat. Niinistölle Halla-Aho lupasi jatkoa nykyvakanssissa ja Huhtasaari vois sitten näyttää nätiltä kulttuuriministerinä. Aika paljon yhteistyökykyisemmin Hallis jutteli kuin Huhtis tuossa lainauksessa.
Niin ne on niitä, jotka ovat vähätuloisia ja vähän koulutettuja. Ehkäpä ennen maahanmuuton tulemista ongelmaksi heidän äänensä otettiin avosylin vastaan demareissa. Nyt on toiset tyypit (kuin vähätuloiset...) ilmeisesti etusijalla.Onhan nuo iltapäivälehtien kommenttiosion heikosti kielioppia osaavat juuri tätä kannattajajoukkoa. Mitä olen lukenut esim. kun se viides lapsi tuli ilmi. Oli kuulemma salaliitto Hallista vastaan.
Minä mitään politiikasta ymmärrä, mutta jytky tuli oppositiossa. Jos persuja haluaa kampittaa, niin ne kannattaa pitää hallituksessa tasapäistymässä ja tekemässä itsensä kannalta epämieluisia kompromisseja. Hallituksessa persuihin ovat pettyneitä sekä omat että vieraat, mutta oppositiossa (mikä heille luontaisempi rooli olisi) suosio saattaa taas kasvaa, kun voi keskittyä vain omaan agendaan.Persut oli epävarma kumppani alusta pitäen ja sääli, että saivat aikanaan jytkyn.
Luulen ettei ne muiluta sua itärajalle. Eiköhän ne vedä sen jo huomenna aika pystyyn. Siinä on kaksi vaihtoehtoa, persut hallituksesta tai uudet vaalit. Varsinkin Kokoomuksen puolelta kova paine irtisanoutua yhteistyöstä Halliksen persujen kanssa nyt kun voi kannatushuipun kanssa.Postaan vaikka tänne, kun en löytänyt heti oikeaa toikkia:
Vituttaa ainakin vähän sanan "älykkö" käyttö siinä yhteydessä, kun sillä tarkoitetaan keski-ikää lähestyvää miestä, jonka suurin älyllinen meriitti on väitellä muinaiskirkkoslaavista ja jolle konservatiivisuus sekä perhearvot ovat vuosien salasuhde avioliiton ohessa + lehtolapsi, sekä lisäksi maan turvallisuutta eniten uhkaava asia on joku nobody mamu etelästä, jolta puuttuu sekä kyky että tahto kumota yhteiskuntajärjestys. Siihen päälle mustavalkoinen maailmankuva + skandinaavisen historiamme tuhoamispyrkimykset ruotsinkielen kieltovaatimuksilla, viimeistelevät tämän aavistuksenomaisen vitutuksen.
Onnea persut, sitä tarvitsette, Soini oli sentään poliitikko.