Ajatus silti ihan ok, mutta ei tuosta voi mitenkään toista kyllä tuomita häviämään. Toisaalta jos ottelu keskeytettäisiin ja tuomittais tasuriks niin tappiolla olevan joukkueen katsomosta alkaa jossain 8xmin kohdalla lentämään raketteja enemmän kuin Pekingissä uutena vuotena. Mutta jotain sille elämöinnille ja huliganismille kait täytyis tehdä.
Mäkihypyn tyylisäännöt, pisteytys jne on ihan hollilla. Mäkihyppy ei ole pituushyppykisa, vaan siinä pitää ehdottomasti olla tiettyä uljautta ja hallittavuutta nähtävissä, ja tyylipisteiden ja pituuspitseiden suhde on mun mielestä toiminut ihan hienosti viimevuosina. Mielestäni kumpaakaan, tyyliä tahi pituutta ei tarvitse enempää korostaa, jos pakko olisi jompaakumpaa niin tyylin osuutta, kirjoittaa nimimerkki "japanilaisten ilmalento on taidetta" ja jatkaa; Myös se ettei huomioon oteta huonoimpia ja parhaita pisteitä on hieno keksintö. Samoin nyrkkeilyn tuomarointi.
Maalien koosta NHL:ssä joku kirjoitti. Enemmän fudikseen soisi isommat maalit ja enemmän maaleja otteluihin kuin lätkään, mutta kun jalkapallo on maailman suosituin laji ja siten Pyhä, niin sen sääntöjä ei voi tietenkään muuttaa. (Ei nyt niinkään täällä ole sitä henkeä, mutta jotain kovia faneja joita tunnen kimmastuttaa ajatuskaan minkäänlaisesta KEHITYKSESTÄ - jalkapallotermihän on "lajin pilaaminen" - sääntöjen suhteen...) Mutta täytyy sanoa että joku brasilian kolmosdivarin joukkueen mahikset hankkia videokamera on aika yhdentekevät kun ajattelee miljoonia euroja pyörittävien yritysten tuloksen olevan kiinni siinä et näkeekö tuomari pallon käyvän maalissa. Ja jopa pahimmissa tapauksissa myöntääkö/haluaako tuomari sitä nähdä. Jos jollain ei ole varaa hankkia kamppeita joita käytetään huipulla niin entäpä sitten. Sit pärjätään wanhoin tavoin.
Mutta noi sensorit ois futiksessa munkin mielestä parempi homma, lahjomaton, mutta varmasti aika hankala tehdä - pienikin epätasapaino pallossa (johtuen siitä että sensori ei ole tasan pallon keskellä) aiheuttaisi varmaan aika nopsaan outoja kierteitä - ja esim. tilanteissa joissa viallinen pallo aiheuttaa maalin tahi torjunnan, olisi kiusallista miettiä miten tulisi tilanne tuomita.
Joka lajissa on enemmän perehtyneelle hyvät ja huonot puolet, ja huonoja puolia kannattaa kehittää teknologian ja muiden seikkojen myötä, esimerkkinä keihäänheitto; nyt paiskois ukot pikkuhiljaa varmaan vastapäiseen katsomoon jos ei olisi pelivälinettä muutettu. Lätkässä ja eritoten autourheilussa menisi jamppoja hengiltä jatkuvalla syötöllä mikäli turvallisuutta ei olisi parannettu. Mutta poislukien formula ykkösten typerät jatkuvat sääntömuutokset, on lajien luonne pysynyt erittäin samanlaisena; lätkässä vauhti on noussut hirvittävästi, ja pelaajat ovat äärettömän taitavia. Ykköset on nopeampia kuin koskaan, ja silti laji on samanlainen (-tapainen....) Eli ei kantsi tuudittautua siihen et näillä säännöillä on pärjätty ennenkin, mutta täytyy olla varuillaan niitä muutettaessa.s