Tietokilpailukysymyksiä Rallista

AnttiL

It Gets Faster Now!
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
6948
Tämänhetkisen tiedon mukaan ensimmäiset donitsit on heitetty liikenneympyrässä Meksikon Guanajuaton pätkällä 2011 https://www.rally-maps.com/Rally-México-2011/Guanajuato-Street-Stage . Pätkä ajettiin tuolloin ensimmäistä kertaa. Nykyään ympyrässä ajetaan kaksikin kierrosta.

ja ensimmäisen kerran oikealla pätkällä Katalonian Riudecanyesilla 2012 https://www.rally-maps.com/Rally-de-España-2012/Riudecanyes (huomatkaa että tällä hetkellä donitsi puuttuu vielä reitistä). Videoiden perusteella 2011 ei vielä ajettu donitsia.

Tavallaan ymmärrän yleisöpätkällä, että voidaan katsoa että edellinen auto on ajanut koko pätkän ennen seuraavan lähettämistä, mutta Riudecanyesillakin ajetaan 4 kilsaa vuoristotietä ennen liikenneympyrää, vaikka teknisen vian tai rengasrikon vuoksi voi edellinen auto saavuttaa. Puhumattakaan sitten vuosien 2015-2016 power stagesta, jolloin samaan liikenneympyrään tultiin etelästä eli sitä ennen oli 12 kilsaa pätkää.

Nämä molemmat on liikenneympyröitä, pitäisi vielä erikseen selvittää ensimmäinen täysin keinotekoinen tynnyrinkiertodonitsi. EDIT: Tämä saattaisi olla Barcelonan pätkä Kataloniassa 2014. Oli myös sen pätkän ensimmäinen ajokerta.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös