Uutistoikki

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Tiedä sitten miten tarkkaan laskentaan pystytään kahden näytteen perusteella (maapallo + jokin muu). Mutta olisihan se indikaatio siitä, että maailmankaikkeudessa on paljon elämää... sillä olisi kovin epätodennäköistä, että vähäinen 'elämä' sattuisi samoille seuduille.
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Tiedä sitten miten tarkkaan laskentaan pystytään kahden näytteen perusteella (maapallo + jokin muu).
Tuon lisäksi meillä olisi tieto aika monesta planeesta jolla ei ole elämää.

Jo pelkästään nämä kolme tietoa antaisivat nykyistä hirvittävän paljon paremmat mahdollisuudet laskea todennäköisyyksiä. Nyt mahdollisuudet todennäköisyyden laskemiseen ovat lähellä nollaa.
 
Viimeksi muokattu:

7son7

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
610
Turhaan murehditte auringon sammumista. Ihmiset kuolevat sukupuuttoon jo 50 vuoden paasta. Fakta mika fakta. Syy? Noh, tietenkin ilmastonmuutos ja CO2. Sekana vastaan on turha pyristella. Ihmiset ovat ylittaneet niin monta herkan luonnon "tipping pointtia" etta paluuta rauhaan ei ole. Tulimyrskyt ja ilmakehanlaajuiset metaanirajahdykset tulevat tuhomaan ihmisrodun maanpaalta. Taman Gaia puhdistuksen jalkeen luonto palautuukin terveeseen, harmoniseen tilaansa ja eliot elavat taas toisiaan rakastaen harmoniassa iankaikkisesti, A...oh.
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
New York Timesin mukaan huomenna Naturessa julkaistavassa tutkimuksessa raportoidaan 3,4 milj.vuoden ikäisistä löydöistä joiden mukaan Australopithecus afarensis olisi ollut lihansyöjä - tutkijat väittävät että eläinten luista löytyneet jäljet ovat voineet syntyä ainoastaan hominien käyttämien kivityökalujen avulla.
Löydös - mikäli osoittautuu paikkansapitäväksi - siirtää aikaisimman kivityökalujen käytön 800 000 vuotta kauemmas kuin aikaisemmin on oletettu!

Löydös on kiistanalainen ja tulee varmasti herättämään paljon keskustelua.

Linkki New York Timesin artikkeliin.

Nature.

Edit* Asiasta kiinnostuneille: iPhoneen tarjolla oleva ilmainen Nature-app mahdollistaa pääsyn kaikkiin Naturen artikkeleihin täysimittaisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Lihavat ja tupakoivat teinit kärsivät helposti päänsärystä


Epäterveellistä elämää viettävät teini-ikäiset kärsivät kolme kertaa todennäköisemmin säännöllisistä pääkivuista kuin terveitä elintapoja noudattavat ikätoverinsa, kertoo norjalaistutkimus.

Yli puolet tutkimukseen osallistuneista teineistä, joilla oli ylipainoa ja jotka lisäksi liikkuivat epäsäännöllisesti sekä tupakoivat, kärsi säännöllisistä pääkivuista.

Normaalipainoisista ja tupakoimattomista teineistä sen sijaan vain neljänneksellä oli toistuvia päänsärkyjä.

Todennäköisimpiä päänsäryt olivat tupakoivilla. Kuitenkin myös ylipainoisilla ja vähän liikuntaa harrastavilla riski oli selkeästi suurempi kuin normaalipainoisilla ja säännöllisesti liikkuvilla.

Tutkimus tehtiin Oslon yliopistossa. Sitä varten haastateltiin lähes 6000:tta 13-18-vuotiasta.
Nerokas tutkimus, näitä tarvitaan lisää. Aiheuttaakohan tupakointi ja ylipaino vielä jotain muitakin ongelmia? Entä muilla kuin teineillä? Tutkijat nyt tutkimaan.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Nerokas tutkimus, näitä tarvitaan lisää. Aiheuttaakohan tupakointi ja ylipaino vielä jotain muitakin ongelmia? Entä muilla kuin teineillä? Tutkijat nyt tutkimaan.
Oispa tuonkin tutkijat tajuneet soittaa vaikka Archille niin ois säästyny rahaa ja vaivaa!
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Onkohan koskaan ihan tieteellisesti tutkittu, että aiheuttaako kova isku päähän päänsärkyä. Kyllä siitä väitteitä riittää, mutta entä kiistattomat todisteet? EU voisi rahoittaa tämän projektin Suomen akatemian avustuksella. Toiseen toikkiin viitaten - työllisyys nousuun.
 

GC Rabella

Well-known member
Liittynyt
6.2.2000
Viestit
1463
Sijainti
Pasila
Yamaguchi, M. (1992), Incidence of Headache and Severity of Head Injury. Headache: The Journal of Head and Face Pain, 32: 427–431.
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Onkohan koskaan ihan tieteellisesti tutkittu, että aiheuttaako kova isku päähän päänsärkyä. Kyllä siitä väitteitä riittää, mutta entä kiistattomat todisteet? EU voisi rahoittaa tämän projektin Suomen akatemian avustuksella. Toiseen toikkiin viitaten - työllisyys nousuun.
Äfyks- ja CART-tohtorit ovat julkaisseet aiheesta jopa ihan tutkimussarjoja ja jos ihan äärimmilleen tiivistän tutkimustulokset, niin kyllä aiheuttaa.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Tiede jatkaa sen kuin porskuttamistaan. Nyt on keksitty kuiva vesi:

Telegraph.co.uk sanoi:
Scientists create 'dry water'
It may sound like a contradiction in terms, but scientists have created ''dry water''.

Published: 6:45AM BST 26 Aug 2010
23 Comments



Each particle of dry water contains a water droplet surrounded by a sandy silica coating Photo: PA

The substance resembles powdered sugar and could revolutionise the way chemicals are used.

Each particle of dry water contains a water droplet surrounded by a sandy silica coating. In fact, 95 per cent of dry water is ''wet'' water.

Scientists believe dry water could be used to combat global warming by soaking up and trapping the greenhouse gas carbon dioxide.

Tests show that it is more than three times better at absorbing carbon dioxide than ordinary water.

Dry water may also prove useful for storing methane and expanding the energy source potential of the natural gas.

Dr Ben Carter, from the University of Liverpool, presented his research on dry water at the 240th National Meeting of the American Chemical Society in Boston.

He said: ''There's nothing else quite like it. Hopefully, we may see dry water making waves in the future.''

Another application demonstrated by Dr Carter's team was using dry water as a catalyst to speed up reactions between hydrogen and maleic acid.

This produces succinic acid, a key raw material widely used to make drugs, food ingredients, and consumer products.

Usually hydrogen and maleic acid have to be stirred together to make succinic acid. But this is not necessary when using dry water particles containing maleic acid, making the process greener and more energy efficient.

''If you can remove the need to stir your reactions, then potentially you're making considerable energy savings,'' said Dr Carter.

The technology could be adapted to create ''dry'' powder emulsions, mixtures of two or more unblendable liquids such as oil and water, the researchers believe.

Dry emulsions could make it safer and easier to store and transport potentially harmful liquids.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Britannian entisen pääministerin Tony Blairin mukaan radikaali islamismi on tämän hetken suurin uhka. Blair totesi yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa, että terroristeille kaikki teot ovat oikeutettuja islamismin nimissä, mukaan lukien kemialliset, biologiset ja ydinaseet.

Blair, jonka pääministerikaudella Britannian joukot osallistuivat Afganistanin ja Irakin sotiin, ei usko omien poliittisten toimiensa lietsoneen radikalismia.

BBC:n haastattelussa Blair nimesi Iranin yhdeksi suurimmista islamismin rahoittajista ja totesi, että maan ydinohjelma on estettävä kaikin keinoin.

Yhdysvaltain, Venäjän, EU:n ja YK:n yhteinen Lähi-idän erikoislähettiläs Tony Blair toimi Britannian pääministerinä vuosina 1997 - 2007.
Blairin kanssa olen samaa mieltä, että islamismin äärimuodot ovat erittäin vaarallisia. Ne jepet eivät keinoja kaihda, jotta saavat Allahin vihollisia hengiltä. Tosin Blairin uskomus siitä, että hänen toimensa eivät ole lietsoneet radikalismia... ovat silkkaa valhetta ja/tai itsepetosta. Bush ja Blair ovat tehneet enemmän terrorismin hyödyttämiseksi kuin kukaan koskaan ja missään.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Konsultin lasku 150 000 euroa - tulos 0 työpaikkaa


Konsultin työt eivät menneet täysin putkeen Kaskisissa. Metsä-Botnian lakkautettuun sellutehtaaseen etsittiin korvaavaa yritystoimintaa, mutta lopputulos oli lohduton: ei yhtään uutta työpaikkaa, kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuus.

Lehden mukaan tehdasalueelle suunniteltiin samankaltaista yrityspuistoa kuin UPM:n lakkautetuille Voikkaan ja Kajaanin paperitehtaille.

Selvitystyöhön valahti yhteensä 150 000 euroa. Hanke rahoitettiin pääosin Metsä-Botnian omin varoin sekä valtion äkillisen rakennemuutoksen alueille tarkoitetulla tuella.

Muualla on onnistuttu paremmin, sillä esimerkiksi Kajaanin entiselle paperitehtaalle on syntynyt noin 250 uutta työpaikkaa.

Kriisiä yritetään ratkoa nyt jatkohankkeella, johon on palkattu uudet konsultit töihin. Metsä-Botnia ei osallistu jatkohankkeen rahoitukseen, sillä yhtiön mielestä asioita selvitettiin riittävästi jo aiemmassa projektissa.
Aika heppoisesti syy vieritetään konsultille. Paljon todennäköisemmin syy on siinä, että ko. paikkaan ei ole pystytty 'keksimään' elinkelpoista liiketoimintaa. Sekin on tulos, johon ei ilman selvitystä välttämättä olisi päästy - ainakaan perustellusti. Voi myös olla että alueen toimijat eivät pysty keskenään tulokselliseen yhteistyöhön. Sekään ei olisi suomessa harvinaista.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
'No Belgian church escaped sex abuse', finds investigation

Child sex abuse by clergy or church workers has taken place in every Roman Catholic congregation in Belgium, according to an independent commission investigating paedophilia allegations.
En tiedä, miten seurakuntajako Belgian katolisessa kirkossa tapahtuu, jos on samantyyppinen kuin Suomessa, jossa joka kunnassa on vähintään yksi seurakunta ja vähänkin suuremmissa paikkakunnilla useita, niin määrä on tolkuton.

En myöskään pysty mitenkään uskomaan, etteivät useissa tapauksissa muut seurakunnan työntekijät ole olleet tietoisia taphatuneesta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Tiedemiehet ovat ensimmäistä kertaa onnistuneet rekonstruoimaan laboratoriossa keuhkot ja siirtämään ne onnistuneesti elävään rottaan.
Uutinen löytyy täältä.

In a new study, researchers took lungs from a living rat and used detergents to remove lung cells and blood vessels, revealing the organ's underlying matrix.
This lung "skeleton"—made of flexible proteins, sugars, and other chemicals—consists of a branching network that divides more than 20 times into smaller and smaller structures.
The researchers placed these "decellularized" lungs into a bioreactor, a machine filled with a slurry containing different types of lung cells extracted from rat fetuses.
Ylläolevaan hieman liittyen:

Tutkijat ovat suunnitelleet ensimmäisen mekaanisen munuaisen joka on riittävän pieni mahtuakseen mukavasti ihmisen sisälle.

http://blogs.discovermagazine.com/80beats/2010/09/09/researchers-plan-to-build-the-worlds-first-implantable-mechanical-kidney/
 
Liittynyt
24.1.2004
Viestit
10131
Sijainti
Oslo
Lama on virallisesti ohi.

As many economists had expected, this official end date makes the most recent downturn the longest since World War II. This recent recession, having begun in December 2007, lasted 18 months. Until now the longest postwar recessions were those of 1973-5 and 1981-2, which each lasted 16 months.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Lama on virallisesti ohi.

As many economists had expected, this official end date makes the most recent downturn the longest since World War II. This recent recession, having begun in December 2007, lasted 18 months. Until now the longest postwar recessions were those of 1973-5 and 1981-2, which each lasted 16 months.
Nyt näkyy heikkoa kajastusta tunnelinpäässä, lähivuosina se voimistuu... kunnes huomataan, että se on 'kehittyvät taloudet' niminen juna. Sitten tulee aavistuksen pidempi lama...
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Carl Zimmerin kirjoittama huippumielenkiintoinen artikkeli New York Timesissa tutkimustuloksista jotka käsittelevät tietoisuutta.

Kaikelle ei ollut tilaa lehdessä ja Zimmer jatkaa hieman asian käsittelyä omassa blogissaan: What is it like to be a bat? What is it like to be you?
Tänks! Tämä Balduzzin ja Tononin artikkeli oli entuudesta jo hieman tuttu. Erittäin mielenkiintoista. Itsehän pänttään just neurobiologiaa, tarkemmin sanottuna hermoston rakennetta ja anatomiaa.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
YLE sanoi:
Einstein suhteellisuusteorian kelloparadoksi mitattiin maan päällä
(23.09.2010 klo 23.00)
Einsteinin suhteellisuusteorian ennustamia eksoottisia ilmiöitä pystytään mittaamaan maan pinnalla, kun käytettävissä oli riittävän tarkat laitteet. Yhdysvaltalaisen NIST-tutkimuslaitoksen supertarkoilla atomikelloilla osoitettiin sekä painovoiman että liikkeen vaikutus ajan kulkuun.
Painovoiman vaikutus pystyttiin osoittamaan kun kellojen korkeusero oli 33 senttiä. Liikkeen vaikutusta mitattiin kun toinen kello liikkui noin 35 kilometriä tunnissa. Jos tarkkuutta pystytään vielä parantamaan, ilmiötä voitaisiin ehkä käyttää esimerkiksi maapallon muodon mittaamiseen eli geodesiaan.

Albert Einsteinin lähes sata vuotta sitten kehittämä suhteellisuusteoria on osoittautunut paikkansapitäväksi lähes kiusallisella tarkkuudella. Fyysikoiden kannalta se on kiusallista koska uusia teorioita ei tarvita niin kauan kuin vanhat riittävät selittämään havaitut ilmiöt.

Suhteellisuusteorian mukaan painovoima ja kappaleen liike vaikuttavat ajan kulumiseen. Suhteellisuusteoreettisia ilmiöitä todennetaan yleensä galaktisissa mittakaavoissa. Jos painovoima heikkenee, ajankulku nopeutuu. Kappaleen liikkuessa aika puolestaan venyy eli kuluu hitaammin paikallaan olevaan kappaleeseen verrattuna.

Klassinen ajatusleikki nopeudesta on ns. kaksosparadoksi, jonka mukaan nopeasti liikkuvalla avaruusraketilla maapallolta ja sinne lopulta palaava poistuva kaksonen huomaa vanhentuneensa hitaammin kuin maapallolle jäänyt kaksossisaruksensa. Maapallolla suhteellisuusteorian vaikutusta on tutkittu tarkoilla kellopareilla, joista toista on lennätetty suihkukoneella. Kun lennon jälkeen on verrattu kelloja, maassa pysynyt kello on kulkenut nopeammin.

Uudessa amerikkalaiskokeessa kelloina olivat tarkimmat tähän mennessä rakennetut atomikellot, joiden virhe on yhden sekunnin luokkaa 3,7 miljardin vuoden aikana. Ne perustuvat alumiini-ioneihin jotka värähtelevät tietyllä luonteenomaisella taajuudella kahden energiatason välillä. Taajuus on yli miljoona miljardia värähdystä sekunnissa. Kelloja on Coloradossa NISTin laboratoriossa kaksi ja ne sijaitsevat eri huoneissa, 75 metrin lasikuitukaapelin yhdistämänä.

Ensimmäisessä kokeessa toinen kelloista pantiin 33 senttiä toista korkeammalle, jolloin siihen kohdistuva maan vetovoima oli hieman heikompi. Korkeammalla oleva kello kulki nopeammin kuten teoria ennustaa. Toisessa kokeessa toisen kellon alumiiniatomit pantiin liikkumaan edestakaisin nopeudella joka vastasi noin 35 kilometrin tuntinopeutta. Paikallaan oleva kello eteni nopeammin kuten pitikin. Ilmiöiden havaitseminen edellyttää taajuuden muutoksen erotuskykyä, joka on luokka 10exp(-17) hertziä.

Seuraavaksi NISTin tutkijat yrittävät kehittää kymmenen kertaa tarkemman alumiini-ionikellon. Sellaisella pystyttäisiin erottamaan sentin korkeusero maan vetovoimakentässä mikä riittäisi geodeettisten mittausten tekemiseen.

(YLE tiede, Science)
Että sellaista. Ainakaan avaruudessa ei sitten kannata alkaa viettää eläkepäiviään.
 
Ylös