PuuhaPete ketju (nikkarointia, viilausta ja höyläystä yms. äijä-sälää)

Jacques

KKWCS:n Mietaa
Liittynyt
15.10.1999
Viestit
37040
Sijainti
Helsinki
Jussi sanoi:
Olisko mitenkään järkevää että ostais ensialkuun koirankopin lastenmökiksi ja laajentaisi sitä sitten pikkuhiljaa iän ja koon karttuessa. Loppujen lopuksi se olisi jo reilun yksiön kokoinen ja sen voisi viedä mukanaan kun muuttaa pois kotoa :idea:
Ainakin ohjelmistokehitys -projekteissa käy AINA samalla tavalla! :D
 

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
Jussi sanoi:
vaja, leikkimökki tai muu vastaava rakennelma, alle 8 m²

- ei tartte mitään ilmoituksia

Tämä esimerkkinä Hollolan kaupungin sivuilta. Kannattaa tarkastaa asia kohdepaikan nettisivuilta.
Monilla paikkakunnilla 8 neliötä on rajana sille, että pienemmästä ei tarvitse kysyä mitään. Sitten seuraava porras on esim. 8 - 16 m², jolloin pitää tehdä ilmoitus. Tätä isommat vaativat rakennusluvan, kuten myös tuo kakkoskategoria, jos rakennuksessa on esim. tulisija. Kuta maalaisempi pitäjä, sen isommat neliöt kevyellä menettelyllä.

Kun homma järeytyy, vaaditaan myös naapureilta lausuntoa. Saattaa olla, että pientäkään tölliä ei saa tehdä liian lähelle rajaa (esim. min. 4 m rajasta). Kohteliasta on toki kysellä näkemystä muutenkin. Paitsi siltä mulkkeronaapurilta, jonka kukkapenkin kyllä voi pimentää kyselemättä!

Mutta kuten Jussi jo totesi, kohdekunnan sivuilta nuo detaljit ja tarvittavat kupongit löytyvät.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Runar ja Kyllikki sanoi:
Meillä on ainakin Salen ilmoitustaululla vähän väliä leikkimökkejä myynnissä. Kannattanee tarkkailla paikallisten kauppojen ilmoitustauluja.

Myös huuto.netistä kannattanee katsella. Tossa jokunen esimerkki sieltä. Eka on lähinnä leikki"mökki" mutta kyllä tollanenkin mukulalle menis. Toka on jo tosi komee, mun mielestä, ja kolmas ois varmasti joka mukulan unelma jo.

http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=77448615
http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=79238397
http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=79389837
Tuo viiminenhän on jo isännälle itelleen, kun lauantain vastaisena yönä eräänä könyää kyliltä nelivedolla ja emäntä hurjana kaulimen kanssa vastassa.. majailee tuossa varsin mainiosti loppuloman ajan.
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Kannattaa välttää pilipali-työkaluja :nope: Ostaa siis kunnon välineet jo projektin alussa, eikä sitten loppuvaiheessa hermojen mentyä.
 

Teme-84

Well-known member
Liittynyt
28.8.2003
Viestit
3983
Sijainti
Kokkola
Tulipa töissä pestyä ja lakaistua yksi reaktori tehtaalla vuosihuollon merkeissä. Oli se aika mielenkiintoinen sisältä. Jestas että pölisi kun lakaisin pohjaa.
 

Örfil

Guest
Toihan näyttää ihan pro-meiningiltä toi kasvihuone - oikein funkkistyyliä :ahem: Tulee ihan tennispalatsi mieleen!

Tässä omat väkästelyt viimeisten parin viikon ajalta:

Puutarhavajan pohja (peltikopin pystytys alkaa viikonloppuna, 7.5 m2). Tänään tarttis läiskiä noi pohjalaudat vielä kiinni. Huom! ei ole rosteri- vaan niitä pinnoitettuja ruuveja ;). Olin laiska enkä valanut pohjia vaan kaivoin n. 40-60 senttiä syvät kuopat, täytin hiekalla, annoin lojua pari viikkoa ja sitten tein "anturat" pihalaatoista. Laitan tohon vielä pikikaistat runkolankkujen alle ja passaan vaateriin niillä. Kulmissa on näet millin!!! korkeusero :D Pohjalle laitoin suodatinkankaan ja pienen kerroksen hiekkaa. Eiköhän sillä voikukat pysy kurissa jokusen vuoden.
Kivimuuri ala n. 150 kivenmurikkaa, pöllitty sieltä täältä pitkin Pirkanmaata :D
Oli oikein hyvä kuntosalitreeni kun kahdessa päivässä kärräsin peräkärryllä ja käsin nostelin jokaisen murikan paikalleen. Pisimmällä kävin pöllimiskeikalla Nokialla saakka :thumbfh:

Autotallin takusen kaadot (nyt on hyvät!) piti lapioida käsin uusiksi ja siitä tuli niin paljon maata, että tosta rinteestä tuli melkoisen jyrkkä. Hätäratkaisuna tein tohon alaosaan siis tollasen kiinanmuurin imitaation. Oikealla ylhäällä naapurin autotalli, vasemmalla meitin autotalli/varastorakennus. Ja tästä rakennuksestahan kaivoin viime syksynä n. 3 metrin syvyyteen (rakennuksessa on kellari) saakka maat seinän vierestä auki ja sitten tilasin salaojamiehet laittamaan uudet putket anturan viereen + kaivoivat imeytyskentän takapihalle. Piti tehdä itte mutta oltiin jo pitkällä marraskuussa ja oma aika oli kortilla ja voimat vähissä. Viimeisin homma oli kun salaojafirma tuli laittamaan monttua kiinni, niin koko yön olin kosanilla vedellyt pikikaistaa anturan juureen kiinni ja homma oli valmis 07:00 aamulla. Työmiehet tuli silloin huutelemaan montun reunalle että tuutko pois, nyt alkaa tulemaan hiekkaa päälle... :wink:

Kuvassa myös rakas kottikärryni, jonka kanssa olen viettänyt viimeisten kolmen kuukauden aikana enemmän aikaa kuin vaimoparan :( Kun nää projektit alkaa olla ohi, ajattelin maalata ton kärryn Ferrarin väreihin ja kylkeen kuskin nimen.

Emännän istutukset näyttää vähän rupsahtaneilta, mutta kyllä nekin tosta virkoaa...

Samalla olen laitellut takapihan nurmikon ja kaadot uusiksi + samoin koko etupihan hiekkaosuudelta kaadot, sekä rakennellut kaikenlaisia pihamuureja. Tarttee postailla kun tulee valmista...

 
Viimeksi muokattu:

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Muistakaa olla varovaisia nikkaroidessanne.
hs.fi sanoi:
Kotitapaturmista joka viides sattuu remonttitöissä

Julkaistu: 31.5.2008 17:52

Ville Seuri

Joka viides kotitapaturma sattuu talon remontti- tai huoltotöissä. Vuonna 2006 suomalaisille sattui näissä töissä noin 50 000 tapaturmaa. Tieto perustuu muutaman vuoden välein tehtävään Kansalliseen uhritutkimukseen. Tutkimusta varten on haastateltu noin 8 300 suomalaista.

Kansallisia uhritutkimuksia on tehty vuodesta 1980 lähtien.

Tutkimuksen perusteella on vaikea sanoa, onko remonttitapaturmien määrä noussut aivan viime vuosina, kertoo Kansanterveyslaitoksen tutkija Kati Tiirikainen.

1980-luvulta ne kuitenkin ovat yleistyneet rajusti. Runsaat kaksikymmentä vuotta sitten niitä sattui puolet nykyisestä määrästä.

Kaikkiaan koti- ja vapaa-ajan tapaturmissa kuolee vuosittain noin 2 700 suomalaista. Yleisin kuolinsyy on kaatuminen tai putoaminen.

Sairaalahoitoa vaatineita koti- ja vapaa-ajantapaturmia sattui sosiaali- ja terveysministeriön tilastojen mukaan vuonna 2006 noin 35 000. Pienempiä havereita sattui Kansallisen uhritutkimuksen mukaan yli 200 000.

Huoltotöissä loukkaantuneista valtaosa eli neljä viidestä on miehiä. Yleensä he ovat keski-ikäisiä. Suurin osa onnettomuuksista sattuu kotipihalla.

Remonttitapaturmat ovat usein tavallista vakavampia: 12 prosenttia niistä aiheutti vuonna 2006 murtuman.

"Naisille korjaustöissä sattuneet tapaturmat ovat usein lievempiä, kuten ruhjeita ja mustelmia", kertoo erikoistutkija Anne Lounamaa Kansanterveyslaitokselta.

Pihan jälkeen kodin vaarallisin paikka on keittiö. Ehdottomasti suurin osa keittiössä sattuneista tapaturmista tapahtuu naisille. Vuonna 2006 joka kolmas naisille sattunut kotitapaturma sattui keittiössä.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
S.A sanoi:
Muistakaa olla varovaisia nikkaroidessanne.
4/5 tapaturmista tapahtuu kun ei nikkaroi! Pitää oman turvallisuuden tähden tässä vaikka pistorasiaan nikkaroida joku oma patentti.
 

Vellu

Kuninkaalleninen
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
18051
Sijainti
Vantaa, Finland
kylmiö maalattu ja valmiina hyllytettäväksi. JESH, pääsee tyhjentämään vaatehuonetta, jossa hyllytarpeet on varastoituna.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Kuistin ikkuna- ja ovipielet tehty tänään. Samalla sahasin mitoitin ja sahasin kynnyslaudat, mutta en saanut paikalleen kun oli hiltin terät jääneet kyydistä pois. Pirun kolea ilma oli nikkaroida varsinkin näin romuskaisena, sormet kohmeessa vaikka työhansikkaat kädessä. Kohta saunaan istumaan niin jo alkaa veri kiertämään.
 

Jjusban

Newbie
Liittynyt
2.11.2000
Viestit
13447
Sijainti
(
Ei kukaan satu tietään jotain suositeltavaa, hyvää firmaa Tampereen seudulta, joka hioo parketteja taidokkaasti?

Onko kokemuksia parketin hionnasta, esim. mitä maksaa?
 

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Onko kokemuksia parketin hionnasta, esim. mitä maksaa?
Porukat teetätti koivuparketin hionnan pari vuotta sitten. Hinnasta ei mitään tietoa, makuuhuoneita ei muistaakseni hiottu eli jotain 70-80 neliötä varmaan oli hiottavaa pintaa.
Oli kyllä sen jälkeen taas kuin uus lattia. Kummasti vain parketti ehti reilussa 15 vuodessa tummumaan!
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Ei kukaan satu tietään jotain suositeltavaa, hyvää firmaa Tampereen seudulta, joka hioo parketteja taidokkaasti?

Onko kokemuksia parketin hionnasta, esim. mitä maksaa?
Reilu vuosi sitten 80 neliötä hiottavaa parkettia maksoi tonnin. Työn osuus oli yli 900 euroa, jonka voi vähentää verotuksessa.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Revin purkujätteistä nauloja irti. Olisko tullut kuukauden polttopuut kunhan pätkin määrämittaan- ja on kuivaa syttypuuta. :ahem:Yksi peräkärryllinen kertyi kyllästettyä ja lahoa puuta, jonka vien kaatopaikalle.

Ja porraslaudat sain porattua kun löytyi hiltin terä, proppu ja ruuvit vielä rautakaupassa. Ne kun saan propattua kiinni niin on työsauma talveksi tehty ja ens viikko meneekin pihansiivous ja halkohommissa.
 

Paappa

Komia on aina komia
Liittynyt
18.1.2004
Viestit
367
Sijainti
Mustalampi
Nakuttelin reilu parikymmentä anturamuottisiivua kasaan, vain 2 lyöntiä vasaralla peukaloon, toisella lyönnillä tummu kynsi ja toisella lähti nahka sormen kyljestä.
 
Ylös