Valtteri Bottas - Voittava Suomen Ikioma 'Lill-Lövis' vai Mestaruudeton Siipimies?

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14204
Koska en varsinaista Valtteri Bottaksen ikiomaa toikkia löytänyt (Tai sitten löytyi vain aina vuosi kerrallaan tehtyjä toikkeja ja pahoittelut jos jokin aiempi topikki löytyy Vapaan puolelta, mutta ei liian vanhoihin asiatoikkeihin oikein viitsisi vastata enää.) niin laitan nyt sellaisen tänne asiapuolelle.

Bottaksen osalta tämän kauden piti olla sellainen hieno ja vielä enemmän voittoja täynnä ollut kausi kuin mitä viime vuosi oli, mutta toisaalta taas ihme olivat juurikin niinkin monet voitot viime vuonna kuin mitä oli.

Bottaksen osalta vaikka itsessään mies on ajanutkin hyvin niin epäonnea on ollut valtavan paljon, sen myötä on tullut turhautumista ja sitten jotenkin tuntuu vaikeuksien myötä hieman yliyrittävän liikaa.

Pahin kohu on nyt ollut tämä nk. Siipimiehen asema sen jälkeen mitä tapahtui Monzassa.

Olisihan siitä voinut kieltäytyäkin tai ajaa vain omaa kisaansa, mutta sitten olisi käynyt tai saattanut käydä kuten myös juurikin varsinaiselle Lill-Lövikselle eli Stefan Johanssonille kävi Ferrarilla 1986.

Tosin on paljon eroja Bottaksen ja Johanssoninkin asemien vertailun kesken kun toista kohtaan muuan Kusettaja-Piccinini yritti tallimääräyksellä hallita miestä sen kuuluisan yhden kerran liian paljon ja ilmapiiri oli ollut jo aika huono niihin aikoihin mennessä tai ei niinkään huono, mutta silti niin vain yritettiin koko ajan jallittaa sitäkin virkaa kunnioittamatta lainkaan ajajan tunteita. Typerintä siinä Ferrarilta oli se, että tuolloin ei edes oltu lähimainkaan enää mestaruustaistossa toisin kuin vuonna 1985 ja lisäksi myös oltiin jo naurettavan varhaisessa vaiheessa kautta.

Valtterilla taas keskimäärin jokainen tai ainakin melkein jokainen julkisuudessa tuntuu Mercedeksellä häntä kannattavan. Silti Monzan kaltainen tapahtuma on tuonut paljon vertailuja Heikki Kovalaiseen vaikka siinä missä Heikki tuntui Suomen ikiomalta Jochen Massilta tai huonona päivänä Mauro Baldilta niin Valtteri on enemmän tuntunut Stefan Johanssonin tai Thierry Boutsenin kaltaiselta kuljettajalta joka pystyy tekemään työnsä erinomaisesti radalla ja ottamaan voittonsa ja tätäkin enemmän.

Mestaruustaistelusta on paha enää sanoa Valtterin kannalta paljoakaan nyt kun Monzan tapahtumat tuntuvat vellovan yllä koko ajan sinänsä. Ensi vuoteenkin voisi keskittyä, mutta siinäkin on riskinsä mikäli mahdollinen alamäki sinänsä toki muuten hyvin tuloksin jatkuu.

Bottaksen asema tuntuu mielestäni olevan vähän samanlainen kuin Mika Häkkisen vuosina 1996-1997 sillä erolla, että Bottaksella sentään on jo niitä voittoja toisin kuin Häkkisellä joka vaikutti välillä vastoin tulevaa hegemoniaa joutuvan juuri itse David Coulthardin siipimieheksi vaikka tahtomattaankin.

Tosin kuin voitot alkavat todella tulla ja mahdollinen maailmanmestaruuskin niin siinä valossa jopa tämä siipimieskohu vaikuttaa viimeistään sitten melkein liian naurettavalta ylireagoinnilta. Aikamoiselta myös vaikka mestaruutta ei tulisikaan, mutta silloin tietenkin voittoja pitäisi olla varmaankin sen kohun nollaamiseksi useita kymmeniä ja pitäisi vain olla sellainen joka pyhä voittava suomalaisten suuri sankari radalla.

On paha sanoa, että onko Valtteri Bottas sellainen vai ei?

Helskutin vähän virheitä aivan kaiken kaikkiaan urallaan Valtteri on tehnyt, mutta kun tekee niin ne osuvat pahaan paikkaan, ovat joskus melkein amatöörimäisiä ja juuri maineelle erittäin tuhoisia vaikkakin ehkä sellaisia todella räikeitä virheitä ei taida olla kuin tasan kaksi kertaa 4 vuoden sisällä.

Siihen verrattuna ovat muut suomalaiskuskit tehneet aina Leksasta Heikkiin asti sen kuuluisan tiiliskiven paksuisen puhelinluettelon sivujen verran enemmän virheitä uriensa aikana joko testeissä tai muuten siihen mitä räikeisiin virheisiin tulee vaikka ehkä ne virheet jotenkin aina henkilöityivät joko Kekeen tai Mikoihin eli Häkkiseen tai Saloon ja Häkkiseenkin vain silloin kun mies ajoi vielä Lotuksella tai McLarenilla ennen onnettomuuttaan.

Itse olen kyllä Bottaksesta pitänyt ja edelleen kannustan ainakin silloin kun miehellä ei tosiaan pimenny päässä liikaa tai mene sitten kerta kaikkiaan osumaan toisiin kuljettajiin tai Kimiin radalla.:frank:

Voihan tähän Valtterista toki muutakin puhua kunhan ehtii.
 

ProjectMaster

Well-known member
Liittynyt
17.12.2013
Viestit
1649
Wingman kohu on saanut aivan naurettavat mittasuhteet, koska Kimiäkin on käytetty tuossa roolissa ties kuinka monta kertaa viimeisen parin vuoden aikana. Sillä erotuksella, että Hamilton tai Bottas on päässyt aina Kimistä ohi. Esimerkkinä vaikkapa Kiina.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Wingman kohu on saanut aivan naurettavat mittasuhteet, ...
No kyllähän sen perimmäinen syy on se, että kuljettajan (Bottas) oma päällikkö (Wolf) häntä sillä nimellä kutsui. Eipä siinä enää siinä vaiheessa ole paljoa pullikoimista vastaan. Ja varsinkin kun Toto vielä useamman kerran on todennut, että jossakin vaiheessa joutuu tallimääräyksiä antamaan.

Edellinen yhtä nolo sammakko suusta lienee Rubenssin "I'm not second driver. I'm 1B."
 

kasper

Well-known member
Liittynyt
16.2.2007
Viestit
493
No kyllähän sen perimmäinen syy on se, että kuljettajan (Bottas) oma päällikkö (Wolf) häntä sillä nimellä kutsui. Eipä siinä enää siinä vaiheessa ole paljoa pullikoimista vastaan. Ja varsinkin kun Toto vielä useamman kerran on todennut, että jossakin vaiheessa joutuu tallimääräyksiä antamaan.

Edellinen yhtä nolo sammakko suusta lienee Rubenssin "I'm not second driver. I'm 1B."
Mielestäni tuo Toton wingman-puhe viittaa enemmänkin siihen ettei Mersulla ole mitään ykköskakkos-asetelmaa. Jos olisi, hän tuskin puhuisi tuohon tyyliin vaan ennemminkin yrittäisi korostaa sitä että kuskit saavat kilpailla vapaasti. Hamilton on muutenkin sanonut ettei halua mitään Barrichelloa tallikaveriksi, vaan haluaa voittaa ainoastaan omilla ansioillaan. Tietenkin tällä hetkellä Bottas on kakkoskuski koska on jo käytännössä menettänyt mestaruusmahdollisuutensa. Ja kannattaa huomioida että viime kaudella (oliko Unkari?) Lewis päästi Valtterin takaisin edelleen kun oli saanut aiemmin ohittaa tämän.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Mielestäni tuo Toton wingman-puhe viittaa enemmänkin siihen ettei Mersulla ole mitään ykköskakkos-asetelmaa.
Eihän siitä olekaan kyse, vaan millä lailla suuri yleisö on tajunnut kontekstin siinä vaiheessa kun Lewis voittaa ja päällikkö kehuu wingmanin työtä taustatukena. Täydellinen huti Wolfilta jonka todistaa myös tämä 'wingman-meemeily'. Mitään tällaista ei olisi tapahtunut ilman Toton idioottimaista sammakointia.
 

hippi

hippileirin isonen
Liittynyt
13.4.2009
Viestit
2658
Ensi vuodeksi Bottaksella on vielä pesti Mersulla, mutta siitä eteenpäin saattaa tulla tiukkaa, jos ei onnistu haastamaan Hamiltonia koko kautta Rosberg nuoreman tapaan. Ocon odottelee jo taustalla vuoroaan nuorena ja nälkäisenä.

Toivotaan, että Valtteri saa Venäjällä heitettyä uuden vaihteen silmään ja vie paalupaikan. Siitähän se tuiki tarpeellinen ryhtiliike voisi alkaa. :thumbup:
 

Bladerunner

Well-known member
Liittynyt
24.11.2012
Viestit
268
Itte soisin toki Bottaksen onnistuvan, sympaattinen ja varman tasainen suorittaja. Mutta pahin ongelma on ollut etenkin viime aikoina vauhti, on jäänyt liian kauas Hamiltonista nyt säännöllisesti niin aika-ajoissa kuin kisavauhdissakin. Pienet virheet kuuluu asiaan ja voi tulla huonoja kisoja välillä, mutta pitää pystyä osoittamaan että pysyy tallikaverin vauhdissa, muuten ensi kausi jää viimeiseksi Mersulla. Toki tallikaveri on tässä tapauksessa harvinaisen paha pala. Toisaalta Mersu kyllä tänä vuonna kuten Ferkkukin aloitti tallikaverin uhraamisen varsin aikaisin, ennen mitään "matemaattisia tilanteita".
 

Proderoch

Well-known member
Liittynyt
8.10.2017
Viestit
73
Tää oli hyvä pätkä, tykkäsin! Toivottavasti Valen annettaisiin ajaa voitosta.

Lähetetty minun SM-N950F laitteesta Tapatalkilla
 

CCMK

Well-known member
Liittynyt
9.11.2009
Viestit
14204
Hyvinkin mahdollista vaikkakin hieman riippuu Mersusta ja lähdöstä.

Muussa tapauksessa Valtterin yhdellä harvoista todella erinomaisista sarjan radoista voitto kyllä tulee kun täällä Valtteri on kuin kotonaan ollut aina tai ainakin melkein aina siitä asti kun rata vain kalenteriin tuli.
 

spotter90

Half Blind, Full Throttle
Liittynyt
8.9.2014
Viestit
8671
Sijainti
Helsinki
Bottas tyytyy tallimääräysten noudattamiseen, eikä hänellä taida olla tarvittavaa särmää. Toisin oli Rosbergilla, joka ei tyytynyt Lewisken hovimestariksi.

Ensi vuonna on onnistuttava, muuten Ocon nousee tilalle ja WEC kutsuu.
 

ouzei

Well-known member
Liittynyt
22.5.2018
Viestit
2533
Osittain samaa mieltä särmän osalta, mutta ei Nicon ja Lewisin tilannetta voi kyllä mitenkään verrata nykyiseen. Silloin ei ollut edes teoreettista tarvetta millekään tallimääräyksille ja avunannoille, kun mestaruustaisteluun ei muilla talleilla ollut osaa eikä arpaa. Iso vaikutus nykyiseen tilanteeseen päätymisessä on alkukauden käsittämättömässä epäonnen määrässä, ja varmasti ammattimies tietää itsekin että tilanne on mikä on tämän kauden osalta, eikä siitä niskuroinneilla muutu kuin entistä huonompaan suuntaan.
 

JoneZi

User
Liittynyt
17.3.2012
Viestit
7519
Joo jos ei tottelisi tallia niin se WEC kutsuisi paljon aikaisemmin. Tilanne voisi olla ilman alkukauden pistemenetyksiä aivan erilainen.
 

Har*

Well-known member
Liittynyt
29.7.2010
Viestit
1331
Valtteri teki just mitä piti tulevia kautta varten.
 

Raikku

Well-known member
Liittynyt
26.2.2010
Viestit
3911
Nyt vain pitäisi muillakin radoilla sitten päästä siihen tilanteeseen että Lewis voi sijan antaa, eli ei voi tulla huonoja aika-ajoja tai
mitäänsanomattomia kisoja sijoilla 3-5.
 

Davros

Well-known member
Liittynyt
14.5.2013
Viestit
5770
Nyt vain pitäisi muillakin radoilla sitten päästä siihen tilanteeseen että Lewis voi sijan antaa, eli ei voi tulla huonoja aika-ajoja tai
mitäänsanomattomia kisoja sijoilla 3-5.
Itse ottaisin mieluummin voiton tällaisesta kisasta, kun Vale on ollut Lewisia parempi. Eikä niin että Lewis ja Valtteri sijoilla 1 ja 2, eroa 10 sekuntia. Sitten viimeisellä kierroksella Lewis hidastelee ja päästää ohi, mikä voitto se tuollainen olisi?
 

Raikku

Well-known member
Liittynyt
26.2.2010
Viestit
3911
Tottakai, mutta nyt oli kyse siitä odotettavasta takaisinmaksusta.
 

Har*

Well-known member
Liittynyt
29.7.2010
Viestit
1331
Sinetöi paikkansa ikuisena wingmanina?
Ihan kiva rooli kärkitallissa kunnon palkalla. Mistäs sitä tietää vaikka pääsisi taistelemaan mestaruudesta tyyliin Irvine tai Massa ykköskuskin terveyden tai suorituskyvyn pettäessä. Williamsilla ja Force Indialla ei onnistu saati sarjan ulkopuolella.
 
Ylös