Puupää
Señor Member
Toisiaan ne hinkkas, mutta puu, perkele, tuli väliin. :jaska:Veikkaan, että ne hinkkasivat itseään puuta vasten. Pervot.
Toisiaan ne hinkkas, mutta puu, perkele, tuli väliin. :jaska:Veikkaan, että ne hinkkasivat itseään puuta vasten. Pervot.
En tiedä onko aito, kun tuostakin näyttäis perunat puuttuvan, mut sinnepäin:Laittakaapa mykyrokan syöjät, ohjetta näkyviin. Tiedä vaikka kokeilisin.
En mä ole räpyläherkkä, vaan mun maha. Ei tykkää pakki ollenkaan kun joutuu syömään räpylöitä ja vanhoja tohveleita.En nyt ihan usko, se on aika räpyläherkkä :tongue:
Ei näytä parempaakaan reseptiä netistä äkkiseltään löytyvän. Ohraryynit pois myvyistä ja pottuja sopan sekaan, niin saattaa mennä suht lähelle kuitenkin. Minä oon aina syöny rokkani niin, että siinä on suuria litteitä mykyjä, eikä mitään lusikoilla pyöriteltyjä. Vaan siis sellasia kämmenten välissä taputeltuja.En tiedä onko aito, kun tuostakin näyttäis perunat puuttuvan, mut sinnepäin:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/29565/Mykykeitto
Tämä ehkä lähempänä:
http://www.paakari.net/printable.php?id=3263&dab=reseptit&ni=
Peppukasvo? Heh, enpä usko ...bf? Buttface vai mikä toi on?
Vaikuttavaa. Lähes lamauttavaa.Tämän seudun perinneruokia ovat räkäpiirakka ja klimppisoppa. Kauhokaa siitä.
Tosipuheessa ei ole lainkaan pahaa.Nyt alko kiinnostaa mitä on räkäpiirakka ja luusoppa? Klimppisopan luulen tietäväni.
Räkäpiirakka
Resepti litran taikinalle:
* 1 l kirnupiimää ja 1 kupillinen perunajauhoja vispataan tasaiseksi ja kiehautetaan koko ajan sekoittanen niin, että seos sakenee.
* Nostetaan jäähtymään.
* Sekoitetaan joukkoon 3 kananmunaa, sokeria (maista maku), rusinoita ja vaniljakokeri.
* Jäähdytä.
* Kun teet piirakkapohjat (tavallinen pullataikina), nostata pyöreät pullat ensin, painele lasin pohja, voitele ja vasta ennen uuniin panoa laita täyte.
* 200 C
Jaa-a, en ole luusopan valmistukseen milloinkaan perehtynyt siten,Nyt alko kiinnostaa mitä on räkäpiirakka ja luusoppa? Klimppisopan luulen tietäväni.
Katsoitko päälaet, koiraalla on täysin punainen päälaki, naaraalla vain niskassa punainen laikku. Olikohan jotain syyssoidinta vai hinkkasivatko syöpäläisiä höyhenistöstä? Oliko muurahaispesä puun alla? Yleensä 'kuivakylpy' tehdään hiekassa tai muurahaispesässä.Näin ihme shown lenkillä. Kaks palokärkeä oli männyn kyljessä kumpikin omalla puolellaan samalla korkeudella. Ne eivät naputtaneet puuta vaan hinkkasivat itseään puuta vasten. Mitä helvataa ne teki? Etsi oksanreikää tai jotain?
Eivätkä juurikaan häirintyneet vaikka juoksin kolmasti 2-3 metrin etäisyydeltä ohi.
Kuulostaa vähän rahkapiirakan tyypiseltä. Eikä luusoppakaan vaikuttanut pahalta :thumbup:Tosipuheessa ei ole lainkaan pahaa.
Kertaalleen oon käynyt Prahassa työreissulla (ITG kyseli mun "oudon" kommentin perään silloin) ja silloin tuli tuollaista tilattua ihan sen vuoksi, että tutustuisi paikalliseen ruokalajistoon. Toisetkin testaili jotain paikallisia erikoisuuksia.Ok, tuo pitkula kulkee täällä nimellä serviettenknödel. Knöödeliksi mä sitä Suomessa kutsuisin.
Aika jännä, mulla on ihan päinvastaiset kokemukset Prahan safkoista. Niistä tuli täyteen ja ne oli aivan jumallallisen hyviä! Ankkaa ja leipäknöödeliä kera hapankaalin ja tsekkioluen <3 Kuola alkaa valua vieläkin, kun ajattelee. Tosin pakko myöntää, että se perunaknöödeli ei ollu hyvää minusta, kerran tuli sitäkin maistettua pupun kanssa. Pupu oli kuitenkin hyvää. Ja kaikki fileet, mitä sain, oli sopivasti roseeta. Menetin täysin sydämeni tsekkiravintoloille :ahem: Toisaalta, meillä kävi vissiin hirvee mäihä ravintoloiden suhteen. Ei tainnu olla yhtään paikkaa, missä olisi ollut muita turisteja kuin me, pelkkiä tsekkiläisiä yhtä aikaa syömässä. Tosin vältettiinkin syömistä keskustan turistimestoilla. Ruoka oli edullista ja älyttömän hyvää :thumbup:Kertaalleen oon käynyt Prahassa työreissulla (ITG kyseli mun "oudon" kommentin perään silloin) ja silloin tuli tuollaista tilattua ihan sen vuoksi, että tutustuisi paikalliseen ruokalajistoon. Toisetkin testaili jotain paikallisia erikoisuuksia.
Ulkonäkö oli just yhtä vähän innostava, eikä se makukaan ollut mitenkään erikoinen. Ja jäi nälkä. Seuraavana iltana käytiin syömässä pihvit ja pizzat ihan suosiolla. Kaverin pizza oli ihan ok (tosin olis voinut olla isompi) ja oma pihvi oli kypsä+++ :thumbfh: Nää molemmat paikat oli Mercure -hotellin välittömässä läheisyydessä. En muista nimiä.
Tais olla Knoukka-lintuja, sillä mun havainnon mukaan molemmat oli koiraita. Murkkuja siellä on tosi paljon ympäri radan. Ja jokunen villikissakin dyykkailee puskissa pikkulintujen kimppuun.Katsoitko päälaet, koiraalla on täysin punainen päälaki, naaraalla vain niskassa punainen laikku. Olikohan jotain syyssoidinta vai hinkkasivatko syöpäläisiä höyhenistöstä? Oliko muurahaispesä puun alla? Yleensä 'kuivakylpy' tehdään hiekassa tai muurahaispesässä.