Ypresin MM-ralli 2022

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14660
Sijainti
Tampereen lenkki
https://mailchi.mp/f0aa59ff1a2f/ardecaypresrally-11427145
Ardeca Ypres Rally presents three intense days of competition in the Westhoek


Grand final on the iconic Kemmelberg


The Ardeca Ypres Rally 2022 will be held entirely in the Ypres region. Last year, history was made with the first WRC edition of the Ypres Rally that concluded last season on the mythical circuit of Spa-Francorchamps. It produced beautiful images, but for the participants it meant that they had to complete a liaison of almost 300 kilometers early on Sunday morning. This year, Club Superstage, the organiser of the Ypres Rally, presents a compact competition in the Ypres area, with the iconic Kemmelberg providing the backdrop for the Powerstage.

"It was not only the long liaison to Spa-Francorchamps that played a role in this decision to stay in Ypres. It was practically impossible to finish the WRC round on the circuit of Spa-Francorchamps, as at that time, the preparations for the Formula 1 Grand Prix have already started," said Alain Penasse, President of Club Superstage.

The Ardeca Ypres Rally is held in the Westhoek for three days, resulting in a rally of 282 kilometers against the clock, with a total of 695 kilometers. That provides a high percentage of competitive action with 40.56% of the distance covered being competitive kilometres. This has been unseen in the FIA World Rally Championship.

The competition opens on Thursday August 18 with where the crews and spectators will create special atmosphere with the ceremonial start on the Grote Markt in Ypres. Afterwards the teams head to Nieuwkerke for the Shakedown, which will be held from 4 pm.

On Friday, August 19, two loops of four special stages are scheduled. The opening stage this time is Vleteren, followed by the special stage of Westouter, which is partly held on French territory. This is followed by Mesen-Middelhoek, including the well-known start on the market square of Mesen, and finally the Langemark test.
On Saturday, two more loops of four special stages will be run, with the classics Reninge, Dikkebus, Wijtschate and finally Hollebeke, with its 22.41 km the longest special stage of the race. The first two days will start around 9am and the cars will arrive back in the center of Ypres around 6:30pm.

The Ardeca Ypres Rally will conclude on Sunday 21 August with two classics in a mythical setting, Watou and the special stage over the Kemmelberg. After the second pass of the Watou stage, the participants will regroup in Loker, where they will prepare for the Wolf Powerstage. It will be held on the Kemmelberg, with its 13.38 km a providing a unique and representative special stage that reflects the history of this classic asphalt rally.

The grand finale on the Kemmelberg is followed by a celebration on the finish podium in the historic Grote Markt in Ypres, where rally fans will undoubtedly enjoy themselves and spend hours talking of a fantastic rally week in the Westhoek.
 

Kivisisälläheittää

Active member
Liittynyt
20.5.2022
Viestit
26
Hei!

Jyskälän pölyjen laskeuduttua ralliletka suuntaa seuraavaksi Belgiaan. Itsekkin olen lähdössä katsomaan rallia ja kenties jo juhlistamaan uutta maailmanmestaria ;). Omaaa reissua suunnitellessani minua ihmetyttää, että eikö rallin reitistä todella ole julkaistu muuta informaatiota kuin erikoiskokeiden nimet? Itse en mitään reittikarttoja löytänyt nopealla googlettelulla ja rallymaps.com näyttää niin ikään tyhjää. Ralliin kuitenkin aikaa vain se 10 päivää ja reissun suunnitteluun täten jää aikaa hyvinkin rajallisesti. Reitti taitaa pitkälti olla sama kuin viimevuonna, mutta erinimisiä erikoiskokeita löytyy silti jonkin verran. Onko foorumilaisista muita lähtijöitä Suomesta ja ennenkaikkea onko täällä kenties porukkaa jotka ovat Belgiassa jo viimevuosina käyneet ja täten voivat vinkkejä jakaa?
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14660
Sijainti
Tampereen lenkki
Kaikki pätkät ajetaan tosi lähellä Ypresin kaupunkia ja ovat luonteeltaan keskenään samankaltaisia joten sikäli tarkempi kartta ei ole tarpeellinen, mutta onhan se outoa ettei julkaista…
 

Dzekoo

Well-known member
Liittynyt
13.11.2017
Viestit
881
Veikkaan et Neuville ottaa kauden ainoan voittonsa kotimaassaan..
 

Reinweib

Vetohenkilö
Liittynyt
28.3.2013
Viestit
948
Sijainti
Piilosa
Jos jollakulla on kiinnostusta jakaa kustannuksia ja matkaseuraa, niin privaan voi lähestyä. Ei aikataulut eikä perse kestä suunnitella ja toteuttaa näitä kahden viikon välein ihan itekseen :LOL: Belgiassa on kerran tullut pyörähdettyä toisen lajin parissa, eli jotain käsitystä maasta on.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14660
Sijainti
Tampereen lenkki
https://itgetsfasternow.com/2022/08/13/route-preview-ypres-rally-belgium-2022/
Reittiennakko tässä. Ypresistä on vaikea kirjoittaa kun pätkät on periaatteessa samanlaisia mutta pitäisi poimia niiden eroavaisuudet. Vain kaksi pätkää täysin samoin kuin viime vuonna. Span F1-radalle ei menn tänä vuonna. Niiden pätkien tilan täyttämiseksi on jaettu Kemmelberg kahteen osaan eli Wijtchate erikseen, viime vuoden shakedown on otettu mukaan ja vielä sen lisäksi Zonnebeken pätkä vaihdettu Vletereniin, jota ei siis ajettu viime vuonna.
 

Realy

Well-known member
Liittynyt
16.2.2022
Viestit
132
Tuolta löytyy recce-videoita reitistä. Siinä mielessä katsojalle poikkeuksellisen tärkeitä nuo videot, jotta tietää missä on miehen korkuista maissia ja missä on jonkinlainen näkyvyys.
Muutenhan pätkät ovat keskenään hyvin samanlaisia: suoraa, risteys, suoraa... No on siellä muutama ässämutkakin, joista ainakin joku olisi tarkoitus ottaa omaan suunnitelmaan.
Sadetta on luvattu kisan ajaksi mikä tekee kisaan oman mausteensa.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14660
Sijainti
Tampereen lenkki
Juu ehdottomasti kannattaa etsiä niitä "täysmiinus" mutkia, mutta varmasti risteyksissäkin on paljon nähtävää ja kuultavaa.

Pätkät on niin lähellä toisiaan että rallia voi seurata kätevästi vaikka polkupyörällä.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14660
Sijainti
Tampereen lenkki
Munster pisti jo auton lunastukseen viime viikonlopun testeissä. Gryazin, Burri ja Bulacia myös menivät ojaan.
 

Lupatarkastaja

Well-known member
Liittynyt
18.3.2009
Viestit
1697
Bulacialta oli ihan kunnon suoritus, mutta Burri ja se venäläinen kuulemma vain pikku tököt.

EDIT: Munster on tekemässä nuottia ja oli eilen ollut testaamassa jo toista koria, joten toivottavasti nähdään viivalla.
 
Viimeksi muokattu:

nordic man

Well-known member
Liittynyt
9.5.2009
Viestit
3515
Ketkä tuota Gryazinia rahoittaa? Vauhtia on kyllä, mutta autoja menee romuksi ihan älytön määrä.
 

mattipuh

Well-known member
Liittynyt
9.8.2009
Viestit
709
Sijainti
Full send
Vähän ennuste helpottanut - perjantaille vain muutama pisara. Toivotaan että osuu sopivasti kuitenkin
 
Viimeksi muokattu:
Ylös