Rallipäiväkirja

DC

Hylkää Huikka
Liittynyt
27.10.2010
Viestit
3302
Sijainti
Benjamin Franklin Parkway
Mukava, joskin tavanomaista hieman lyhyempi Keski-Suomen reissu ensin kolmen, sitten neljän ja lopuksi jälleen kolmen hengen seurueessa. Torstaina ensimmäisestä majapaikasta olisi vielä ehtinyt Harjulle, mutta siellä on sen verran monta kertaa viime vuosina tullut käytyä, ettei ollut mieltä lähteä käytössä olleella aikataululla paikalle löytääkseen itsensä jostain neljännestä katsojarivistä kurkkimasta. Noh, Yleisradiohan välitti tapahtumat ansiokkaasti myös perinteisen television välityksellä. Se yhdistettynä saunaan ja muutamaan viljapohjaiseen urheilujuomaan oli oikein hyvä startti reissulle.

Perjantaina sitten kukon laulun aikaan Oittilaan, 9,2 km lähdöstä takapiikkivasuriin pikkutielle. Metrimääräisesti aivan tolkuton näkemä ja muutenkin paikkana miellyttävä. Näki niin täyden vauhdin lähestymisen, itse kääntymisen, kuin siitä lähdönkin. Vaikka paikka oli P2:n kautta tavoitettavissa lyhyellä kävelyllä, oli siinä yleisöä suhteellisen vähän. Suurin osa taisi jäädä parkkialueessa käytännössä kiinniolleeseen kovavauhtiseen risteykseen. Sitten Ässämäki 1:een, P4:n kautta tuplaristeyksen takaviisto-oikean tuloon. Näkemä verrattain lyhyt, mutta tarjosi hyvän mahdollisuuden ajolinjojen vertailuun. Ja pölykään ei tuossa päässyt haittaamaan. Moksi 2:ssa tuli patsasteltua omaan mieltymykseen nähden vähän turhan monen muun kanssa katselualueella B. Vauhtiahan paikka kyllä tarjosi ja autotkin oli nähtävissä pitkälle toistakymmentä sekuntia. Pölyä alkoi tosin olla kuin muinaisissa Nukarin sprinteissä konsanaan. Tästä ehti vielä sopivasti Ässämäki 2:n lähtöön katselemaan autoja. Itsellä on jo pidemmän aikaa ollut sellainen perversio, että yksi pätkä on uhrattava lähdön katsomiseen. Siinä on oma fiiliksensä, kun saa katsella autoja sen pari minuuttia ihan rauhassa. Ja onhan ne äänet tömäkät. Ässämäessä oli vielä sinänsä mukavasti asemoitu se startti, että siinä pääsi tosiaan ihan lähtöviivan ja autojen viereen. Päivän päätteeksi pölyt tuli sitten huuhdeltua pois ainakin sisäisesti majapaikassa #2. Lauantaina ehti kotimatkalla vielä Leustu 1:n maaliin, radan alituksen jälkeiseen nopeaan vasuriin. Ei mikään kaksinen paikka ja porukkaakin oli sen verran ettei tunnelma mitenkään väljäksi päässyt metsässä ainakaan muodostumaan.

Omalle kohdalle ei sattunut sen kummemmin mitään rymyporukoita. Moksissa joku viiden hengen retkituoliseurue oli katsonut ensimmäisen vedon ilmeisesti niin intensiivisesti, että koko toinen kierros oli käytettävä nukkumiseen. Lisäksi tahatonta hilpeyttä herätti lievästi ilmaistuna virkaintoinen lipunmyyjä/-tarkastaja Ässämäessä, joka yritti ansiokkaasti tarkistaa rallipassien aitoutta jollain mobiilisovelluksella (?), kunnes taakse muodostunut n. 20-30 hengen jono päätti yksissä tuumin kävellä kontrollipisteen läpi pätkälle.
 
Viimeksi muokattu:

franz galle

Well-known member
Liittynyt
22.4.2008
Viestit
185
Jatkoin sitten ajan kuluksi kävellen koko Surkeen lenkin ympäri.
Siellä yhdellä peltoaukealla ilokseni poikkesi yleisestä sinivalkomustasta rallifanimaailmasta ruotsalaisten sinikeltainen matkailuautoleiri.

Mihin lienee kadonnut Ruotsista, lajin entisestä mahtimaasta, rallin osaaminen huipputasolla. Kaivataanko sitä siellä edes. Kirjoittakaa, jos joku asiasta tietää.
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11144
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
ruotsalaisten sinikeltainen matkailuautoleiri. Mihin lienee kadonnut Ruotsista,
Nää on tietty aina onnenkauppaa, me törmäsimme useammassa paikassa ruotsalaiskatsojiin. Suulaimmat Laukaassa. Kahden yön majapaikassamme, Alkio-opistolla ruottalaisia oli toistakymmentä - ja tuntuivat käyvän pitkää päivää pätkillä hyvin minimalistisen alkoholipatteriston kera.

Lisättäköön vielä kulutuslukemia viikonlopulta: mulla meni kolme tuoppia (Nagarkot, Harry's ja Satamakapteeni) sekä kämpillä litran pullo Atlântico-punaviiniä (se jaettiin vaimon kanssa).
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
753
Sijainti
Porvoo
Lisäksi tahatonta hilpeyttä herätti lievästi ilmaistuna virkaintoinen lipunmyyjä/-tarkastaja Ässämäessä, joka yritti ansiokkaasti tarkistaa rallipassien aitoutta jollain mobiilisovelluksella (?), kunnes taakse muodostunut n. 20-30 hengen jono päätti yksissä tuumin kävellä kontrollipisteen läpi pätkälle.
Niillähän on ne lukijat siellä Harjulla niissä tolpissa mutta myös kännyköissä eli ihan oikein kyseinen tarkastaja teki, mutta Harjulla ja Paviljongissakin jo huomasi että ei ne oikein toimi. Ja ei se tuolla mehtässä muutenkaan toimi, eli vähän kyseenalaiseksi on jäänyt että mikä niiden funktio on, kerätäänkö kävijämäärää vai tarkistetaanko aitous vai mitä
 

mufcAleksi

Active member
Liittynyt
17.7.2017
Viestit
39
Perjantaina ensin Moksiin, jonne piti keretä ennen sulkua jotta pääsi pätkän pohjoispuolelle P4 parkkiin kiertämättä Jyväskylän kautta. Sijantina Mäkelänkyläntiellä haastava hyppy+mutka paikka, jossa Meekellä tilannetta hypyn jälkeen keula puoliksi ojassa. Heti WRC-autojen jälkeen lähtö joko Ässämäkeen tai Äänekoskelle tilanteen mukaan. Valinta osui Ässämäen P3:een, jonne kerettiin minuuttia ennen Tänakia. Osoittautui hyväksi valinnaksi kuullessamme Äänekoskelle menevät ruuhkat. Siellä paikkana Mikkelsenin viime vuoden kaatomutkaa seuraava ylämäkioikea, jossa kaatui Oldratin Fiesta. Sieltä takaisin Moksiin samaan paikkaan kuin ekalla kerralla, nyt tosin välitietä pitkin melkein pätkän varteen. Sieltä kiireettömästi Harjulle katsomaan vetomiehiä ja Paviljongin kierros iltahuollon aikaan. Lauantaiaamulla Liisanmutkaan auto parkkiin ja suunta voimalinjahypylle. Ei ollut ehkä niin hieno paikka jota odotettiin, yhden vetomiehen ulosajo kuultiin seuraavassa vasurista. Vetomiesten jälkeen metsän kautta pienen tien pitkään alamäkeen jossa kolmoishypyt. Siellä penkalla alimman hypyn kohdalla, joskin selvästi turvallisemmin kuin puolalaiset jotka seisoivat ojassa gopro otsassa odottamassa renkaanjälkiä otsaan. Tajusivat nousta parin auton jälkeen ylemmäs. Saa linkata jos tällaista videota tulee vastaan. Suht ripeästi pari kilometriä pätkää pitkin juosten ja autoja väistellen pois välttääksemme pahimman ruuhkapiikin. Juokslahden ja Saakosken välillä käytännössä seisottiin joku 45 minuuttia, muuten kulki ihan hyvin kun tuli siihen ysitielle vasta Juokslahdessa sitä pienempää tietä Himoksen ja Patajoen kautta. Sunnuntaina Laukaan maalipäähän Lapin paikkaan ja seuraavalle suoralle huippunopeuksia katsomaan, ja vielä täysin ruuhkattomasti siirtymää pitkin Ruuhimäki 2:een sieltä Lievestuoreenjärven itäpuolelta. Löydettiin eräs nimeltämainitsematon välitie jossa 2 muuta autoa parkissa, ja polkua pitkin 1,5km kävelemällä suoraan maalihypylle (olisi myös päässyt ilman lippuja). Kyseisestä paikasta lähdettäessä etelään päin ei tarvinnut seisoskella sekuntiakaan ruuhkassa, joten jatkossa aivan turha tunkea sinne virallisiin parkkeihin. Parkkimaksuja ei Paviljonkia lukuunottamatta muutenkaan joutunut missään maksamaan. Erittäin onnistunut reissu omasta mielestä ja 15. Jyskälä on takanapäin :thumbup:
 

Reinweib

Well-known member
Liittynyt
28.3.2013
Viestit
469
Sijainti
Piilosa
Itsellä oli vähän sellainen Sunisen viikonloppu, tosin sain kovalla työllä tilannetta pelastettua positiivisen puolelle.

TO. Keskitysleiri, jossa juoksutettiin taas "oikealle" portille passin lukuun. Ruokapaikan kautta Harju 1:selle hyvissä ajoin jotta kerkeäisi eturiviin, odoteltiin porttien aukeamista reilun 2 tuntia ennen ensimmäistä autoa, mutta tämän kyseisen portin laskurit eivät toimineet ja se avattiin 30 minuuttia myöhemmin kuin muut, eli sitten tokaan riviin. :nope: Harjun päällä hienoja liippejä, ei sen ihmeempää tänä vuonna.

PE. Yöllä siirtyminen Oittilaan jossa harmiksi bongattiin pimeään oikeaan kasattu puupino joka ohjasi kääntymistä sen verran mukavasti että siirryttiin vaihtoehtoiselle reitille, eli Moksin loppulenkille heittävään hyppyyn. Aamulla Tänäk tuli ylikylän kyytiä ja Ogier vielä hurjemmin. Breenin jälkeen siirtyminen Ässämäki 1:selle hakkuuvasuriin, jossa hemmetin pitkä näkemä ja loppuosa ihan näyttävää. Joku R5 kaatoi. Olin naviin laittanut virallisen parkin, mutta perillä ei ollut parkista tietoakaan, vetäisin vähän tuon jälkeen improvisoidulle pysäköintialueella ja lähdin hiihtämään pätkää kohti, mutta koska olin tullut jo ajatellusta kohdasta ohi, navigoin itseni ihan väärään kohtaan pätkää, mutta pikaisen tilannearvion ja äärimmäisen tetsauksen jälkeen kerkesin hakkuulle katsomaan Tänäkin. Mun jälkeen ei tainnut tulle enää ketään :tongue: Tuolta takaisin Moksi 2:seen Nikaran paikan kohdille, vastassa oli järkkäri ja moottoripyöräpoliisi ohjaamassa jonon keulille 3km pätkästä. Ohjaus loppui ilmeisesti heti tuon jälkeen kun pätkälle sai talsia autojen seassa. Paikassa järjestelyt tuntuivat muutenkin siltä että joku oli unohtanut kertoa että sinne tulee katsojiakin, vähän matkaa metsässä rämpimistä -> ei saatana... -> sitten tietä pitkin Kymintien risteykseen joka oli näyttävä paikka. Breenin jälkeen apinan raivolla metsän läpi oikaisu autolle, jota ei auttanut tippaakaan ettei kännykkään saanut ladattua mitään maastokarttaa. Liikenne veti kohtuullista vauhtia, mutta aikaa oli palanut sen verran että mentiin taas vaihtoehtoiselle reitille, Ässämäki 2 loppupäähän jossa kerkesi nähdä hyvässä paikassa kaikki autot. Parikymmentä virolaista oli vaivautunut samasta suunnasta paikalle, kyläkisan tuntua oli ilmassa järkkärien kanssa läppää heittäessä.

LA. Yöksi piti tulla kotona käymään, 2.5 tunnin unien jälkeen kohti Pihlajakoski 1:stä, josta olin bongannut sellaisten metsäparkin josta pääsee pois silloin jos/kun tarvii. Googlen sateliittikuvat olivat vuodelta nakki, ja vastaan tuli mm. niiden ottamisen jälkeen rakennettuja taloja pihoineen, joten meni taas sarjaan äärimmäinen tetsaus. Paikaksi pikkutien loppupäässä oleva linjavikainen nyppy ja kirraava oikea (yllätyksenä ylämäkeen..), näyttävää menoa kunnes vetomiesten varovaisuus sai siirtymään kuuluisaan risteykseen katsomaan ulosajoja. Vetareiden jälkeen takaisin, sama meno jatkui ja mm. Camillilla äärimmäinen happipaikka linjaviassa. Tässä vaiheessa turnauskestävyys alkoi olla loppu eikä yöpyminen 7 asteessa houkuttanut, joten jätin Leustu 2:sen ja Ruumäet väliin ja siirtyä kotikatsomoon. Paikoiksi oli ajateltu Leustussa ylämäkihypyt alkupäässä, Greensmithin paikka ja hyppysuora Ruuhimäessä. Laukaa oli vielä WRC+:sta katsottuna ok, mutta Ruuhimäen hypyt pitää kyllä nähdä paikan päällä..

Yleisesti tuntui että on vähemmän väkeä kuin aikaisempina vuosina, virolaisia ja ruotsalaisia sitten taas oli paljon enemmän kuin ennen. Ulkomaan elävien aiheuttamia ongelmia ei tainnut juurikaan osua kohdalle. Nestettä meni kaikki mitä oli autoon varattu ja piti vissiin ostaa lisääkin.

Edit: Parkkirahaa oli varattu, ja sitä mielellään tukeekin järjestävää seuraa, mutta ainoa kerta kun sitä kysyttiin, oli tuo järjestelyiltään ontunut Moksin kohta.

Edit2: Harri Toivosen kanssa ihmeteltiin myyntikojujen tarjontaa Service parkissa.

Edit3: Michele Mouton ei tänä vuonna halunnut keskustella mun kanssa. Olin valmistautunut kysymään hotellihuoneen numeroa.
 
Viimeksi muokattu:

Sälli

Well-known member
Liittynyt
27.10.2013
Viestit
83
Laitetaanpa Jyskälä pakettiin myös omalta osalta.

Torstai-iltana tuli käytyä Harjulla seuraamassa harjulta laskeutumista. Sen verran myöhään tuli saavuttua paikalle, että tarjolla oli toisen/kolmannen rivin paikkoja, joten kuikuilemallakin paras näkemä osui lähinnä assulle tulevan takapiikkiristeyksen jarrupaikkaan.

Perjantaipäivän homehduin töissä ja nautin ralliradion annista. Työpäivän jälkeen hyppäsin kuskin paikalle nauttimaan 700tkm rullatun G.L. VIP Transporterin ajo-ominaisuuksista ja rytmiryhmä kyytiin. Käytiin Äänekoski 2:n uutta tielinjaa seuraamassa. Uudelle pohjalle tulo oli syöpynyt hieman sisäreunasta, joka aiheutti hieman kevätjuhlaliikkeitä, yksi loppupään Fiestoista uitti pidemmällä ojassa. Hyvä paikka oli pitää puskakelloa myös.

Tästä siirtymä kohti Pihlajakoskea, ja tarjoamaan Portteria metsäautopoluille. Yö pidettiin leiriä Vironlahdentien Eteläpuolella metsätien kääntöpaikalla ja tästä aamulla +2km kävelyllä siihen kuuluisaan 4km risteykseen.

Eli tapahtumina tosiaan ekalta kiepiltä Asunmaan ja 2xJwrc Fiestan poistuminen ja useita hienoja linjoja. Vetomiehistä 4 ulos ja monenlaista muutakin suoritetta.
Garde oli tuossa penkalla myös ja seurasi Asunmaan pätkän varressa tekemää tukivarsi(?)remonttia pieteetillä.

Toisella kierroksella mahtavaa yrkkää werssiletkalta ja Pajari valitettavasti poistui ilmeisen "pulkkana" risteystä edeltävässä pokkauksessa.

Lopulta kuljettajan pesti kesti niin pitkälle aamuyöhön, että sunnuntain pätkille lähtö jäi väliin, veto oli kirjaimellisesti pois ja tyytyminen oli ralliradioon sekä tv-lähetyksiin.
 

Audi_sport_UK

Well-known member
Liittynyt
28.2.2010
Viestit
1753
Näytti tänään olevan Lahti Historickiin menijöitä tiellä. Vastaan tuli 4-ryhmän Porsche. Meinasin tulla punttiin. :alppu:
Harmi ettei ole aikaa mennä penkalle.
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
753
Sijainti
Porvoo
Näytti tänään olevan Lahti Historickiin menijöitä tiellä. Vastaan tuli 4-ryhmän Porsche. Meinasin tulla punttiin. :alppu:
Harmi ettei ole aikaa mennä penkalle.
Hienoja laitteita tänään liikenteessä mutta yrkkä ja vauhti täysin kateissa koko Historic ryhmällä. (Paitsi Kankaanmäeltä joka tuo hienosti Vollea). No huomenna silti uudestaan kattoo. Tänään kolmosen vanhassa (Kopran) paikassa ja vitosella.
 

maumau74

Well-known member
Liittynyt
13.2.2018
Viestit
83
Sijainti
Naantali
Oltiin 8/11 pätkän puolivälin lähestulkoon "vuoren" ylityksessä ja näyttäviä linjoja sai katsella ja toisella kierroksella hyvää vauhtiakin :) tuli taas todettua, että kauas on pitkä matka, tai toisaalta eihän menomatka ollut pitkä, mutta reilu kolme tuntia kotiinpäin ajelua alkoi jo tuntua pitkältä. hieno rallipäivä jokatapauksessa taas :)
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26640
Laitilan SM-rallissa shakedownilla ekassa risteyksessä. Paikoin melko leveitä ajolinjoja testipätkälle. Kolmosella viimeisessä risteyksessä ei mitään erikoista. Seiskalla lopun pudottavassa vasurissa leveää liippiä ja Astra kävi puimassa ulkokurvin tiluksia. Täydellinen rallisää :cool: vähänlaisesti oli silti porukkaa mun paikoissa.
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
753
Sijainti
Porvoo
South West Motorsport rallissa tuli käytyä. 1ek alun valtion oikea, yleisörysä jossa meni neljä pihalle ja nelosella loppupään valtion oikea-vasurissa.

Ensimmäinen HaMu ralli allekirjoittaneelle. Posina makeita (=erilaisia) laitteita, hyvää yrkkää ja fiilis. Negana ehkä vähän löysäksi venynyt aikataulu, kun 120 auton pätkä venyi yli kolme ja puolituntiseksi.
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11144
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Tänään Mad Crocissa SM-rallissa. EK 3/6, alamäkihuomio + risteys. Päivän komein sladi Joonaksella, upein vastaheitto Ilmolla. Ei draamaa, mutta vuoden 2019 viimeinen kaunis päivä ja todella mukavia kanssakatselijoita. Vahinko, että sen yhden vävypoika joutui keskeyttämään.
 

maumau74

Well-known member
Liittynyt
13.2.2018
Viestit
83
Sijainti
Naantali
mad croc sm ralli

Perjantaina tuli oltua ykkösen maalipään pudottavassa oikeassa ja tapahtumia riitti. kaksi rullausta ja yksi hyppy peltoon, sekä muutama leveä linja. lauantaina suunnattiin 4 pätkälle n.9 kilometriä lähdöstä. Siellä pitkä näkymä, hieno keli ja kolme kuskia tuli liian kovaa kurviin ja siitä pellolle. Kaksi pääsi sentään jatkamaan :) tuolta vielä seiskalle saukonojan koululle, missä ei ihmeempää tapahtunut. Lario tuli kyllä yleisöä viihdyttäen.
 

Kenda

Well-known member
Liittynyt
11.10.2015
Viestit
2657
Sijainti
Muualla
Perjantaina tuli oltua ykkösen maalipään pudottavassa oikeassa ja tapahtumia riitti. kaksi rullausta ja yksi hyppy peltoon, sekä muutama leveä linja. lauantaina suunnattiin 4 pätkälle n.9 kilometriä lähdöstä. Siellä pitkä näkymä, hieno keli ja kolme kuskia tuli liian kovaa kurviin ja siitä pellolle. Kaksi pääsi sentään jatkamaan :) tuolta vielä seiskalle saukonojan koululle, missä ei ihmeempää tapahtunut. Lario tuli kyllä yleisöä viihdyttäen.
Itse olin ykösellä erilainen epänuori ja suuntasin maalimutkien sijasta about kilsan verran lähtöönpäin nyppyvasuriin, muutama liippi mut eipä mitään kummempia. Ämmälä oli poistunut seuraavassa vasurissa, nostettiin takas tielle pätkän jälkeen. Nelosella samassa paikassa. Seiskalla ekan risteyksen jälkeinen pelto-oikea, hienoa liippiä ja nelosella suoraan peltoon mennyt Audi esitti omia kuvioitaan tuollakin.

Kamerassa oli tarkennushäiriöitä koko reissun ajan, joten kuvailut on varsinki seiskalla melkoista suttua. Teinpä kuitenkin videon -> https://www.youtube.com/watch?v=yel6Ntl90V8
 

Reinweib

Well-known member
Liittynyt
28.3.2013
Viestit
469
Sijainti
Piilosa
Tänään Mad Crocissa SM-rallissa. EK 3/6, alamäkihuomio + risteys. Päivän komein sladi Joonaksella, upein vastaheitto Ilmolla.
Reippaina poikina käppäiltiin tuosta muutama sata metriä maaliin päin, pari talonpihaa, silta jne. Pari likiä, mutta kaikilla matka jatkui, hyvin vaihtelevia suorituksia tuli kyllä todistettua. Lindroos taisi jäädä parhaiten mieleen posiviivisessa mielessä :thumbup:
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
753
Sijainti
Porvoo
Tyttären kanssa liikenteessä niin valinnat osui helposti lähestyttäviin paikkoihin. EK4 huomiolla, komeita liippejä, ei muuta. Saukonojan koululla aikalailla porukkaa mutta nyt ei ollu kyl tilanteita ollenkaan. Silti, joku paikassa vaan viehättää. Pitkä näkemä, yleisömäärä vai mikä mutta aika lailla nappiin mennyt päivä. Ilmoilla oli varmasti iso osuus onnistuneeseen keikkaan.
 
Ylös