Ruoka (& juoma) 2012

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Ok, kiitoksia ohjeesta. Mitä muuten tuohon voihin tulee niin itse käytän pelkkää kirnuvoita :thumbup:
Hyvä. Noi muut kaupassa myytävät "voit" kuulemma valmistetaan jostain jauheesta johon lisätään vettä.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18480
Tekasin just kolme leipää ja yhden piirakan. Päällä, voi, makkara, juusto, majoneesi, kurkku/aromisuolalla.
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Tai no luomukirnuvoita ;) Huomaa että noi muut voit räiskyy pannulla ihan perkeleesti. Kirnuvoi ei.
Sama havainto. Voin voi myös kirkastaa niin toimii pannulla parhaiten, eli siis lämmittää ensin voin ja jättää sen pohjalle kertyneen heran käyttämättä kun paistaa pihvejä :thumbup:
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Hesessä kävin just vetämässä pikkuhampparin ja isot potut pottuina.
Illaks ajattelin sydämmmelle ystävällisen silavajauhorullan kyhätä.
Jos niinku laittais pekonia silleen... ristiin rastiin punottuna ja kääräsis wanhan ajan makkaran siihen pekoniin ja maustais luostarilla ja jollain grillimausteseoksella. Vähän niinku tämän näköinen jööti, paitsi maustetta tohon pintaan.

Uskon, että maku on mitä mainioin. Peppukipeät kulinaristit voi vänkätä salaatteihinsa taas tänään.

Toivon kuitenkin, ettei siitä tule tällaisen näköistä.
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Miksi toivot? Onko aterian ulkonäöllä ja asettelulla tärkeä osa sun kulinaarisissa elämyksissä?
Ei välttämättä kovin tärkeä osa (kuten edellisessä viestissäni kerroin, kävin juuri hesessä), mutta jonkinlainen rooli kuitenkin.
Vaikka maku se tärkein onkin, niin silvottua kikkeliä muistuttava läjä ei ainakaan ole omiaan herättämään ruokahalua.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Sama havainto. Voin voi myös kirkastaa niin toimii pannulla parhaiten, eli siis lämmittää ensin voin ja jättää sen pohjalle kertyneen heran käyttämättä kun paistaa pihvejä :thumbup:
Joop.. Siitä on vaan niin paljon vaivaa :p
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Vaikka maku se tärkein onkin, niin silvottua kikkeliä muistuttava läjä ei ainakaan ole omiaan herättämään ruokahalua.
Ymmärrän kyllä hyvin, että tuollaisen assosiaation herättävä annos saattaa hieman tökkiä. Toki tuo ruuan visuaalisen vaikutelman tuottama mielikuva muodostuu individuaalisti jokaisen ruokailijan aivoissa erikseen :p
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Eilinen pekoniviritys oli varsin mainio, mutta söin liikaa ja mausteet pitää ens kerralla tyrkätä sinne sisäpuolelle, koska hieman kärtsänneet mausteet olivat väärän makuisia. Juuston kanssa oli vähän niin ja näin. Toisaalta se pysyi hyvin kasassa eikä levinnyt pitkin peltiä, mutta toisaalta maku oli ehkä hieman turhan mieto suola-jauho-ihra-grillimausteseoksen seassa.

Tänään sitten sveitsinleikeviritys porsaasta kera emmentalin ja suolalihan. Emmental tällä kertaa sinileimaista, koska porsas itsessään ei ole kovinkaan vahvan makuinen, eikä suolalihakaan, enkä halua muonan maistuvan pelkälle emmentalille. Saattaa olla että punaleimainenkin olis ollut jees, mutta tällä kertaa nyt näin. Mausteiks ihan vaan suolaa ja pippuria (mahdollisesti vain valko-), ja ehkäpä pari sitruunan lohkoa siihen päälle vähän makua antamaan.
Kyytipojaks puikulamuusia.
Eiköhän se siinä sitten olekin.

Illaks ajattelin tehdä (mekapeipe tämän oikeasti varmaan pääosin tekee, kuten muusinkin, mutta ei nyt puututa pikkuseikkoihin) jonkinlaisen kakun. Suklaata ja appelsiinia olis tarkoitus käyttää "päämakuina", mutta muu on vielä harkinnassa. Tutkinen nettiä, josko jotain uutta ideaa sieltä löytyis.
 
Ylös