Ei muuten ollut. Tummassa oluessa pidän pienestä sirappisuudesta, mutta tämä oli tummaksi suorastaan kitkerää. Jää jatkossa hyllyyn. Rebel olisi ollut parempi valinta..Olikos se tumma Starobrno hyvää..?
Viiden tähden olutta en ole vielä maistanut, mutta esimerkiksi Koffin Portteri saa minulta 4,5 tähteä. Eilen Pikkulinnussa tuli myös pari 4,5 tähden IPAa vastaan: Mikkeller Single Hop Simcoe IPA ja Ballast Point Big Eye India Pale AleMikä on imsan mielestä 5 tähden olutta? Aika pieniä lukuja olet antanut..
Tuhannes postaus toikkiin.
Koffin portteri on kyllä ihan ylivoimaista suomalaista, etenkin hinta/laatusuhteeltaan.:thumbup:Viiden tähden olutta en ole vielä maistanut, mutta esimerkiksi Koffin Portteri saa minulta 4,5 tähteä. Eilen Pikkulinnussa tuli myös pari 4,5 tähden IPAa vastaan: Mikkeller Single Hop Simcoe IPA ja Ballast Point Big Eye India Pale Ale
Olettasin ettet enää ole laskuissa kuinka mones on menossa?Pulle Nahin Hinaja, 5,8%
Omatekoinen olut. Vissiin 5. erilainen.. Hunajalager, jossa on kyllä kaikki kohdallaan. Vaahto hyvä, mutta nopeasti katoava, tuoksu pehmeä ja vähän makea. Hintalaatusuhde täydellinen ja makukin todella hyvä, hunaja tekee mausta todella pehmeän ja yhden jälkeen tekee mieli ottaa toinen ja toisen jälkeen kolmas jne.
****
Muistiinpanoja katsoessa selvisi, jotta kuudes:frank:Olettasin ettet enää ole laskuissa kuinka mones on menossa?
Hienoja nuo omatekoiset ohjeistukset.PUHDISTA JA DESINFIOI KAIKKI KÄYTTÄMÄSI PASKA! Hiiva lisätään pieneen määrään vettä, jossa 5% kidesokeria. 3dl vettä => 15g(ruokalusikallinen) sokeria. Alkaa käydä 1-12h kuluessa. Uute kuumaan veteen. Sokeri lisää myös.(sulatettuna lämpimään veteen). 1dl sokeria = 85g. 1dl Panimosokeria 80g. Vierreseos käymispönttöön. Lisää kylmä vesi. Mittaa lämpötila. 20-25 Celciusta. Mittaa kantavierreväkevyys/pitoisuus. Vierteen ilmastus. 20l vierre = 20 krt 1l kauhalla. N.50cm korkeus. Lisää hiiva.. kai tässä vaiheessa. Sekoita.
Mitä?? Näin vahavassa oluessa alkoholi nimenomaan maistuu..ja paljon. Tämän takia en pidä moisista oluista lainkaan. Saarenmaalla ei saanut mistään sitä hyvää saarenmaa olutta (keltainen tölkki). Kerran näin tällaisen 10% Saaremaa olutpullon ja ostin huvikseni. Aivan järkyttävää. Aivan kuin pohjalle olisi laitettu desi saarenmaa vodkaa ja loput olutta.:yuck:
Saaremaa X, 10%
Ai että upposi kurkkuun ja aivoihin etenkin. Alkoholia tuskin maistoi 10 voltista huolimatta. Hintakaan ei hirvittänyt. Aika keskivertoa maultaan...mutta! Suosittelen etenkin mikäli haluat nopeasti oluesta kännit.:alppu:
****
Väkevää olutta:alppu: No jos tuota selvänä maistaisi, niin varmaan jäisi kahteen tähteen maksimissaanMitä?? Näin vahavassa oluessa alkoholi nimenomaan maistuu..ja paljon. Tämän takia en pidä moisista oluista lainkaan. Saarenmaalla ei saanut mistään sitä hyvää saarenmaa olutta (keltainen tölkki). Kerran näin tällaisen 10% Saaremaa olutpullon ja ostin huvikseni. Aivan järkyttävää. Aivan kuin pohjalle olisi laitettu desi saarenmaa vodkaa ja loput olutta.:yuck:
Saaremaa Tuulik. Hele õlu. Valmistatud odralinnastest. Joodud Saaremaal mäletamatutest aegadest.Saarenmaalla ei saanut mistään sitä hyvää saarenmaa olutta (keltainen tölkki).
Onko tuo tähdistö niinkuin oluitten mittapuulla vai kotioluitten?Nalle Puh / kouvon panimo!
Hunajaan tehty! Todella pehmeä, vaahtosi nätisti, tosi kylmänä ehkä parempi? Jotain tanakkuutta, kirpeyttä hieman lisää? Sitten taitaisi tullakin simaa,,,
Mutta omaksi olueksi panimouran alkutaipaleella varsin onnistunut, hieman erilainen! :thumbup:****-
Oluiden aatelia! Ei toki mikään saunabisse vaan monen trappistin tyyliin enemmän jälkiruokaolut. Vanhaa goudaa kylkeen ja kyllä toimii. 10 vielä parempi.Metsämökillä oli myös Trappistes Rocheford 8, alc 9.2 % Belgia
Luostariolut http://fi.wikipedia.org/wiki/Trappist
Taisi mennä siinä sivussa monien seassa ja kenties liian kylmänä "ohi", tai ehkä Samu huomasi jotain, kun yhden pullon mukaansa pyysi!:thumbup:
Juu, kaunis vaaleanruskea korkea pysyvävaahto. vahvaa, tanakkaa,melko tummaa, äsken siemaisin kylmänä ekan desin, silloin hieman kitkerää, mutta lämmetessä tosi maukasta. Ehkä kylmänä alkoholi puskee läpi, mutta lämpimänä tasoittuu! Pitkä jälkimaku. Sakkaa lasin pohjalla. Sahtimainen?
****+
Edit. etsin Kouvon viime vuoden listan ja ol antanut *½!:thumbfh: Edit2,, vai vielä vähemmän!?