Syön parhaillaan 4 (vatsa repee jos saa santsata)

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Minä en syönyt kansakouluikäisenä koulussa muuta kuin nakkeja, makaroolilooraa ja perunoita. Vasta aikuisiällä on selvinnyt, miksi tililiha, sipuli, kanaviillokki ja jauhamaton liha ylipäänsä oli aivan pitelemätön paikka syödä. Ei vaan pystynyt :nope:

Kyse on osalla tämän tyypin ihmisillä ruuan suutuntumasta eli miltä se ruoka tuntuu suussa, ei niinkään maku. Haju kyllä on taasen yksi tekijä sekin, mutta sekin saattaa vaan muistuttaa siitä inhokkiruuasta itsessään. Mutta itselläni se liukkaus mikä lihassa ja sipulissa (tilliliha ja kanaviilokkihan onpelkkää liukasta ja smegmaista ektoplasmaa!) oli suutuntumana, oli sellaista ettei nieleminen onnistunut - se vaan pukkas ruuan ylös eli tuli oksennusrefleksi, jos koitti nielaista.
Varsin erikoinen ja mielenkiintoinenkin postaus. Mää en ole koskaan kokenut tillilihassa, sipulissa, kanaviillokissa enkä edes kokolihassa (jauhamattomassa) minkäänlaista 'liukkautta' mikä estäisi nielemisen.

Paremminkin päinvastoin... Kokoliha on usein varsin kuivaa pureksittavaa ja siihen pitää oman suun tuotoksena lisätä liukasta sylkeä, että sen saa nieltyä. Kokolihaa ei koskaan saisi paistaa kokonaan kypsäksi, ettei lihasnesteiden liukas mehukkuus katoa.

Kaurapuurossa sellainen liukaslimaefekti jo esiintyy, mutta sitäkin syön ilman ongelmaa.
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Anteeksi vaan herkät syöjät, mutta kirjoitan vielä hieman Örfil/Racerin suutuntumaan liittyvästä asiasta.

Join söin aikoinani vatsavaivoihin yön yli vesilasissa lionneita limaisia pellavansiemeniä. Se se oli helppo tapaus.

Mutta kun eivät vatsavaivat hellittäneet, niin luin jostain, että pellavansiemenlima pitää tehdä keittämällä siemenet kuumaan veteen ja sitten jo vatsa paranee.

No, mää keitin lionneet pellavansiemenet. Tuloksena oli varsin paksu pellavansiemenlima, mitä en mitenkään pystynyt nielemään. Tuo tökötti pysyi helposti ylösalaisin käännetyssä lasissa. Hirmuinen oksennusrefleksi oli nielemisyrityksen seurauksena. Kokeilkaapas.

Muutaman kuukauden kylmän veden pellavansiemenlimakuuri lopulta auttoi.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Simpukat ja etanat menee oikein hyvin, mutta osteri on kokematta. Se saattaa olla ensimmäisellä kertaa liukasta syötävää. Ikävin suutuntuma on jauhomainen, kuten pavut usein.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Jee, olin vika postaaja tähän toikkin, koska nythän tämä menee lukkoon.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös