Tänne kaikki merkityksettömät ilmoitukset, vol VII

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Örfil

Guest
Laskeskelin laskurin avulla sähkövermeideni vuosikustannuksia ja löysin yhden mahdollisen säästökohteen. Kahvinkeitto! Tapanani on paahtaa useina aamuina keittimellä aamukahvia pari kolmekin tuntia aamuisin ja kokonaiskustannus toiminnalle vuodessa ois laskurin mukaan 150€. Eihän tuollainen hirveesti paranna kahvin makuakaan. :thumbfh:
Meinaatko että "paahtaa" ihan oikeasti vai että keitin on vaan päällä kolme tuntia?
Peruslitkukeittimessähän on termostaatti, joten eihän se koko ajan "paahda" täysillä sekä keitä vettä kolmea tuntia.
Kuulostaa vaan huikealta summalta tuo 150e vuodessa pelkkään kahvinkeittoon.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Meinaatko että "paahtaa" ihan oikeasti vai että keitin on vaan päällä kolme tuntia?
Peruslitkukeittimessähän on termostaatti, joten eihän se koko ajan "paahda" täysillä sekä keitä vettä kolmea tuntia.
Kuulostaa vaan huikealta summalta tuo 150e vuodessa pelkkään kahvinkeittoon.
Päällä sen ajan. Pitäs varmaan erillisellä mittarilla kokeilla paljonko tuo vie. 900-1100W lukee pohjassa.
 

Örfil

Guest
Päällä sen ajan. Pitäs varmaan erillisellä mittarilla kokeilla paljonko tuo vie. 900-1100W lukee pohjassa.
Joo, eihän se tuota vie tietenkään koko ajan. Sullahan kiehuis kahvi siinä keittimellä koko ajan :D

Suurimman osan vie alussa sen veden kiehauttaminen ja sitten ajasta riippuen kuinka kauan pidät siinä levyllä sitä kahvia roikkumassa. Siinä levyssä on termostaatti joka naksuu päälle/pois tasaisin väliajoin.

Veikkaisin ihan näppituntumalla että tehon vois laskea jonkun kymmenen watin mukaan silloin kun ollaan "lämmön ylläpito" -moodissa.

Ole siis huoleti :ahem: Toki kolme tuntia keitin päällä on muuten vaan keittimen ennenaikaista hajoittamista ja kahvikin menee aika litkuksi siinä :(
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Meinaatko että "paahtaa" ihan oikeasti vai että keitin on vaan päällä kolme tuntia?
Peruslitkukeittimessähän on termostaatti, joten eihän se koko ajan "paahda" täysillä sekä keitä vettä kolmea tuntia.
Kuulostaa vaan huikealta summalta tuo 150e vuodessa pelkkään kahvinkeittoon.
Juu ihan helpolla en tota 150 euroa jaksa uskoa, mutta ehkä Markoj:llä on ihan perkeleellinen kahvinkeitin.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18206
Laskeskelin laskurin avulla sähkövermeideni vuosikustannuksia ja löysin yhden mahdollisen säästökohteen. Kahvinkeitto! Tapanani on paahtaa useina aamuina keittimellä aamukahvia pari kolmekin tuntia aamuisin ja kokonaiskustannus toiminnalle vuodessa ois laskurin mukaan 150€. Eihän tuollainen hirveesti paranna kahvin makuakaan. :thumbfh:
Ihmeellistä touhua. Kerran kun mulla unohtu kahvit, olisko ollut puoleksi tunniksi vai kolmeksi vartiksi pannuun levylle, niin mietin jopa että voiko tätä enää juoda. No join kyllä, eikä se sen kummemalta maistunut. Jotenkin tuntuisi vaan perverssiltä seisottaa sitä kahvia pannulla. Sehän saatana palaa kiinni siihen pannuun! Ja vesi haihtuu pois, ja kahvista tulee väään vahvuista. :nope:

Yleensä höräsen kahvit heti kun on tippunut (toki se toinen 3/4 kuppi joutuu olemaan levyllä ekan kupin juomisen ajan).
 

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
Tällä palstalla on ollut tapana, että kun aletaan keksustella kahvinkeitosta, niin heti kohta ilmaantuu framille useitakin retsoja, jotka ilmoittavat suurelkeisesti, että eihän sitä alle tuhannen euron keittimellä saa aikaiseksi kuin täysin juomakelvotonta kuraa :yuck:! Että ennen on ilman ja ottaa turpaansa kuin suostuisi juomaan peruskeittimen kahvia. Kun on ehdan kahvin makuun kerran päässyt. Korrrostan, että joku 150 euron Moccamaster tuottaa silkkaa kuraa sekin, puhumattakaan jostain marketin perusphilipisistä. Niiden käyttäjät vaikenevat, moccamastermiehet ehkä hetken inisevät. Perkolaattorikeittäjä saattaa saada jonkinlaisen sosiaalisen hyväksynnän. Ehkä.
 

Örfil

Guest
Korrrostan, että joku 150 euron Moccamaster tuottaa silkkaa kuraa sekin, puhumattakaan jostain marketin perusphilipisistä.
Kun ottaa huomioon kahvinkeittimen toimintaperiaatteen niin en ymmärrä minäkään kuinka Moccamaster tekisi paremmat kahvit kuin peruskeitin.
Meillä on Moskamaster vaimon peruja, mutta en huomaa siinä mitään ratkaisevaa lisäfunktionaalisuutta joka jostain taikoisi siihen tsufeeseen paremmat aromit kuin mun vanha Nummelan aikainen sitarin 15 e:n peruskeitin.

Sellainen perkolaattorikin löytyy ja sillä saa samoistakin puruista kyllä hieman erilaiset kahvit kuis moskiksesta. Se on kyllä fakta, mutta kuten kaikki tietävät, toimintaperiaatehan onkin erilainen.

Keittimissä kuuma vesi valuu purujen läpi ja täts it! Missä on moskamasterin taika, kysyn ma?
 

Tolerantti

Well-known member
Liittynyt
8.8.2000
Viestit
4704
En minäkään sitä Moscamasterin hyvyyttä ole ymmärtänyt. Sitkeähenkinen laitos se kyllä on. Sitten väitetään, että siinä olisi lämpötila jotenkin paremmin hallinnassa. En tiedä onko, ja jos on, onko sillä jotakin merkitystä.
 

FW08

Registered User of Talent
Liittynyt
9.7.2008
Viestit
22189
Sijainti
Behind the rabbit
Kysymys on veden lämpötilasta. Useampi noista 20 euron keittimistä ei saa vettä siihen optimaaliseen 90 + -asteen lämpötilaan. Varsinkaan ikääntyessään. Moccamaster taas ei tunnu lämpötehoaan hukkaavan.

Kyllähän sen maussa huomaa, jos kahvi on keitetty 70-asteiseen veteen.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Filtterikahvin juonti on ollu pitkään aika vähissä, mutta kyllä mä olen pannu merkille esim. Suomessa käydessäni, että systerin Moccamasterilla tehty kahvi on pirun hyvää verrattuna muihin perinteisiin kahvinkeittimiin. On tosin sanottava, että systeri käyttää varmaan eri kahvia kuin useimmat Suomessa, systeri nimittäin vannoo Lidlin saksalaisen kahvin nimeen ja se on kyllä näköjään ihan oikeesti hyvää. Tarttis siis tehdä sokkotesti vaikka jollain Juhla Mokalla, yks kuppi Moccamasterilla ja yks sillä halpiskeittimellä ja sitten eikun hörppimään ja kattomaan onko noiden välillä oikeesti makueroa.

Mutta siis kyllä kai se on selvää, että espressoautomaatilla, jossa kahvi jauhetaan tuoreista pavuista ja suodatetaan veteen paineen alla saa paremmat sumpit kuin perinteisellää filtterilaitteella.

Parhaat kahvithan saa kuitenkin kotioloissa tämmösellä ja se ei tosiaan maksa tonnia, ei edes satasta, eikö välttämättä edes kympiä:

On vaan olevinaan turhan vaivalloista.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18206
PSSSSSSSSSSSSSST PFFFFFFFFFFFFFFFT PSSSSSSSSSSSSSST PFFFFFFFFFFFFFFFT PSSSSSSSSSSSSSST PFFFFFFFFFFFFFFFT PSSSSSSSSSSSSSST PFFFFFFFFFFFFFFFT
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Olipa himputin hyvää hernekeittoa.
Ai saatana, kun alkoikin tehdä hernaria mieli. Meil on kyl Hawajinleikkeitä tuolla kaappi pulloon kera raikkaan salaatin, sitruunamehun ja muiden kaikenlaisten hienojen yrittien ja rasvojen joita voi hieroskella alastomaan vartaloonsa ja vaipua itsehekuman syleilyyn keskelle kusen kyllästämää lautalattiaa.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
PSSSSSSSSSSSSSST PFFFFFFFFFFFFFFFT PSSSSSSSSSSSSSST PFFFFFFFFFFFFFFFT PSSSSSSSSSSSSSST PFFFFFFFFFFFFFFFT PSSSSSSSSSSSSSST PFFFFFFFFFFFFFFFT
Kahen litran oohoocee turbokolmosen kautta nelosen puhaltimella Sierra jättää sen
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös