Rallipäiväkirja

Onzah

Rallikarttojen tutkija
Liittynyt
12.11.2018
Viestit
362
Sijainti
Penkalla
Toivakka-Ralli

Niin sitä tuli kesäkausi avattua Toivakka-Rallin merkeissä. Katselupaikaksi valikoitui Ruuhimäki, ja viimeinen iso hyppyri. Hetken sai etsiä oivallista paikkaa kuvaukseen, kaikki "parhaat" paikat oltiin jo tuntia ennen viety. Lopulta tuli mentyä hieman kauemmas katsomaan, mutta hyvinhän sieltäkin näki. Keli oli jees, itikat kyllä söi välillä mutta mitä pienistä. Hieno rallipäivä auringon paisteessa, komeita hyppyjä, kuten alapuolella Krister Sjölund esittää, ja neljä spinniä seuraavassa mutkassa. Muutama auto hajoili ylipitkiin hyppyihin, yhdestä Bemarista irtosi pohjapanssari ja öljyä valui tielle.

Videota: https://youtu.be/rmNfv47d8MI

Seuraavaksi sit varmaankin Jyskälä.

Näytä liitetiedosto 26456
 
Viimeksi muokattu:

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
523
Sijainti
Porvoo
Tuli myös oltua Toivakassa. Ruuhimäki mutta maalin ässät. Ei mitään mainittavampaa. Siitä Neloselle kattoo risteykseen kärki ja sitten vitoselle viimeiseen risteykseen ennen isolle tielle kääntymistä. Yrkkää oli vielä ja mm. Welling heitti melkoiset kiepit ja saatiin jopa pieni sähkötolppa räpsähdys kun Bemari lipes tolppaan.

Itikoita oli vitosella ihan vitusti.
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11063
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Tänään Toivakka.
EK1 hyppyrit juuri ennen Pittääntietä. Muutama tosi komea leiskautus, mua säväytti (autot huomioiden) eniten Kalle Asikainen RäSällä ja Mika Mäkelä wanhalla Golfilla. Seuraavassa mutkassa poistui Tulla - ei näkynyt, mutta ääni kuului. Youtubessa olevasta videosta jää hämmästyttävänä mieleen kokeneen kartturin ohjeistus ja asenne.
EK5 jälkipuoliskon takavinkkeli ja sitä edeltävä vasuri. Kolme aika rajua poistumista ja lisäksi pientä kolinaa sekä leveää linjaa.

edit special: Fiesta ehti pistää tuohon väliin kommentit, juurikin sama mesta ja itikkaa tosiaan ihan sairaasti
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26531
Kalpalinnassa tuli myös vierailtua. Ysikymppisessä peltomutkassa leveää linjaa ihastelemassa. Yleisöä melko reilusti tai en tiedä paljonko sprinteissä yleensä käy, edelliskerrastani toistakymmentä vuotta.
 

AnttiL

It Gets Faster Now!
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
6520
Autoglymiin nopea visiitti. EK3 Nohkua 2,4 kilsan peltomutkissa pikkutiellä, tosi hyvä paikka josta näki kolme mutkaa (ja vielä kilsan päähän kauas). Jan Solans meinasi mennä ysikympissä pitkäksi mutta korjasi tilanteen käsijarrulla ja vedolla. Yksi Volvo 242 poistui myös kolmannessa mutkassa.EK4 Maso2 ei tarjonnut kummemmin ohjelmaa, mutta parhaat ajosuoritukset tarjosi Emil Lindholm ja joku Civic-kuskeista. Lisäksi mainitsemisen arvoista 0-auto Mitsun suoritus molemmissa paikoissa.

Molemmilla pätkillä seurana oli jäsen DC ja juttua riitti.
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
523
Sijainti
Porvoo
Autoglymissä tuli oltua EK3 junasiltaa edeltävässä oikeassa, EK4 yleisörysässä ja EK7 Alkupään pienessä linjaviassa. Ei mitään kummoista, pari tilannetta mutta kesärallit on aina mukavia kun ilmat suosii niin mikäs metsässä ollessa. Pakko jälleen kerran sanoa että on tuo Pengonpohja hieno EK, korkeuserot on kyl huimia.


EK4 Maso2 ei tarjonnut kummemmin ohjelmaa, mutta parhaat ajosuoritukset tarjosi Emil Lindholm ja joku Civic-kuskeista. Lisäksi mainitsemisen arvoista 0-auto Mitsun suoritus molemmissa paikoissa.
Jaro Kinnunenhan se nollalla. :thumbup: Olitteko myös yleisörysässä nelosella jossa Aarne ja muutkin?
 

AnttiL

It Gets Faster Now!
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
6520
Olitteko myös yleisörysässä nelosella jossa Aarne ja muutkin?
Ei kun tää oli omakeksimä paikka 8,7 kilsaa lähdöstä, mutta vähän pettymys se tosiaan oli, tien pito oli niin hyvä että autot ajoi sen mutkan aika suoraa. Yksi kriteeri paikalle oli kiertää yleisörysät kaukaa :D
 
Viimeksi muokattu:

DC

11th Street Kid
Liittynyt
27.10.2010
Viestit
2534
Sijainti
Campo Dell'Oro, baarin puolella
Jaro Kinnunenhan se nollalla. :thumbup: Olitteko myös yleisörysässä nelosella jossa Aarne ja muutkin?
Jaa se oli Kinnunen. Näki tosiaan vauhdista ja linjasta että joku ehta vetomies on puikoissa.

Ja komppaan eilisen penkkakaverin kommenttia siitä, että tee-se-itse-paikat pesevät mahdottomat yleisörysät aina ihan 100-0.
 

Onzah

Rallikarttojen tutkija
Liittynyt
12.11.2018
Viestit
362
Sijainti
Penkalla
Neste Ralli Finland 2019

Ensimmäinen Neste Ralli itselle muutaman vuoden tauon jälkeen, tuli jopa rallipassikin ostettua. Parit huomiohuomiot kaikkialta missä kävin:

Shakedown Vesala - alkuun ennen viimeistä risteystä olleella hypyllä. Grönholmin kartturi Rautiainen tuli kolmen muun FIA:n delegaatin kanssa viereen seisomaan ja vaihdettiin pari sanaa. Itse paikassa Meeke ja Greensmith katkolla. Kiven osuttua katsojaa päähän vaihdoin risteykseen, muutama leveämpi linja.

Harju 1 - Stadionin viereisen soraosuuden loivin vasuri lopussa, Latvala kaikkein leveimmällä linjalla.

Harju 2 - E-katselualueen hitaassa paikassa. Vetomiehet komeaa katseltavaa, etenkin Toomas Palmin Bemari sykähdytti. Mikko Lehti osui sisämutkan renkaaseen ja meinasi kaataa.

Paviljonki - Kaikkiaan neljänä päivänä tuli käytyä, hyvä pöhinä oli joka päivä, lauantaina sade vähän masensi tunnelmaa.

Laukaa 1&2 - Legendaarisessa Lossinmutkassa, aikamoinen ura syöpyi ulkolaitaan autojen leikatessa. Latvala tuli toisella ajokerralla reuhaamalla, Tänak tuli siististi. Japanin Washion Toyota Vitzissä oli vaihteet hukassa.


Kaiken kaikkiaan kesän paras viikonloppu, ehdottomasti. Keli oli vähän turhan vilpoisa, torstaina Harjulla oli jopa lämpimin keli.

Näytä liitetiedosto 26520
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11063
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
1-4.8 Jyskälä (eli mikä NRF)
-shakedown Vesala. P3 ja alue B, risteyksen jälkeinen oikea. 40m eteenpäin lanssipaikasta. Miksi tien oikealle puolelle ei oltu tehty katselualuetta? R2:sta osa koomaili linjanhaussa.
-Lutakon keskitysl...kisakeskus. Pääsylippujen ja laukkujen turvatarkastus kaameaa säätämistä, vaimoni olisi voinut tuoda "tiukasta" tarkastuksesta vaikka Suomi-konepistoolin. Muutenkin vittuilun perustunnelma kuin viime vuonna. Jos emme olisi odotelleet tuttavapariskunnan ehtimistä aterioimaan kanssamme Nagarkotiin, emme olisi menneet. Miten epäviihtyisäksi voivatkaan luoda huoltoparkin??
-EK2 Oittila P2 ja B. Pitkä näkemä. Pumppailua jälkimmäiseen risteykseen. Hyvää makkaraa, tosi epäonnistunutta laihaa kahvia ja Mauri Pekkarinen patsastelemassa.
-Hippoksen Vetomieshuolto. Rentoa oloa. Tutut kuskit kadoksissa.
-EK7 Moksi. P5 ja E. Maailman söpöin parkkilipunmyyjä. Perinteinen vauhdikas risteys, jotkut onnistuu linjanhaussa - jotkut ei. Mukavat screenit jatko-osuudelle. Tajuton ruuhka poistumisessa, pikkutiekikka puri hienosti ohittamaan jonotuksen.
-EKt 13 ja 17 Päijälä, 7km pohjoiseen Päijälän kylästä. Hyppyjä ja linjanhakua mutkaan. Renkaanvaihtoa. Suunnan hukkaamista risteyksessä. Päivän paras Friman-Seppälä-Lada!!!! Hyviä myös Lario sekä MM-kisassa pari Fiestaa. Mukavia katselukumppaneita, huuli lensi kuin spitaalisten bileissä.
-EKt 20 ja 22 Laukaa. P1 ja A. Lähdeniemellä panik. Pari nojaili vastapenkkaan kevyesti. Vuoden paras pyttipannu. De va så söt at prata svenska - tyvärr Rådström hade so mykky problem.
Ei parhaita Jyskäläreissuja, ei huonoimpia. 37. kerta joka tapauksessa. Kun tälle ladulle on lähdetty niin totta hemmetissä jatketaan.
 

franz galle

Well-known member
Liittynyt
22.4.2008
Viestit
155
Moksin takapiikissä näki molemmilla kerroilla puhdasta rallin ajoa. Sai katsella rauhassa sisäristeyksen penkalta. Muut katsojat vastapuolella 10 metriä tiestä "karsinassaan".
Ralliradio ilman Riku Tahkoa olisi mahdoton kuunneltava. Siis se olisi sama kuin joutuisi katsomaan JYPin pelit läpi kauden syvä-jyväskyläis-mukahauskan Jussi Lindroosin selostuksella.

ps. Järkytyksekseni lauantai-illan urheiluruutuun päässeet Oittilassa nää mölyapina-liinamiehet Aarnensa johdolla. Voi Yle minkä teit.
 

henkka_ok

penkkapelle
Liittynyt
24.9.2008
Viestit
879
Sijainti
Etelä-Pirkanmaa
NRF ´19

Kirjataanpa oma mm-ralli puhtaasti kvantitatiivisin määrein:

n. 1244 km autoilua 1-4 hlön täytöllä
9 erikoiskoetta (8x WRC, 2x Vetomies)
n. 26,2km kävelyä
n. 1 ltk Königsbacher-merkkistä palautusjuomaa
0,45l Jaloviinaa, 1 kpl tähtiä
4 peltoparkkia, 3 tienvarsiparkkia ja 1 junaradanvarsiparkki
4 kpl kaatuneita ralliautoja
3 kpl nostosuoritteita vaatineita ulosajoja
 

Sörsselsön

Kui hianoo se sit on?
Liittynyt
28.10.2013
Viestit
3919
Sijainti
Parc Fermé
Moksi 1+2
Toisessa hela hoito. Toisessa vain Katsutaan asti. Ei mitään muuta mainittavaa. Yöparkissa aika levoton meno. Poliisitkin kävivät jostain syystä paikalla 3 partion voimin. Oisko Puolan poijaat huomattu täällä?

Päijälä 1. WRC+Vetomiehet. Leveää linjaa ja pari kaatoa. Argentiinalaiset kysyivät ison hypyn perään. Ruuhimäki, Keltainen talo ja Urria oli hyvin tiedossa. Erityisen rauhallinen yöparkki. Liikenteenohjaaja ei tuntunut käsittävän et auto on helpompi jättää parkkiin nokka poistumistien suuntaan, vaan totesi et "kyllähän sulla autossa on pakki"

Service park. Ei kait kummempia mainittavia tästä. Simo Lampinen ja Mikko Hirvonen tuli bongattua.

...ja sitten syttyi öljynpainevalo. Ja kun vuokra-auto oli kyseessä niin tietenkin tässä vaiheessa reissua vasta tuli ilmi et auto palautettava sunnuntaina klo 12 (...oikea aika ois ollut 24). Ei vituta...

Jämsä on aina Jämsä. Elintarvikkeita hakiessa ja autolle palatessa tuli huomattua et uretaaninussimon makuuosastolla kuorsaa joku seurueeseen kuulumaton. Vironpoika oli erehtynyt autosta. Pahoitteli kyllä tapahtunutta. Sivuovi pysyi kyllä tämän jälkeen lukossa.
 

JoneZi

User
Liittynyt
17.3.2012
Viestit
7139
Sheikissä viime vuoden tapaan viimeisen risteyksen jälkeisessä oikeassa. Tällä kertaa mutkan jättöön suojaan kiviltä ja nythän siellä ulkomutkassa joku saikin pahasti kiven silmäänsä. Tien toiselle puolelle sisämutkaan vaeltaneet katsojat aiheuttivat järkkäreille harmaita hiuksia. Perjantaina erittäin aikainen herätys ja Oittilaan P3:lle peltomutkiin ennen sulkua. Muutama puolittainen tilanne. Paikalla myös Yle kuvaamassa juttua Urheiluruutuun. Lähtiessä Pietarisen auto kiinnosti monia. Iltapäiväksi Moksiin Mansikkamäentielle nyppyvasuriin. Näyttävä paikka. Lauantaina laiskuus voitti ja aamuksi Kakariston uudelle hakkuulle. Hyvät jonopyörät siellä ja matkalla Pihlajakoskelle puhkesi rengas. Korjausoperaation jälkeen ei viitsinyt enää jäädä ruuhkiin vaan suunnattiin kotiin. Sunnuntaina Ruuhimäki x2 hyppysuoran isolla hypyllä. Solans leiskautti hienosti. Poistuessa P-alueelta isolle tielle pääsemiseen meni puolitoista tuntia. Porukkaa oli aivan käsittämätön määrä. Lauantaita lukuunottamatta hieno viikonloppu taas kerran.
 

maumau74

Well-known member
Liittynyt
13.2.2018
Viestit
46
Sijainti
Naantali
Keskiviikkona Naantalista hyvissä ajoin liikkeelle asunto autolla ja Jyväskylässä kaupassa ja pikapesulla Tuomiojärvessä. Siitä Shakelle P3 ja paikkaan, jossa Meeke meinas ekan kerran olla pihalla. Samaan kiveen osuivat myös Greensmith, Lappi, Suninen, Gryasin ja varmaan vielä joku muukin. Tuosta Paviljongille touhua ihmettelemään, jonka jälkeen Harju1 maalimutka ja shikaani. Aamuksi Oittilan sulkuun sisään. Ei mainittavia urotekoja, paitsi että taisi 11 hyrrää käydä myös paikalla. Moksi 2 ja Lindholmin paikka, ei ihmeitä. Isoja kiviä joka auton jälkeen sai noukkia urasta. Lauantai jo komattakertaa peräkkäin Päijälän runkimutkassa ja taashan siellä sattui ja tapahtui. Sunnuntaiksi vielä Ruuhimäkeen, jossa porukkaa aivan järjetömästi ja sieltä sitten hyvillä mielin, vaikkakin väsyneenä kota kohti. Hauskaahan se taas oli :)
 

helge

Well-known member
Liittynyt
22.5.2009
Viestit
58
Torstaina ajettiin harjulle ja oli joku muukin löytäny meidän vakiparkin keskustasta jossa oli onneksi meidän autolle sopiva tila. Harjulla oltiin bussipysäkin kohdilla ylämäessä. Harjun jälkeen ajettiin moksiin yöksi P5 alueelle. Oli todella rauhallinen alue meidän kohdalla yöpyä.
Perjantai katottiin moksi1 missä ei mitään ihmeellistä mutta ekaa kertaa totesin että nyt oli siimat liian kaukana tiestä. Noin 15 auton jälkeen lähdettiin äänekoskelle siihen tehdylle uudelle osuudelle mutta jouduttiin ruuhkaan. Meiltä jäi 7WRC autoa näkemättä ja epäonnea myös siinä mielessä et oli tarkotus katsoa koko letka kunnes tuli keskeytys. Joku JWRC oli vähän katkolla siihen tehdylle osuudelle tullessa ei olu kaukana että olisi lähteny. Muttä täytyy sanoa että oli redbullin juontaja niin pihalla kun olla ja voi kun höpötti siellä esim Lappi ajoi toyotalla vielä hänen mukaansa :wall::wall: Illalla ajettiin kakariston risteykseen missä jälleen saatin rauhallinen paikka nukkua. Päivä menikin siellä fiilistellen ja nauttien rallista. Vetomiehet oli jälleen ihan priimaa ja tulipa koettua torven soitto kartturin toimesta kesken ajon :D:D Tämän jälkeen olikin sellaset ruuhkat et :nope: ja siellä menkin se 3tuntia jonossa että iso miinus siitä kun leustu ajettiin viimeisenä joka ainakin minusta tukki 9tien täysin purkautuessaan. Jyväskylässä sitten tuli tieto et P2 on täynnä joten ajettiin P3 suuntaan mutta saatiinkin auto parkkiin hiekkakentälle. Muuten hyvä paikka mutta perhana virolaiset valvoi koko yön soittaen virolaista musiiikkia ja aamuyöllä jo tuli yksi biisi yhä uudestaan ja uudestaan. Sunnuntai menikin siinä hyppyrillä ja ai että oli hienoja lentoja. Ainoa miinus paikassa oli todeta et taas se redbullin ukko oli höpöttämässä omiaan siellä miten voi olla yksi kaveri niin pihalla. Illalla oltiin 19 aikaan kotona ja siihen saunat päälle niin voi vaan todeta et oli jälleen hieno kokemus koko reissu jälleen. Kisa meni miten meni mutta ei sellasta harmitusta tullu ollenkaan kun jotain tapahtui.
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
523
Sijainti
Porvoo
Tänä vuonna oli itselle 30. Jyskälä putkeen. Teemana pikkutiet ja ei karsinoita.
Harju 1:sellä oltiin ekassa mutkassa. Ilmeisesti ihmiset edelleen luuli että paikka on VIP porukalle koska se oli vielä viiden jälkeen kun porukkaa ahtasi paikoille niin täysin tyhjä. Rinteessä muoviaita oli siinä vaiheessa pakattu täysin ekan rivin osalta. Ehkä kun paikka oli viime vuonna vipeille niin osa luuli että myös nyt.

Perjantaina oli vuorossa Moksi 1 ja Mäkelänkyläntiellä pikkuhyppy. Suosiolla katsottiin kaikki jonka jälkeen siirryttiin Äänekoskelle. Tarkoitus oli mennä välille pienen oikaisun kautta mutta ruuhkat pakotti ensimmäiseen mutkaan. Tästä Moksi 2: selle jossa alun vasuriin katsomaan kärki (ainoa harkittu karsina). Tän jälkeen pähkäiltiin että Ässämäen loppuun vai Harjulle kattoo Vetomiehiä ja päädyttiin Harjulle.

Lauantaina Kakaristo ykkösellä Ounin pikkutien hypyssä ja siitä edeltävässä vasurissa Vetomiehet (Mutka johon Meeke rullasi). Vetomiesten jälkeen oli tarkoitus mennä Pihlajakoski 1:selle mutta huomattuamme perjantain ruuhkat ja erään vetomieskuljettajaparin pyydettyä apua päädyttiin työntämään Clio trailerille ja matkaamaan Paviljongille. Meeken kiveä ihmeteltiin porukalla.

Sunnuntaina Laukaa 2 maaliin ja Ruuhimäelle Greensmithin mutkaan (joka oli siis suunnitelmissa jo aiemmin, ei Gusin ulosajon takia).

Kaikenkaikkiaan huippureissu taas ja haikea oli fiilis lähteä tarpomaan kotia kohti.

Päälimmäisenä reissusta jäi mieleen vauhdit mitä ne on kun pysyy poissa mahdollisimman paljon kaikista karsinoista ja pääsee lähelle tietä. Toki se sit aiheutti omat haasteensa kun harrastettiin piiloleikkiä aina kun turva-autot ajoi ohi. Ja jotta kukaan ei käsitä väärin, arvostan kyllä turva-autojen toimintaa ja oma valinta olla merkkaamattomissa paikoissa, mutta välillä logiikka puuttuu aivan täysin. Mm. Laukaan maalissa siimat oli vedetty näiden Safety autojen toimista sisämutkassa 5m päähän vaikka sisämutkassa on metrin korkuinen pattinki, mutta ulkomutkan jättöön sai mennä katsomaan metrin päähän, paikkaan jonne en koskaan menisi. Mm. Breen oli ihan katkolla siinä viime vuonna ja jos siitä lähtee auto kiertoon niin huonosti käy.

Ensi vuoteen.:thumbup:
 

AnttiL

It Gets Faster Now!
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
6520
Kuten suunniteltua, Ässämäki 1 ja Moksi 2. Tiivis mutta kiireetön reissu isän, veljen ja 9v veljenpojan kanssa. Ässämäessä ylämäkioikea pitkän suoran jälkeen Ässämäentiellä. Ketään muita ei ollut paikalle. Jossain kohtaa paikalle käveli venäläinen(?) punaviinilasi kädessä, katsoi yhden auton ja palasi metsään. Muutakin samaa porukkaa pyöri, suuri osa naisia ja lapsia. näyttivät siltä että olivat ekaa kertaa rallissa. Moksissa taas "Ogierin risteyksen" jälkeiset mutkat. Täällä pöly haittasi vähän näkymää. Pois kävellessä katseltiin vähän aikaa vikaa risteystä ja tuli melkein fiilis että siinäkin olisi ollut hyvät mestat katsella.

Viitaten Fiestan turva-autojen piilotteluun, oli kyllä viikonlopun kohokohta kun Ässämäessä vilkutin Michele Moutonille FIA-autoon ja tämä vilkutti takaisin <3
 
Viimeksi muokattu:

franz galle

Well-known member
Liittynyt
22.4.2008
Viestit
155
Moksissa taas "Ogierin risteyksen" jälkeiset mutkat.
Harkitsin hetken paikkaa kierrosten välissä (2. kierrokselle). Jatkoin sitten ajan kuluksi kävellen koko Surkeen lenkin ympäri. Heti niitten mutkien jälkeen hurja ylämäki. Edempänä sitten uskomattoman kapeita paikkoja, mm. Perälän talon kohdalla. Jossa aitoa metsä-ralliromantiikkaa toivat aito lehmänpaskan aromi, sekä vähän matkan päässä edessä päin yhden sisäkurvin oikaisu-ura, joka johti läpi tienvarsi-näreen alaoksien.

Viimeisen risteyksen makkaramyynnin pöytäkeskusteluissa vahvistui näkemys, että 95% nykyrallikatsojista eivät tiedä/ymmärrä vanhasta suurajokulttuurista mitään.
 
Ylös