1. Millä nimillä seuraavat suklaapatukat tunnettiin Suomessa aiemmin?
a) Lion
b) Twix
2. Eräällä Suomen entisen presidentin puolisolla on oma nimikkoleivonnainen. Mistä herkusta on kyse?
3. Minkä yrityksen perustivat ehkä paremmin etunimillään tunnetut herrat Cohen ja Greenfield vuonna 1978?
4. 1990-luvulla tehtailtiin makeita musiikkikappaleita. Nimeä seuraavien biisien esittäjät.
a) Oot kuin karkkia mulle
b) Lollipop (Candyman)
5. Kuinka montaa erilaista karamellia sisältää Fazerin Parhain -makeispussi?
6. Minkä kasvin tieteellinen nimi on Glycyrrhiza glabra?
7. Millä ruumiinosaakin tarkoittavalla sanalla kutsutaan macaron-leivosten röpelöistä ja pitsimäistä reunusosaa: jalka, kaula, korva vai leuka?
8. Mikä on sekä Candykingin että CandyTownin mukaan Suomen suosituin irtokarkki?
9. Kenen esikoisromaani oli Vadelmavenepakolainen?
10. Minkä leivonnaisen alkuperäinen resepti?
a) Lion
b) Twix
2. Eräällä Suomen entisen presidentin puolisolla on oma nimikkoleivonnainen. Mistä herkusta on kyse?
3. Minkä yrityksen perustivat ehkä paremmin etunimillään tunnetut herrat Cohen ja Greenfield vuonna 1978?
4. 1990-luvulla tehtailtiin makeita musiikkikappaleita. Nimeä seuraavien biisien esittäjät.
a) Oot kuin karkkia mulle
b) Lollipop (Candyman)
5. Kuinka montaa erilaista karamellia sisältää Fazerin Parhain -makeispussi?
6. Minkä kasvin tieteellinen nimi on Glycyrrhiza glabra?
7. Millä ruumiinosaakin tarkoittavalla sanalla kutsutaan macaron-leivosten röpelöistä ja pitsimäistä reunusosaa: jalka, kaula, korva vai leuka?
8. Mikä on sekä Candykingin että CandyTownin mukaan Suomen suosituin irtokarkki?
9. Kenen esikoisromaani oli Vadelmavenepakolainen?
10. Minkä leivonnaisen alkuperäinen resepti?
Tarveaineet: 1 naula voita, 1 naula jauhoja, 1 naula sokeria, 1/4 naula makeita manteleita ja 1/4 karvasmanteleita, 2 kpl munia.
Kalttaamattomat mantelit survotaan, ei kuitenkaan hienoksi. Vaivataan erittäin, erittäin hyvin pöydällä ja kaulitaan. Pyöreillä pohjattomilla läkkipeltimuoteilla otetaan taikinaa ja paistetaan muoteissa pellillä, ei kovin kuumassa, kunnes ovat vaaleanruskeita, minkä jälkeen muotti painetaan taikinaan ja otetaan palasia siten että raaka kiekko jää alle ja paistettu päälle. Sen jälkeen paistetulle osalle pannaan raa’asta taikinasta rengas ja kaksoisristi päälle ja vähän hilloa väliin, kaikki muotin sisään. Voidellaan munankeltuaisella ja pannaan uudelleen uuniin.